Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13026. -Katus- (válaszként erre: 13025. - Warj)
2010. okt. 24. 10:24
Köszönöm szépen!:)
13025. warj (válaszként erre: 13024. - -Katus-)
2010. okt. 23. 19:30
Igen lehet enni. Ezenkívül ehetsz diót, naprát, mandulát, szezánmagot stb. A diófélék könnyen penészednek ezzel célszerű vigyázzni (a pisztácia is könnyen penészedik). De ehető. Mákot is lehet enni.
13024. -Katus-
2010. okt. 23. 18:30
Warj! Natúr földimogyorót lehet enni? Köszi!
13023. warj (válaszként erre: 13022. - E9ohil)
2010. okt. 23. 12:26
Te tudod, de nem értem miért lenne a karácsony gond. Addigra már a második szakaszban lennél, ehetnél pl töltött káposztát, húslevest, hortobágyit, sült csirkét vagy pulykát, halat stb, természetesen másképp elkészíve mint eddig, ha elolvasod a receptes oldalt rá fogsz jönni, hogy igazam van. Ráadásul egy csomó tészta recept is van fennt, amit kipróbáltunk. És ha még vársz egy negyedévet a kezdéssel, vajon mennyivel lesz több gombád mint eddig?
13022. e9ohil (válaszként erre: 13021. - Warj)
2010. okt. 22. 17:37
Csak azért kérdeztem, hogy mennyire orvos ill. természetgyógyász függő az egész. Most hogy a cukor szinte teljesen ki van iktatva, és igyekszem normál kajákat ennem a viszketés a lábamon szinte teljesen mérséklődött, a női bajokról most kevésbé tudok mesélni, mert éppen megvan... Igyekszem türelmes lenni Zsuval kapcsolatban, bár lehet, hogy inkább a januári kezdést választom, mert a karácsony elég bonyolult lenne így, és nem az én részemről, hanem a család részéről. Meg addig mindent meg tudnék venni szép aprólékosan.
13021. warj (válaszként erre: 13020. - E9ohil)
2010. okt. 22. 14:26

Légy türelmes Zsuval kapcsolatban kérlek, biztosan fog válaszolni, de elég elfoglalt és nincs lehetősége mint nekem a munkahelyről válaszolni. Ha a hétvégén sem válaszolna, szólj és rákérdezek. Fogalmam sincs egyébként, hogy megy e valahova hétvégén, az ország másik végén lakom:-)))))

Ha az eredmény pozitív és azt választod, hogy a Zsu által ajánlott termékek mellett döntesz, akkor feleslegesnek tartom a háziorvos felkeresését.

Akkor arra van szükség, ha úgy döntesz, hogy inkább orvos által ajánlott gyógyszert választasz, a Zsu által ajánlottak ellenére. Ő tud neked ajánlani gombaölésre, béltisztításra, később vitamin és ásványi anyag pótlásra és probiotikumra is megoldást. De a döntés nálad van.

Egyébként orvos függő is, sok orvos kineveti az embert még akkor is, ha egy pozitív eredményt mutatsz fel. Ezt írják itt sokan, hogy elég sokszor negatív a tapasztalat.

13020. e9ohil
2010. okt. 22. 10:38

Warj! Írtam Zsukának privit is, meg mailt is, de eddig még egyikre sem válaszolt. Nem tudod hétvégén megy-e valamerre? Már novemberben el szeretném kezdeni a diétát, hogy a karácsony ne legyen annyira mizériás. Akkor végülis ehetek husit is, meg halászlevit is csinálhatok.

Viszont ami még érdekelne, hogy Prolaboros eredménnyel (ha pozitív) hova menjek? Érdemes házidokihoz menni, hogy felírjon valami gombaölőt? Vagy elég azokat szedni, amit Zsuka ajánlott?

13019. warj (válaszként erre: 13017. - Timi1972)
2010. okt. 22. 08:34
Igen közben egy ismerősöm, aki candida terápiát csinál, mondta, hogy szokta használni, és hogy pusztán fűszerek vannak benne. Csak önmagában a szó mézeskalács, zavaró volt. Ő is azt mondta, hogy nincs benne se tartósító, se cukor. Csak fűszerek keveréke.
13018. Mar0101
2010. okt. 21. 22:39
Szia Warj, köszönöm a válaszodat.
13017. timi1972 (válaszként erre: 12983. - Warj)
2010. okt. 21. 21:40

Szia!

Abban a mézeskalács fűszerkeverékben amit én használtam semmi tiltott nincs, nem tudom, hogy van-e többféle, de érdemes használni, mert nagyon jó a fűszerek aránya és nagyon finom a süti.

13016. keszani
2010. okt. 21. 18:37

kiderült,h tej érzékeny lettem :S a diétám előtt semmi bajom nem volt, és úgy tűnik ez lett a vége :S

vmeliyk nap kutakodta egy picit a neten és találtam lugos ásványvizeket..sztem azok is segíthetnek,nem? itt van pár név :Peridot, Atlantis aqua, Brill, Szent Imre lúgos ásványvíz, Füredi ION ph 9,3

13015. warj
2010. okt. 21. 17:04

Colone Cliansot használtunk és a diéta első szakaszában (3 max 4 hét) kell csak használni, amíg a gombaölőt is szeded. Szerintem ennyi elég a béltisztításból, utánna el el kell kezdeni a feltöltést, mert totál legyengül a szervezet. Ha tovább használod a béltisztítót a második szakaszban is, akkor a vitaminok,ásványi anyagok probiotikum csak nagyon kis része tud felszívódni.Viszont az első szakaszban meg nagyon fontos, hogy legyen béltisztítás, mert így teremted meg a "tiszta" környezetett a jó dolgoknak a szervezetben.

A Colonix szerintem drasztikus, bár én a 12 éves fiam tekintetében tudok beszélni, hisz ő volt candidás. Én az útifűmaghéjat szoktam még ajánlani. Úgy gondolom, hogy ezekkel is elérhető a gyógyulás, legalább is már többen meggyógyultunk ezzel a módszerrel.

Itt írjál szerintem Csuzsukának egy privit, és ahogy az ideje engedi válaszol. Ha ez nem megy, akkor szólj, és megpróbálom én elérni. Írd le az összes panaszod, voltál e dokinál, ha igen mit mondott, mit írt fel, mit csináltál eddig ha diétáztál stb. Mert minden terápia személyre szabott, nyilván mást ajánlunk nőgyogyis panasz esetén és mást pl egy erős korpásodásnál.

13014. Mar0101 (válaszként erre: 13004. - Warj)
2010. okt. 21. 15:50

Köszönöm a válaszod. Cszsukát itt a fórumon kell megkérni, vagy priviben?

Jól emlékszem, hogy te Colonix-ot használtál béltiszításra? Ha igen mennyi ideig, mert a forgalmazó 1-3 hónapot ajánl. A candida-kúra II. szakaszában is használtad? Milyen tapasztalatod volt a Colonix-szal kapcsolatban?

13013. Rédo (válaszként erre: 13009. - Warj)
2010. okt. 21. 15:22
Köszi még egyszer. Nekem automatikusan kiüríti a kukát, ha kilépek a levelezőből.
13012. d2999878ca (válaszként erre: 13008. - Warj)
2010. okt. 21. 14:59
Még ilyet, nem is gondoltam, hogy cukrozzák! Látod, ebből is látszik, hogy nem nézegettem sose közelről, mert én kifejezetten egy fajtát használok a főzőtejszínből (P...lat). Az meg ugye most szóba se jöhet.
13011. d2999878ca (válaszként erre: 13010. - KKriszta28)
2010. okt. 21. 14:58
Tudod, hogy mindennek van E kódja, attól még nem kell rögtön eldobni. Meg kell nézni, hogy mi is az...
13010. KKriszta28 (válaszként erre: 13008. - Warj)
2010. okt. 21. 14:22
Én már találtam néhányszor, igaz nagy vadászat előzte meg. Sajnos a legutóbbiban ugyan nem volt cukor, de volt tartósítószer, meg valami fura E betűs dolgok... és bio volt. Nem is számítottam erre, kivételesen nem böngésztem végig és megvettem.. Sajnos arra nem emlékszem, hogy hol leltem fel az az előttit, ami okés volt. Ha újra találok akkor megírom.
13009. warj (válaszként erre: 13005. - Rédo)
2010. okt. 21. 13:15
Átküldtem,mégegyszer. Képzeld egyszer én is jártam így, még jó, hogy a kukát nem ürítettem ki a levelező rendszerben, mert így megmaradt az anyag amitt át szoktam küldeni.
13008. warj (válaszként erre: 13007. - D2999878ca)
2010. okt. 21. 13:05
Elvileg jó, gyakorlatilag még nem találtunk belőle cukormentes változatot. :-((((((((((
13007. d2999878ca (válaszként erre: 13006. - KKriszta28)
2010. okt. 21. 12:36
Tejszín van növényi eredetű is. Az se jó? Mondjuk még sose néztem meg a pontos összetételét. De, ha az megengedett, akkor egyszerű a helyzet, mert a legtöbb kajában, nem könnyen érzed meg a kettő közti különbséget.
13006. KKriszta28 (válaszként erre: 13003. - Warj)
2010. okt. 21. 12:21
Köszönöm, gondoltam, hogy nem lehet. De sebaj, akkor helyettesítem majd valamivel.
13005. Rédo (válaszként erre: 12995. - Warj)
2010. okt. 21. 10:08
Ne haragudj, de el tudnád még egyszer küldeni az anyagot, mert véletlenül kitöröltem az emailjeim közül. Úgy látszik, a szemem sem a régi :) Bocsi és előre is köszi.
13004. warj (válaszként erre: 13000. - Mar0101)
2010. okt. 21. 08:39
Nálunk a körzeti írta fel a gombaölő szert, de ez nem mindenkinél működik sajni. És a fórum segítségével építettük fel a megfelelő terápiát (itt Cszsuka az akire támaszkodtam és szerintem sokan mások is). Ha gondolod neki tudsz írni és segít a terápia összeállításában.
13003. warj (válaszként erre: 12999. - KKriszta28)
2010. okt. 21. 08:23
Tehát beszéltünk Zsuval a Mascarpone sajt ügyben, és igazából mindketten arra jutottunk, hogy mivel tejszínből készül nem igazán ajánlott. Ráadásul a boltiban a gyártás során nem tudni mi kerül még bele, így azt javaslom inkább, hogy a diéta utánra tedd át ennek a használatát.
13002. Rédo (válaszként erre: 12995. - Warj)
2010. okt. 20. 18:18
Megkaptam. Nagyon szépen köszönöm.
13001. Mar0101
2010. okt. 20. 17:00
Bocsánat, lemaradt, hogy Warj, neked címeztem a levelet, de a többiek esete is érdekelne. Válaszotokat előre is köszönöm.
13000. Mar0101
2010. okt. 20. 16:58
A küldött anyagban azt tanácsolják, hogy szakember segítsége szükséges a diétához, aki felügyeli azt, illetve a candida súlyosságától függően megmondja, hogy mit és milyen mértékben szedjen. Ti jártatok valakihez vagy saját döntés volt, hogy mit szedjetek?
12999. KKriszta28
2010. okt. 20. 16:49

Szia Warj!

Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy, hogy ennyire gyorsan válaszoltál, meg még telefonáltál is. Tényleg köszönöm!

Annyira nem sürgős még. Csütörtökre akarok valami sütemény félét csinálni alkalomra.

Innen már próbáltam a sütőtökös sütit a túrós pogit a kókuszos golyót és mind mind nagyon finom. Kicsit nehezebb helyzetben vagyok, mivel tojást nem használok, és elméletileg a tejfélékkel is csínyán kell bánnom, de azért néha megengedek magamnak belőlük egy kis kitérőt. Mármint a túróból, joghurtból és esetleg mozzarellából.

Recepteket nézegetek és gondolkodom mit lehet és mit nem, mit mivel helyettesíthetnék. Van már jónéhány tuti receptem, amit találtam a neten és átdolgoztam ehetővé, illetve amit magam találtam ki. Elküldöm majd, hogy átnézd és jóváhagyd, hogy feltöltsem és ezáltal bővítsem a receptek gyűjteményét. Mostanában elég sokat kísérletezem az ételekkel, és egyre inkább szeretek is főzni. Mivel kb. 4 éve vegetáriánus lettem, akkor nagyon beszűkült a választék, és silány ételeket ettem (mondjuk előtte is). Lehet, hogy én vagyok az egyetlen ember a Föld kerekén, aki örül a Candida étrendnek? Soha ilyen változatos és finom ételeket nem ettem azelőtt. Úgyhogy éljen a kísérletezés. Valamivel pótolni kell a szex-et.:))

12998. warj
2010. okt. 20. 16:33

Ezt találtam a mascarpone sajtról, de nem kerültem közelebb ahhoz, hogy használható e. Mert ugye a tejszín Tilos és ebből készül. De a tehéntej is tilos viszont az ebből készült túró és aludtej ehető. Így őszintén megvallom nem tudom, de már hívtam Zsut és ha tudok valamit azonnal írok. Addig türelmed kérem.

Tehén tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz lágysajt. Fehér színű, krémes, héjatlan. Általában nem önmagában, saját ízéért fogyasztják, hanem más, édes vagy sós, átütő ízű adalékokat hozzákeverve: desszertek alapanyaga - világszerte ismertté a tiramisu tette -, vagy kék nemespenészes lágysajttal szendvicseken feltét. Zsírtartalma a szárazanyag 50-55%-a. Puha halmazállapota miatt csak olyan műanyag pohárban hozható kereskedelmi forgalomba, mint a tejfel vagy a vajkrémek. Lombardiából származik, házilag télen fejt tejből készítették.

12997. warj (válaszként erre: 12996. - KKriszta28)
2010. okt. 20. 16:21
Tudomásom szerint csak a feta és a mozorella ehető, erről még nem hallottam. Mindjárt rákeresek a neten, hogy milyen összetevői vannak, hátha okosabb leszek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook