Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Köszi a válaszokat!
A kekszre az van írva, hogy búzalisztből és búzakorpából készült. A neve: Cukor STOP Háztartási keksz. Színre úgy néz ki, mint a korpovit. Olyat, amiről itt írtatok a fórumon (papír csomagolású, szögletes), sehol sem találtam. :S
Hát igen nem olcsó, ezért szoktuk azt mondani, hogy fel kell rá készülni.
Próbálja a körzeti dokiddal beszélni nekünk ő írt fel Nystatint a fiam ezt szedte. És colon cleanse béltisztítót pedig vettem (lehet neten rendelni, vagy bioboltban kapni), de az utifűmaghéjat is lehet venni.
Zsu ehhez jobban ért, az IgM a mostani eredményt mutatja, az IgG pedig a 3 hónappal korábbit. Nekem úgy tűnik, hogy az eredményed teljesen normális. De Zsuval konzultálj légyszi. Biztosan fog írni, csak elégé időhiányban szenved.
Mit jelent, hogy rosszul vagy? Írd le ha nem gond.
Ha a hagyományos cukormentes háztartási kekszre gondolsz, akkor az nem jó, mert nem teljes kiőrlésű lisztből készül, de kapható általában minden boltban négyszögletes alakú telejes kiőrlésű lisztből készül és cukormentes. Ez a fajta jó a kókuszgolyóhoz (de csak második időszaktól lehet kókuszgolyót enni).
Tej: második időszaktól növényi tejet lehet fogyasztani pl rizstej, szójatej, zabtej.
A laktóz mentes tej sem jó, ugyanis a tejet nem a laktóz (tejcukor) miatt nem lehet fogyasztani.
A laktóz az egyedüli cukor amit a candida gomba nem tud táplálékként hasznosítani, a tejet azért nem ihatjuk, mert nagyon nehezen emészthető, és a gyomorba kerülve az emésztési folyamatok alatt keletkező termék kiváló táplálék a gomba számára. (ahogy én tudom).
Zabliszt: bioboltban próbálkoz, de ha nem találsz sem gond, lehet az egész kenyér tk lisztből, kicsit sűrűbb lesz, vagy rizsliszttel is helyettesítheted.
A betegségből ki lehet gyógyulni, viszont ahhoz, hogy ne ess vissza teljes életmódváltás szükséges. Vagyis a táplálkozásod nagyjából így kell hogy maradjon alapjait tekintve. De ez nem jelenti azt, hogy ha meggyógyulsz nem ehetsz meg majd néha egy szelet sütit vagy csokit, csak nem szabad visszaesni abba, hogy ezek legyenek a fő táplálékok. És célszerű évente egy szigorú tisztító kúrát tartani.
Nőgyogyi panaszok segítésére a következő tanácsok hasznosak lehetnek, de a diétát és a kezelést nem helyetesítik.
Sós ülőfürdő.
No sex amíg panaszok vannak, ha nincs panasz lent, akkor óvszer és graepfuit cseppel sex előtt és után külsőleg le kell a nemiszervet törölni mindkét félnek.
Csak pamutalsót szabad hordani és a tanga is tilos (ez szinte hidat képez a végbél és a hüvely között a gombáknak).
Addig amíg nem jössz helyre candida szempontjából nem szabad gyermeket vállalni, mert a gyerek már a születéskor magával hozza a candidát (szájpenész formájában).
Ja tampont nem használunk anolinos betétet javaslok.
A fórumkivonat végén van egy kezelés ehhez tampon szükséges de ez csak a kezelés idejére használatos. Vegyes visszajelzések voltak kinek hogyan vállik be gondolom függ a hüvely flórától, de gondolom túl vagy már egy millió krémen, kúpon stb szerintem egy próbát megér.
A lányok többen dicsérték itt a tejsavas irrigálást (gyógyszertárban beszerezhető).
Még valami ha neked candidád van lent és sexeltél a pároddal, valószínű neki is. Tehát célszerű neki is végigcsinálni a terápiát vagy egy candida tesztet, szűrést csinálnia. A férfiak esetében sokszor tünetmentesen fennáll a candida (a lenti szakaszon főleg). Normál esetben a candida nem fertőző, de itt azért a sex közben folyamatosan kerül ide oda a gomba egyik féltől a másikba (és a terhességnél is ez jellemző).
Még valami, ha valakinek hüvelyi úton candidája van, nagy a valószínűsége, hogy a szervezet más területén is megvan az elszaporodás, ezért nem szokott hatni csak ideig óráig a nőgyogyi által felírt krém, kup stb, mert csak helyileg van a gomba kezelve, véglegesen csak a teljes terápiával lehet meggyógyulni.
Szia! Küldtem neked anyagokat az e-mail címedre. A Cszsuka által ajánlott gombaölő-t tudom én is ajánlani, sőt a grappe cseppet is itt érdemes beszerezni. ÖkoNetes termék. Ha írsz Cszsukának segít neked a terápiát összeállítani. Mivel ő Székesfehérvár közelében lakik, akár személyesen is tudtok konzultálni.
Sajnos a házidokid hozzáállása jellemző az orvosokra, véleményem szerint a hüvelytablette kevés. Azt javaslom, hogy ne kapkod el a diéát, szerez be mindent ami szükséges, addig pedig kezd el bevezetni az új dolgokat pl, az élesztőmentes kenyeret, hagyd el a cukrot, tejtermékeket (kivéve a natur joghurtot), egyél több zöldséget. És amikor a gombaölő és a béltisztító is a birtokodban van,akkor kezd el a diétát normálisan.
Ezeket együtt kell használni az első 2-3 hétben (első szakaszban), de erről bővebben küldtem neked anyagot. Illetve van egy cikk amit írtam a hoxán ez a fő irányokat megmutatja (az adatlapomon az interaktivitás alatt találod).
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, a Prolaboros vér eredményemet kiértékelni (Cszsukának írtam , de szegény biztosan nagyon elfoglalt).Elég sürgős lenne, mert nagyon rosszul vagyok:
a mostani:
Candida IgG antitest 24,2 NTU 0,0 - 30,0 \line
Candida IgM antitest 0,90 NTU 0,00 - 11,00 \line
Az idén januári pedig:
* Candida IgG antitest 29,4 NTU 0,0 - 30,0 \line
* * Candida IgM antitest 2,00 NTU 0,00 - 11,00 \line
Előre is nagyon köszönöm, bárki segítene.
Nekem is lenne néhány kérdésem:
1. Vettem ma olyat, hogy cukormentes háztartási keksz. Ez jó a kókuszgolyóhoz? Ehetem?
2. Láttam olyat, hogy laktóz mentes tej. Rendes tehéntejből van, csak valamit csináltak vele, hogy laktózmentes legyen. Ez jó szerintetek, lehet inni?
3. Sehol sem találtam zablisztet. Mivel lehet azt pótolni? (pl az ír szódás kenyérben)
4. Ki lehet ebből a beetgségből teljesen gyógyulni? (tehát lesz még olyan, hogy megehetek egy szelet csokit vagy sütit anélkül, hogy bármi bajom lenne?)
Szia!
Hasonló volt a helyzet velem is. Éveken keresztül jártam orvostól orvosig, és egyik sem tudott segíteni. Candibene-t is kaptam egyszer. Ha még nem áltottad ki, azt ajánlom ne i tedd. Csak a pénzedet pazarlod és még rosszabbul is leszel tőle. Velem legalábbis ez volt...:S
Nődokinál eljutottam a legerősebb kezelésig, de az állapotom nem hogy javult volna, csak egyre rosszabb lett. Úgyhogy én ott hagytam, többet felé se nézek. A diétát 1 hónapja csinálom, de már sokat javult az állapotom. Hiszek benne, és érzem, hogy ez segíteni fog. Ezt tanácsolom neked is! :)
Egyébként kitartást és üdv a klubban! :)
Sziasztok!
Újdonsült candidásként kérem a segítségeteket. Pontosabban nem is újdonsült, mert mint kiderült, valószínűleg ez okozza rengeteg problémámat, amelyek egy részével (emésztési gondok, puffadás, székrekedés, hajhullás, levertség) hónapok, más részével (nőgyógyászati) évek óta küszködöm. De a mai napon nyert bizonyosságot, hogy ez a bajom. Két hete volt, hogy a nődokim elküldte a kenetemet genetikai vizsgálatra, ma lett eredménye. Ezalatt a két hét alatt, rengeteget tájékozódtam erről a betegségről, mert elég komolyan veszem. Többek között ezt a fórumot is elkezdtem olvasni, az első 100 oldalt sikerült is átböngésznem és nagyon sok hasznos dolgot le is jegyzeteltem. De így is akadnak homályos foltok, ezért remélem számíthatok a segítségetekre. Az első kérdésem már meg is lenne. Milyen gombaölő gyógyszert tudtok ajánlani? Az a helyzet, hogy a nődokim írt fel candibene hüvelytablettát (6 db-ot). Én rákérdeztem, hogy a beleimben lévő gombákkal mi lesz, de ő azt mondta, hogy ez felszívódik és bekerül a keringésbe, ezért felesleges külön szájon át is szedni valamit. De én ebben nem vagyok 100%-ig biztos. El is mentem a háziorvoshoz is, de ő meg csak legyintett, hogy ez nem is betegség. Szóval mos nem tudom, hogy a candibene tényleg elég-e. Ti mit tanácsoltok? Olvastam, hogy sokan használják az ezüstkolloidot, bár szerintem nem túl bizalomgerjesztő, hogy minden "jószágot" kipusztít az emberből, gondolom akkor a hasznosakat is. Grapefruit cseppet viszont biztos fogok használni, arról csak jókat hallok. És még valami: Azt tudom, hogy a gombaölést és a béltisztítást az első 2-3 hétben kell végezni, de azt nem tudom, hogy egyszerre kell-e a kettőt, vagy előbb az ölés és aztán a tisztítás? Bocs, ha olyat kérdeztem, ami már elhangzott itt, de ekkora mennyiséget nem tudok végigolvasni ennyi idő alatt.
Igen, feltétlenül!
Sütve és nyersen egyaránt nagyon finom! Édes, bár szénhidráttartalma nincs és javítja a hasnyálmirigy működését. Cukorbetegeknek is kifejezetten ajánlott. Ha hozzá tudsz jutni, éjjel-nappal eheted :)
Ezt találtam a csicsókáról a neten. Mivel cukorbetegek is fogyaszthatják, így szerintem nem olyan magas a cukortartalma, kb a többi zöldségével egyenlő lehet. A keményítő tartalma is elenyésző. Ráadásul nagyon egészséges, szerintem fogyasztható. Bár kíváncsi lennék Zsu véleményére is.
A csicsóka összetétele és tápanyagtartalma
Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 30 kcal 130 kJ
Szénhidrátok 12,1 g
- Cukrok 4,5 g
- Rost 7,6 g
Zsír 0,4 g
Fehérje 2,4 g
Víz 79,0 g
A-vitamin ekviv. 12 μg 1%
Tiamin (B1-vitamin)0,2 mg 15%
Riboflavin (B2-vitamin)0,06 mg 4%
Niacin (B3-vitamin)1,3 mg 9%
C-vitamin 4,0 mg 7%
E-vitamin 0,2 mg 1%
Kalcium 10,0 mg 1%
Vas 0,6 mg 5%
Magnézium 20,0 mg 5%
Foszfor 78,0 mg 11%
Kálium 478,0 mg 10%
Nátrium 3,0 mg 0%
Cink 0,1 mg 1%
Csökkenti és normalizálja a vér cukorszintjét, mivel:csökkenti a belekből a véráramba felszívódó cukor mennyiségét;serkenti a glükóz emésztését;
javítja a szervezet saját inzulinjának hatékonyságát;segíti a sejtek inzulin felismerő képességét (csökkentve az inzulinrezisztanciát);
a májban fokozódik a glikogén termelődése.
2. A vérben csökken a koleszterin és triglicerid szintje, ami csökkenti az érelmeszesedés és más érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
3. Jelentős testsúlycsökkenés.
4. Javítja a máj, a gyomor és a belek egészségi állapotát.
5. Optimalizálja a hormonkiválasztást és -termelést.
Még jó, hogy rákérdeztél, mert magam sem tudtam, hogy a csicsóka ilyen jó hatású.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok