Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Szia, van egy receptes oldalunk is
Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. Nézd át ha gondolod, ha túrórudit nem is, de túrógombócot tudsz csinálni, meg sok süti recept is van fennt.
A szójatejnél igazgad van, de van cukormentes változat is. (bár nálunk nem jött be egyik növényi tej sem, így totál kizártuk a diéta idejére).
Hát a popcortn nem tudom, de kukoricát nem lehet az egész diétában és végül is ebből készül. A csicsókártól és a tápiókáról nem tudok nyilatkozni, de kiváncsi vagyok rá hátha Zsu felnéz és megmondja. Minden esetre se a tiltó se a megengedett élelmiszerek között nem találkoztam még bele.
Édesítésre mi a stevia-t és a nyírfacukrot ajánljuk.
Attól függ melyik tesztre gondolsz. Az intim candida teszt esetében hüvelyváladékból kell mintát venni, így a lenti dolgokról ad képet. De van egy CanDia5 nevű teszt is, itt vérből lehet a candida gomba túlszaporodását kimutatni, ez is otthol végezhető teszt.
Azért azt jó ha tudod, ha nőgyógyászatilag candida túlszaporodás okozza a tüneteidet, általában ez azt jelenti, hogy a szervezett más területén is túl van szaporodva. Ezért van az, hogy a krém, kúp stb amit a doki felír, csak helyileg és ideig óráig hat. Ha meg akarsz gyúgyulni teljes terápiára van szükséged.
Szia! A tönkönybúza lisztből készített tészta (gondolom te csináltad házilag) és a durum tészta is egyaránt jó mákoslaskának, tehát nem bűnöztél vele.
Az alkoholos grappe cseppet nem igazán szoktuk ajánlani, én inkább a másikat javaslom. De pl fertőtlenítésre ruhamosáshoz el tudod azt is használni. Ha van ÖkoNetes ismerősöd, azt ajánlom hogy a grappe cseppet és a probiotikumot ez úton szerezd be.
Írtad, hogy tornázol is, kell is valami amivel méregteleníted a szervezeted, kinek mi jön be futás, bicikli, torna, tánc, jóga szauna (persze nőgyogyi panasz esetén ez nem ajánlott) stb.
Azért tud, hogy időnként visszatérhet a panasz, én azt javaslom, hogy mindenképp óvszert használjatok a pároddal a teljes gyógyulásig. De örülök annak, hogy gyógyulsz.
Sziasztok!
lisztérzékeny vagyok,3 évente egyszer jelentkezik a candidám,tudna e nekem valaki,gluténmentes,candida,kenyérreceptet adni?cím:bucsine1979@freemail.huIlletve hallottam a ferment nevezetű adalék porról amivel állítólag ,isteni kenyeret lehet sütni ,hol lehet ezt beszerezni,megrendelni?
Szia!
De jó néha ilyet is olvasni! Az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokból merítek erőt. Én még csak 1 hete csinálom a diétát, egyenlőre elég kezdetleges formában, ugyanis- mint kiderült- elég sok mindent nem szereztem még be hozzá, de már érzek javulást. Pl. nem puffadok, nem zsírosodik annyira a bőröm és fogytam is egy keveset (bár ez most nem volt annyira fontos, már nem érdekel az sem, ha van rajtam egy kis plusz, csak egészséges leyek végre!!!!).
Szóval gratulálok az eredményeidhez! További sok sikert és kitartást!
Szia! Popcornt szerintem nem lehet, hiszen kukorica és amennyire tudom, az a tiltólistán van :(
Nekem is lenne egy hasonló kérdésem: bulgur ehető?
Ja, meg még egy kérdés.
Nektek is volt hullámvölgy a 3. hónap környékén? Augusztusban kezdtem él, és megint rámjött a túró rudi evés (eddig még kibírtam).
Sziasztok mindenki!
Most regisztráltam, de a candida diétát csinálom már egy ideje és lennének kérdéseim, illetve tapasztalataim, amiket megosztanék.
Múltkor rákerestem az édesítőre és vki írta, hogy milyen jó, a diétától jobban érzi az édeset, pl. a szójatejben is. Sajnos a szójatejet azért érezted édesnek, mert az is. A nádcukortól, ami benne van (a vaníliásban mégtöbb van, mint a natúrban).
A másik egy sütitipp: 2 db répa és 2 db alma lereszelve, 25 dkg teljes kiőrlésű tönkülyliszt (fél kiskanál szódabikarbónával és fél kiskanál foszfátmentes sütőporral), meg persze víz, amennyivel össz tudod keverni, nagyon finom! A répától olyna, mintha vmilyen fűszert is kevertél volna bele...
Kérdésem pedig kettő van: hogy mit tudtok tápiókáról, ehető-e candida diétában, illetve csicsóka uez. (mert ezekkel lehet édesíteni)
Kövi kérdés: lehet-e popcornt enni?
előre is köszi
Sziasztok
A candida gyorsteszttel a nőgyógyászati candidát lehet kimutatni?
Sziasztok! Annyi jó élményem és tapasztalatom volt a napokban, hogy úgy gondoltam, megosztom Veletek is. :) Ha valaki véletlenül kicsit rosszabb passzban lenne, talán tud belőle lendületet nyerni.
Először is, több, mint 1 hónap után 1-2 napja végre úgy érzem, gyógyulóban van a nőgyógyászati problémám. Abban csak bízni tudok, hogy nem megint csak néhány nap vagy hét erejéig, de optimista vagyok. Végre nem kellett elutasítanom a férjem sem :) Hogy ennek a javulásnak pontosan mi az oka, azt nem tudnám pontosan megmondani. Azt tudjátok, hogy másfél hónapja elhagytam én is a cukros, élesztős, fehérlisztes ételeket. Bár eszemben sincs ezzel felhagyni, mégsem gondolom, hogy ez segített pont most. Viszont kicseréltem minden mosószeremet és öblítőmet, tisztasági betétemet, újramostam minden fehérneműmet és nadrágomat, külön odafigyelek, hogy mindig szárazra törülközzem (intim részeken külön törülközővel), hetente legalább egyszer sós fürdőt veszek... Sokszor elhangzottak már itt ezek, de leírom, hátha akár csak egyvalaki is tud még ötletet meríteni belőle hasonló problémájára.
A másik dolog, ami újdonság és ami elsőre úgy tűnhet, nem tartozik ide, az a Callanetics. Sok év után újra elkezdtem, immár dvd-ről, és bár tegnap még csak a harmadik alkalommal csináltam végig, mégis úgy érzem, hogy segít ezzel a problémámmal szemben is. A csípőgyakorlatai javítják a vérkeringést a belső- és nemiszervek környékén is, és mint tudjuk, a jobb vérkeringés csak jót jelent. :) Ez is csak egy ötlet, ha már hosszabb ideje csinálom, újra be fogok számolni a tapasztalataimról.
A harmadik dolog a mákostészta! :)) Néhány hete írtam, hogy rizstésztával és Steviával próbáltam összehozni ezt a nagy kedvencemet, de borzasztó volt :( Most vettem nyírfacukrot és tönkölylisztből készült tésztát és újra próbálkoztam. Hát valami frenetikus élmény volt :))) De azért kérlek nyugtassatok meg, hogy mind a nyírfacukor, mind a tönkölytészta megengedett. Ha nem, hát többet nem eszek, de még azt is bevállalom érte, hogy 2 hétig káposztán élek :)) Vettem egyébként ma grapefruitmag-kivonatot is, az van rajta, hogy glicerin van még benne. Ez jó? Van egy másik is korábbról, ami alkoholos és keserű... azt olvastam, korpásodásra is jó a grapefruit, arra lehet ezt a fajtát használni?
Végül, de nem utolsósorban ma a férjem ölbe kapott :) Najó, annyira azért nem fogytam le, hogy ezt naponta megismételje, de 5-6 kiló már lement és már ezért megéri :)
Remélem, a jó tapasztalataimmal tudtam adni egy kis optimista hangulatot azoknak, akiknek szükségük van rá. Drukkoljatok Ti is, hogy a fentiekről csak még több jót tudjak mesélni legközelebb :)
Szép hétvégét mindenkinek! :)
Szia!
Elolvastam, köszi! Én most csak így magamtól kezdtem el a diétát. A leírtak alapján edig mindent jól csináltam, egyedül a gombaölő szer hiányzik. Sajnos nem találtam még orvost a környéken, akivel felirathatnám. Viszont szedek grapefruit mag olajat, és iszok 2 féle teát: anti-candida tea (fűzfából készül) és lapacho kéreg teát.
Bél tisztításra elkezdtem szedni az útifű maghéjat, de eddig nem sok mindent csinált. :S Mit javasoltok helyette? (nézegettem ezt a colonixot, de baromi drága...:S)
Szia Dóri!
Jövő pénteken lesz klubdélutánunk, akár el is jöhetnél! A www.egészségművelők.hu oldalon van bővebb információ, bár látom, a dátum nem jó, mert 29-ét tettek fel, de jövő péntek 26-a lesz. A többi stimmel...:DD
Szia!
Nyíregyházán ugyan nem, de Jármiban van egy lány (vagy inkább anyuka), akinek én segítettem kimászni a candidából, s közben sikerült 20 kg feleslegtől is megszabadulnia. Itt a fórumon ismerkedtünk meg, s szerintem ő sok jó személyes tapasztalattal tudna segíteni. A nickneve Kkat. Ha írsz neki, nyugodtan hivatkozz rám. Jót tenne, ha személyesen tudnátok találkozni, szerintem.
Most látom gg_dori hozzászólását, és ugyanez a problémám, annyi kikötéssel, hogy nekem Nyíregy környékén kéne valaki, aki segít összeállítania diétát, stb.
Félek, az én párom se bírja már soká, szóval tényleg nagyon sürgős lenne!!!
Sziasztok!
Új vagyok még itt, ezért lehet, hogy olyat fogok kérdezni, amire már korábban volt válasz. Előre is bocsi!
Olvasgattam itt a fórumon, és teljesen megdöbbentem, hogy mennyi az enyémhez hasonló (vagy teljesen ugyanolyan) eset van. Ezért reménykedem, hogy ti tudtok segíteni, mert nagyon kétségbe vagyok esve. Kb. 3 éve járok egyik orvostól a másikig, de a helyzet nem hogy javult volna, még rosszabb lett. Sokat olvastam a Candidáról (mellesleg a nőgyógyászom is candidával kezel, elvileg....csak épp nem változik semmi), így szinte 100%-ig bitos vagyok benne, hogy ez a bajom. Az elmúlt hetekben több 100 oldalnyi anyagot gyűjtöttem össze a témával kapcsolatban, fórumokat olvasgattam, könyvtárból hoztam ki candidáról szóló könyveket...szóval alaposan utánajártam, mi is ez. Így el is kezdtem a diétát. Egyenlőre csak így magamtól, orvosi segítség nélkül. És el is érkeztem az első és legfontosabb kérdésemhez:
Tudtok-e Nyíregyházán vagy környékén valami jó dokit, aki segítene rajtam? Nagyon fontos lenne!!!
Sziasztok,
régóta csinálom a diétát, de meg szeretném kérdezni, hogy a mozarella sajtot miért ehetjük, hisz tehéntejből készül. Vagy a készítési eljárása miatt engedélyezett?
Szia Zsu, sziasztok! Igen, tudom, hogy ettől még lehetek candidás, sajnos a gyorsteszt is ezt mutatta ki. Ma voltam biorezonancia vizsgálaton, ott azt mondta az orvos, hogy vegyes gombás-parazitás fertőzésem van. Felírt (azaz ajánlott) probiotikumot, grapefruitmagolajat, gombaölőt (paraprotex?) és immunerőstíőt (Immunoid), valamint azt mondta, folytassam a diétát, amit csinálok és 4 hét múlva találkozunk. Azok alapján, amiket itt olvastam Tőletek, ez azért nem teljesen jó/elég.
Zsu, mit tanácsolsz, kivel tudnék ezzel kapcsolatban beszélni, aki valóban személyre szabott terápiát tudna nekem felállítani? A Ti klubotok tudom Fehérváron van, én oda is elmegyek, ha ott segíteni tud valaki. Röviden a történetem annyi, hogy régóta szenvedek nőgyógyászati problémáktól, ez indított el ezen az úton, bár sok más olyan problémám van, amit valószínűleg összefüggésbe lehet hozni gombás betegséggel. Sokat olvastam a neten, és mire megtaláltalak Benneteket is, már belekezdtem egy diétába, elhagyva a cukrot, élesztőt, fehér lisztes ételeket... Itt olvastam, hogy mindez önmagában édeskevés, terápia kell - azonban amíg nem voltam biztos, hogy ez okozza a problémáimat, nem vágtam bele. A vérvizsgálat negatív lett, a mai eredményeket már tudod. Az eddigi diétám és egyéb erőfeszítéseim (higiéniai odafigyelés, sós ülőfürdő, mosószercsere...) néhány kiló mínuszon kívül nem hoztak eredményt. Én egy jó hónapja szünet nélkül rosszul vagyok (érts ezalatt nőgyógyászati problémákat), friss házasként pedig a párom is egyre nehezebben viseli ezt a helyzetet, bíztatni nem nagyon tudom mivel. Most tartok ott, hogy belekezdenék a terápiába, de hiába olvastam már olyan sokat róla, egyedül nem igazán merek belevágni és nem tudom, valóban arra van-e szükségem, amit ez az orvos felírt. Ha tudsz segíteni akár csak abban, hogy egy következő lépést javasolsz, már azért is nagyon hálás vagyok. De már azért is, hogy mindezt végigolvastad :)
Sziasztok!
Bocs, de már nem tudok több hétre visszaolvasni, azért beleolvasgatok a fórumba, s amit épp találok, arra válaszolok. Remélem, így is segíek. :)
szia!
Remélem, tudod, hogy akinek olyan tünetei vannak, ami alapján candidára gyanakszik, de a szűrés negatív eredményt hoz, még lehet candidás, de ha mégsem, akkor is hatékony az erre kiszabott terápia, mivel nem másról van szó, mint a mikrobiológiai egyensúly helyreállításáról.
Tudni kellene, hogy milyen tüneteid vannak, s azalapján felállítani a személyreszabott terápiát - persze, nem a fórumon keresztül. Itt csak olyan tanácsokat olvashatsz, amit bárki be tud illeszteni az életébe.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok