Endometriózis! (beszélgetés)
Köszönöm! :)
Fél éve makrobiotikusan étkezek, 1 hónapja már gluténmentesen is, mert elvileg az gyulladáscsökkentő. A sport kevés. Heti 1szer tudok csak menni sajna... jó lenne ezt növelni! :)
Csillag, sajnos a várakozási idő elég sok, szerintem eleve 1 hónap a magánrendelésre és a műtétre pedig attól függ, hogy mennyire vagy komplikált eset. Ha jól értem, Nálad nincs bél-érintettség, így azért talán nem olyan hosszú idő. Valaki mintha írt volna olyasmit, hogy nyáron nem műt (?), de ezt így azért nem hiszem el.
A bizalmat megértem. Nekem Bokor nagyjából bejött, mint doki, pedig voltam én is egy párnál, amióta tudok a betegségről. Az őszinteséghez hozzátartozik, hogy róla is hallottam már olyat, hogy rontott el műtétet, viszont azt is tudom, hogy az orvosok, akiknek eddig mondtam, hogy ő műtött, mind rávágták, hogy a legjobb kezekben voltam, még a nőgyógyászok is. Ez szerintem jelent valamit. A SOTE I-en van. Szerintem endometriózisnál azért nagyon fontos, hogy ki műt, mert egy ilyen laparoszkópos doki annál jobb (gyakorlottabb), minél több laparos (esetünkben endós) műtétje volt, márpedig Bokor rengeteg endós lányt műtött már.
Amúgy megértelek, én pl. már unom elmesélni egy-egy új dokinak az egész kórtörténetemet, ezért is próbálok én is a már megtalált dokik közt válogatni:)
ja értem. ő van a SOTE-n? és mennyi hozzá a várakozás?
mondjuk az a baj, h én már rég eljutottam oda orvosok terén, h nagyon fontos a bizalom-faktor. egyszerűen kezdek tönkremenni ebbe a kálváriába, ami évek óta tart: PCOS, egy év mensi szünet, IR, endometriózis, sürgősségi műtét, negatív terhességi tesztek tömkelege, ciszták, endó a másik petefészekben, meddőségi intézet, vizsgálatok, vérvételek, UH-k...elegem van, és KELL, h bízhassak valakiben.
Sziasztok lányok!
Megküldték MM-ből az eredményeket, szeretném, ha tapasztalataitok alapján megnéznétek, és megírnátok a véleményeteket! Tudom nem vagytok orvosok, de úgy érzem lassan mi magunk már többet tudunk erről az egészről, mint a dokik! :) Előre is kösziii!!!
Glükóz terhelés 0' 4,7 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 60' 3,5 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 4,9 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 0 perces 4,1 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 25,4 mIU/L
Inzulin terhelés 120'13,6 mIU/L
HOMA-IR 0,8 - 4,4
Csillag, Bokor doki nem magán! Engem is ő műtött. Ok, kétszer el kellett menni a magánrendelésére és persze a műtét után az ember ad valamennyit, tehát van vele valamennyi költség.
Biztosan a Te dokid is jó, én Bokor dokit ismerem személyesen és elég sok lányt, akiket ő műtött, több nagyon komplikált esettel (amikor két részletben kellett műteni, pont a pf. megmentése érdekében).
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval