Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

3887. nagymaya (válaszként erre: 3884. - B.betty86)
2012. jún. 10. 16:27
Jó régen jártál erre! Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Miért kell most dokihoz menni? Remélem nincsenek tüneteid.
3886. b.betty86 (válaszként erre: 3885. - CsillagTM)
2012. jún. 10. 16:04
Köszönöm! ;)
3885. CsillagTM (válaszként erre: 3884. - B.betty86)
2012. jún. 10. 15:38
drukkolok, h mindent rendben találjanak!
3884. b.betty86
2012. jún. 10. 15:36

Sziasztok!

Nem tudom emlékeztek-e még rám. Már nagyon rég nem írtam ide. 4 éve,hogy kiderült az endom.

Most 13.-án kell mennem orvoshoz. (Most váltottam.) Remélem minden "rendben" lesz odabenn. Szorítok nektek!!! Mielőbbi gyógyulást ill babásodást!

3883. CsillagTM (válaszként erre: 3882. - BiaknaForgo)
2012. jún. 10. 12:52
nem vagy köteles bevállalni a gyógyszert...
3882. BiaknaForgo (válaszként erre: 3878. - Ladybird12)
2012. jún. 10. 12:33

De jó! Bárcsak nekem is ezt mondták volna, de nekem sajnos azt mondta a doki, hogy fél év gyógyszeres kezelés még szükséges (amit nagyon nem szeretnék), és emiatt majd vissza kell mennünk a magánrendelésére.

Neked nem lesz semmi akkor? Máris próbálkozhattok (mármint a köv ciklusban)? Tanácsolt esetleg még valamit a jövőre nézve?

Örülök, a jó hírnek, pihizz!

3881. BiaknaForgo (válaszként erre: 3877. - Borrdi78)
2012. jún. 10. 12:27

Én is olvastam, hogy sok endos IR-es is vagy mondjuk gluténérzékeny. Kíváncsi vagyok nálam mi a helyzet. Eddig nem néztek nálam IR-t és nem is mondták, hogy nézessem meg. Szerintem elmegyek egy endokrionológushoz is, mert még a horomonjaim sem nézték meg. Amint kiderült az endó (április) egy hónpra rá már műtöttek is.

Már várom, hogy visszamenjünk a dokimhoz és kicsit konzultáljunk ez ügyben is.

3880. CsillagTM (válaszként erre: 3878. - Ladybird12)
2012. jún. 10. 11:43

nagyon jól hangzik!!!:) gyógyulgass!!

megkérdezhetem, mennyibe került ott a műtét?

3879. nagymaya (válaszként erre: 3878. - Ladybird12)
2012. jún. 10. 11:36
Ez nagyon jó! Gyógyulj meg hamar, és jöhet a baba ;-)
2012. jún. 10. 11:21
sziasztok! Megmutottek :) nem reg ertem haza. de jó tul lenni rajta. mindenkinek csak ajánlani tudom a Róbert Károly Magánklinikát. azt mondta az orvosom, h bmikor lehet babám :) de rohadt nagy cisztam volt :S el volt deformálódva már a méhem is, most teljesen kipucolt. minden ok :)
3877. Borrdi78 (válaszként erre: 3859. - Probako)
2012. jún. 10. 08:14
Szia Probako! Azt nezte nalad vki (nogyogyasz, v a mensmentis), h van- e peteeresed? ( 3. Es 21. Napi vervetekkor hormonszintek) csak azert, mert a pcos legfontosabb tunete, hogy nincs megbizhatoan peteres es azok a tuszok honaprol honapra, amik nem tudtak kiszakadni tokosodnak be es abbol lesznek az aprocska cisztak. Egyebkent szinte minden pcos-es betegnek van ir-je es pm alulmukodese, de egy uj felteves szerint az ir az endoval is osszefugg. Sajnos ezek a vackok egymast generaljak. Ha van peteeresed, akko teherbe is eshetsz, de szerintem eloszor ezt kellene megvizsgalni. Ezt az MMben is meg tudjak neked nezni. ( nekem a Tuu doki ezt nezte eloszor, amikor kiderult az ir-em).
3876. Kri1978 (válaszként erre: 3875. - Zelka31)
2012. jún. 9. 09:13
Zelka, boldogat!! Gyógyulgass! Ki műtött téged a SOTE-n? Hajrá a babával jövő hónapban!!
3875. Zelka31
2012. jún. 9. 08:39

Köszi Mindenkinek a kedves szavakat :)

Sétálgatok sokat, és jól is esik.

Ahogy megy ki a levegő belőlem, egyre jobban vagyok.

Igen azt mondta az orvosom, hogy nem egyértelmű hogy honnan keletkeztek ezek az összenövések a beleimnél, kérdezte hogy előzőleg volt-e valami erősebb gyulladásom amire emlékszem, pl. petefészek gyulladás.

Mondtam, hogy nem tudok róla.

Ami tuti volt, hogy nagyon nagyon erős alhasi fájdalmaim, erős fájdalmas hasmenésem, vagy székrekedésem volt (átmenet a 2 között nem igazán), és mensikor mindez hatványozottan jelentkezett.

Probako, ezekkel a tünetekkel mentem orvoshoz, és mivel a baba sem jött, illetve iszonyatosak voltak a fájdalmaim és már nem csak mensikor, ezért javasolta a orvosom, azonnal a lapart.

Szép napot!

Zelka

3874. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 3866. - Zelka31)
2012. jún. 8. 22:31

Szia!

Jó, hogy túl vagy rajta és ilyen szuper híreket hoztál! :) Pihengess még és gyógyulj ügyesen! :)

2012. jún. 8. 20:20
ennyi egészséges embert! :D gratula mindenkinek aki túl van a műtéten! akik már tervezik, azok babára fel! hajrá! :)
3872. probako (válaszként erre: 3866. - Zelka31)
2012. jún. 8. 20:10
Zelka, neked mik voltak a tüneteid mikor a műtétet javasolta az orvosod?
3871. lidi10
2012. jún. 8. 19:14
Persze sikerülni fog a baba mindannyiunknak, csak a sors próbára teszi a türelmünket. Mondjuk nem értem, hogy nekem miért nem sikerül semmi elsőre, de valahogy minden célom elérése több idő, mint terveztem. Ez van, de végül azért csak sikerül. ;)
3870. lidi10 (válaszként erre: 3866. - Zelka31)
2012. jún. 8. 19:11
Ez nagyon jó hír, hogy a női szervek rendben vannak. :)
3869. BiaknaForgo (válaszként erre: 3866. - Zelka31)
2012. jún. 8. 18:54

Ez jó hír Zelka.

Írod, hogy a beleiden volt endo. Akkor téged sebész is műtött? Nem lehet, hogy akkor ez tényleg valami táplálkozással összefüggő dolog?

Mindenkinek sikerülni fog a baba, akár most akár később tervezi. :)

3868. nagymaya (válaszként erre: 3866. - Zelka31)
2012. jún. 8. 18:09
Akkor nincs is endó? Az szuper! Pihengess, és sétálgass amennyit csak tudsz.
3867. CsillagTM (válaszként erre: 3859. - Probako)
2012. jún. 8. 17:29
hát én tuti terhes leszek, úh neked is menni fog!!!;)
3866. Zelka31
2012. jún. 8. 17:14

Sziasztok!

Hazaértem a kórházból, és már aludtam is egy nagyot...

A "lyukaim" (3 db) még persze fájnak meg főleg a gáz ami vándorol bennem.

Az orvosom hála Istennek szépnek, egészségesnek találta mindkét petefészkemet, csináltak petevezető átjárhatósági vizsgálatot, aminek szintén tökéletes az eredménye, a méhem is rendben van.

Viszont a beleimen több összenövést is talált, a beleim voltak összenőve egymással, a belem a hashártyámmal, és a belem a méhemmel hátulról... és azt mondta fentebb (gyomrom alá mutatott) is talált összenövést.

DE: Boldog vagyok, és szerettem volna megosztani Veletek! Kitartást mindenkinek. 11 nap múlva megyek varratszedésre.

Az orvosom, azt mondta, hogy várjam meg amíg megjön rendesen, és utána kezdhetünk próbálkozni. Valamint valószínű, hogy ezek az összenövések, az, hogy folyamatosan "gyulladásban voltam belül", ez okozhatta azt hogy nem jött a baba.

Sok erőt és kitartást kívánok mindannyiótoknak!!!

Veletek vagyok.

Zelka

3865. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 3864. - BiaknaForgo)
2012. jún. 8. 16:37

Remélhetőleg szép idő lesz és akkor tudsz a friss levegőn sétálgatni! :)

Itthon is adtak volna annyi betegszabit, de sajnos a munkáltatóm nem igazán tolerálta, még ezt a 2 hetet sem... :S Persze nem is kellett volna több, mert tényleg jól voltam már, amikor jöttem dolgozni, de akkor is szemétség! :S :)

2012. jún. 8. 16:33

Köszi a nyugtatást! Nem is tudtam, hogy a fekvéssel többet ártok, meg hogy már most is lehetnek összenövések. Pedig igaz. Ráadásul nekem műtét után meg is jött rendesen (pedig félidőben műtöttek). Akkor szerintem holnaptól sétálgatok is :)))

Engem külföldön műtöttek, Lengyelországban (itt élünk), és itt 4 hetet adtak betegszabira. Hát lesz időm...

3863. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 3862. - Nagymaya)
2012. jún. 8. 15:56
Jajj igen, ezt akartam még én is tanácsolni, hogy Ki az ágyból! :))) A családomnak már a haja égnek állt, mert én mászkáltam mint egy őrölt, kint az utcán is, kb rosszullétig 5 naposan! :D De inkább minthogy trombózist kapjak vagy szépen összenőjenek megint a dolgaim odabent! :S :) Persze óvatosan, meg amennyi jól esik, de a fekvés az tényleg nem a legjobb ilyenkor! :)
3862. nagymaya (válaszként erre: 3858. - BiaknaForgo)
2012. jún. 8. 15:50
Nyugi! Nem fog szétnyilni. Nekem az 5. napon kiszedték már, neked meg már több idő is eltelt. Inkább sétálgass, mert a fekvéssel többet ártassz- az összenövések miatt. Laparoszkópos műtét után egy hónapig kell otthon lenned? Vagy laparotómiád volt?
3861. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 3860. - GabCSIGAbcsi)
2012. jún. 8. 15:46
Visszaolvastam és látom, hogy laparod volt! Akkor 1 hét múlva már olyan fürge leszel, hogy bőven mehetsz mindenfelé, akár dolgozni is, ha úgy van! Nekem a dokim még a sportra is azt mondta, hogy 2 hetesen már lehetett volna... Jókor mondta, akkor már 1 hónapos volt majdnem a műtétem! :D
3860. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 3858. - BiaknaForgo)
2012. jún. 8. 15:44

Laparos műtéted volt vagy nagyobbat vágtak? Biztos nem fog már szétnyílni, emiatt ne aggódj! :)

Én össz-vissz 2 hét betegszabin voltam, ez is bőven sok volt anyagilag is és unalomból is! :D

Jobbulást Neked! Pihengess!

3859. probako
2012. jún. 8. 15:41
Köszi lányok, kicsit megnyugodtam... még az is lehet hogy teherbe eshetek?...
2012. jún. 8. 15:31

Én ma voltam varratszedésen. Most itthon fekszek, és azon parázok, nehogy felnyíljanak a sebek. Bár hülyeség tudom, de alig merek az ágyból is felkelni. De már jól vagyok, és el sem tudom képzelni mit fogok itthon egy hónapig csinálni. (ennyi betegszabit kaptam :(((

Be kell szereznem néhány filmet, különben egyfolytában csak a netet bújom és endo-megoldást kutatok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook