Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13386. warj (válaszként erre: 13381. - ÁZsuzs10)
2010. dec. 15. 15:35

Szia! a Kókuszreszelék mehet, gondolom a kókuszliszt is (én még nem halottam róla, hogy van ilyen), de mivel a kókósztej is iható a reszelék is, gondolom a liszt is.

Gesztenye, nekem volt olyan ismerősőm aki evett gesztenyét a diéta alatt, én nem találtam erről eddig se negatív se pozitív infót. A masszáról meg főleg, szóval aki tudja hogy ehető e válaszoljon (legalább én is megtanulom).

13385. warj (válaszként erre: 13372. - T.ency)
2010. dec. 15. 15:30

Hát azt javaslom, hogy a pároddal olvastasd el az átküldött anyagokat (úgy emlékszem neked is küldtem),és egy teszttel ki lehet deríteni, hogy nála van e túlszaporodás (pl.:prolabor kft, otthol végezhető CanDia5 teszt). Ha negatív akkor amíg panasz van no sex, ha már nincs panaszod, akkor mindketten alkalmazzátok sex előtt és után a graepfuit cseppel történő letörlést ott lent, óvszer használat (nagyon fontos).

Ha pozitív, akkor kénytelen lesz a terápiát végig csinálni. Egyébként meg nem olyan vészes ez a diéta, bármit meg lehet főzni, csak másképp és más alapanyagokból. Szóval csak főzd meg és rakd elé, mert ki fogsz purcanni, ha kétfelé főzől.

Egyébként ha elolvastatod vele amit átküldtem és szeret téged a párod, akkor szerintem nem lesz kérdés számára, hogy mit kell tegyen és végig fogja csinálni. Ha megtanulod jóízűen készíteni a dolgokat észre sem fogja venni.

13384. warj (válaszként erre: 13371. - T.ency)
2010. dec. 15. 15:25
Akkor mégis rizs volt :-)))))))))
13383. warj (válaszként erre: 13370. - Andromeda84)
2010. dec. 15. 15:24
Ezt írtad már valahol, én is reagáltam rá, hogy véleményem szerint csak a helyi panasz kezelésére elegendő.
13382. warj (válaszként erre: 13369. - Andromeda84)
2010. dec. 15. 15:23
Hú most megfogtál ezzel, lehet pufasztott búza volt.
13381. ÁZsuzs10
2010. dec. 15. 07:29

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, hogy a következőket a második időszaktól lehet-e fogyasztani:

kókuszreszelék, kókuszliszt (persze kajában)

sült gesztenye, gesztenyemassza,

Köszi a választ előre is.

13380. t.ency (válaszként erre: 13379. - T.ency)
2010. dec. 14. 21:39
Ja, és még natúr joghurtot is lehet enni! :)
13379. t.ency (válaszként erre: 13377. - Life14)
2010. dec. 14. 21:38

Szia!

Én úgy tudom, hogy a szigorú diéta max. 3-4 hét. Én is többnyire kölest, hajdinát meg zöldségeket eszem, meg néha mogyorót.

Van egy másik topic (Receptek candidásoknak), ott találhatsz tök jó kajákat.

Sajnos ettől többet én nem tudok neked segíteni, hisz' én is csak most kezdtem a diétát. De vannak itt tőlem sokkal tapasztaltabbak, akik majd biztos adnak neked jó tanácsokat.

Kitartás!

13378. life14
2010. dec. 14. 18:20
Ajánlották nekem a Paraprotex-et.Ismeritek?Hatásos?
13377. life14
2010. dec. 14. 18:18

En a diéta elso felében csak kolest,hajdinát,zoldségeket eszem olivaolajat,tengeri sot,baktériumolo fuszereket,bio vegetát,citromlevet használok.

Meddig kell,hogy tartson a szigoru diéta?1-2 hétig?Vagy lehet tovább is igy csinálni?

13376. life14
2010. dec. 14. 18:00
Vettem Dr Juice ezustkolloidot egy bioboltban.Az van rá irva,hogy Pattanásos arcborapolo.Van hozzá egy kis uveg is-Száj és torok oblogeto.En belsoleg szeretném használni.Mondtam is az eladonak,hogy mire kell.Nins ráirva,hogy belsoleg is lehet használni,és az adagolás sincs rajta.Szerintetek használhatom belsoleg?Mennyit igyak meg belole?
13375. life14
2010. dec. 14. 17:48

Most vettem Aloe vera kivonatot is.

Szeretném kiprobalni az ezustkolloidot.Mt gondoltok rola?Hatásos?

13374. life14
2010. dec. 14. 17:47

Tudnátok nekem tanácsokat adni?Ti hogyan diétáztok?Miket esztek?Milyen tálálékkiegészitoket szedtek?Milyen teákat isztok?

A betegségemrol bovebben irtam a Hoxa portálján a Tudásbázisban a ,,Tud valaki hatásos gyogymodot két éve tarto bakteriális ferozés okozta huvely- és hugycsoggyulladásra? és a Házipatika forumján a Vese és hugyutak betegségei-Interestitialis Cystitis és a Bor és nyálkahártya betegségek- Candida cimnél.

A válaszokat koszonom.

13373. life14
2010. dec. 14. 17:31

Sziasztok.A segitségeteket szeretném kérni.Már lassan két éve tart a nogyogyászati és hugyuti betegségem.Rengeteg orvosnál jártam már,de hiába.Novemberben voltam egy természetgyogyásznál.Azt mondta,hogy a Candida és más káros baktériumok a okozzák a betegségemet.

Méregtelenito teakeveréket,táplálékkiegészitoket:Yucca,Echinacea,Achidophilus,Papaya adott.Minden nap fél liter teát kell meginnom két adagra elosztva,délben és este étkezés elott 20 perccel.A teába egy kanál máriatovist-májregenerálot kell tennem.Sok folyadékot kell innom.Pi vizet iszom.Es Candida diétát kell tartanom.

13372. t.ency (válaszként erre: 13366. - Warj)
2010. dec. 14. 16:15
na ez az, hogy az én párom nem hajlandó végig csinálni ezt az egészet. Ha én meggyógyulok, ő meg marad candidás, hogy tudom megvédeni magam a visszafertőzéstől?
13371. t.ency (válaszként erre: 13369. - Andromeda84)
2010. dec. 14. 16:13
Létezik barna rizses is.
13370. andromeda84 (válaszként erre: 13366. - Warj)
2010. dec. 14. 09:37
Ja, erre elfelejtettem a válaszolni. A nőgyogyim nem ír fel gombaölőt, mert azt mondja, hogy elég a candibene (vagy canesten), merthogy az felszívódik és eljut mindenhová a szervezetbe.
13369. andromeda84 (válaszként erre: 13368. - Warj)
2010. dec. 14. 09:33
De a puffasztott rizs azt hiszem sima, fehér rizsből van, nem? Az nem baj? Vagy létezik barna rizsből készült is?
13368. warj (válaszként erre: 13364. - Andromeda84)
2010. dec. 14. 09:19

Növényi tejet csak a második időszaktól. Abonett- nagyon nézd meg, hogy milyen lisztből készült és van e benne cukor, mert rengeteg változata van. Cukormentes tk lisztből készült terméket lehet enni. A többi mehet.

Puffasztott rizs, kölesgolyó ezeket tudom még javasolni. Nálunk a puffasztott rizs nagyon bevált a gyereknek mindig volt a táskába, és ha éhes volt, akkor evett 1-2 szeletet, ez kitartott amíg hazaért pl táncról, és jól tudott lakni.

Lehet enni a magvakat is, pl zabpehely, szezán, napra, lenmag és kész a műzli, egy natur joghurttal.

13367. andromeda84 (válaszként erre: 13362. - Warj)
2010. dec. 14. 09:17

De én használok gombaölésre ezüstkolloidot! Én azt hiszem, ezzel eleget teszek a gombaölésnek. A nystatint csak receptre lehet kapni, már megnéztem.

A céklánál a nyers zöldségre gondoltam, méghozzá alufóliába csomagolva egyenként sütőben megsütve, mint a krumplit.

13366. warj (válaszként erre: 13358. - Andromeda84)
2010. dec. 14. 09:14

Nem tudom, mert ilyenről még nem hallottam. Szerintem itt inkább arról van szó, hogy mindenkinem más a hüvelyflórája egészségesen is, gombaszaporulattal meg főleg, és nem egyformán hatnak a krémek, kúpok stb. Míg valakinek ez a jó addig másnak meg ez nem válik be.

Egy biztos, hogy csak és kizárólag tüneti kezelésre alkalmas. Vagyis a panasz vissza fog térni, ha nem csinálja valaki végig normálisan a terápiát a párjával együtt. Mert csak ha az egyik fél van kikezelve az kevés.

A nőgyogyid nem ír fel gombaölőt?

13365. andromeda84 (válaszként erre: 13364. - Andromeda84)
2010. dec. 14. 09:10
#Az, hogy az első időszakban lehet-e enni az alábbiakat, az kérdés akart lenni, csak lemaradt a kérdőjel.
2010. dec. 14. 09:09

Jó reggelt!

Az én grapémban glicerin van, azt is lehet használni hajmosásra? Csak mert az enyém is hullik, sőt korpás és zsíros is. És alsótájéki mosakodásra?

Én gyerekkorom óta ekcémás vagyok, most nagyon kijött rajtam, rettentően viszket. Eddig szteroidos kenőcsöt használtam rá, de most félek ilyennel terhelni a szervezetemet, merthogy az felszívódik.

Az első időszakban lehet enni az alábbiakat:

rizstej

zabpehely

barna rizs

abonett

pászka.

Az első hármat azt hiszem, hogy igen, csak nem vagyok biztos benne. Az abonettel és a pászkával vagyok bajban, mert nem tudom, hogy van-e bennük liszt. Azt meg én nem akarok a szigorú diéta alatt egyáltalán enni.

13363. warj (válaszként erre: 13356. - Andromeda84)
2010. dec. 14. 09:08

Ja még annyit, hogy az adagot egyenlőre ne növeld, tényleg kell hozzá legalább egy hét hogy beálljon a dolog.

Oxytarm ügyében nem tudok mondani semmit, de mintha negatív kritikát kapott volna itt anno a fórumon. De nem emlékszem rá pontosan.

13362. warj (válaszként erre: 13356. - Andromeda84)
2010. dec. 14. 09:06

Hát én azt gondolom, hogy egyszerre csak egy béltisztító szükséges. A folyadék bevitelt próbáld emelni, ha másnem úgy hogy óránként megiszol egy deci vizet. Egyél több levest (ez is folyadék), igyál teát (pl csalántea is méregtelenít), a zöldségből tudsz készíteni leveket.

Gyógyszer ügyben Zsu az aki segíteni tud, de én a diétát is akkor kezdeném el, amikor már ez megvan, mert akkor hatásos igazán. Ha az első szakaszban csak a béltisztítást csinálod és a gombaölést nem, akkor csak félig csináltad meg. És így kevésbé lesz szerintem sikeres a dolog.

Cékla: ha a nyers céklára gondolsz akkor igen, ha a céklasavanyúságra akkor nem. Vagyis ami erjedéssel készül az nem jó a diétába.

Búzakorpa azt hiszem ehető, de én soha nem használtam.

Viszont a búzacsira (bioboltban kapható) kifejezetten ajánlott. És a többi csirafajta is.

Szerintem a canesten csak a helyi tüneti kezelésre elegendő. Arra viszont jó, hogy a panaszokat megszüntesse, csak a kiváltó okot nem teszi rendbe.

Mi anno Nystatint kaptunk a dokitól, nem tudom ezt lehet e recept nélkül kapni, de mindenképp akkor lenne hatásos a diéta, ha a gombaölés és a béltisztítás egy időszakban történne. Addig szerintem nem érdemes elkezdeni, amíg nem vagy rá felkészülve (vagyis nem szerezted be a gombaölőt).

13361. warj (válaszként erre: 13355. - 2bc3a3b27f)
2010. dec. 14. 08:54
Ha elküldöd az e-mail címed priviben majd küldök még anyagot neked.
13360. warj (válaszként erre: 13355. - 2bc3a3b27f)
2010. dec. 14. 08:54
Hajhullásra tudom javasolni, hogy olyan sampont használj amiben nincs semmilyen adalék anyag (ÖkoNet-nek van ilyen), a samponba tehetsz graepfuit cseppet vagy ezzel bedörzsölheted a fejbőrőd. Először kis felületen próbáld csak meg.
13359. warj (válaszként erre: 13354. - 2bc3a3b27f)
2010. dec. 14. 08:52

Szia! Első időszakban nem lehet enni fehérhúst, tojást, túrót, feta és mozorella sajtot és gyümölcsöket.

A citrom az egyedüli kivétel, ezt nyugodtan teheted a teádba. Sőt ha szereted a natur citrom levét, reggel ihatsz 2 dl natur citrom levet és utána igyál vagy 3 dl vizet (lúgosít). Az adatlapomon van egy cikk, ez általánosan össze foglalja a diéta menetét.

13358. andromeda84 (válaszként erre: 13357. - T.ency)
2010. dec. 13. 21:05

Hogy lehet, hogy egy gombairtó szertől jobban szaporodna a gombák???

A c-vitaminos dolognak már jobban örülök.

13357. t.ency (válaszként erre: 13356. - Andromeda84)
2010. dec. 13. 20:38

Én úgy tudom, hogy a C vitamint nem lehet túladagolni, mert úgyis kipisiled a felesleget. Nekem pl azt mondta az allergia orvosom, hogy allergiás időszakban nyugodtan szedhetek napi 1500 mg-ot, mert olyankor megemelkedik a szervezet c-vitamin szükséglete. Szerintem candida mellett is megemelkedik, hisz' kell az immunrendszernek. De ez csak az én logikám...

Canestent használni (főleg ott lenn) szerintem nagy hiba. Legalábbis nekem csak ártott..Még jobban elszaporodtak tőle a gombák, és egy idő után immunissá válnak rá. :S

a korpás dolgot nem tudom, én még egyiket sem ettem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook