Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
szia
az én szüleim is a doki véleményére adnak,csak barátnöm tart ki mellettem,a családom már azt mondja ettöl leszek beteg hogy álandoan itt ülök és amit csak tudok elovasok és érdeklödök amennyire csak lehet.itt nagyon sok infohoz hozzá lehet jutni.én is utána járrtam a gyogyszerek mellékhatásaival kapcsolatban,mivel ez az elsö amit nem hagyok ki,addig be sem veszem mig nem olvasom el a tájékoztatot.mellékhatások pedig vannak rá is kérdeztem de semmi.mindent letagadnak.csak neki lehet igazuk csak nem ök érzik amit mi érzünk.ez itt e legnagyobb probléma.ök ezt tanulták a gyogyitás a segitség a hivatásuk mégis elutasitoak néhányan.köszönöm hogy irtál és köszönöm a jo kivánságot remélem igy is lesz.én is szivböl kivánok nektek ill barátodnak és caládodnak kiartást és tünetmentes életet.köszike szia
szia
én györbe kerültem elöször majd ováron is jártam,de azota is györben kezelnek.sima eeg,ill elvonásos eeg-én voltam,ct-én is ill 2szer agyi mrin.
szia.hozzám is azzonnal mentöt hivtak,és elég kellemetlen helyzet volt.mostanság az én orvosom igen akar rám figyelni,pedig egyre több panaszom van,ami senkit nem érdekel.mikor bekerültem a korházba 22 rohammal elötte pszihiáter kezelt mint irtam pánik betegséggel ö irt fel elöször rivotrilt,de mikor a korházba befeküdtem a jelenlegi orvosom szó szerint kiröhögött hogy ezt irták fel,szerinte ettöl lettem még rosszabbul,ami valahol igaz is.mig bent feküdtem el is vette.de késöbb ugyan azt felirta.na akkor most mi legyen a véleményem.én ezt már nagyon nem vágom.köszönöm hogy irtál.jobbulást és kitartást kivánok
szia semmi gond,sokszor elöfordul nálam is.de köszike a segitséged.szio
szia.én györbe járok dokihoz,ha gondolod probáld meg ott mert engem is kezelni probáltak mováron,illetve jártam ott is,de semmi,én sajna györben sem juttottam elöbbre de mégis csak segitettek valamennyit,igaz ez nekem kevés.probáld meg ott hát ha neked nagyobb sikered lesz.szép napot és kitartás soha nem adhatjuk fel szio
Mosonmagyaróváron próbálnak "kezelni",de nem jön össze...Pedig én próbálok pozitvan hozzá állni a dolgokhoz.Valami jó orvost tudtok a környéken?Mostani nem tartozik a legjobbak közé.
Kicsit kellemetlen, elolvastam a neved :)
Tikomarika vagy és végig Titokmarikának hívtalak :)
jaaajjjjjjjjjj
Sajnálom, hogy nem sikerül rohammentesnek lenned:( Melyik városban kezelnek? Gratulálok a kisfiadhoz!
Sziasztok! Titokmarika!
Szerintem keress más orvost!!!
A te orvosod nem normális. Ha ilyen durva mellékhatások jelentkeznek nálad mint pl.:memóriazavar, fáradékonyság dadogás fogyás stb, akkor már le kellene cserélni a gyógyszereidet.
Arról nem is beszélve hogy-ahogy írtad-nem is vagy rohammentes.
Nem vagyok orvos, de ahogy írtad te is érzed hogy itt valami nagyon nincs rendbe.
Olvastam hogy vannak itt többen is akik sűrűn rosszul vannak, de szerintem amit titokmarika írt hogy ehhez az egészhez hogy áll hozzá az orvosa, az nem normális dolog.
szerintem majd olvasd el a Keppra betegtájékoztatóját mert a mellékhatások, tuti hogy valamelyik gyógyszertől vannak. Főleg ha előtte nem jelentkezett ilyesmi. Én is szedtem anno Kepprát, de nem használt...
Az orvosokon is sok múlhat azért, hogy hogyan áll ehhez az egészhez, ill. a betegségedhez
Titokmarika! ne felejds majd elolvasni a bejövő üzeneteidet....küldtem 2orvosnevet ha netán úgy döntessz hogy orvost váltassz
Sziasztok!Nekem kb.15éves koromba jött elö,egyedül sétáltam az utcán aztán egyszer csak beütött.Hónapokig vizsgálgattak mire kiderült,hogy epilepszia.Alvásmegvonásos eeg-vel.Rögtön rosszul is lettem.Most 28éves vagyok,van egy 8hónapos kisfiam.Jogositványra a doki azt mondta,hogy x év tünetmentesség,majd fokozatos gyogyszerelhagyás és ha x évig nincs akkor,majd TALÁN.Le is tettem a jogsi dologról.Vendéglátásba dolgoztam mindig,az is a bajára volt a dokimnak(biztos azért van rohamod,mert nem alszod ki magad....bla-bla-bla,mit szolnak a vendégek stb.)Senkit nem zavart,mindenki ugy szeret,ahogy vagyok és ez a legfontosabb számomra.Volt arra is példa,hogy túl sok gyogyszert irt fel és gyogyszertuladagolással vittek kórházba.Mikor kiderült,hogy terhes vagyok,azt mondta,nyugodtan szoptathatok.Persze a kórházba miután megszültem kiderült hogy mégse.Hallottam olyanról,hogy valakinek szülés után elmúlt,mondanom se kell nekem azóta tegnap volt az ötödik.Convulexet,neurotopot és lamolepet szedek.Marhára nem használnak.Kértem,hogy csináljon vizsgálatokat,mire Ő:értsd már meg,hogy soha nem fogsz meggyogyulni.Eleinte nem mertem senkinek elmondani a betegségem,de ma már nem érdekel,bárkinek elmondom.De most már jo lenne valami olyan gyogyszer,amitöl tünetmentes lennék és amivel nem veszélyeztetem a kisfiam.
Szia,
nekem a barátom epilepsziás, de sajna más betegségeknél is és ennél is tapasztaltam, hogy az orvosból mindent úgy kell harapófogóval kihúzni, és célszerű "képzett betegnek" lenni, szóval mindennek utánaolvasni, több dokinál érdeklődni. A szülei nem nagyon vannak képben, mert teljesen a dokira hagyatkoznak, nem néznek utána semminek. A doki neki is letagadta, hogy bizonyos tünet valamelyik gyógyszer mellékhatása lenne, pedig én olvastam a neten, hogy lehet. Nem értem, miért nem lehet megmondani az igazat, vagy most mi van abban, ha annyit mond, előfordulhat, hogy valami a gyógyszertől van. Attól még nem lenne rossz orvos. Ez azért is kellemetlen, mert a beteg kiszolgáltatott a dokinak, és jobb lenne, ha feltétlenül rábízhatná magát.
Szóval szerintem mindenképp keress valami viszonylag megbízható, jó orvost, aki normálisan elmagyaráz mindent, és rendesen válaszol, ha kérdésed van. Kérdésed pedig mindig legyen, és tényleg ne hagyd annyiban. Drukkolok, hogy sikerüljön mihamarabb tünetmentessé válnod.
Szia!
Az én első rosszullétemet is többen látták, és a mentőket is kihívták. Tehát a diagnózis biztosan jó volt, én mégis tagadtam - a kettő egymástól független. :)
Én is Rivotrilt szedtem, 18 évig. Emellé mindig volt másik gyógyszer is, 3-4 éve a Kepprát tették hozzá.(Egyébként az aluszékonyság engem is kínzott, de itt írták többen is, hogy nem mindegyik gyógyszer álmosít.)Pár hónapja váltottam orvost, mert a régit nem érdekelte, hogy a Keppra mellékhatásai gondot okoztak. Ez lecserélte a Kepprát, és leállította a Rivotrilt. Azt mondta, az nem antiepileptikum: pszichiátrián szokták felírni, kúraszerűen.
Lilimiáról tudtok valamit?
Téged hol kezelnek? EEG-id voltak? mit mutattak? Miket csináltak Nálad?
szia.én nem tagadom mert sokan látták az elsöt mert a munkahelyemen jött ki elöször,de engem a barátnöm a kis védöangyalkám felkarolt és nem hagytunk annyiba,elöször pánik betegként kezeltek,mire korházba kerültem 2honap alatt 22 rohamom volt.sokszor én is azt mondom biztos tévednek mert egyátalán nem adnak megfelelö magyarázatot.én tudom hogy meggyogyulhatok és meg is fogok mert nem nyugszom bele ebbe.mellék hatásként kérdeztem néhány dolgot mert a gyogyszerek elött nemvoltak ilyen gondjaim pl,memoria zavar dadogás és fogyás stb,erre azt mondták nem a gyogyszertöl van,röviden annyi a magyarázatuk ne stressszelj.köszönöm hogy irtál,kivánom hogy jelenlegi gyogyszered jo legyen a továbbiakban
szia.hát szivböl sajnálom hogy neked sem találják a megfelelöt,nálam nem is probálják.pontosan azt sem tudom vmi lokalizált nem tudom micsoda mert ezt sem magyarázták el rendesen,annyit igen hogy idegi alapon szereztem amit valoszinünek tartok mert elég nehézkes gyrerek korom volt és most sem éppen rozsás.ennyit tudok mondani csak egyenlöre te utána fogok járni mert agyamra megy hogy semmit nem közölnek rendesen még ha könnyrögsz sem,csak körül irják a dolgokat.remélem lesz ki ut nálunk is.
szia,remélem baj ha tegezödök?!köszönöm a választ.nekem kicsit a munka végzésnél vannak problémáim,fáradékony vagyok,feszült stb,szoval elég nehézkes.szoval lányodnál a kepprával volt gond?nekem ezt irták fel elsöre és nem változtatnak rajta,mert egy év után sem érzik értelmét,annyi változás volt csupán hogy a feszültségre rivotrilt kapatam,amit alig bir el a szrevezetem.ko vok töle és dolgoznom is nehezebb mert álandoan aludnék.lényegében azért kaptam mert nehézség volt az a lvás is,de most ettöl aludni tudok,csak sajna a délelöttös hétnél iszonyu a felkelés,mire pihennék fél4-kor kelnem kell.szoltam ezért is,de semmi,annyit mondtak pihennem kell a lehetö legtöbbet.de dolgoznom is kell amit igy nehéz söt egyre nehezebb,erre sem reagáltak semmit.uj orvosok véleményét szeretném meghallgatni és ezért ha tudsz valami jo orvost kérlek küld el nekem,elöre is köszönöm.én nem tudom elfogadni igy hogy semmi más lehetöséget nem nyujtanak pl gyogyszerrel,hisz itt annyi félét olvastam már hogy nem megérteni nálam akkor miért nem probálnak ki mást,lassam igy a munkahelyem is elveszithetem.nagyon örülök hogy a lányodnál megtalálták a megfelelö gyogyszereket,remélem a lehetö legtovább rohammentes lesz.szivböl kivánom.köszönöm mégegyszer irásod.
Szia! Én is szedek zonegrant, de vannak mellékhatások amik zavarják a mindennapjaim. Nekem pl: véraláfutás van a karomon, vagy az arcomon, és fáj a szemem stb. Neked?
Én orvosi, de itt se kérdezte senki, hogy van-e valami bajom!
Timcsi! A szociális munkát nyugodtan bejelölheted! Melyik egyetemen választod?
én 19 vagyok (pár nap és 20), három éve van ez az áldás.
sirga, ez érdekes, én elég gyorsan beletörődtem. csak arra volt nehéz rávenni magam, hogy orvoshoz menjek még a legelején, mert utálok orvoshoz járni. mellékhatásnak csak az álmosság van, ami érthető, mert három gyógyszert is szedek :D de akkor kezdett igazán felerősödni, mikor harmadiknak megkaptam a zonegrant a keppra meg a lamolep mellé. azóta rohamaim nincsenek, csak épp olyan vagyok mint egy zombi.
..agyaaaat....agyvelőőőt...aaaaagyaaatttt......
Szia!
Én eleinte tagadtam, hogy bármi bajom lenne - tinédzserkorban érthető. Dacos voltam, pl. nem vettem be gyógyszert, stb. Rövid úton rájöttem, hogy ez butaság. Egy ideig én sem akartam elhinni a diagnózist, épp csak azt nem mondtam, hogy tévednek. Biztosra vettem, hogy van gyógymód, meggyógyulhatok. Most már nem hajtok rá, hogy leállítsanak a gyógyszerről: nekem elég, ha tünetmentes vagyok. :) Pár évig szedtem Kepprát, de nálam rengeteg mellékhatás jelentkezett - igaz, az EEG-m tökéletes volt mellette. Most Trileptalt szedek - úgy néz ki, jó.
A lányom gyógymasszőr szakmát tanul, most lesznek a szkmai vizsgái:) Neki is kellett szakorvosi vélemény, símán megadták.
Szia
az én lányom 20 éves , ő is epis.Először lamictalt szedett, ez jó volt, de voltak tanulási nehézségei mellette, aztán próbálták a Kepprát, de az teljesen rossz volt. Mióta Convulexet szed, azóta rohammentes.
Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy a csodagyógyszernek kikiáltott Keppra bizony sok episnél a rohamok szaporodását váltja ki. és néha jobb egy régi, jól bevált gyógyszer...
30 éve élek ezzel együtt kb. Ritkán van rosszullétem, és nem engedték a takarítónői szakmát kitanulni. A mozdonyvezetés, még az autó vezetés is nagyon komoly.
Szia! Én 20éves vagyok, szintén 2 éve epilepsziás. Én most jelenleg Kepprát és Trileptalt szedek, de én sem vagyok teljesen rohammentes. Időről időre újra előjönnek a rohamok. Milyen fajta epid van? És mi okozta, mit mondtak?
a jogositványokról annyit mondanék hogy nekem a jelenlegi kezelö orvosom nem negedi illetve elvennék ha lenne,pont szülinapom alakalmábol szerettem volna elkezdeni mikor közölték hogy mi a helyzet.számomra érthetetlen hogy egyikük engedi a másikuk nem.
sziasztok.én egy23 éves csajszi vagyok.kb 2 éve vannak epilepsziás problémáim,amin nem tudom túl tenni magamnem tudom elfogadni hogy nem tudnak segiteni.már 1 éve lesz hogy 2000mg kepprát,200mg lamictált szedek és még mindig vannak rohamaim.szeretnék több véleményt megkérdzeni mert biztosnak hiszem hogy van segitség.havi két rohamom mindig van de erre azt mondták hogy most jo,de nekem nem.mert másoknak is hosszabb ideig eltünnek.szeretnék csatlakozni hozzátok,és sziesen hallgatnám segitségeteket,illetve tanácsitokat.köszönöm.
Főv.Önk.Heim Pál Germekkorház Neurologia oszt.
Ado szám:18164316-1-42
Adószáma:18253966-1-43
számlasz:11781041-20863074 OTP bank.
sziasztok
kedves Timcsike89
én csak arra akartam kitérni, hogy sokkal veszélyesebb egy jogosítvány mint mondjuk mozdonyt vezetni.
Szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy neki milyen szakma való és mérlegelnie kell az állapotát is. Az én véleményem az, hogy epis beteg pl ne legyen pedagógus, mert a felnőttek is megijednek egy rosszulléttől, nem hogy egy gyerek. A rosszullétek váratlanul jönnek elő, és akár hónapokig, évekig tombolhatnak egy betegen mire betudják állítani a megfelelő gyógyszert.
További ajánlott fórumok: