Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hát ezért gondolom én azt, hogy előbb kivizsgálás kellene, nem pedig 2 hét diéta, ami vagy használ vagy nem. Bár ehhez nem értek, csak józan paraszti ésszel gondolom van rá lehetőség, hogy kimutassák a glutén allergiát.
Gondolom egy ilyen diéta sem két forintba kerül. És nem csak annyiból áll, hogy egy két dolgot kiiktatok, minden vackot át kell olvasni van e benne glutén vagy nincs. Szóval 2 hét legalább ahhoz kell, hogy egyáltalán átlásd, mit fogsz főzni a héten. Nekem ez amolyan kísérletezzünk a betegen szindróma, vagy bejönn vagy nem.
Mi lenne, ha elmennél gasztroenterológushoz végre, abból a megfontolásból, hogy a problémáid jellemzően hozzájuk tartoznak?
Budapesti orvosokat tudok ajánlani, ha kéred, küldj egy privit...
Kedves Mindenki!
Nagyon köszönöm a segítő szándékot! Sokat segítettetek. Legalábbis abban, hogy ma elmegyek a háziorvoshoz és kérem hogy küldjön el ételintolerancia vizsgálatra. Tényleg nem tudom mi mást tehetnék mivel ma reggelre újabb kiütéseim is lettek Ebből következtetek arra hogy esetleg mégis inkább valami más az ok. Beszéltem reggel a biorezonanciát végző hölgyeménnyel Ő is csak kummogott és azt mondja akkor hagyjam el a salátákat meg egyéb zöldséget ami puffaszt. Na jó de akkor végülis mit egyek? Szóval belátom hogy ennek elég kuruzslás szaga van. Mondtam azt is hogy ha semmit nem eszem minden vitamin kiürül a szervezetmből és teljesen legyengülök. Jön a tél és minden elér. Ja a másik meg az hogy egyszer hasmenésem van utána meg két napig semmi. Szóval félek hogy itt más a gond. Amúgy hajlandó vagyok mindent megfogadni és betartani, de teljesen igazatok van előbb a végére kell járni. A háziorvoisom csak javasolta ogy 2 hétig próbáljak gluténmentes diétát tartani és ha javulás van akkor kivizsgáltatjuk Én úgy éreztem hogy jobban voltam csak közben ugye okos is voltam meg másokra is hallgattam és elmentem a biorezonanciára. Lehet h ezt kellett volna kihagyni és előbbre lennék. Amúgy meg kezdek szkeptikus lenni a biorezonanciát illetően mert kiderült hogy 3 ismerősöm is volt itt és mindegyiknek ezt mondta. Szóval marad az orvos. Azért olvasni foglak benneteket és beszámolok hogy mi történt, ha másért nem okulásul a többieknek. Nagyon aranyosak vagytok hogy segítetek Köszönöm!
Az előttem lévők hozzászólásához annyit fűznék hozzá, hogy amennyiben a candida a fő bűnös, úgy tudnod kell, hogy az első időszakban előfordul, hogy a tünetek erősödnek, vagy esetleg új tünetek jelentkeznek. Ez elsősorban azért van, mert gyilkolod a gombákat, és még a tápláléktól is megfosztod őket, ezért ők így védekeznek. Puffadás lehet még a teljes kiőrlésű liszt bevezetésétől is, bár ez a lisztérzékenység miatt nálad nem áll fennt.
Mindenképp azt javaslom, hogy kerül amibe kerül járd körbe, hogy mi az alap kiváltó tényező a candida gomba túlszaporodás, vagy a lisztérzékenyéség. Mert nyilván más diétát igényel. Személy szerint én a biorezonanciás vizsgálatban nem igazán bízom. Mindenkinek a prolabor-os vérvételt szoktam inkább javasolni, ez 5300 Ft.
A másik dolog, ha tényleg a candida a bűnös, akkor önmagában a graepfuit csepp kevés. És fontos a béltisztító alkalmazása is, na és a megfelelő méregtelenítés (torna, szauna, masszás stb), és mindemelett a folyadék bevitel.
Amennyiben utánna jártál mindennek és kiderül, hogy pontosan mi a baj, akkor feltétlen úgy gondolom, hogy orvosi segítséggel lenne célszerű beállítani a diétát. Mert a leírtak alapján, a legnagyobb igyekezeted ellenére is, valami hiba van a diétában. Mert saját bevallásod alapján nem tapasztalsz javulást.
A 2 hétig glutánmentes diétát kellene tartani...., gondolom az orvos nem úgy értette, hogy a teljes gyógyulás érdekében elég 2 hét, mert ha glutén ézrékeny vagy egy biztos, hogy teljes életmódváltás segíthet. Ez egyébként a candidára is igaz.
Lehet kapni otthon elvégezhető ételintolerancia tesztet.
Egy pár hete csináltam meg. Kb. háromnegyedóra alatt készen van. Ára változó 17-20 ezer között, beszerzési forrástól függően.
Szerintem kérj egy ételintolerancia vizsgálatot a háziorvosodtól, lehet hogy nehezen egyezik bele, mert elég drága vizsgálatok vannak benne, de legyél rámenős.
Én végig megcsináltattam és a gluténre lettem pozitív, vagyis lisztérzékeny.
Először én is azt hittem hogy candidás vagyok a tünetek hasonlóak,és hiába csináltam végig a candida diétát, a tüneteim nem nagyon változtak, hasonlóak voltak mint a tied.
Aztán léptem tovább és most itt tartok. Gabonaféléket egyáltalán nem eszem, még a zabot sem. Kukorica, burgonya, rizs lehet....ami persze a candida diétában tiltott.
Mindenképpen kérj gluténre vizsgálatot, mert nemcsak gyerekeknél van, hanem felnőtt korban is előfordul, csak sokan nem is tudnak róla..
Drága, ha gluténérzékeny vagy, akkor csak gluténmentes kenyeret ehetsz. Illetve minden kész termék esetén, nagyon át kell nézni, hogy tartalmaz-e glutént. Úgyhogy igazából a korpák se túl jók neked sajnos.
Nem tudom, hogy mennyire tapasztalt a dokid ezen a területen. De amennyire én tudom, gluténérzékenység esetén két hét még nem igen hoz átütő eredényt (ez nem olyan, mint a laktózintolerancia, aminél a diéta már 8-10 nap után érzékelhető javulást eredményez).
Alapvetően újra fel kell építeni az étrendedet eliminációs módszerrel (vagyis egyenként bővíteni a listát és csak azután továbblépni, ha nem okoz 3-4 napig problémát az új összetevő fogyasztása).
Ezt lehet akár a candida diétával összeegyeztetve is csinálni, amiben itt majd segítenek a lányok.
Azt azért tudnod kell, hogy ez a folyamat akár egy évig is eltarthat, mármint, hogy glutén érzékenység esetén jelentős eredményt érj el diétával.
Mihamarabbi jobbulást!
Sziasztok!
Milyen probiotikumot tudnátok javasolni ami könnyen beszerezhető és jó is, valamint árban sem túl borsos?
Az egyik ismerősöm most van túl egy elég durva antibiotikumos kúrán, tehát ő nem candidás, vagy legalábbis nem tud róla. Szegényt teljesen kiütötték az antibiotikum kúrával, kórházba is került és a nagytudású orvosok még csak meg sem említették a probiotikum szedését számára. (nade mit vagyok ezen meglepődve)
Tudnátok ebben segíteni? Már elvesztem a sok termékinformációban. Én a Lactospore-t szedtem-szedem, de az rendelős mizériás, szóval valami olyan kellene, amit könnyen be lehet szerezni.
Előre is köszi!
Oké, köszi nézem, ... hát én még nagyon zöldfülű vagyok ahhoz hogy legyen saját receptem, egyelőre a saját étrendem kialakításán fáradozom, de ha már esetleg haladó leszek mindenképp megmutatom.
Köszi mégegyszer.
Sziasztok!
Jónéhány oldalt elolvastam már ebből a fórumból és szeretném a segítségeteket kérni, mert úgy látom, ennél jobb helyre nem is keveredhettem volna. Egyelőre nincsenek vizsgálati eredményeim arról, hogy én is candidás vagyok, de sajnos elég sok tünet van, ami - a sok utánaolvasás után - erre utal (nőgyógyászati problémák, száraz - a kezemen már inkább ekcémás bőr, állandó izomgörcs, stb...). 3 hete elkezdem egy diétát, ami messze nem olyan szigorú, mint a candida diéta, de úgy gondoltam, ártani nem fog. Elhagytam a cukrot, az élesztős/sütőporos ételeket, amennyire sikerült a tartósított ételeket is és kizárólag teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet használok. Azon kívül, hogy fogytam 2-3 kilót, semmi nem változott. A héten elmentem egy vizsgálatra is, ahol kiderült, hogy első körben csupán vérvizsgálatot csinálnak, persze egy vagyonért. Ennek most csütörtökre ígérték az eredményét, de valamiért nem nyerték el a bizalmam. Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy hova forduljak (elsősorban Bp-en), hogy megbizonyosodjak róla, hogy valóban ez okozza-e a problémáimat, illetve mivel ez hosszú hetek kérdése, mit tehetek addig is, amivel elősegíthetem azt, hogy rendbe jöjjek.
Warj, úgy láttam, Te küldtél valamilyen anyagot erről már többeknek is, megtennéd, hogy nekem is átküldöd?
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!
Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.
Ha nem találod, akkor az én adatlapomon az interaktivitásnál megtalálhatod.
A kérés az, hogy mielőtt receptet töltenél fel, küld el nekem priviben, hogy megnézzem nincs e benne valami ami nem jó. És utánna feltöltheted, ha szükséges javítok rajta. Köszi.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok