Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13146. bedit66 (válaszként erre: 13144. - Warj)
2010. nov. 4. 15:13

köszönöm a hasznos tanácsokat:)

csak azért nem vagyok biztos mi legyen, mert mikor elmentem biorezonanciára a doktotnő bár egyszer sem említett candida betegséget, ezt a diétát írta fel detto, meg h először szedjem a grapet, aztán pár hét múlva csak a protexint, szóval lehet h azért mert nekem ez is elég. de ha már csinálom lehet jó lenne vmi tuti hatásos béltisztítást csinálni, hogy ne legyen vele gondom biztosan a jövőben.

13145. warj (válaszként erre: 13141. - Farven)
2010. nov. 4. 10:17
Sajnos nem tudok senkit ajánlani. Én azt javaslom, hogy Cszsukával vedd fel a kapcsolatot.
13144. warj (válaszként erre: 13143. - E9ohil)
2010. nov. 4. 10:10

Ez így igaz :-)))), a béltisztítót meg lehet venni bioboltban vagy gyógyszertárban, neten is rendelhető. Ilyen pl az utifűmaghéj, vagy a Colon Cleanse.

Nekünk a körzeti orvos írt fel gombaölőt ha mégis orvos segítségét kérnéd.

13143. e9ohil (válaszként erre: 13142. - Bedit66)
2010. nov. 3. 23:06
A lányok, főként Zsu és Warj tudnak Ökonetes dolgokat ajánlani. Onnan a legjobb szinte minden. Az ottani grape nem alkoholos, kevesebb is elég belőle, mint másból. Azt hiszem Candcell és olajfa kapszulát ajánlottak még mellé, aztán ha vége az első szakasznak probiotikumot mindenképpen szedjél...
13142. bedit66
2010. nov. 3. 22:15

Sziasztok!

Elkezdeném a diétát. Már csak azt nem értem, h gombaölőnek elég a grape vagy kivel irassak fel gombaölőt, béltisztítót.Esetleg van-e valami olyan gombaölő, béltisztító dolog amit vény nélkül is kapok?

Csak mert nem túl sok orvos hisz ebben a betegségben..és csak úgy nem írnak fel gyógyszereket.

13141. Farven
2010. nov. 3. 16:23

Sziasztok,

tudtok ajánlani egy jó, megbízható nőgyógyászt bárhol az országban (de főleg Budapesten), aki a candidiasist is elfogadja és esetleg ez alapján gyógyít? Hosszú ideje nőgyógyászati gyulladással, folyással küszködök, és nem javulok sehogy sem.

Köszönöm előre is.

13140. warj (válaszként erre: 13139. - KKriszta28)
2010. nov. 3. 12:40
Beszéltél Zsuval? Ha igen ő mit javasolt?
13139. KKriszta28 (válaszként erre: 13138. - D2999878ca)
2010. nov. 3. 11:05
Elszántság és kitartás az van. Pont ettől vagyok kiakadva, hogy csinálnám ezerrel, de nem tudom mit. Már a természetes gombaölőkből is jópárat kipróbáltam a diétát is tartom lassan egy éve. Kb. 4 hónapig elég szigorúan tartottam, az eddig olvasottak alapján talán túl sokáig is, aztán kezdtem csak több gabonafélét beiktatni. Egyszer sem szegtem meg soha semmilyen formában és nem is érzek rá késztetést, mert szeretnék végre kimászni belőle. Immunerősítőket is szedtem már, de ezek szerint nem a megfelelőt. Kezdek elveszni a sok információhalmazban, hogy mindenki mást mond, másra esküszik és én már nem tudom hányadán állok ezzel az egésszel. Hiába vagyok elszánt, ha ugyanakkor meg tanácstalan is.
13138. d2999878ca (válaszként erre: 13135. - KKriszta28)
2010. nov. 2. 19:33

A kenetet először mikroszkópikus vizsgálatnak vetik alá, majd jön a tenyésztés biztos, ami zicher alapon. Ha fonalakat látott a dokid, akkor ott kellett, hogy legyen gomba. Meg ugye ahogy mondtad másik vizsgálat során véletlenül találkoztak is gombatelepekkel.

Talán, ha természetes gombaölőszerekkel, jól belőtt diétával felvennéd a harcot ellene (legyen az bármilyen fajta) és közben valami komoly immunerősítést is bevetnél, akkor az eredényt hozhat a specifikáció nélkül is. Elszántság és kitartás mindenképpen kell hozzá. Sok sikert!

13137. e9ohil
2010. nov. 2. 17:36

Mondjuk én a torokgyulladásomra szedtem egyszer antibiotikumot, a streptora adott a doki, de az sem volt hatásos. Vagyis egy ideig.

Kriszta, én sem megyek a kúrával dokihoz, mert minek... amit beleölök a dokikba, azt inkább a diétára költöm..

13136. KKriszta28
2010. nov. 2. 17:15
Jah és még annyit, hogy egy idő után tényleg nálam is ugyanez volt. Streptococcus meg Gardnerella, mert már annyi antibiot megetettek velem, hogy el kezdtek szaporodni a rossz bacik amire persze nagy örömmel felírták az újabb kis antibiotikum adagjukat. Amit beszedtem, ezek a kis jószágok meg szemberöhögték, mert már végigettem a hosszú évek során az egész antibio palettát és ők meg jól kierősödtek rajta. Hát ez után döntöttem úgy, hogy kb. nem érdekel, én többet nem vagyok hajlandó beszedni egyet sem. És tudjátok mi a fura? Hogy legutóbb nem tenyészett már ki.. Szóval ez a tenyésztgetés vagy csak egy nagy parasztvakítás, vagy annyit azért elértem már az eddigi gombaöléspróbálkozásaimmal, hogy annyi lélegzethez jutott az immunrendszerem, hogy legyűrte őket. Na, ezt sem tudom meg sosem.
13135. KKriszta28
2010. nov. 2. 17:06

Sziasztok!

Szóval a gomba nálam soha nem tenyészett ki. Nem tudom az orvosok mit néztek. Kb. azt, hogy mennyit dugok a köpenyük zsebébe, már elnézést, de ma is kipipáltam egy nőgyógyászt, kb a 30.-at és túrót nem értenek hozzá. Kiderült ez is a misztikus porával amivel kezelt, hogy antibiotikum, holott kijelentettem, hogy antibiotikumot nem vagyok hajlandó többet enni tenni-venni! Még jó, hogy a második alkalom után nem engedtem a 21-ből és addig faggattam amíg ki nem bökte. Véleménye szerint ugyanis ez nem tartozik rám...

Visszatérve a kezdetekhez... Eleinte nem is néztek candidát. Sőt, semmit nem néztek sehol, csak tömték belém az antibiót. Évekkel később, mikor néztek meg már túl voltam néhány helytelenül elkövetett gombairtási időszakon. Ezt megelőzően egyszer volt rá példa, hogy a levett kenetet az orvos frissiben megnézte mikroszkóp alatt és kijelentette, hogy rengeteg gombafonalam van. És kaptam rá szteroidot...meg antibiót, mert az el nem maradhat. Na akkor már voltam annyira képben, hogy hála az égnek nem szedtem be. De nem tudtam meg, hogy milyen fonalak voltak soha.

A gomba jelenléte nálam nem kérdéses, mert egy urológiai vizsgálat során a hólyagomon megtalálták a konkrét gombatelepet, ami szemmel látható volt. Sajnos meghatározás, mintavétel nem történt ekkor, ami ugye több mint jó lett volna, hanem vaktában el kezdték szedetni velem a gombairtó gyógyszert. Aztán még két másikat másik orvosok, mert közben váltottam, hiszem rájöttem, hogy ott is csak vaktában lövöldözés történik. A vértesztre csak ez után mentem el, így ok, hogy az egyszer negatív lett, egyszer meg határeset. De hogy a kenettel mit bűvészkednek azt jó lenne, ha valaki végre elmagyarázná nekem. Jah és a páromnak természetesen pozitív lett a vérből nézett candida antitest vizsgálatának az eredménye. Tehát mindketten azok vagyunk, csak nem tudom kideríteni, hogy melyik fajta, pedig szeretném tudni. Már csak azért is, hogy ha újra belekezdek egy gyógyszeres kúrába akkor a rávalót szedjem, mert nem mindegyik egyformán jó mindegyik fajtára. De úgy látszik, hogy ezt sosem tudom már kideríteni. Lassan már bebizonyítani sem, hogy az vagyok. Pedig az összes tünettel rendelkeztem, és még jónéhány ma is keseríti a mindennapjaimat. Úgy látszik magamnak kell belőni az egész kúrát, mert hiába várok én az orvosokra... hagyjuk is tényleg. Pedig azért jó lenne, ha lenne valaki aki kézben tartja a gyógyszer szedés dózisának meghatározását. Az egészet úgy ahogy van. De azt hiszem az én leszek majd kénytelen lenni.

13134. warj (válaszként erre: 13133. - D2999878ca)
2010. nov. 2. 16:25
Bár ilyen egyszerű lenne :-))))
13133. d2999878ca (válaszként erre: 13132. - Warj)
2010. nov. 2. 13:48
Még az is lehet, hogy mire ezt az értekezést végigolvassa el is menekülnek belőle a gombák :D
13132. warj (válaszként erre: 13130. - E9ohil)
2010. nov. 2. 13:38
Szia! Ez a KKriszta esete, amiről írunk, de nincs jelentősége, mert ugyanazt mondja mindkettőnk csak másképp megfogalmazva, de remélem neked is segítséget nyújtott.
13131. e9ohil (válaszként erre: 13129. - D2999878ca)
2010. nov. 2. 13:06
Oké, hogy irrigálás, fürdés... akkor pont nem volt.. és amit csak kimutatott.. streptococcus agalacitae.
13130. e9ohil
2010. nov. 2. 13:02
Hú, ezt az én témámról írjátok? Most érdekesen vagyok, alig van vmi folyásom (csak hagymaszagot érzek). Nem viszket a lábam, alig lepedékes a nyelvem....
13129. d2999878ca (válaszként erre: 13128. - Warj)
2010. nov. 2. 12:56

Elbeszélünk egymás mellett:))

Nem antitesteket vizsgáltak nála, hanem a gombát nem tudták kitenyészteni a levett mintából.

Ennek három oka lehet, az egyik a téves mintavételezés (vagy hibás tárolás=elkeverték) vagy az, hogy nem volt mit kitenyészteni. A másik, hogy előzetes kezelés, fürdés, irrigálás stb. időszakosan lecsökkenti a jelenlévő gomba mennyiségét. Tegyük fel, hogy nem hibáztak és nem tisztította le, nem pusztította semmilyen kezeléssel mintavételezés előtt, akkor a mintában nem volt gomba(fonal)

A kórosan legyengült (vagy bizonyos beavatkozások miatt legyengített) immunrendszer esetén, a megfelelő immunválasz hiányozhat, ezért esetleg téves negatív eredmény születik egy vérteszt alapján, amikor az ellenanyag mennyiségét nézik a vérben. De attól még kitenyészthető a mintákból, ha ténylegesen jelen van a gomba.

13128. warj (válaszként erre: 13127. - D2999878ca)
2010. nov. 2. 12:44
Pont erre utaltam, hogy az antitesteket nem tudják kimutatni abban az esetben, ha le van gyengülve az immunrendszer, és lehet ezért negatív az eredménye.
13127. d2999878ca (válaszként erre: 13125. - Warj)
2010. nov. 2. 11:04
Ha candidás, a tenyésztése candida, mert ott vannak benne a spórák. Azoknak nincs köze az immunrendszerhez. Az antitesteket nem feltétlenül tudják kimutatni, ha nem működik megfelelően az immunrendszer. De az meg immunszuprilmált betegeknél van és koránt sem olyan gyakori, mint ahányszor szóbakerül.
13126. warj (válaszként erre: 13117. - Gg_dori)
2010. nov. 2. 08:44
Mi a stevia cseppet használjuk, ebből egy csepp kb egy kocka cukornak felel meg. A port nem használtam soha, így nem tudom a mennyiséget.
13125. warj (válaszként erre: 13110. - D2999878ca)
2010. nov. 2. 08:41
Igen értettem, én azt írtam le, hogy miért lehet negatív a tenyésztés, annak ellenére hogy candidás.
13124. d2999878ca (válaszként erre: 13123. - C9cd845d08)
2010. nov. 1. 19:41
Csak azt nem értem, hogy hogyan állapították meg, hogy a népesség 97% lappangó gluténérzékeny...
13123. c9cd845d08
2010. nov. 1. 16:09

Kicsit hosszú cikk, de érdemes elolvasni a lisztérzékenység és a candida közötti összefüggést...a bélbolyhok károsodásának következménye lehet többek között a candida is.

[link]

13122. 6e2cc119f4
2010. nov. 1. 10:55

Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy a nyelvemre miért jön mindig vissza a candida? Már egy jó pár hónapja diétázok és a nyelvemhez még mindig nagyon ragaszkodik. Amikor bekenem grape-cseppel néhány napig jó, de utána mindig visszajön. Nincs valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata?

13121. d2999878ca (válaszként erre: 13120. - E9ohil)
2010. okt. 30. 21:51
Igen, baktériumölő hatása miatt a xilitet a babafogkrémekbe is teszik (meg a fogzási fájdalom enyhítésére szolgáló krémekbe).
13120. e9ohil (válaszként erre: 13119. - D2999878ca)
2010. okt. 30. 18:31
Nyami. Steviából sztem kevesebb kell. Nekem xilit van, arra az van írva, h a rendes cukorhoz képes 1:1 arányba. De ugye az sokkal egészségesebb, meg nem károsítja a fogakat.
13119. d2999878ca (válaszként erre: 13117. - Gg_dori)
2010. okt. 30. 15:48
Közben olvasgattam a kakaóról, a kakaó a legnagyobb méregtelenítő hatással bíró gyümölcs. Ha simán kakaóport használsz, ami nincs cukrozva, az kifejezetten jó hatással bír, van benne sok ásványianyag, nyomelem, flavonoidok.
13118. d2999878ca (válaszként erre: 13117. - Gg_dori)
2010. okt. 30. 15:34
A szomszédasszonyom szokott sütni vele, én még nem próbáltam. Egyelőre a teámba se találom még el a megfelelő mennyiséget :D
13117. gg_dori (válaszként erre: 13116. - D2999878ca)
2010. okt. 30. 14:29

Nem, dehogy :) Eddig nem is nagyon jutot eszembe, hogy kakaót használjak vmihez, csak kíváncsi voltam. Viszont amire még nagyon várnám a tapasztalataitokat: a Steviát (én ezt a fehér pont vettem) hogy kell használni? A cukorhoz képest mennyivel kell belőle kevesebbet használni?

Van zabpelyhem, tk tönkölybúzalisztem, steviam, kakaópor ezek szerint mehet :) és a tojás is belefér. Ezekből szeretnék valami finomságot kreatívkodni, de nem tudom, hogy kezeljem a steviát. Azt egyelőre még csak remélem, hogy sütés után nem fogom olyan borzasztónak érezni az ízét... :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook