Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
Sirga én azt próbáltam elmondani, hogy nem ártana ésszerűen gyereket vállalni mindenkinek!
Pl.hogy ha én krónikus beteg vagyok, akkor azzal nem ártok-e a gyereknek lelkileg, és testileg.
Én legalábbis azt gondolom, hogy van egy "norma" amit én megadnék a gyerekemnek, és ha azt nem vagyok képes biztosítani akkor nem biztos, hogy annyira erőltetni kell pusztán azért mert képes vagyok rá.
Látod te vagy rá a példa, hogy az egyik gyereked nem egészséges, ezt nagyon sajnálom, de azt gondolom, hogy nálunk ez duplán benne van a pakliban, és akkor máris ott van még egy tényező amire gondolni kell.
Én gyerekként sokat szenvedtem a kirekesztéstől, pedig akkor még ki sem derült, hogy epis vagyok pusztán csak gyakrabban fáradtam, szédültem stb.
Akkor most szüljek, és adjam be egy olyan közösségbe a gyerekemet ahol engem se szerettek, és ezt nem is rejtették véka alá?
Ja igen az lehet, hogy most már hú de jó bölcsik óvodák vannak, és minden happy, de köszönöm szépen nem szánok olyan sorsot a gyerekemnek ahol én se éreztem jól magam.
Akkor még ott van az anyagi, és az erkölcsi háttér az sem el hanyagolható része a "dolognak".
De jó te valamiért másképp gondoltad, hát ez a te dolgod.
Nekem meg más a véleményem, és ettől nem lettem se jobb se rosszabb, szerintem.
Sirga azért a pontosság kedvéért mert írtad, hogy te sajnos ezekben nem részesülsz amiket írtad.
Ha jól tudom van férjed tehát máris ott a válasz a kettőtök pénze már túllépi azt a határt ami alatt adnak ezt-azt.
A gázár támogatást te is kaphatsz, már ha van gáz a házatokban, de az ált. szokott lenni.
De sokszor mondták ááá azt tuti nem intézem el, és megpróbáltam sikerült.
De ez nem lottó, hogy az kap aki nyer ezek járnak, ha nem alanyi jogon akkor elbírálás alapján.
Be kell járni a hivatalba megkérdezni, és hidd el nagyon kellemesen csalódnál. Legalábbis én így jártam.
Visszatértem egy búcsúhozzászólásra.
Kiscsirke! Köszönöm, hogy megértesz, jólesik, hogy mellém álltál! :)
Martian! Ismét igazat kell adnom Neked: valóban nem lehet tudni, milyen hangsúllyal mondtam volna élőben - pontosabban, aki olvassa, nem tudhatja. A kulturáltsággal kapcsolatban is igazad van, itt azonban még hozzátenném: kihagytam a nyomdafestéket nem tűrő részt!(Bluelake! Sajnálom, ha megbántottalak, nem volt szándékos!)Egyébként valóban feldúlt voltam, de ezt inkább a magam őrlésével szoktam elintézni, nem mások sértegetésével.
A 26ezres GYET csak olyankor lep meg, amikor látom, hogy max. 1000 Ft-ot emelnek évente. És még ezzel is kiegyeznék, ha lenne olyan szerencsém, mint másoknak, hogy nem nevelnék sérült gyermeket! Sajnos nincs...
Hozzátenném: vannak olyan fórumtársak, akik gyermekük születése után lettek epilepsziások: őket is hibáztatod a gyermekvállalásért?
És még annyit: köszönöm, hogy leírtad a juttatásokat, amiket kapsz! Sajnos egyikben sem részesülök. Nem tudom, én vagyok-e az oka, vagy csupán az, hogy a betegnek kell utánajárnia: ugyan, jár-e neki bármiféle juttatás, de tény, hogy ezekről még nem hallottam!
Mindenkinek roham- és tünetmentes életet kívánok!
csirke tudom, hogy nem egy népszerű téma a szülés kontra nem szülés, és mégis vállaltam, hogy most majd kapok hideget-meleget ezért
részemről elmondtam amit gondoltam erről, sőt írtam, hogy akit ezzel megbántottam attól itt és most bocsánatot kérek
de azért gondolom túlságosan nem lepődhetett meg Sirga sem, amikor "rájött", hogy hoppá csak 26 ezret kap havonta
a kulturáltságot még a bluelake hozzászólásának félreértésére gondoltam, és ahogy arra reagált
de lehet, hogy csak én értettem félre mert hogy itt nem tudjuk, hogy amit ír valakit azt milyen hangsúllyal mondaná ezért többféleképpen érthető
Szerintem Sirga abszolút kulturált volt.
Most akkor nem értem. Azért mert valaki beteg, ne legyen gyereke?
Másképp szólva, azért, mert valaki hátrányos helyzetű, attól nem hivaott javítani a helyzetén, hogy meglegyen a boldogsága? (ebben a konkrétum a gyerek)
Ezzel leírta volna saját magát Sirga, ha ezt nem vállalja be. És én tisztelem, amiért bevállalta.
És szerintem az nem siránkozás, ha panasz van erre a sz.r, szemét rendszerre, ami ebben az országban van! Minden szinten.
oppsz akkor még egyszer :)
lehet kulturáltan is vitatkozni amúgy ezt akartam írni
na akkor elmesélem, hogy én milyen juttatásokat kapok:
-közgyógy igazolvány, csak zárójelben mesélem, hogy nem kis harc árán sikerült, hogy végre ne egy lista alapján legyen ingyenes a gyógyszer, hanem amit szedned kell azt kapod ingyen
-önkormányzatnál évente 4x jár átmeneti segély
-mindennap ebédet kapok persze pénzért, de kedvezményesen
- gáz és távfűtés, vízdíj támogatás
-szemétdíj igaz ez csak 500 forint, de sok kicsi sokra megy
nagyjából ennyi jutott eszembe
a gyerekvállalásról meg annyit, jó rendben neked ez okozott örömöt, de akkor vállald azt is ami ezzel jár, sajnos nem élünk jóléti államban helyetted nem élhet senki
Nem tudom, milyen juttatásokról írsz, mert tudtommal én semmilyenben nem részesülök!
Igazad van, magamnak teremtettem a helyzetet: én voltam az a marha, aki vállalt 3 gyereket, mert éreztem, hogy gyerek nélkül üres, értelmetlen lenne az életem! És ebben is igazad van: inkább élvezem a gyerekeim minden mosolyát, mint itt, ezt a puskaporos, egymást hibáztató, széthúzó "közösséget"! (Tudod, sokan - akár Te is - példát vehetnének róluk: aprócska gyerekként, néhány évesen el tudták fogadni azt, hogy az anya néha "elesik" - Te pedig azért bírálsz, mert vállaltam őket. Ehhez max. nekik lenne joguk! De - ki tudja, miért - eszükbe se jut!) Az itteni légkör csak felidegesít, úgyhogy bye!
Ja és jut eszembe:
én is tudnék mondani valami nyomdafesték nem tűrő dolgot arra, hogy akik ebbe a kilátástalan helyzetbe még egy(vagy több) gyereket is szülnek, de nem teszem mert ez nem az én dolgom, de akkor ne sápítozzanak, hogy jézusom most mi lesz mert azt már tényleg maguknak szerezték, hát "élvezzék"
mert én legalább a 26 ezer forint nyugdíjszerű ellátásból csak a saját életemmel felelek
ha valakit ezzel megbántottam, akkor ezúton kérek bocsánatot, de véleményem mellett kitartok
ha van építő jellegű ötleted, hogy te hogy oldanád meg az episek normális munkához segítését, akkor én elsőként tolmácsolom ezt az epilepszia liga jelenlegi elnökének, mert hogy nekem ő az orvosom
itt nem az a baj elsősorban, hogy nincs munka hanem hogy arcpirítóan keveset fizetnek érte, és plusz az eddig keservesen megszerzett juttatásokat is elvennék
én 21 éve nem kapok munkát!!!!!!
Csak 1-2 eseti itthoni megbízást !! Ennyit a lehetőségekrőL!! :-((
Nem kellünk dolgozni mi a kutyának se !
Ez a szomorú valóság!
Így igaz. Pl. szalagra nem mehetnék dolgozni, mert... ki tudja, miért?! Na, de amikor a tilalomlista jut eszembe, hirtelen csak a 4 fal közti munka tűnik biztonságosnak! Bedolgozói munka, vagy irodai... De előbbiből még nem találtam olyat, ami nem átverés, utóbbit meg max. extra protekcióval lehet megkapni - azt se egy sérült gyereket nevelő anyának optimális munkaidőben.
Egyébként szívesen várom az ötleteket, mert nagyon nem lehet beosztani a havi 26ezret!(GYET)
azért szerintem nem szeretnél belefejelni a forró zsírba :P
úgyhogy valahogy meg kéne találni az egyensúlyt az óvatosság, és a normális munkahely közt
Persze.
Nem nagy ügy így utólag, de ahhoz elég volt, hogy mély nyomot hagyjon bennem, és elvette az életkedvemet 1-2 évre ezen a területen.
Kb 16 évesen dolgozni akartam a mekiben diákmunkát. Aztán ugye ilynekor rákérdeznek a betegségekre. Én meg persze elmondtam. Akkor közölték, hogy nem megy a dolog, mert forró olaj mellett kéne dolgozni, és mi van ha...
Akkora csalódás volt ez nekem. Utána nem mertem egy csomó mindent megpróbálni, pedig kellett volna a pénz.
Már nem .......
Azon csodálkozom , hogy van még valami amin csodálkozni lehet.....
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?