Érdi kismamák - beszélgessünk (beszélgetés)
ne aggódj, meg fogod oldani, tudod a kényszer nagy úr.. amúgy nem tudnak segíteni a nagyszülők vagy más rokonok?
klassz érzés mi? én is azt hittem, hogy eleinte majd nem ismerem fel, de azonnal tudtam, hogy Ő :)
aham, akkor mohó lehet a kicsilány, a mennyiségek nem extrémek az ő korában szerintem..
nem lehet egyszerű, hogy Berni mellett ott a kisfiad és ugye nálad nem megvalósítható, hogy alszol, amikor a baba alszik :( mi is szeretnénk kistesót viszonylag hamar, fel is kell kössem a gatyám...
csajok ,most kezdek félni ezek után amit irtatok,hogy fogok én boldogulni amikor apuka szolgáltaban lesz 1 teljes napig.....
Képzeljétek érzem ahogy ficánkol odabent ,azt hittem nemfogom tudni ,hogy az de az ösztönök nagyon jó érzés:)
Mortocska, gratulálok a kislányodhoz és hallgass Kimbára és Rozikára!
Nálunk Berni már 2 és fél hónapos de én is még mindig ki vagyok a fáradtságtól. És még napközben sem tudok pihenni a kisfiam miatt. Nagy ritka ha egyszerre alszanak, de akkor meg nekem nem megy. Nagyon várom már, hogy Berni éjszakánként kicsit hosszabb időt aludjon.
A kórházzal én is úgy voltam, hogy már 2. nap szinte sírtam, hogy haza akarok jönni. Pláne, hogy már szülés előtt bent voltam másfél hetet. De Berni tényleg besárgult, így rá kellett húznunk.
Jah. és mi a Jegyző utcában lakunk, de Anyumék a Mikszáth-ban.
Rozika! Szerintem Berni túl mohón eszik, azt nem hiszem, hogy sokat. Igaz már nincs mérlegünk, szerdán vissza kellett vinnem. De az utóbbi napokban mikor mértem 90 és 120 közötti mennyiségeket szopizott. De volt, hogy csak 40-et.
Nagyon remélem én is, hogy mihamarabb kinövi. Így nem nagyon tudok vele elmenni sehova.....na nem mintha nagyon sok babás program lenne.
Nekem is császár volt,én 1 hétig alig láttam a kisfiam,mert elkaptam valami virust a kórházba.De bent a kórházba mindenki segitett,sőt...
Hazajöttünk,végre a kezembe tarthattam,azt sem tudtam mit hogyan csináljak,segitségem csak a férjem volt,este szinte elájultam,szerencsére a férjem épp mellettem volt..szóval én is átéltem ezt-azt.De adj magadnak egy kis időt.Nagyon fontos.Ne foglalkozz a háztartással,a rokonokkal semmivel és senkivel.Aludj-pihenj amikor a manó alszik.Meglátod sokkal könnyebbb.
Éjszaka én a fiammal aludtam és most is,igy amikor megébredt tettem mellre és aludtunk is ügyesen tovább.Sokkal könnyebb ig,legalábbis nekem.
Kitartás és ha bármiben tudunk segiteni,itt vagyunk:)
teljesen megértelek, nekem is császár volt... az a fájdalom 6 óra után leírhatatlan és hát igen, kelj fel, zuhanyozz, csinálj mindent miközben csillagokat látsz, mondjuk nekem segítettek a nővérek viszonylag sokat, én nem panaszkodhatok...
viszont mondtak ott nekem valamit, ami nagyon megfogott: mivel a legjobbat akarja a babájának, maga a lehető legjobb neki... ez valahogy megnyugtatott, én ugyanígy nem tudtam semmit, soha nem pelenkáztgam be egy babát se korábban, de hát tényleg mindenbe bele lehet jönni..
Fogadd el a segítséget, ne érezd megalázónak, mert nem az, akik segítenek szeretnek és mindkettőtöknek jót akarnak.. és tudod császárosként semmivel sem vagyunk kevesebbek a rendes úton szülőknél, nem tehetünk róla, hogy így alakult, hisz nem mi választottuk ezt az utat, kényszer volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hidd el, hogy nagyon jó anya vagy, szereted Zoét és bármit megtennél érte, érd be az elején ennyivel és néhány hét után jön az önbizalom magától is meglátod!!!! Egyre könnyebb lesz, hamaroan megismered a lányod rezdüléseit és az első mosoly amit kapsz leírhatatlan érzés lesz :))
Kitartás!!!! puszi
sziasztok,
első gyerek,és totál tudatlanként vágtam bele...
mivel faros volt,nyakán a köldökzsinor,és túlhordtam,így császár lett,épp megmutatták pár percre,és vitték is,utána 6 óra alatt ment ki az érzéstelenítő,majd nagyon fájt mindenféle mozgás,a kórházban nem segítettek,este odatették,hogy fogjam,mikor ülni se tudtam,de szoptassam meg,mikor még azt se tudtam,h kell, az altatóorvos jött megnézni,és őt kértem meg,hogy adja a cicmre,akkor már minden mindegy volt,szegényke egyből szopizott volna,volt is előtejem,de nem nagyon ment,majd fél óra és elvitték,átaludtam az estét,éjszakát,reggel kelés,odadobtak 2 zsömlét és egy kefirt az asztalomra, azt se mondták,h fapapucs,közben menjek ki tusolni,nem volt könnyű,azután le a gyerekágyra,4-n voltunk egy szobában,mindenki vasárnapi császáros,csak nyögni tudtuk,segíteni egymásnak nem...bejött egy nővér,elmondta aszabályokat,ami kb., hogy reggel 7-től este 7-ig jöhetnek a látogatók,de pontban 7-kor senki ne jöjjön,mert azt nem szeretik...kb. ennyi maradt meg...és hogy mehetünk a babákér...elcammogtunk,de elzavartak minket,h majd csak 10h után mhetünk...majd jóval később behozták,és ott hagytak minket,h majd jön egy csecsemős,aki elmagyaráz mindent..na nem jött...bevallom, még életemben nem pelenkáztam,ágyon nem tudtam megfelleő pozíciót találni,ami nem fáj,h szoptatni prbáljak,de Zoé édes volt, nem ordított sokat, majd találtam egy széket, és ott sikerült...kérdeztük,h mikor lesz vizit,erre,h nem tudják...ez ám a rend...közben hashajtót kaptunk,amitől én csak felfújódtam,olyan kemény és nagy lett ahasam,mintha megint terhes lennék,fezstítette a sebem,kértem,h adjanak valamit, bármit,erre az egyik nővér,h ad glicerin kúpot,majd amásik,h azt nem adthat,úgyhogy bírjam ki...kösz,kértem fájdalomcsillapítót a szobatársamnak,ja majd jönnek és a viziten adnak..mégis lesz vizit...?Bejött egy orvos,a nővér meg adott gyógyszert,épp,ami a zsebébe volt,erre az egyik anyuka,h ő allergiás az algopyrinre...ja,akkor itt van valami más,kb. ennyire érdekelte,majd valaki kérdezte,h holnap ihat-e kv-t,h legyen széklete...erre a doki,persze,kv,cigi,pia,ami belefér....vicces,csak épp senki nem volt humoros hangulatában...fél liter húsleves,fél lier kakakó és fél óra sétálás görnyedve nekem meghozta az eredményt...mindennap elmondtam a férjemnek,h haza akarok menni,vigyen ki innen...lehet,úl dramatizálom,de egyik legrosszabb élményem volt az a pár nap...amikor bementem este 10.kor megnézni Zoét,a csecsemők nagy része ordított, a csecsemősök meg bent beszélgettek,majd sietve jöttek,ki,amikor megláttak...az egyiket megkértem,h mutassa meg,hogyan kell pelenkázni,majd egy gyakorlott anyuka a szoptatásan segített,de nem volt még rendes tejem,és azt mondták,h Zoé sárga,maradnia kell,de a szerdai vizsgálaton majd kiderül...mesélhetnék még,de mindegy is...bonbont nem kellett adnom senkinek...végül szerdán mégis haza jöhettünk...itthon volt segítségem,de kiakadtam azon,hogy se leülni se felkelni nem tudok,csak lassan,segítséggel, nem tudom ellátni rendesen Zoét,a háztartást,úszott a lakás,és megszoktam,h simán ugrok,ha kell, most meg nem ment,persze segítettek,de nagyon megalázónak éreztem,és azt,h nem vagyok jó anya,a tejem is csak lassan indult be,azon is paráztam...kedves ismerősök mondták,h ez csak rosszabb lesz,és mindeféle "jótanácsokkal" láttak el,rosszul éreztem magam azért is,mert rendesen szülni se tudtam,csak császárral, és nem is vagyok igazi anya...eléggé magam alatt voltam...Tomi mellettem állt minden ben,de én még azon is elbőgtem magam,h nem tudom kivinni a kutyát sétálni, Zoé éjszaka óránként keltett, és Tomi nem ébredt fel rá, én mentem mindig,így kimerültem hamar...majd jöttek tesómék,és kicsit helyre raktak,elküldtek aludni,a korábban lefejt tejjel megetették éjszaka Zoét...és napról napra jobb lett....elnézést a sok nyafogásért,talán túl dramatizáltam,de kellett idő,h visszatérjek önmagamhoz...
Gratulálok nektek! Mi volt a gond? Nehéz szülés volt?
Mi Tusculanum-ban lakunk amúgy..
élmény lehetett a várakozás :(
reméljük kinövi a kisbogár, amúgy Lilimnek is volt egy időszaka, hogy bukott, meg most is szokott még... amúgy gyorsan és sokat eszik?
Sziasztok,
Mortocska mi volt a gond?Vagy nem szeretnél mesélni?
Remélem minden ok veletek.
sziasztok,
lakik még valaki Érdligeten?Felső Parkváros...munkás utcák környéke...?
sziasztok,
én nagyon benne lennék,találkozzunk valahol együtt,valami kávézó vagy tök mindegy és beszéljük meg,hmm?
pussz, Mortocska..
bocsánat,eléggé eltüntem,mert elég nehéz volt eddig,okt.7-én megszületett Zoé, és utána nagyon ki voltam...de már jobb..:)
szia Anci,
nekem volt fogadott dokim,az ár reális,sőt,ennél többet is szoktak már kérni..ha kell bármi infó,szólj,és megírom priviben,
pusz, Mortocska
Sziasztok!
Kicsit sok volt a program, sorba jöttek a vendégségek, köszöntések. Amúgy jól vagyunk, kihasználtuk a szép őszi időt és sokat voltunk levegőn.
Kimba jobbulást itt is!
Pincsi, nem hinném, hogy elrontottátok, az elején nekünk is így volt, mára meg nagyon szépen alszik magától a kiságyban :))) csak nyugi :)))
Nicho, oltásnál minden ok volt?
Thaifun, örülök, hogy minden ok, gratula az eredményhez!
Mortocska, Anci, jól vagytok?????
a József tér tőlünk sincs messze, 10 perc kb :))) szóval tavasszal szívesen betársulunk mi is :)))
Puszi mindenkinek
Sziasztok,sajnos betegség miatt tüntem el,Kolos lázas volt a héten 2 napig,aztán helyrejött,kezdtem én és most mindketten betegek vagyunk.
Mi is mehetünk a József téri játszótérre,2 percre lakunk:)
Pincsi..nem elrontava manó,csak szükszége van Rád,alig pár hete jött a világra.Mi kb.2 hónapig ugy aludtunk,hogy rajtam aludt,mindeketten imádtuk.De hiányoznak azok az idők:)
Sjanos most amikor lázas volt jól esett neki nagyon,hogy magamra tettem,úgy megtudott nyugodni.
Amúgy szerintem nem lehet elrontani egy pár napo-hetes-hónapos gyerek "nevelését".
Sok puszi mindenkinek.
Sziasztok, nem tudom mar mit meséltem nektek, kicsit el voltam havazva, és most sem tudom visszaolvasni.
PIcur 3220-al szuletett közel ( ha az itthon ebredest és utazást is beleszamitjuk) három óra alatt megvolt. Elegge nehéz volt, de minden rendben. Ma vagyunk kethetesek pontosan. Kérdeztem milyen tortát szeretne de meg meggondolja ;)). Kis bélpoklos a fiam..egész nap enne és közel dupla mennyiséget.
Éjszaka mar a 4-6 órát vegig alussza, nappal aktívabb jóval.
Remelem veletek minden rendben..majd igyekszem többet lenni, de meg rendszertelen minden. Mar elrontottuk Babot ;) csak ölben alszik el és ha lerakom a kisagyba ordít.
Ági!
Vissza olvastam. Jól láttam, hogy a Koppány utcában laksz? Írd meg priviben a házszámot vagy a tel.számodat. Esetleg ha gondolod, legközelebb ha Anyuméknál járunk talizhatnánk. Szoktunk menni játszótérre a József térre....
Már tegnap este elkezdem írni a választ, de idejött a fiam és elrángatott a gép elől. Vasárnap óta az Anyósoméknál volt. Biztos hiányoztam neki. Pedig szegény ma meg Anyumnál alszik mert Bernivel megyünk hallásvizsgálatra.
Szóval a fiam 2 éves volt júniusban, a lányom 16-án volt 2 hónapos. Ma voltunk vele oltáson.
sziasztok
De eltünt mindenki....
Most jöttem meg a dokitól ,a kombinált eredmény rendben van:)
Voltam tegnap a védőnőnél ahoz képest,hogy az első alkalommal milyen volt, most teljeseen normális kedves volt,
Nicho!
Neked mennyi idősek a gyerkőceid?
Nekem van egy 22 hónapos lányom és egy 1,5 hónapos kisfiam. Lehet, hogy összeillő társaság lennének.
Hm?