Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13176. Cszsuka (válaszként erre: 13172. - Gg_dori)
2010. nov. 15. 21:04
Én sokszor használom. Szerintem nincs különbség ízben. Talán egy picit nehezebben kezelhető, de egyébként finom.
13175. -Katus-
2010. nov. 15. 19:46

Sziasztok,

azt szeretném kérdezni hogy a teavajak közül melyik a jó? mert ma nézegettem a boltban, sok féle van, de a lényeg ugyanaz, hogy mindegyik tejszínből készült. Az biztos jó nekünk? Meg több helyen olvastam, egy krémsajtról, (amit amúgy nagyon szeretek, és egy amerikai városról kapta a nevét), hogy ilyet is lehet enni. Szerintetek? Megnéztem én is az összetevőket, nem olyan gáz, azt hiszem az is tejszínből van. Van uborkás, meg zöldfűszeres. Várom válaszotokat, bár úgy sejtem, ez tiltó listán marad :( Köszi előre is!

13174. gg_dori (válaszként erre: 13173. - D2999878ca)
2010. nov. 14. 17:54

Közben már megcsináltam R.ma-val. :) Tényleg krémesebb és nincs jelentős különbség ízben, egyvalamit leszámítva: utóíze van :( Remélem, a párom nem fogja észrevenni... :))

Köszi a segítséget, Mirandola! :)

13173. d2999878ca (válaszként erre: 13172. - Gg_dori)
2010. nov. 14. 16:39
Van olyan ismerősöm, akinek jobban bejön a növényi, mert szerinte krémesebb. Vegyél egy Hulalát, nem ronthatja el annyira. Persze, nem lesz pont olyan, de attól még finom marad.
13172. gg_dori
2010. nov. 14. 10:10

Sziasztok! :) Próbálta már valaki a növényi tejszínt? Menyire tér el az íze a normálistól? Szeretnék tejszínes csirkét csinálni, de picit félek, hogy nem olyan lesz, amilyen szokott :(

Köszi a segítséget, szép vasárnapot mindenkinek!! :)

13171. d2999878ca (válaszként erre: 13170. - Keszani)
2010. nov. 11. 21:17
A homeopátiásszerek (bogyók, tabletták) tejcukrot tartalmaznak, amit a gomba nem tud lebontani. Úgyhogy ilyen szempontból semmi gond velük. Diabéteszesek is fogyaszthatják, ott van rajta az info, ami alapján tudnak kalkulálni, ha szükséges.
13170. keszani (válaszként erre: 13168. - D2999878ca)
2010. nov. 11. 21:10
az tényleg nagyon jo, főleg,ha le van rakodva a légcsövön... de abba nem sok a cukr?mertelég édes íze van
13169. zizabella (válaszként erre: 13166. - E9ohil)
2010. nov. 10. 23:43
Torokfájásra nagyon jó a Naturland szájfertőtlenítő tablettája, lizozimot tartalmaz ami a nyálban is van.
13168. d2999878ca (válaszként erre: 13166. - E9ohil)
2010. nov. 10. 20:15
Homeogén9 (homeopátiás bogyók).
13167. warj (válaszként erre: 13166. - E9ohil)
2010. nov. 10. 16:49

Cseppegtes a garat részre graepfuit cseppet 3-5 csepp és ne igyál-egyél utánna egy darabig. Lehet kapni a gyógyszertárban streptilst is cukormenteset, bár ez édesítőt tartalmaz.

Ha van neked vagy ismerősödnek biotron lámpája akkor kék és zöld színekkel (ha csak az alap szín van akkor azzal) lehet lámpázni a torkod.

13166. e9ohil
2010. nov. 10. 14:58
Jajj, most nem tudom mi a bajom. Olyan, mintha a torkom fájna, kezdek kicsit a refluxra gondolni, de nem ég a gyomrom. Mit ajánlotok rá?
13165. d2999878ca (válaszként erre: 13164. - Warj)
2010. nov. 10. 14:37
Pesten általában 15-25 között van :((
13164. warj (válaszként erre: 13163. - Gg_dori)
2010. nov. 10. 13:42
Szia én nem voltam még ilyenen, de kb fele ennyiért hallottam 8-9 ezer körül.
13163. gg_dori
2010. nov. 9. 22:11

Sziasztok. Voltam ma a dokinál, ahol a vérvizsgálatot csinálták és azt mondta, hogy a leletem azt jelenti, hogy nincs a véremben candida. Vagyis nem úgy negatív (ahogy én gondoltam), hogy a 9/11 és 25/30 számok közül a 9 és a 25 az én értékeim, hanem hogy teljesen negatív. Ennek nagyon örülök :) , viszont így Re87-hez hasonlóan én sem tudom, hogy mi áll a problémáim hátterében. De nem hagyom most már magam, jövő héten elmegyek biorezonancia vizsgálatra, nődokihoz pedig ha sikerül, még a héten. A diétát egyébként még mindig tartom.

Aki volt már biorezonancia vizsgálaton: hogy kell ezt elképzelni? És máshol mennyiért csinálják? Még nem néztem utána, de 16e Ft elég soknak tűnik. :(

Köszönöm!

13162. warj (válaszként erre: 13160. - Re87)
2010. nov. 9. 16:48
Gratulálok az eredményhez, de ettől még nem tudjuk a panaszaid mi okozza, így a barátnőddel szerintem egyeztessél, és keressetek egy jó dokit. Ha bármikor segítségre szorulsz itt megtalálsz minket. (bár ne legyen rá szükséged).
13161. Re87 (válaszként erre: 13160. - Re87)
2010. nov. 8. 17:45

Amúgy annyira hülye vagyok!Egyik barátnőm kórházban dolgozik,és a héten fog szülni.Eszembe sem jutott eddig,hogy ő beprotezsálhatna valamelyik rendesebb orvosnál.:)

Most olvastam,hogy ott van egy természetgyógyász szülész-nőgyógyász,de ő ilyen kínai "nyúédzses" energetizálós okossággal gyógyít,sóval biztosan nem lehet olcsó...

13160. Re87
2010. nov. 8. 17:25

Sziasztok!

Negatív lett a teszt.Így nem igazán tudom,hogy merre induljak.De valószínű keresek egy normális orvost,és ha elő jönnek a tünetek,akkor elmegyek hozzá.

13159. warj (válaszként erre: 13154. - Re87)
2010. nov. 8. 15:38

Szia! Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a candida gomba a hüvelyen belül is túlszaporodhat, de nem egyenesen következik, hogy ő a bűnös. Hüvelyi panaszokat sok minden más is okozhat pl baktériumok is, más gombafajok is stb.

Írd meg a teszt eredményét, és segítünk amiben tudunk.

13158. warj (válaszként erre: 13153. - Farven)
2010. nov. 8. 15:35
Mind a kettő szupi, még a nyálam is csorog :-)))))
13157. warj (válaszként erre: 13152. - Re87)
2010. nov. 8. 15:32
Szia, én a Prolabor Kft. vérvizsgálatát javaslom, ettől még meg lehet próbálni a gyorstesztet is, de általában ha valakinek ott lent gondjai vannak, akkor az egész szervezetben gond van. Ezért szokott az lenni, hogy csak ideig óráig hatnak a krémek, kúpok stb. És mindig visszajönnek. Neked is javaslom, hogy olvasd el a cikket amit írtam itt a hoxán.
13156. e9ohil (válaszként erre: 13152. - Re87)
2010. nov. 8. 14:13
Én most voltam dokinál, mondtam, h sima kenetvétel legyen... megnézzük, hogy mi van... mondtam neki, hogy a szervezetemben kicsit sok gomba van, mire azt mondta, hogy ő szokta ajánlgatni a diétát.. váltunk még gyógyszert is, hátha attól a nőgyógyászati dolgok jobbak lesznek... egyszer csináltam tesztet, negatív lett..
13155. d2999878ca (válaszként erre: 13154. - Re87)
2010. nov. 7. 17:47
Amennyiben a hüvelygombásodást a candida okozza.:)
13154. Re87
2010. nov. 7. 10:06

Sziasztok!

Most akkor a Candida ugyan az,mint a hüvelygomba?És ha a hüvelygomba tüneteit kikezeljük,attól a candida még ugyan úgy túl van szaporodva,ezért térnek vissza folyton a tünetek?Minél többet olvasok róla,annál jobban nem értem...

Vettem tesztet,nagyon bonyolult a használata.Holnap reggel csinálom meg.

13153. Farven
2010. nov. 6. 18:49

Sziasztok,

tettem fel két receptet a "Mit főztél ma?" oldalra. Warj, légyszi csekkold majd le : ) de szerintem minden engedélyezett benne a diéta 2. szakaszában.

13152. Re87
2010. nov. 6. 17:38

Sziasztok!

Van köztetek olyan,aki használt candida gyorstesztet?Érdemes olyankor csinálni,amikor épp "tünetmentes" vagyok?A tünetek nálam is gyakori felfázás;viszketés;hólyagosodás(folyás nem igazán jellemző);folyton visszatérő akne,amivel már nem tudok mit csinálni.A szívem régóta rossz,szóval gondolom az nem ettől lehet.Az emésztésem nagyon lassú,folyton rá kell segítenem valamivel.Az édességet nem kifejezetten kívánom,a lisztes,élesztős dolgokat annál inkább.Az édességgel úgy vagyok,hogy ha egyszer nagy ritkán elkezdem enni,akkor nem bírom abbahagyni.

Szóval a viszketés most múlt el kb.1napja,mindenféle kencefice,meg mosakodó segítségével.Szerintetek érdemes most csinálnom,vagy várjak,amíg visszajön?Voltam nőgyógyásznál kb.1éve,akkor a felfázás annyira eldurvult,hogy véres folyásom lett tőle,de annyira bunkó volt,hogy majdnem elsírtam magam.Sajnos a környéken nincs egy normális nőgyógyász sem,így sokat nem várhatok tőlük.

13151. bedit66
2010. nov. 5. 17:27
Valaki esetleg tud orvost Budapesten aki kezeli a candidát? Mert az oké,hogy vannak szűrések,tesztek,vérvétel,de ki az aki ki is kezel?
13150. warj (válaszként erre: 13148. - Xyzé87)
2010. nov. 5. 16:23

Sok minden okozhat nőgyógyászati panaszokat, akár gomba, akár baktérium és ezeknek is nagyon sok féle változata van. Mivel a többi tünetről nem írtál semmit, így nem igazán lehet tudni, hogy a candida tüneteivel egyeznek e vagy nem. Én két dolgot javaslok neked. Az egyik az, hogy a nőgyógyászod amikor felkeresed, kérd meg hogy vegyen kenetet és csináljon gombára és baktériumokra is tenyésztést.

Amennyiben a nőgyógyász elutasító candida gomba ügyben, úgy a gyógyszertárban lehet kapni kb 3000 Ft-ért intim candida tesztet, amit otthol meg tudsz csinálni. Ha ez negatív, akkor valószínűbb, hogy bakteriális a probléma és ebben az irányban célszerű akkor tovább vizsgálódni.

Minden esetre néhány jó tanács: ne használj tampont, ne használj műszálas fehérneműt és tangát sem, addig amíg tüneteid vannak nem javasolt a szexuális élet, tünetmentesség esetén pedig az óvszer használata. A sós ülőfürdő jót tehet, próbáld ki.

Ha a teszt eredménye pozitív, akkor jó ha tudod, hogy általában akinek hüvelyi candida túlszaprodos okoz panaszt, annak általában a szervezet többi részén is el van szaporodva a gomba. Vagyis nem elég a nőgyógyász által felírt kenőcs, kúp stb, egy teljes candida kúra szükséges a gyógyuláshoz.

Jó tudni azt is, hogy ha nem használtál a pároddal óvszert akkor előfordulhat, hogy akár tünetmentesen is, nála is el van szaporodva a gomba, így javasolt neki is egy ilyen irányú vizsgálat.

Az adatlapomon az interaktivitásban talász egy cikket amit a candidával kapcsolatban írtam, ez egy mankó az induláshoz, ha gondolod olvasd el. Ha bármilyen kérdésed van, szívesen láttunk itt a fórumon, és amiben tudunk segítünk.

13149. d2999878ca (válaszként erre: 13148. - Xyzé87)
2010. nov. 5. 12:01
Bármi lehet, bakteriális fertőzés is...
13148. xyzé87
2010. nov. 5. 10:08

Sziasztok!

Lehet a candida jele a gyakori felfázás és a nemi szerv gyakori viszketése?

Nézem a neten,hogy mik a candida tünetei,de nem mind jellemző rám.Attól még lehetek candidás?

13147. warj (válaszként erre: 13146. - Bedit66)
2010. nov. 4. 16:11

Önmagában a grappe csepp kevés szerintem. A béltisztítás pedig nagyon nagyon fontos, hiszen az elhalt gombák a béltisztítás hatására sokkal könnyebben kerülnek ki a szervezetből. Amíg a szervezetben vannak, méreganyagokat termelnek, vagyis hiába haltak el, még így is kárt okoznak. Ezért nagyon fontos a béltiszítás és a megfelelő folyadékbevitel (ez mondjuk egészséges ember számára is az). Az első szakaszt tulajdonképpen azért hívjuk tisztító szakasznak, mert a szervezetben felgyűlt mérgeket, a gombaölő hatására elhalt gombákat/gombatelepeket próbáljuk kitisztítani, segítjük ezt még a megfelelő folyadékbevitellel, és a szervezet tehermentesítésével (ugye a szigorított diéta, csak zölség stb az első 3-4 hétben). Ezután kezdjük csak a vitaminok, ásványi anyagok és a probiotikum szedését. És a diéta bővítését a megengedett élelmiszerekkel.

Irtam egy cikket ezzel kapcsolatban ha van kedved olvasd el. Az adatlapomon keresztül az interaktivitásban rátalálsz.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook