Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13056. warj (válaszként erre: 13055. - D2999878ca)
2010. okt. 26. 16:37

Hát ezért gondolom én azt, hogy előbb kivizsgálás kellene, nem pedig 2 hét diéta, ami vagy használ vagy nem. Bár ehhez nem értek, csak józan paraszti ésszel gondolom van rá lehetőség, hogy kimutassák a glutén allergiát.

Gondolom egy ilyen diéta sem két forintba kerül. És nem csak annyiból áll, hogy egy két dolgot kiiktatok, minden vackot át kell olvasni van e benne glutén vagy nincs. Szóval 2 hét legalább ahhoz kell, hogy egyáltalán átlásd, mit fogsz főzni a héten. Nekem ez amolyan kísérletezzünk a betegen szindróma, vagy bejönn vagy nem.

13055. d2999878ca (válaszként erre: 13053. - Warj)
2010. okt. 26. 15:45
Feltételezem, arra gondolt, hogy az elvonással javulás jelentkezik és ez megerősíti a gyanújában. Csak két hét az igazi javuláshoz a glutén intoleranciánál kevéske. Azért érezheti jobban magát. Csak mivel gyulladásokat okoz, legyengíti a bélbolyhokat, azért sokkal több kell ahhoz, hogy igazán tünetmentes legyen.
13054. d2999878ca (válaszként erre: 13051. - Gabócás)
2010. okt. 26. 15:43

Mi lenne, ha elmennél gasztroenterológushoz végre, abból a megfontolásból, hogy a problémáid jellemzően hozzájuk tartoznak?

Budapesti orvosokat tudok ajánlani, ha kéred, küldj egy privit...

13053. warj (válaszként erre: 13051. - Gabócás)
2010. okt. 26. 15:40
Mindenképp szeretnénk hallani rólad. Fura a háziorvos hozzáállása, bár én nem vagyok doki, de mielőtt 2 hét gluténmentes diétát ajánlanék valakinek tuti elküldeném egy allergia tesztre pl. De hát a lényeg, hogy kiderüljön mi a gond, és hogy meggyógyulj.
13052. c9cd845d08 (válaszként erre: 13051. - Gabócás)
2010. okt. 26. 11:26
Várjuk a beszámolódat, hátha más is tanul belőle, és gyógyulj meg minél előbb :))
13051. Gabócás
2010. okt. 26. 09:15

Kedves Mindenki!

Nagyon köszönöm a segítő szándékot! Sokat segítettetek. Legalábbis abban, hogy ma elmegyek a háziorvoshoz és kérem hogy küldjön el ételintolerancia vizsgálatra. Tényleg nem tudom mi mást tehetnék mivel ma reggelre újabb kiütéseim is lettek Ebből következtetek arra hogy esetleg mégis inkább valami más az ok. Beszéltem reggel a biorezonanciát végző hölgyeménnyel Ő is csak kummogott és azt mondja akkor hagyjam el a salátákat meg egyéb zöldséget ami puffaszt. Na jó de akkor végülis mit egyek? Szóval belátom hogy ennek elég kuruzslás szaga van. Mondtam azt is hogy ha semmit nem eszem minden vitamin kiürül a szervezetmből és teljesen legyengülök. Jön a tél és minden elér. Ja a másik meg az hogy egyszer hasmenésem van utána meg két napig semmi. Szóval félek hogy itt más a gond. Amúgy hajlandó vagyok mindent megfogadni és betartani, de teljesen igazatok van előbb a végére kell járni. A háziorvoisom csak javasolta ogy 2 hétig próbáljak gluténmentes diétát tartani és ha javulás van akkor kivizsgáltatjuk Én úgy éreztem hogy jobban voltam csak közben ugye okos is voltam meg másokra is hallgattam és elmentem a biorezonanciára. Lehet h ezt kellett volna kihagyni és előbbre lennék. Amúgy meg kezdek szkeptikus lenni a biorezonanciát illetően mert kiderült hogy 3 ismerősöm is volt itt és mindegyiknek ezt mondta. Szóval marad az orvos. Azért olvasni foglak benneteket és beszámolok hogy mi történt, ha másért nem okulásul a többieknek. Nagyon aranyosak vagytok hogy segítetek Köszönöm!

13050. warj (válaszként erre: 13044. - Gabócás)
2010. okt. 26. 08:07

Az előttem lévők hozzászólásához annyit fűznék hozzá, hogy amennyiben a candida a fő bűnös, úgy tudnod kell, hogy az első időszakban előfordul, hogy a tünetek erősödnek, vagy esetleg új tünetek jelentkeznek. Ez elsősorban azért van, mert gyilkolod a gombákat, és még a tápláléktól is megfosztod őket, ezért ők így védekeznek. Puffadás lehet még a teljes kiőrlésű liszt bevezetésétől is, bár ez a lisztérzékenység miatt nálad nem áll fennt.

Mindenképp azt javaslom, hogy kerül amibe kerül járd körbe, hogy mi az alap kiváltó tényező a candida gomba túlszaporodás, vagy a lisztérzékenyéség. Mert nyilván más diétát igényel. Személy szerint én a biorezonanciás vizsgálatban nem igazán bízom. Mindenkinek a prolabor-os vérvételt szoktam inkább javasolni, ez 5300 Ft.

A másik dolog, ha tényleg a candida a bűnös, akkor önmagában a graepfuit csepp kevés. És fontos a béltisztító alkalmazása is, na és a megfelelő méregtelenítés (torna, szauna, masszás stb), és mindemelett a folyadék bevitel.

Amennyiben utánna jártál mindennek és kiderül, hogy pontosan mi a baj, akkor feltétlen úgy gondolom, hogy orvosi segítséggel lenne célszerű beállítani a diétát. Mert a leírtak alapján, a legnagyobb igyekezeted ellenére is, valami hiba van a diétában. Mert saját bevallásod alapján nem tapasztalsz javulást.

A 2 hétig glutánmentes diétát kellene tartani...., gondolom az orvos nem úgy értette, hogy a teljes gyógyulás érdekében elég 2 hét, mert ha glutén ézrékeny vagy egy biztos, hogy teljes életmódváltás segíthet. Ez egyébként a candidára is igaz.

13049. gg_dori (válaszként erre: 13037. - E9ohil)
2010. okt. 26. 07:22
Köszi, megnéztem. Kicsit orvosiul van :) de ha megkeresem őket, úgyis segítenek. Most első körben megvárom, hogy ahol voltam, ott mit hoznak ki és annak függvényében lépek tovább. Itt azt mondták, hogy az eredménytől függően csinálnak egy góckeresést (úgy szűrtem le, hogy biorezonancia vizsgálatra gondol) csak félek, azt is dupla annyiért, mint máshol (a vérvizsgálat 12e volt). Persze az egészségem minden pénzt megér, de ha van olcsóbb alternatíva... :)
13048. c9cd845d08 (válaszként erre: 13047. - D2999878ca)
2010. okt. 25. 23:07
Igen ez sem rossz, és hamar meg van az eredmény. Annak is jó aki nem szeret orvoshoz menni és van erre a tesztre pénze...
13047. d2999878ca (válaszként erre: 13046. - C9cd845d08)
2010. okt. 25. 22:55

Lehet kapni otthon elvégezhető ételintolerancia tesztet.

[link]

Egy pár hete csináltam meg. Kb. háromnegyedóra alatt készen van. Ára változó 17-20 ezer között, beszerzési forrástól függően.

13046. c9cd845d08 (válaszként erre: 13044. - Gabócás)
2010. okt. 25. 22:33

Szerintem kérj egy ételintolerancia vizsgálatot a háziorvosodtól, lehet hogy nehezen egyezik bele, mert elég drága vizsgálatok vannak benne, de legyél rámenős.

Én végig megcsináltattam és a gluténre lettem pozitív, vagyis lisztérzékeny.

Először én is azt hittem hogy candidás vagyok a tünetek hasonlóak,és hiába csináltam végig a candida diétát, a tüneteim nem nagyon változtak, hasonlóak voltak mint a tied.

Aztán léptem tovább és most itt tartok. Gabonaféléket egyáltalán nem eszem, még a zabot sem. Kukorica, burgonya, rizs lehet....ami persze a candida diétában tiltott.

Mindenképpen kérj gluténre vizsgálatot, mert nemcsak gyerekeknél van, hanem felnőtt korban is előfordul, csak sokan nem is tudnak róla..

13045. d2999878ca (válaszként erre: 13044. - Gabócás)
2010. okt. 25. 22:17

Drága, ha gluténérzékeny vagy, akkor csak gluténmentes kenyeret ehetsz. Illetve minden kész termék esetén, nagyon át kell nézni, hogy tartalmaz-e glutént. Úgyhogy igazából a korpák se túl jók neked sajnos.

Nem tudom, hogy mennyire tapasztalt a dokid ezen a területen. De amennyire én tudom, gluténérzékenység esetén két hét még nem igen hoz átütő eredényt (ez nem olyan, mint a laktózintolerancia, aminél a diéta már 8-10 nap után érzékelhető javulást eredményez).

Alapvetően újra fel kell építeni az étrendedet eliminációs módszerrel (vagyis egyenként bővíteni a listát és csak azután továbblépni, ha nem okoz 3-4 napig problémát az új összetevő fogyasztása).

Ezt lehet akár a candida diétával összeegyeztetve is csinálni, amiben itt majd segítenek a lányok.

Azt azért tudnod kell, hogy ez a folyamat akár egy évig is eltarthat, mármint, hogy glutén érzékenység esetén jelentős eredményt érj el diétával.

Mihamarabbi jobbulást!

13044. Gabócás
2010. okt. 25. 19:50
kedves Mindenki! Kérlek adjatok tanácsot.Orvosnál voltam kb. 1 hónapja. Állandó problémám az hogy rettenetesen puffadok, de teljesen mindegy mit eszem és nagyon erős bélgáz képződésem van. Ezenkívül megjelentek az arcomon olyan kiütések amelyek nem múltak el. az orvos azt mondta, lehet hogy lisztérzékeny vagyok. próbáljak 2 hétig gluténmentes diétát tartani és ha javulok akkor kivizsgáljuk. Betartottam a diétát, valamit javulgattam. Egy kolléganőm tanácsára elmentem biorezonanciás vizsgálatra ahol azt mondták hogy tele vagyok candidával és egyéb gombákkal- Ezen kívül érzékeny vagyok a búzalsiztre, élesztőre, tejre stb. mondta hogy szigorú candida diétát kell tartanom. Na azóta összevettem mindenféle liszteket meg korpát stb, főleg a Ti oldalatok tanulmányozása után. Betartottam a diétát, most 2 hete hogy csinálom. A bajom az, hogy most sokkal de sokkal jobban puffadok mint előtte és állandóan tele vagyok bélgázzal. a kiütéseim is csak halványodtak. Mostmár totál el vagyok keseredve, mert mindenki azt írja hogy javult meg fogyott stb, én meg rosszabb állapotban vagyok mint előtte.Sőt még híztam is. Persze erról is olvastam egy könyvben, hogy ez első időben lehet, de itt a fórumon senki nem panaszkodott ilyesmiről. Nem tudom mitévő legyek. szedek probiosant, iszom a grapefruitmagolajat, milliókért vettem a nyírfacukrot, az élesztőmentes kenyeret. padlizsánkrémet csináltam, barnarizst eszem, még krumplit sem. És semmi eredmény.Mit gonoltok?
13043. KKriszta28 (válaszként erre: 13042. - Warj)
2010. okt. 25. 15:33
Köszi Warj!
13042. warj (válaszként erre: 13041. - KKriszta28)
2010. okt. 25. 15:29
Az ökonetnek van nagyon jó probiotikuma. Vagy gyógyszertárban a LaktívAktív. Bár mi használtuk a NormaFlore-t is és nekünk bejött ez is. A különbség inkább az, hogy pl az ökonetes dupla védőréteggel van ellátva, vagyis a gyomorban lévő sav nem tesz kárt benne, míg a Normaflornál ez nincs meg. Lehet nem voltam szakszerű, de nekem így magyarázták el.
13041. KKriszta28
2010. okt. 25. 14:51

Sziasztok!

Milyen probiotikumot tudnátok javasolni ami könnyen beszerezhető és jó is, valamint árban sem túl borsos?

Az egyik ismerősöm most van túl egy elég durva antibiotikumos kúrán, tehát ő nem candidás, vagy legalábbis nem tud róla. Szegényt teljesen kiütötték az antibiotikum kúrával, kórházba is került és a nagytudású orvosok még csak meg sem említették a probiotikum szedését számára. (nade mit vagyok ezen meglepődve)

Tudnátok ebben segíteni? Már elvesztem a sok termékinformációban. Én a Lactospore-t szedtem-szedem, de az rendelős mizériás, szóval valami olyan kellene, amit könnyen be lehet szerezni.

Előre is köszi!

13040. warj (válaszként erre: 13036. - Gg_dori)
2010. okt. 25. 08:43
Így is el lehet készíteni, én pl soha nem raktam bele natur joghurtot, csak néhány gyerezd fokhagymát, meg biovegetát, sót és összeturmixoltam. Isteni mi is imádjuk.
13039. warj (válaszként erre: 13034. - E9ohil)
2010. okt. 25. 08:42
Igen jól gondolod.:-))))))
13038. warj (válaszként erre: 13031. - Gg_dori)
2010. okt. 25. 08:40
Budapesten a ProLabor Kft-hez tudsz fordulni candida ügyben. Itt vért vesznek és a vérben a candida gomba ellen termelt ellenanyagszintet vizsgálják. Jelenleg 5300 Ft a vizsgálat és kb 2 hét az eredmény. Én úgy gondolom, hogy amíg nem derül ki, hogy valóban a gomba túlszaprodása okozza a tüneteidet addig ez amit most csinálsz már nagyszerű dolog. Ha van e-mail címed az adatlapon küldöm az anyagot, ha nincs akkor priviben küld el légyszi.
13037. e9ohil (válaszként erre: 13035. - Gg_dori)
2010. okt. 25. 08:07
Ha felmész a honlapjukra azt hiszem ott meg is tudod nézni... írd be a google-ba, hogy prolabor, és akkor ki is dobja az oldalukat, és akkor ott van, hogy vizsgálataink.
13036. gg_dori (válaszként erre: 13034. - E9ohil)
2010. okt. 25. 06:49
Bár nem hozzám szól a kérdés... :) Én a brokkolikrémlevest egyszerűen vízzel készítem: amiben megfő, abban összeturmixolom sok petrezselyemmel és ízlés szerinti fűszerrel. Próbáld ki, mi a párommal nagyon szeretjük és mindig így készítem. Korábban egy kevés rántást is tettem rá, de legutóbb rájöttem, hogy még arra sincs szükség :)
13035. gg_dori (válaszként erre: 13033. - E9ohil)
2010. okt. 25. 06:45
Köszönöm a tippet, megnézem a neten. Itt a vérvizsgálaton kívül milyen vizsgálatot csinálnak még?
13034. e9ohil
2010. okt. 24. 21:11
Warj! Azon filóztam (már gondoltkodtam a kajákon), hogy az első időszakban lehet enni ugye élőflórás joghurtot, meg brokkolit, így az abból készült brokkolikrémlevest azt már az első időszakban is fogyasztható. Jól gondolom?
13033. e9ohil (válaszként erre: 13031. - Gg_dori)
2010. okt. 24. 21:10
A Prolabornak van Pesten olyan helye, ahol vesznek le vért. A Podmaniczky utcában van, de nézd meg a honlapjukat. A vizsgálat 5300 Ft, és nagyon hamar adnak időpontot. Eredményt 2 és fél hét múlvára ígértek, de azt mondta a nő, hogy azért olyan későn, mert az biztos.
13032. Tempest (válaszként erre: 13030. - Warj)
2010. okt. 24. 20:14

Oké, köszi nézem, ... hát én még nagyon zöldfülű vagyok ahhoz hogy legyen saját receptem, egyelőre a saját étrendem kialakításán fáradozom, de ha már esetleg haladó leszek mindenképp megmutatom.

Köszi mégegyszer.

13031. gg_dori
2010. okt. 24. 19:45

Sziasztok!

Jónéhány oldalt elolvastam már ebből a fórumból és szeretném a segítségeteket kérni, mert úgy látom, ennél jobb helyre nem is keveredhettem volna. Egyelőre nincsenek vizsgálati eredményeim arról, hogy én is candidás vagyok, de sajnos elég sok tünet van, ami - a sok utánaolvasás után - erre utal (nőgyógyászati problémák, száraz - a kezemen már inkább ekcémás bőr, állandó izomgörcs, stb...). 3 hete elkezdem egy diétát, ami messze nem olyan szigorú, mint a candida diéta, de úgy gondoltam, ártani nem fog. Elhagytam a cukrot, az élesztős/sütőporos ételeket, amennyire sikerült a tartósított ételeket is és kizárólag teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet használok. Azon kívül, hogy fogytam 2-3 kilót, semmi nem változott. A héten elmentem egy vizsgálatra is, ahol kiderült, hogy első körben csupán vérvizsgálatot csinálnak, persze egy vagyonért. Ennek most csütörtökre ígérték az eredményét, de valamiért nem nyerték el a bizalmam. Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy hova forduljak (elsősorban Bp-en), hogy megbizonyosodjak róla, hogy valóban ez okozza-e a problémáimat, illetve mivel ez hosszú hetek kérdése, mit tehetek addig is, amivel elősegíthetem azt, hogy rendbe jöjjek.

Warj, úgy láttam, Te küldtél valamilyen anyagot erről már többeknek is, megtennéd, hogy nekem is átküldöd?

Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!

13030. warj (válaszként erre: 13028. - Tempest)
2010. okt. 24. 19:01

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.

Ha nem találod, akkor az én adatlapomon az interaktivitásnál megtalálhatod.

A kérés az, hogy mielőtt receptet töltenél fel, küld el nekem priviben, hogy megnézzem nincs e benne valami ami nem jó. És utánna feltöltheted, ha szükséges javítok rajta. Köszi.

13029. warj (válaszként erre: 13027. - E9ohil)
2010. okt. 24. 19:00
Így már értem, persze elkapkodni nem szabad. Fontos, ha csinálod, akkor jól csináld. Ebben igazad van.
13028. Tempest (válaszként erre: 13023. - Warj)
2010. okt. 24. 12:19
Kezdő kérdés, de bocs, hol találom a receptes oldalt?? :((
13027. e9ohil (válaszként erre: 13023. - Warj)
2010. okt. 24. 10:50
Azért is gondoltam, hogy várok januárig, mert novemberben jön meg az eredmény. Addig még be kell szereznem a béltisztítókat, meg ami utána kell, a menüt összeállítani, és ez nem 2 napos munka a napi 8 óra munka, suli és párom mellett. Ezért gondoltam az újévre. Zsuka is írta, hogy nem érdemes csak úgy belekapni. Inkább szeretném megfontolt, mint kapkodó lenni. Még akkor talán jobban is stresszelnék, hogy nem tudom tartani.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook