Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
Sziasztok!
2005 nov.-ben állapítottak meg nálam absence epilepsziát. Azóta ezerféle gógyszerrel kezeltek. Jelenleg, viszonylag hosszú ideje csak a Lamictalt szedem napi 2×200 mg-ot. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan, aki antiepileptikum mellett szed fogamzásgátló tablettát. Ha igen, melyiket? Úgy hallottam csak magas hormontartalmút lehet szedni. Tud valaki ajánlani valamit? Tudom, tudom először az ideggyógyászt kéne kérdezni, de külföldön vagyok jó ideje, és leszek is.. Köszi, DIA
Csak nála az a gond, hogy kisrohamos epis, ami azt jelenti, hogy napi 70-100 rohama is van, szinte folyamatosan:((
Egyedül a szteroid blokkolja a rohamait, attól viszont sokat hízott:(
Szóval ezért aggódom érte.
Abban igazad van, hogy nagyon kell neki a közösség, már most is van kicsi gond az alkalmazkodással. Kb. 1 éve nem járt oviba, most kezdtük el ismét, nagyon nehezen viseli, egyrészt a reggeli készülődést, másrészt a gyerekek csúfolódását, nem tudja felvenni velük a versenyt futásban egyéb ügyességi játékokba és mivel nem alakul ki sikerélmény, így sokszor hisztivel megyünk:(( Ezen szeretnék változtatni.
Bízom benne, hogy ha mehet suliba akkor nem lesz gond, ill. ha nem, akkor még egy év ovi.
Nem tudom, hogy szeretném-e, hogy magántanuló legyen, igazából nem vagyok tisztában vele, mivel is jár ez. Annyit mondtak a suliban, hogy náluk van több magántanuló, van aki csak részlegesen, míg a betegség helyre nem áll vagy akár beilleszkedési vagy családi gondok miatt.
Heti 10 órát kell bejárnia és az önkormányzatnál kell kérvényezni.
Tudtok róla valami rosszat? Miért nem ajánljátok?
Minden véleményre kíváncsi vagyok, hogy tudjak mérlegelni.
Bár még előttünk van a szakértői bizottsági vélemény, akik majd eldöntik, hogy mehet-e suliba vagy oviba évetismétel.
Az ovi küldené, mondván jó eszű gyerek. Én a betegsége miatt még 1 évet visszatartanám. Csak mivel így is nagy a korához képest, 8 évesen menne elsőbe, így is kirí a méreteivel a nagycsoportból:( Sokat csúfolják, a szteroidkezelés óta nagyon sokat hízott:(
Mit javasoltok?
Szia,
miért szeretnéd, hogy magántanuló legyen?
Köszi, hogy értesítesz.
Én gyerekes vagyok (a kisfiam epis 1 éve) érdeklődöm, hogy gyerkőcök is lesznek a szigeten? Mert kisfiam sehová nem nagyon akar kimozdulni, megpróbálom rávenni erre a szigettalira.
Vidékről mennénk, tudsz segíteni a kékmetrótól hol tudunk átszállni a 26-os szigetbuszra?
Szia!
Örülök, hogy ismét itt:))
Kisfiam most karácsony óta tünetmentes, de azóta is szteroidon van:( most kezdik neki visszacsökkenteni az adagját, még 1-2 hónap és ismét "csak" az epigyógyszereket szedjük meglátjuk hogyan tovább.
Most kezdtük 1 év után ismét az ovit, és beiratkoztunk suliba is, szeptembertől kezdenie kéne. Az ovi támogatja, mert okos kisfiú, szerencsére nem viselte meg a betegség, szinte tudomást sem vesz róla:) Ellentétben velem:S Állandóan idegeskedek, bár próbálom nem mutatni.
Még az sem kizárt, hogy magántanulóként fog járni. Meglátjuk hogy lesz.
Gratulálok az esküvőhöz, rohammentes napokat kívánok neked!!!
Szia!
Gratulálok a babához, és Veletek együtt remélem, hogy nem jelentkezik nála semmi ezután sem. A férjednek jobbulást kívánok!(Most kezdem megérteni, miért voltam anno részlegesen felmentve tesiből. :/ A kötélmászás mondjuk nem hiányzott, de a felemáskorlát, meg a gerenda igen.)
Kedves Hoxás, epis sorstársaim !
2009 05 23-án , Budapesten a Margitszigeten tartjuk a Nagylelkekklubjának (mely azEpilepsziás Barátok online clubjának tagja) az első országos találkozóját! Nem is találkozó ez hanem laza piknik egymás közt episek közt!
Mindenkit szeretettel várunk egy kellemes kötetlen napra , mely csak rólunk szól!
Ha valaki szívesen eljönne akár egyedül akár kísérővel kérem jelezze persze nem kötelő jelleggel (de nekünk sokat segíthet az információ a szervezésben) a www.epilepszia.try.hu weboldalon a Fórumaink oldalán a találkozó topicban !
Köszönöm , és gyertek minél többen!! aliasdj
Pedig M.A. jófej szerintem.
A Klinikán vagy Feketét, vagy Lengyelt ajánlanám. A többiek elég gázosak :S
Rengeteg gyógyszert én sem szedhetek mert nálam is a durvábbik mellékhatások jönnek elő, és azoktól a rohamok is mégjobban besűrűsödnek.
Igen, a Kinikára járok Fekete profhoz. Ő nagyon leiismeretes, de volt "szerencsém" a legaljához is... Te kihez jársz?
5 perccel a roham előtt jelez, és le is aszisztálja a rohamokat!
Az epire Kepprát, Frisiumot, és Lamolepet szedek, de állítólag azok a hangulatjavítók, antipszichotikumok és nyugtatók is jó hatással vannak rá amiket még szedek!
Te mióta vagy epis? Milyenek a rohamaid? Miket szedsz?
Szia!
Köszönöm :)
Sajnos ismert jelenség nálam hogy ősszel és tavasszal sűrűsödnek a rohamok. Ha nincs front, és nem vagyok nagyon fáradt akkor jók a gyógyszerek. 16 éve vagyok epis, a bal halántéklebenyemben van a góc, és egy agyhártyagyulladás miatt alakult ki. Tavasszal és ősszel akár leszedálva is tarthatnának akkor is jönnének a rohamok :S
De már nem olyan rossz mert van rohamjelző kutyám, és így már nem ér váratlanul a roham, és nem is sérülök meg!
Hahós mindenkinek!
Atyavilág, oly rég jártam itt, hogy több oldalt kellett visszaolvasnom, hogy képbe legyek egy kicsikét. :) Zajlik az élet itt, én meg teljesen el vagyok foglalva a hazai élettel. Hátizé, azért a négy nem három...:):)
Magam részéről változatlanul roham mentesen; így nincs okom panaszra e-téren. No'hát megpróbálok visszakapcsolódni a napi életbe itt. :)
Üdv újra!
Mint minden évben most is reménykedtem hogy tavasszal nem sűrűsödnek be a rohamok, de ismét tévedtem. Bár legalább pár hónapig nem kellett vele foglalkozni. De 27 nap múlva esküvő, és itthon rohadok rohamok között.
Csak az esküvő napján kíméljen meg!
Visszaolvasok majd pár oldalt hogy tisztában legyek azzal hogy ki kicsoda :)
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?