Érdi kismamák - beszélgessünk (beszélgetés)
Tudom hülye kérdés,de felteszem:)
Milyen allergiája van apának?Hol-hogyan ekcémás Balázs?
Én is mindig figyelem Kolost,mert amikor megszülette mondták,hogy nagyon érzékeny a bőre.
Amiért én nagyon aggodok(mások azt mondják felesleges),hogy ha kicsit jobban megnyomodik a bőre,nagyon bepirosodik,.
Pl.mászik,arcra borul és rögtön piros lesz.1-2 perc múlva már nem látszik,de akkor is aggaszt.
Lehet hogy nagyon vékony a bőre?
Sziasztok, itt volt a doktornéni, Balazskanak kezdődő ekcemaja van :(.
Apa allergiás, ez pedig oka az ekcemanak. :((
Igen az is jó lenne. Két hetente hétfőn 10-12-ig van baba-mama klub. De a védőnő azt mondta az inkább olyanoknak való mint a fiam, 2 év körülieknek. Legalább is mikor egyszer itt volt azt mondta Ő már élvezné. A védőnőnk tartja, Stibrányi Mártonné Marcsi.
A gond csak az, hogy mostanában Bálint már 10 körül olyan fáradt.... Nem tudom mi lehet vele, lehet vitamin hiány??? Este 9 körül megy aludni és kb. fél 7-kor kel.
Nicho, mindenképp jó ötlet, de mi meg kicsik vagyunk ehhez :(. A találka meg kifejezetten felcsigazott, úgyhogy nézzünk ki egy időpontot. Bár attól aggódom, hogy mi órára fixen, pontosan nem álltunk be a kajaval, tehát ha épp kajaido van hogyan oldom meg, de reméljük.
Puszi nektek.
Tegnap visszaköltöztem Apa melle a hitvesi ágyba :)). Olyan jó erzes volt. Balázs mar 6 órát alszik éjjel.
Lányok!
Keddenként újra van a műv. házban a kerekítő mondókás móka és a bábos torna ahova én a kisfiammal jártam. Igaz egy alkalom 1000 Ft de szerintem 1 próbát megér.
Itt link:
Ha úgy alakul mi is megyünk néha. Bár ma sem tudtunk menni mert Bálint fél 7-kor kelt és már 9 körül láttam rajta, hogy jobb ha nem indulunk el. És jól éreztem már 3/4 11-kor aludt.
Sziasztok,
Szuper ötlet a találka:)
Jó lenne hétközbe bármikor.Mi mindenképp gyalog mennénk,ezért jó lenne ha aznap nem esne az eső:)
Max.lemegyünk busszal.
Az teljesen jó nekem, csupán nem tudom, hogy bent milyen. Csak úgy be lehet oda menni? Ha lehet inkább ne hétvégén. De végül is az is megoldható, csupán mivel apa dolgozik hétközben, azt tartogatjuk mindig.
Szep estet!
Mortocska, Pincsi! Igen a polg.m. hivatal mellett van. Nem tudom kinek mennyire van messze. Ha valaki tud jobb helyszínt írja meg....
Nekem hirtelen ez jutott eszembe.
Sziasztok lányok..nagyon nagy hézagokkal levelezgetunk mostanaban. Na de ez így van rendjén. Van amikor nálunk is egész nap le se tudok menni az emeletről mert Balázs üvölt. De kaptam egy baby björn kengurut, mar újszülött kortól használható, tartja a fejet. Szóval pár napja beleultettem és pár dolgot azért meg tudok meg csinálni.
Thaifun, a baba nő, ilyenkor általában egyre kevesebbet mozog. Ne aggódj. Pihenj sokat. Szedj vasat, kalciumot, folsavat.
Nicho, talakozzunk szerintem is. Hogy gondoltatok? Én sem ismerem a műv.házat. Ott a polg.m. hivatal mellett, nem?
Kimba, valszeg mindenkinek más..de Balázska eleg nehezen alszik.. Szóval mi most is nyüglődünk néha.
Sziasztok.
sziasztok,
Nicho, nekem azt mondták,h 4 éves korára elmúlik,csak figyelni kell,h ne legyen nagyobb,
taliban benne vagyok,hol a művház?
Sziasztok Lányok!
Mi is meg vagyunk, nem beteg senki.
Egy ötlet: mi lenne ha kinéznénk egy olyan napot a Műv. házban amikor nincs semmilyen rendezvény és ott találkoznánk? Legalább megismernénk egymást személyesen és dumcsiznánk. Hm???
Mortocska! Berninek a kézfején van ilyen tűzfolt vagy minek hívják. Nagyon remélem, hogy elmúlik. Azért az elég látható helyen van.....
sziasztok,de jó ,hogy mindenki jól van:)
normális az ,hogy van olyan nap amikor napközben alig mocorog este meg egész éjszaka megsem áll a ficánkám? az elején napközben nagyon sokat fészkelödött mostanában csak néha ?
Sziasztok,meggyógyultunk,most már minden ok.
Kitartás csajok:)visszasirjátok még a nyugodt első pár hónapot!!!:))
Találkozzunk valamikor..valahol..jó melegbe akár:)
sziasztok,
mi most voltunk kint,de csak a kertben,Zoé nagyon jót aludt,Betyárban még egy kullancsot találtam,remek,vasárnap óta kapja szegény az infúziót,mert a vasárnapi után a doki mondta,hogy vírusos a beszedett kullancs,így nem merem kivinni a kezelés alatt...gondolkodom,h kellene kivinni a kutyát pórázzal meg a babakocsit,csak az utcánkban sok a kutya,és rángatna,szóval,lehet,h sok lenne a kettő együtt,de úgy menne szegény,ezt leszámítva minden ok,én még a kocsikázást babával kihagyom,majd később,volt itt a védőnő,minden ok,csak egy piros folt van a lábán,figyelni kell,mert ilyen van a tesómék fiának is,mondták,h 4 éves korára eltűnik,de még ott van,ezt leszámítva nincs semmi gond,én nem tudom,h mennyit eszik,nem mérem,talán túl laza vagok, a következőnél lemérem :)
Sziasztok..Hmmm, igen az anyóssal én is úgy vagyok, hogy kedvelem..de meg nem voltunk egy háztartásban és kicsit izgulok, mert ő is ajánlkozott és mivel az én szülei. 800 km-re laknak tőlünk és apukám kórházban van, nem tudom, hogy mikor tudnak jönni.
Kepzeljetek el ma Babo 140 ml evett, akárhogy is számolom (súly*150/étkezések száma) az majdnem a duplája.
Ja és nem tudtam miért alszik annyira be, de olyan mértékben, hogy éjszaka semmit nem evett (kettőt szólított és mint a rongybaba). Gondolkodtam és arra jöttem rá, hogy a laktoherb tea amit iszom az lehet a ludas, ugyanis citromfű van benne, ami kifejezetten nyugtató teakent árulunk.én meg szedtem mellé amolyan himi-humit ( annak nevezem a nem gyógyszernek minősülő, gyógynövény termékeket - kicsit szkeptikus vagyok velük ). A tegnap du nem ittam teát és Babo ma bevágott egy leültében 140 ml-t.
Kicsit meg voltam ijedve, mert apa a tegnap kezdett a meloban, hogy fogok boldogulni, de idaig egész jó. Balázs kicsit nyűgöl, mostanaban nem sokat..aktívkodni kell vele és akkor minden ok.
Szóval egész sok mindenre van időm.
Nekem meg új az ilyesféle dolog. A tegnap sikerélmény volt ketten Baboval elindulni Pestre. Vegig aludt, nem volt gond és amikor felébredt akkor is csak nezelodott.
Motrocska, ti hogy vagytok? A maganyra visszaterve remelem hamarosan talizunk.. És veletek is lányok.
Szep napot!
Rozika,
köszi,ha kicsit nagyobb lesz Zoé,akkor megyek vele kocsival,de bevallom,most még nem merek,mivel csak pár napja vettem le a T betűket a kocsimról,na meg elég öreg egy járgány,szóvalmég szoknom kell a gondolatot,először csak Érden belül megyek...most inkább élvezem,h Zoé végre nem ordít,és ha ébren van,akkor nagy szemekkel néz mindent,én meg mesélek neki minden félét...mesekönyvünk még nincs...és imádja a babazenét :Lulaby...tornáztatom, és ismerkedünk :)
Lehet,sütögetnem kellene,de ha Tomi nincs itthon,akkor én eszem meg,nem kicsit vagyok édesszájú,és nem szeretném visszahízni,ami eddig lejött,tudom,kicsit bolond vagyok,na jó,nagyon...:)
pussz
sziasztok,
Thaifun: az én anyósom is mindigmindentjobbantud...és nem is akartam,h jöjjön,de végül minden rendben volt,mindenben segített,és kellett is,végül tök jó volt,h itt volt,és volt kihez beszélnem,mert kellett valaki,akihez szólhatok,és kedvenceimet főzte,vasalt,pakolt,és én meg hálás vagyok,h feladtam az önfejűségem,de ő is ha hozott valamit,pl képet a konyha falára,megkérdezte,h tetszik-e,és ha nem,akkor elvitte,nem volt sértődés,én meg hagytam,h legyen kézben Zoé,amikor akarják,ha elkényeztetik,ez van,mert ők a nagyszülők,Zoé meg még olyan picike,h én is állandóan ugrok,ha ordít...szóval napról-napra feladtam az elveimet és változott meg a véleményem,szóval kell anyóspajtás,ha nincs más, csak kedvesen mond meg neki,ha valamit másképp gondolsz-nekem se volt könnyű az elején-,vagy kérd meg a párod,h mondja meg ő neki,én az elején ezt tettem...nah,szóval élvezd ki az utolsó napokat-heteket,de készülj a változásra,mert a szülés után kezdődik az új életed :)))
Mikkorra vagy kiírva?
pussz,
Móni
Mortocska, Pincsi megértelek benneteket, de higgyétel el, sokkal jobb lesz, ha már kommunikál a babátok, nem fogjátok olyan egyedül érezni magatokat, minden napra jutni fog tőle egy apró meglepi, egy-egy új dolog, aminek örülni lehet!!! nem elvesztegetett idő, gondoljatok arra, hogy mekkora pluszt adtok a babátoknak azzal, hogy csak vele foglalkoztok élete első 2 évében!!!
Igaza van Kimbának, ez a hülye idő is a depis gondolatoknak kedvez sajnos :(
Fel a fejjel, tapasztalatból mondom, hogy hamarosan jobb lesz!!!
Kimba, meggyógyultatok teljesen?
Thaifun, biztos hogy meg fogod oldani, ha kell akkor egyedül is!!!
szia,
nekem azt mondták,hogy 3 hónap múlva jobb lesz,és amikor először igaziból rám mosolyog Babóca,akkor minden rosszat elfelejtek,és a koléganőm,aki a helyemre jött vissza,mondta,h ő még maradt volna inkább...nekem is hiányzik a pörgés,ma leesett a hó,és elkpzeltem,h kocsiba szállok,és irány a meló,a pályán biztos dugó lesz,sokat csak poroszkálnak,balesetek,mint mindig,de kerékcsere meg volt...nah,ez csak később lesz majd...eddig úgy gondoltam,h az első után egyből a második, és letudva akét gyerek,de most úgy érzem,h sok lenne,és 2 év után valahova vissza kell mennem,mert megőrülök itthon,nem vagyok egy remete lélek,de itt fent még a busz se jár rendesen,járdák nincsenek,és az utakrosszak,babakocsival nem túl jó,kirázza Zoét,nem ringatja....múltkor elsétáltam a legközelebbi játszótérig,jót aludt,de csak kerülgettem a lyukakat...igen,szép a környék,abba szeretett bele a férjem,de ő reggel elmegy,este haza,és nem tudja,h milyen bent lenni,Zoé még picike nem merném kocsiba tenni,h menjünk csavarogni,mert hideg is van...jaj,ne haragudj,még én is lehangollak...megyek,pusz mindenkinek
Pincsi,hidd el pár hónap múlva azért leszel nagyon magad alatt hogy egy nap csak 24 órából áll:)))
Sajnos a mostani rossz idő is ront a helyzeteden,mert nagyon kimenni sem lehet.
Mi is téli babák voltunk,tudom milyen rossz:)
De nem atrt sokáig.
Használd ki amig sokat alszik manó...nagyon gyorsan lejár.
Szép estét mindenkinek.
Sziasztok...velünk minden rendben...ami érint fizikailag..Balázs fejlődik, igazi nagy baba. Engem elfogott ez a "haszontalanvagyokmitcsinálokétévig" hangulat..Apa jövő héttől dolgozik..és olyan maganyosnak, szürkének érzem a jövő két evet, az itthonletet. Sírhatnékom van, a "többre vagyok képes" és a "itthon vagyok megis fut a ház..nincs idom semmire" érzések tornyosulnak bennem..
Na sziasztok...kaja idő van..
sziasztok,
köszi,már jobb,napközben igyekszem pihenni,és éjszaka 2x ébreszt,szóval minden ok,segítségem van még,
mi is szeretnénk kistesót hamar,de most elgondolkoztam,h talán inkább később...meglátjuk,
mi a Festőben lakunk,elég messze tőletek
a nagyszülők segitenek majd, csak okosak:)
anyós már most az örületbe kerget, hisz Ő felnevelt 4gyereket mindent tud.Anyám, hááát én nem szeretnék olyan anya lenni mint amilyen ő volt,bár most kezdi összeszedni magát,mióta tudja,hogy nagymama lesz. Apuék meg Pest másik felén laknak dolgoznak éjjel nappal.Majd lesz valahogy.
Tényleg egy csodálatos érzés ahogy mocorog, és napról napra többet a héte elejen csak napi 1X jelenkezett ma már elég sürün,imádom ezt az érzést a világ leg leg érzése:)