Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13116. d2999878ca (válaszként erre: 13114. - Gg_dori)
2010. okt. 30. 10:44

Nem azt mondtam, hogy rossz a kakaó, hanem azt, hogy a fahéj a gombaölő hatása miatt jobb választásnak tűnik.

A tiszta kakavóval szerintem nincs baj, főleg azzal a mennyiséggel, amit egy tálka müzlire vagy grízre szórsz. Emiatt én nem dőlnék a kardomba, te se tedd :))))

13115. e9ohil (válaszként erre: 13114. - Gg_dori)
2010. okt. 30. 09:58
Kakaó helyett karobport ajánlanak. A rendes kakaóban nem tudom, hogy mi van, de mondjuk a nes... az cukrozott. Én is úgy vagyok, hogy próbálgatok, szépen lassan vezetem át magam.
13114. gg_dori (válaszként erre: 13112. - D2999878ca)
2010. okt. 30. 09:12
Mirandola, a kakaóban mi van, amiért nem lehet enni?
13113. gg_dori (válaszként erre: 13109. - E9ohil)
2010. okt. 30. 09:12

Köszi a bíztatást! Én is így fogom fel, ráadásul fogyókúrának sem rossz. Az meg rámfér :)

Megpróbáltam összehozni az egyik kedvenc ételemet: a mákostésztát :) ehető dolgokból. Pfff borzasztó lett :) Rizstészta+mák+stevia. Utóbbinak számomra elég elviselhetetlen a mellék/utóíze. Remélem, sütésnél ez nem lesz ilyen erős. Nagyon szeretnék már végre valami olyat sütni, ami a páromnak is ízlik (ő is édesszájú), mert amiket eddig ettem, azokra csak húzta a száját. De azt hiszem, azzal is kell majd egy ideig kísérleteznem :)

A kenyérhez sok sikert! Én eddig csak pici zsemlécskéket csináltam meg lepényt, a kenyeret nem mert bevállalni ezzel a sütővel. Persze most is itt illatozik mellettem a páromnak készített 2/3 rész tönkölykenyér, amit korábban én is ettem, de annak csak az illatával kell most jóllaknom :)

13112. d2999878ca (válaszként erre: 13109. - E9ohil)
2010. okt. 29. 22:08
A fahéj tényleg jobb, mivel antifungicid hatása is van.
13111. e9ohil (válaszként erre: 13108. - Warj)
2010. okt. 29. 22:05
Kipróbálom :)
13110. d2999878ca (válaszként erre: 13107. - Warj)
De nem ellenanyagtermelésről, hanem tenyésztésről írt...
13109. e9ohil (válaszként erre: 13105. - Gg_dori)

Ne törj le. Finomak a hamik. Én vettem tönkölydarát, meg lisztet, viszont zabpehelylisztet nem kaptam. Megakartam csinálni a kenyeret. Viszont a vacsi vízbegríz volt, de muszáj voltam egy kis kakaót rászórni, de máskor inkább fahéjat teszek. Akarok majd sütőtök levest csinálni, brokkoliból csináltam az is jó. Meg lecsót natúran... ha azt nézed nem kell olyan nagyon változtatni az étkezésen, csak azon, hogy miből álljon. Ne fehérliszt, cukor legyen benne, hanem tönköly, xilit. Azt is próbáltam, nem rossz...

Én úgy fogom fel a candidát, hogy Isten új próbatétel elé állított. Ez az én álláspontom, mert én vallásos vagyok. De hidd el, hogy minden okkal van. És ahogy Zsuka írta: örülni kell, hogy ezt kaptuk, és nem a rákot. És most ezen filózok folyamatban, mert most halt meg sógornőm apukája feltehetően rákban. Hetek alatt ment el, és nekem nem kell az, hogy kialakuljon benne mindenféle rossz... ezért csak a diéta..

13108. warj
2010. okt. 29. 21:37
Nógyógyászati tünetekre a sós ülőfürdő is jó. Többen próbáltám már a tejsavas irrigálást is. Reméljük hamar helyreáll a dolog.
13107. warj (válaszként erre: 13103. - KKriszta28)
2010. okt. 29. 21:34
Ez inkább azért lehet, mert ha túlságosan el van szaporodva a gomba a szervezetben és leggyengíti az immunrendszert, akkor a szervezet nem képes ellenanyagot termelni. És mivel a vérvételnél ezt az ellenanyag szintet vizsgálják, így az eredménye negatív lesz. Én ezért javaslom, ha már a felső határhoz közelít az érték érdemes elgondolkodni a terápián.
13106. d2999878ca (válaszként erre: 13105. - Gg_dori)
2010. okt. 29. 21:18

Tudod alapból egy kis candida meg se kellene, hogy kottyanjon az embernek egy megfelelő kondícióban tartott immunrendszer mellett. Csak ugye manapság annyira stresszes életmódot élünk, hogy még megfelelő étrend mellett se biztos, hogy mindig kellő szinten tudjuk tartani (márpedig a legtöbben messze vagyunk a megfelelő étrendtől is).

Ha odafigyelsz a kajára, az mindenképpen fog segíteni.

Ami a nőgyógyászati problémádat illeti, vegyél a gyógyszertárban tejsavat (kimérik olyan kis barna gyógyszertári üvegbe 2-300 forint, ha nem tévedek). Kérdezd meg, hogy milyen hígítást javasolnak az irrigáláshoz! Napi 2-3 alkalommal használd. Pár nap alatt segít visszaállítani a megfelelő hüvelyflórát.

13105. gg_dori (válaszként erre: 13101. - Warj)
2010. okt. 29. 21:12

Sziasztok!

Megvettem és megcsináltam ma az intim gyorstesztet: pozitív lett. A panaszaim egyébként megint erősödtek, most több, mint 2 hete megint nem bírok még egy "átlagosan rossz" állapotot sem elérni. A nőgyógyászokhoz, akiknél eddig voltam (egyik már 10 éve a magándokim, a másik itt nálunk rendel, nála egyszer voltam) nem akarok már menni, viszont kaptam egy nevet, akit sokan dícsérnek, hozzá el fogok menni. De valószínűleg erre már csak jövő hét után lesz lehetőségem :( Mindenesetre vettem ma Steviat, zabpelyhet és rizstésztát, próbálgatom a recepteket (ezt élvezem :) és addig is amíg meg nem bizonyosodom róla, hogy mi okozza a problémáimat, igyekszem elkerülni a cukros és élesztős ételeket. Ja és kicsi férjem is megígérte, hogy elmegy jövő héten vérvizsgálatra, hogy kizárhassuk azt, hogy tőle lopkodom a gombákat :)

13104. d2999878ca (válaszként erre: 13103. - KKriszta28)
2010. okt. 29. 19:34
Gombából sokféle van. Lehet, hogy nem candidád van, ezért nem is mutatják a tesztek, mert a candidát próbálják igazolni. Ugyanakkor, ha másik agaron tenyésztenék, akkor pozitív lenne, mert még sokszor az sem, mindegy, hogy min próbálják tenyészteni a különböző gombákat.
13103. KKriszta28
2010. okt. 29. 15:11
Viszont az is előfordulhat, hogy minden tenyésztési eredmény negatív lesz. Erre én vagyok sajnos az élő példa. Ugyanakkor a tünetek meg durván megvannak. Na ilyenkor is candidáról van szó, csak állítólag az a ritka fajta, amelyiket nem tudják kimutatni a csodálatos laborjaink. Egyébként egyik módszer sem 100 %-os. Nálam az intim candida gyorsteszt sem mutatott soha egyértelmű eredményt. A nőgyógyászok próbálkozásairól meg jobb ha nem is beszélek.
13102. d2999878ca (válaszként erre: 13101. - Warj)
2010. okt. 29. 14:46
Ahogy mondod, érdemes ragaszkodni a kitenyésztéshez, mert egyébként egy csomó terápiát és időt veszteget az ember. A dokik egy része szeret ránézésből próbálkozni... :(
13101. warj (válaszként erre: 13096. - Gg_dori)
2010. okt. 29. 14:24

Hát én azt javaslom, hogy vegyél egy candida intim tesztetk kb 3000 ft és hüvelyváladékból csináld meg, vagy a nőgyogyászhoz menj el és kérjél kenetet candida gomba tenyésztésre és ha már kenetet vesz baktérium tenyésztést is kérjél. Elképzelhető, hogy a tüneteid bakteriális jellegűek.

A vizsgálati eredményed fura nekem nem így küldték meg. Az IGg eredményt úgy szokták megadni, hogy 0-30 a határérték és ezen kívül írnak egy értéket ami a te eredményed (ez lenne a 25?), az IGm ereménynél pedig 0-11 a határérték és akkor a te eredményed lenne a 9?. Mert ha igen akkor tényleg negatív, viszont elég közel van a határértékhez.

Én mindenképp beszélnék a nőgyogyival és kérnék kenet vizsgálatot baktériumra és gombára egyaránt. Ez kiderítené, hogy mi okozza. Mert az hogy valakinek nőgyogyi panasza van, még nem jelenti azt egyenesen, hogy candidás. És mindenképp ki kell deríteni. Ha ezek sem segítenek, akkor gondolkodnék esetleg további vizsgálatokon. Remélem segítettem, jelzem ez csak a magánvéleményem.

13100. warj (válaszként erre: 13099. - E9ohil)
2010. okt. 29. 14:17
Szia! Le van írva a receptes fórumon. Egyébként nem vészes, hagyni kell a tejet meleg helyen alvadni, majd ez kell hevíteni amíg túró nem lesz belőle (folyamatosan kevergetni kell), majd egy gézen (vagy valami ilyesmi anyagon keresztül kicsepegtetni. És jó a boci tejből. Egyébként natur joghurtot is lehet csinálni, ez is ott van a "Mit főztél ma? Receptek candidásoknak fórumon.
13099. e9ohil
2010. okt. 29. 12:13
Warj! kérdeztem már a túróról... bocitejből készült az jó? Otthon hogy tudom megcsinálni??
13098. e9ohil
2010. okt. 28. 22:05
Dóri! Holnap válaszolok! :)
13097. e9ohil (válaszként erre: 13096. - Gg_dori)
2010. okt. 28. 17:35
Én is írtam a tüneteimet, hogy vannak nőgyógyis panaszaim. Nekem mi a bajod? Ha gondolod írd priviben...
13096. gg_dori
2010. okt. 28. 17:25

Sziasztok! Megkaptam én is az eredményemet, azt írják, negatív:

igm 9-11

igg 25-30

Ezt írják határértéknek, de itt a fórumon úgy olvastam, hogy a második a határ, az első az enyém. Ez így van? Ha igen, akkor ezek szerint vigyáznom kell, mert közel vagyok a felső határhoz :(

Részben egyébként örülök, részben viszont kicsit el is keseredtem, hogy ha ez elvileg rendben van(?), akkor mi okozza a problémáimat - elsősorban persze a nőgyógyászatit.

Ahol a vérvizsgálat volt, ott elvileg második lépésként biorezonancia vizsgálatot csinálnak. Szerintetek érdemes elmenni?

13095. warj (válaszként erre: 13093. - Moncsi1974)
2010. okt. 28. 16:03

Szia a 13161-es hozzászólásban válaszoltam a tésztakérdésre, a többire meg már megkaptad a választ.

Én is úgy gondolom, hogy nem szabad visszatérni a régi életmódhoz. De esetleg néha azért már ehetsz egy egy dolgot ami eddig nem volt szabad, de egyessével próbálkozzál, ha mégis panaszt okozna valamelyik. Gratulálok neked az eddigi kitartáshoz.

13094. d2999878ca (válaszként erre: 13093. - Moncsi1974)
2010. okt. 28. 14:03

És még nem is én vettem fel a telefont a ProLaborban! :D

A viccet félretéve, gratulálok a sikeres diétádhoz és egyetértek veled, hogy megéri kitartani nasik nélkül (vagy csak hébe-hóba fogyasztani őket)!

13093. Moncsi1974
2010. okt. 28. 13:35

Sziasztok,

Utána olvastam az Interneten, plusz felhívtam a ProLabort is. Az IgG antitest azt mutatja, hogy volt-e fertőzésed az elmúlt időszakon, a múltra utal, az IgM pedig a mostani állapotot mutatja. Ezek szerint szinte teljesen meggyógyultam, eredményes volt az elmúlt 4 hónap diéta, de én nem hagyom abba, nem térek vissza a nassikhoz. Jobban érzem magam, nem fáj a hasam és a fejem, a bőröm is szebb lett.

Azért köszönöm a hozzászólásokat és nagyon várom warj válaszát is.

Sziaszttok:

Móni

13092. warj (válaszként erre: 13091. - Warj)
2010. okt. 28. 13:25
Ja bocs, első időszakban csirkehúsból darált pöri sem kell bele, csak a szósz meg a tészta.
13091. warj
2010. okt. 28. 13:24
Na azt hiszem a tészta kérdés maradt még nyitott. Én személyszerint szinezett durumtésztát nem használtam, mert az hogy rá van írva, hogy paradicsom vagy spenót por, nem feltétlen biztos, hogy úgy is van és nem valamilyen szinező anyag. Így azt javaslom, hogy inkább hagyományos durumtésztát vásároljál és csinálj hozzá paradicsommártást (a receptes oldalon megtalálod a bolonai spagettit), első időszakban mozorella nélkül második időszakban mozorellával. Még ízesebb ha sütőbe teszed a készt tésztát a szósszal, és a tetejére reszeled a sajtot és összesütöd. A saját szósz kb 15 perc alatt kész van. (ja persze csak ha van lefagyasztva paradicsomod, a most árusított bolti paradicsom tele van méreggel), ha nincs akkor lehet kapni tartósítószer és cukor mentes paradicsom sűrítményt (vagy mi a csoda a neve).
13090. d2999878ca (válaszként erre: 13089. - E9ohil)
2010. okt. 28. 12:06
A vérteszted meg azt mutatja, hogy nagy valószínűséggel sokkal korábbi volt a candida fertőzésed (vagy az a tabletta és krém, ami szintén antimiotikum, bezavart a képbe, bár szerintem az, ahhoz kevés volt. Ez mondjuk én laikusként érdemben nem tudom alátámasztani, egy gombákhoz tényleg értő, tapasztalt doki kellene.)
13089. e9ohil
2010. okt. 28. 11:57
Hüvelyből sohasem tenyésztették ki eleddig. A decemberi tenyésztés streptococcust mutatott ki. Hát inkább tünetei voltak. Állandó nőgyógyászati problémák (2008 szeptemberétől vagy gombás fertőzésem volt, ami túrósból sárgás váladékba nyúlt át), aztán folyamatosan viszketett a bőröm, de az már régebb óta. A 3 hónappal ezelőtti eredmény az valós lehet, akkor du 5-6 felé mikor kreszre jártam olyan fáradt voltam, hogy folyamatosan csak ásítottam. A nődoki ránézésre mondta, h ez candida.
13088. d2999878ca (válaszként erre: 13087. - E9ohil)
2010. okt. 28. 11:37
Honnan veszed, hogy candidád volt egyáltalán? Kitenyésztették kenetből vagy ránéztek és azt mondták, hogy az?
13087. e9ohil (válaszként erre: 13086. - D2999878ca)
2010. okt. 28. 07:45
De 3 hónappal ezelőtt nem kezeltem magam semmivel, csak a vizsgálat előtt..és a fent említett egy db tablettával, meg hüvelyileg, de hát az csak helyi kezelés...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook