Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hát erre nem hallottam még konkrétumot, a húst tudom hogy heti 1-2 alkalommal lehet enni, de a halat nem tudom hányszor. Én azt csinálnám, hogy pl. hétfő, szerda, szombat ennék húst és halat, ha bizonytalan vagy akkor kétszer halat és egyszer húst. A többi napokon pedig nem ennék húst.
Csicsóka ügyben nem tudok okosat mondani de próbálok utána nézni.
Köszönöm szépen a válaszodat. Azt szeretném még megkérdezni, hogy olvastam, hogy húst egy héten csak 1-2-szer lehet enni, ebbe beletartozik a hal is vagy azt lehet enni többször is?
Csicsókát lehet enni?
Kedves Hajni!
Dec. 2-án kaptam tőled először (és utoljára, legalábbis nem tudok többről)levelet és sorban áll a válaszolandók között. Ígérem, nem hanyagollak el téged sem! Holnap, legkésőbb holnapután válaszolok!
Zsu
A sütőtök ehető a második időszaktól (sőt a receptes oldalon van egy sütőtökös süti, szerintem isteni és a hozzá használatos fűszerek miatt szerintem karácsonyi).
A földimogyoró is ehető, tudomásom szerint az olajos magvak mind ehetőek. Egy dologgal kell vigyázni, hogy pl a pisztácia és a dió könnyen penészedik, erre kell odafigyelni.
Szerintem lehetséges, két ok miatt is. Az egyik az lehet, hogy a candida gomba egyenlőre csak a szájban terjedt el.
A másik az lehet, hogy ha az immunrendszer totál legyengült már nem képes ellenanyagot termelni a gomba ellen, és mivel a Prolaborban ezt mérik, így lehet negatív az eredmény.
Amennyiben csak a szádban van panaszod, akkor nálad az elsőre tippelnék.
Szia! A gombaölőt nem szoktuk ilyen sokáig szedni, bár ha az orvosod ezt írta elő akkor oké. A kérdésre a válaszok:
Sütőtököt az első időszakban nem ajánlják (ez ugye 2-3 hét max egy hónap itt történik a gombaölés és a béltisztítás), ezután ehető, a graepfuitot is lehet enni ugyanígy második időszaktól (sőt kifejezetten jó, mert gombaölő hatású).
A Pomelót nem tudom lehet e enni, nem ismerem.
Fehér káposztát lehet enni, de savanyú káposztát nem és semmilyen savanyúságot ami erjedéssel készült.
Viszont párolt káposztának tudod enni, vagy reszelve, almával citromlével ízesítve, hagymát is tehetsz hozzá, szuper savanyúság és tele van vitaminnal.
Kukorica liszt: a kukorica és a származékai az egész diéta során TILOS fogyasztani a magas cukor tartalma miatt. Kivételt képez a lisztérzékenység esete.
Ehetsz pl.: teljes kiőrlésű (tk) tönköly búzalisztet vagy más tk liszteket, zablisztet, durumlisztet, rizslisztet.
Ha van még kérdésed és tudok válaszolok szívesen. Ja az időszakokkal kapcsolatban olvasd el kérlek a cikket amit írtam (adatlapomon az interaktivitáson belül rátalálsz).
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kb 1 hónapja csinálom a diétát, az alapján, hogy a nyelvemen lévő lepedékből candidát tenyésztettek ki és vércsepp analízis, valamint azzal a gépi vizsgálattal (talán vega teszt) candidát állapított meg a doktornő. Ma megjött a Prolabor-os vérvétel eredményem ami teljesen negatív 19,2 az IGG és 3 az IGM. Szerintettek ez lehetséges? Egyébként a vért három hete vették le. Előre is köszi a választ.
Sziasztok!
Már április óta csinálom a diétát (és szedem a gombaölöt) és kicsit elbizonytalanodtam, hogy ehetek-e
sütőtököt?
grapefruitot?
pomelót?
fehér káposztát sóval savanyitva (tehát savanyú káposztát, savanyúságként)?
kukoricalisztet?
Köszönöm előre is a segítségeteket
Írtam már neki e-mailt, még a legelején, de arra sem válaszolt.
Igen, tényleg az a lényeg, hogy tehermentesítsem, mert úgy érzem ez kell neki, akármi bajom is volt.Okos a szervezet.:) Ma már nyugodtabban eszek, és hál istennek étvágyam is van. De még tudatosan óvatos vagyok azért. Én gyanítom hogy vagy valami baci csinált bajt (ha komolyabb lenne, akkor nem lennék a semmitől jobban). Illetve ha mégis az a bajom amit a doki mondott, akkor azt okozhatja laktóz érzékenység, ami nekem nagyjából van is. De ha újra megyek az a tuti ha kérek egy ételalergia vizsgálatot. Asszem azt is vérből nézik. :S nem elég hogy mostanság állandóan vért vesznek és idő előtt menzeszelek is, még ez is újra. de inkább mint a tükrözés, azt inkább kihagyom. Van ezer más vizsgálat amivel előbb lehet még kutakodni. És amúgyis, én nagyon sokat csalódtam már a nyugati orvoslásban.
Köszi a tippet, akkor megkóstolom a kölesgolyót. Anno amikor anyósom candida diétázott kínálta is, és asszem nem volt jó íze. De már nem izgat, átváltottam arra, hogy minden ami egészséges azt megeszem, nem finnyázok.:)
Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
Szerintem itt kérdezz rá, hogy a doktornő mit javasol az irritábilis bélszindrómára.
Gondolom, azért érzed jobban magad a candida diétába beleillő étkezés során, mert ahogy utánna olvastam a neket, pont az a lényeg, hogy tehermentesíteni kell a gyomrot a bélrendszert. De mindenképp utánna kell járni, mert a két diéta nem biztos, hogy azonos. És igazából ezen a területen én egyáltalán nem vagyok képben, butaságot pedig nem szeretnék írni. A másik dolog, hogy van egy Cszsuka nevű lány itt a fórumon, ő sokkal több területen jártas, mint én és lehet ebben az esetben is tud segíteni neked.
Hát muszáj vagyok valamilyen szinten követni a diétát már most, mert kímélni kell a gyomrom. A doki azt mondta irritábilis bélszindrómám van, aminek az okait a mai napig nem tudja pontosan az orvostudomány, de az okozza ezeket a tüneteimet, nem a candida. de ha candidás ételt eszek, akkor jól vagyok. Elvileg a stressz is kiváltja ezeket, amit nehéz pont egy vizsgaidőszakban csökkenteni.
Köszönöm hogy írtál, sokat segítettél.:)
Szerintem ha eszel belőle, akkor ne túl sokat, ez vonatkozik a korpovitra is, amiből nekem Warj a fehér csomagolásút ajánlotta. Sztem kölesgolyóból is van pár fajta, ha magad veszed meg, és nem a férjed, akkor megfigyelheted az értékeket is. Igyál sok vizet (ha ásványvíz, akkor 2 hetente váltani kell, magas legyen az ásványianyag tartalma), ha tudsz akkor víztisztítóval tisztított víz az még jobb. Én citromot szoktam bele rakni, úgy finom, meg teákat iszom.
Ha van kérdésed, nyugodtan írj. :)
Remélem én is tudtam segíteni
A legjobb helyen vagy Hanyattka. A lányok nagyon tapasztaltak, sok mindenben segítenek. Én jövőre kezdem a diétát, addig próbálok mindent beszerezni. Lehet neked is az kéne, hogy átolvasni mindent, hogy letisztuljanak a dolgok. Egyszerre túl sok az információmennyiség, és a "kezdők" nem tudják, hogy mit lehet enni és mit nem. Sajnos össze-vissza van fent az interneten minden, valahol ezt lehet enni valahol azt. Viszont a lényeg: nem szabad általánosítani bizonyos ételekben, mert lehet, hogy azt te bírod, de a másik nem, és fordítva is lehet. Az első időszak után szépen lassan kell visszavezetni a dolgokat, hogy rágyere mit bír a gyomrod és mit nem.
Apropó kérdés hozzátok: savanyú alma... a zöldalmára gondoltok itt? mert az savanyú, ha nem, akkor melyik fajtára?
*cellulóz
:D
Tóth Gábor könyvében olvastam, amit korábban is írtam, hogy a nyers zöldségek megterhelik az emésztő rendszert, erősek a rostok (celluloid, ezeket puhítod főzéssel), ezt teszi az összes ballaszt anyag is. A tüneteid alapján én nem ennék korpás, rozsos cuccot, egyébként nekem két hónap kellett, mire bírtam az extrudált kenyeret.
Én a rizsek és társaiból pedig az árpát tudtam a leghamarabb enni.
Sütőpor helyett szódabikarbónát használok, de én kenyeret úgy sütök (pizzatésztának is jó), hogy csak tönkölyliszt, só, szódabikarbóna, ízlés szerint fűszer (neked lehet, h most nem kéne), víz és összegyúrás után én ki szoktam nyújtani, mert gyorsabban sül és mintha szeletelt lenne a kenyerem....
Párolt zöldséges tipp: nagyon szeretem a répás, karalábés keveréket (én pici erőspaprikát is teszek bele, zöldet, pikáns lesz tőle) és sóval kakukkfűvel szórom meg
(új volt warj hozzászólása, h főzéshez miért nem jó az oliva, de nekem nem volt bajom tőle, azzal főztem már az elején is)
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok