Érdi tragédia.... Mi a véleményed erről a hírről? Iker babákat gázolt egy autós:( (beszélgetés)
Egyértelmű, hogy a szülők felelősége, mért is nem a 35-6 fokos melegben délben sétálnak a gyerekekkel. Meghát, ha már ikrek és ilyen a babakocsi, akkor inkább maradjanak otthon, mert elég sok járdán nem férnek vele el.
Ha csak nem lett a sofőr rosszul, akkor teljes mértékben az ő felelőséget.
valaki mondta, hogy miért hasonlítok országokat egymáshoz?
Mikor Balatonon vagyunk sokszor ott is elég keskenyek a járdák, érdekes módon a német óvatosan jön, míg a magyar vagy román száguld...ez amolyan...keleti szindróma sajnos:(
Az este azt láttam járda van, csak keskeny!
Én csak azt mondom, hogy 50-50 százalékban voltak itt hibásak a felek sajnos..mind két fél hibázott!
Sziasztok nem tud valaki valamit, a másik babáról?
Mivel nem volt netem se tv-m, mert a UPC elromlott....nem tudtam nézni a híreket...
Hát ez borzalmas hír... :(
A szülőket nem lehet felelősségre vonni ebben az esetben, ha valóban ott nincsenek járdák. Hisz ha arra van dolga valakinek, akkor csak mert ott autók mennek, kerülje meg a várost, h elérje úticélját?
Viszont a sofőrt annál inkább lehet felelősségre vonni. Neki kellene figyelni, h van-e valaki az úton. Az meg nem lehet mentség, h vakított a nap, hisz ha valaki figyel, és lassan(sebesség korlátot betartva!) megy, észre kellett volna vennie. Főleg egy akkora babakocsit!!! :/
Persze ez csak az én véleményem...
Remélem ez a hírt felhívja sokak figyelmét, h azok a táblák nem azért vannak ott az út szélén, mert "jól" illik a környezethez....
Lakott területen belül ajánlott, kívül kötelező; szóval jól tudod.
A KRESZ ezt írja:
21. § (1) A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.
(2)165 Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs - vagy az a gyalogosközlekedésre, illetőleg a kerekes székkel való közlekedésre alkalmatlan -, a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.
(3)166 Ha a gyalogosok az úttesten közlekednek, az úttest szélén, egysorban
a) lakott területen lehetőleg a menetirány szerint a bal oldalon, lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben,
b)167 a segédmotoros kerékpárt vagy kerékpárt toló, továbbá a kerekes székkel közlekedő mozgáskorlátozott gyalogosok mindig a menetirány szerint a jobb oldalon haladhatnak.
Nem írtam olyat, hogy a sofőr nem hibás.
Egyébként az tényleg érdekes ( vagy inkább szerencsés), hogy a szülőknek kutyabajuk sem lett.
Nem tartom valószínűnek, hogy csak szórakozásból indultak el mind a négyen a 35 fokos melegben...
Több tényező szerencsétlen összejátszása :(
Nekem gyermekem még nem halt meg, és Isten mentsen meg ettől, azt hiszem nem élném túl.Ha jól sejtem, Te átélted, és őszinte részvétem.
Nekem apukám halt meg, váratlanul, egyik pillanatról a másikra.Szülő, nem gyermek, de az életem darabokra hullott akkor. Akkor nem könnyebb, de talán idővel igen És sajnos az ember nem tud mit csinálni. A sorsot nem lehet megváltoztatni. Vagy tovább él az ember, ahogy tud, vagy beleőrül.Mert sajnos történjen bármi, az élet folytatódik
Én már hallottam ezt olyantól, akinek 7 hós gyermeke halt meg, szintén balesetben.
Nem mondom hogy vigasz, mert nem, egyáltalán nem az, de talán könnyebb így feldolgozni valamit, mint az állandó miérteket keresni.
Én őszintén irigylem azokat az embereket, akik úgy tudják eltemetni a gyereküket, hogy ezzel az elmélettel megelégszenek.Akkor nincs önvád,nincsenek miértek, csak elfogadják, hogy ez van.
Nekem nem sikerült. És olyannak a szájából, aki temetett már gyereket, nem is hallottam ezt soha... bezzeg másoktól...
Szia tücsimücsi!
Neked is elmondom, hogy vannak az országban olyan útszakaszok, ahol nincs járda, vagy használhatatlan az érdi keskeny, fákkal benőtthöz hasonlóan!
Én ha szeretnéd, szívesen elküldöm neked a címet, ahol laktunk, és egy akármilyen térképen megnézheted, és javasolhatsz alternatívát, hogy ott hol lehet kerülni?? Mi is ikerbabakocsival közlekedtünk ott. Mert nem lehetett máshol. A kocsi munkaeszköz volt, az Apuka dolgozott,(mondjuk amúgy sincs (jogsim) és bizony nekem is kellett vinni a gyerekeket védőnőhöz, orvoshoz...
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek?
- Tényői tragédia
- Ha meghal a magzat az anya meheben, miert kell az anyanak megszulnie? Nem lehet kimeletesebben kezelni a tragediat?
- Családi tragédia
- Nemrégiben súlyos családi tragédia történt, nem tudom feldolgozni... szerintetek menjek pszichológushoz?
- Kannibalizmus a XX.században - egy tragédia ami megrázta az egész világot