Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek-e még rám. Már nagyon rég nem írtam ide. 4 éve,hogy kiderült az endom.
Most 13.-án kell mennem orvoshoz. (Most váltottam.) Remélem minden "rendben" lesz odabenn. Szorítok nektek!!! Mielőbbi gyógyulást ill babásodást!
De jó! Bárcsak nekem is ezt mondták volna, de nekem sajnos azt mondta a doki, hogy fél év gyógyszeres kezelés még szükséges (amit nagyon nem szeretnék), és emiatt majd vissza kell mennünk a magánrendelésére.
Neked nem lesz semmi akkor? Máris próbálkozhattok (mármint a köv ciklusban)? Tanácsolt esetleg még valamit a jövőre nézve?
Örülök, a jó hírnek, pihizz!
Én is olvastam, hogy sok endos IR-es is vagy mondjuk gluténérzékeny. Kíváncsi vagyok nálam mi a helyzet. Eddig nem néztek nálam IR-t és nem is mondták, hogy nézessem meg. Szerintem elmegyek egy endokrionológushoz is, mert még a horomonjaim sem nézték meg. Amint kiderült az endó (április) egy hónpra rá már műtöttek is.
Már várom, hogy visszamenjünk a dokimhoz és kicsit konzultáljunk ez ügyben is.
nagyon jól hangzik!!!:) gyógyulgass!!
megkérdezhetem, mennyibe került ott a műtét?
Köszi Mindenkinek a kedves szavakat :)
Sétálgatok sokat, és jól is esik.
Ahogy megy ki a levegő belőlem, egyre jobban vagyok.
Igen azt mondta az orvosom, hogy nem egyértelmű hogy honnan keletkeztek ezek az összenövések a beleimnél, kérdezte hogy előzőleg volt-e valami erősebb gyulladásom amire emlékszem, pl. petefészek gyulladás.
Mondtam, hogy nem tudok róla.
Ami tuti volt, hogy nagyon nagyon erős alhasi fájdalmaim, erős fájdalmas hasmenésem, vagy székrekedésem volt (átmenet a 2 között nem igazán), és mensikor mindez hatványozottan jelentkezett.
Probako, ezekkel a tünetekkel mentem orvoshoz, és mivel a baba sem jött, illetve iszonyatosak voltak a fájdalmaim és már nem csak mensikor, ezért javasolta a orvosom, azonnal a lapart.
Szép napot!
Zelka
Szia!
Jó, hogy túl vagy rajta és ilyen szuper híreket hoztál! :) Pihengess még és gyógyulj ügyesen! :)
Ez jó hír Zelka.
Írod, hogy a beleiden volt endo. Akkor téged sebész is műtött? Nem lehet, hogy akkor ez tényleg valami táplálkozással összefüggő dolog?
Mindenkinek sikerülni fog a baba, akár most akár később tervezi. :)
Sziasztok!
Hazaértem a kórházból, és már aludtam is egy nagyot...
A "lyukaim" (3 db) még persze fájnak meg főleg a gáz ami vándorol bennem.
Az orvosom hála Istennek szépnek, egészségesnek találta mindkét petefészkemet, csináltak petevezető átjárhatósági vizsgálatot, aminek szintén tökéletes az eredménye, a méhem is rendben van.
Viszont a beleimen több összenövést is talált, a beleim voltak összenőve egymással, a belem a hashártyámmal, és a belem a méhemmel hátulról... és azt mondta fentebb (gyomrom alá mutatott) is talált összenövést.
DE: Boldog vagyok, és szerettem volna megosztani Veletek! Kitartást mindenkinek. 11 nap múlva megyek varratszedésre.
Az orvosom, azt mondta, hogy várjam meg amíg megjön rendesen, és utána kezdhetünk próbálkozni. Valamint valószínű, hogy ezek az összenövések, az, hogy folyamatosan "gyulladásban voltam belül", ez okozhatta azt hogy nem jött a baba.
Sok erőt és kitartást kívánok mindannyiótoknak!!!
Veletek vagyok.
Zelka
Remélhetőleg szép idő lesz és akkor tudsz a friss levegőn sétálgatni! :)
Itthon is adtak volna annyi betegszabit, de sajnos a munkáltatóm nem igazán tolerálta, még ezt a 2 hetet sem... :S Persze nem is kellett volna több, mert tényleg jól voltam már, amikor jöttem dolgozni, de akkor is szemétség! :S :)
Köszi a nyugtatást! Nem is tudtam, hogy a fekvéssel többet ártok, meg hogy már most is lehetnek összenövések. Pedig igaz. Ráadásul nekem műtét után meg is jött rendesen (pedig félidőben műtöttek). Akkor szerintem holnaptól sétálgatok is :)))
Engem külföldön műtöttek, Lengyelországban (itt élünk), és itt 4 hetet adtak betegszabira. Hát lesz időm...
Laparos műtéted volt vagy nagyobbat vágtak? Biztos nem fog már szétnyílni, emiatt ne aggódj! :)
Én össz-vissz 2 hét betegszabin voltam, ez is bőven sok volt anyagilag is és unalomból is! :D
Jobbulást Neked! Pihengess!
Én ma voltam varratszedésen. Most itthon fekszek, és azon parázok, nehogy felnyíljanak a sebek. Bár hülyeség tudom, de alig merek az ágyból is felkelni. De már jól vagyok, és el sem tudom képzelni mit fogok itthon egy hónapig csinálni. (ennyi betegszabit kaptam :(((
Be kell szereznem néhány filmet, különben egyfolytában csak a netet bújom és endo-megoldást kutatok.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval