Endometriózis! (beszélgetés)
Köszi!
Fura ez amit írsz, mert nekem egy doki sem mondta, hogy az endó veszélyeztetné a babát. Nekem azt mondták egyszerűen meg sem termékenyül a petsesejt, ill. megtapadni nem tud. Ha már megtapadt akkor ha egészséges az embrió meg is marad. Ezt úgy értem, ha már kimutatja a teszt a terhességet, akkor az endó nem okozhat gondot.
Szia!
nnan rendelted a WS krémet? Gyógyteaként még ajánlják a zsurlót! A természgyógyászod nem ajánlotta az ezüst kollaidot?
Sziasztok!
Ildi, ez jó hír! A bal petefészked ezek szerint teljesen jól működik. Nem lesz akkor semmi gond. Az egyik barátnőmnek is kivették az egyik petefészkét, és a másik teljesen jól működik egyedül is. :) Na meg nekem is azt mondták, hogy lehet, hogy kiveszik a jobbat, de végül sikerült megmenteni.
Gyulladáscsökkentés: szerintem is kell. Én úgy olvastam a Flavogard is gyulladáscsökkentő. Nem vagyok benne biztos ki szedi ezt közületek (próbáltam visszakeresni, de nem találtam). Aki szedi az mennyit szed belőle naponta? Az aloe-s krémről még nem hallottam, de biztos az is jó.
Ildi, te használod a progikrémet is, ugye? Hol rendeltél és melyiket?
Arzo, a te példád sok erőt ad. Remélem nekünk is sikerül majd a baba és gyógyulás. A mai nap még megeszem a túrós sütit amit a párom a hazatértemre vett, de utána NO CUKOR. :) Vörös húst már egy hónapja nem ettem, az nem is hiányzik. Én halas vagyok :)
hát ha ösztrogén alapú foggátló, akkor evidens.
ha progi alapú, akkor nem értem...
Szia!
Örülök a javulásodnak nagyon!! Gratula!! :) Mióta csinálod? Milyen krémet használsz és teákat iszol és hol lehet beszerezni? Mikor műtenek?? Én jövő héten kapok időpontot a műtétre! :( SOTE..
Gratula Nektek! :)
Egyébként nem velem nem értesz, hanem a dokikkal! :) Nekem az orvosom is azt mondta, hogy ezért nem tapad meg, mert kilöki a babát! De a gyulladáscsökkentésben én is hiszek!!! :) Milyen krémmel kented a hasad? Szeretném kipróbálni én is! :)
Sziasztok!
Tegap voltam kontrollon RK-ban. Pozítiv, hogy a véres folyadék eltűnt a hasüregemből és hüvelyemben lévő csomó nincs belenőve a bélbe, ezért mehet a laparoszkóp, nem kell vágni. Ami rossz hír, hogy a jobb petevezetőmnél ugyanaz, mint az első uh-on, valószínűleg már használhatatlan, mert ki van tágulva, tele van folyadékkal. Erre azt mondta a doki, hogy szinte biztos, hogy ki kell venni műtét során, de persze teljes bizonyosság az állapotáról a műtét közben lesz csak. Egy kis pozítivum, hogy a bal oldali petefészekben szerinte volt peteérés, legalább úgy tűnik a peteéréssel nem lesz gond.
Elég rossz érzés, hogy ki fogják venni valamelyik szervemet, de azért még megvárom majd a másik orvos véleményét is.
Arra az orvos sem tudja a választ, hogy hogyan lehet, hogy fogamzásgától szedése közben jött ki ez az egész nekem és hogy lehet, hogy sokkal jobban vagyok mióta nem szedem. Azt mondta, hogy nem így kellene mükődnie a szervezetemnek. De hát így van, szóval orvosilag rejtély. Már csak emiatt is folytatom az egyéb dolgokat (krém, gyógytea, vitaminok stb).
Én csináltam az avivát 3 hónapig, aztán terhes lettem. :-) Javasolnék valami gyulladáscsökkentő gyógynövényt a hasadra. Kitartás lányok sikerülni fog!!! No cukor és no vöröshús. Nekem a Kaáliban nem zárkóztak el a lombik elől, de mindenkinél nagyon mérlegelik az esélyeket személy és állapotfüggő.
üdv arzo
Helló, régi fórumos vagyok, de nem értek egyet veled. Nekem azt mondták (meddőségis dokik), hogy az endó gyulladásban tartja a szervezetet ezért nem tapad meg a baba, továbbá lerontja a petesejtek minőségét ezért nem is tud megtermékenyülni. Ez összevág azzal, hogy én akkor lettem terhes mikor a gyulladás csökkentésére is figyeltem, és aloés krémmel kentem a hasam a ciklus első felében.
egy 38 hetes spontán kismama
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval