Endometriózis! (beszélgetés)
Szia,
egy próbát mindenképp megér, hogy megpróbáld elérni és ha el tudod mondani az eseted, hogy sos, akkor lehet, hogy sűrgősségivel előre tudnak venni. Nem vagyok jártak a kórházi szabályokban, de próbáld meg. Én csak azt a számot tudom, ami a honlapján is fent van, nem tudom, hogy azon kívül hol lehet elérni. A többiek, akik régóta járnak hozzá talán tudnak segíteni. Kitartást! :)
akkor az Uzsokit te se ajánlod? :S mit tudsz róla?
és ehhez a Tömösváryhoz nincs várakozási idő?
hát, nekem ma a nődoki nem mondta, h bármit is tapintott volna. persze ez se jelent semmit...
azért Bokor, mert gondoltam, az a plusz 1-2 hó várakozási idő nem nagy ár cserébe, ha a maximális rész megmentésre kerül. de úgy tűnik, nem tudok addig várni...meglátjuk, mi lesz.
UH-ra Zuglóba járok az Örsre, mióta ide költöztünk.
Pfff, ez tényleg nem hangzik jól. Remélem hamar megműtenek, és sikerül megmenteni a petefészket.
Ez a méhszájseb is milyen már. Jársz rendszeresen nőgyógyászhoz, és meg sem vizsgálnak rendszeresen.
Csillag, a bélnél a csomót nekem kézzel tapintotta ki Bokor, fogalmam sem volt, hogy van ott valami. Van, akinek panaszt okoz (véres széklet, fájdalom nagy WC-zés közben), nekem semmit nem okozott. Az MR-t és a béltükrözést azért kérte, mert látni akarta, hogy belenőtt-e a bélbe a csomó, az az igazán necces.
Sajnálom, hogy nőtt az endód! A győri dokid nem lett volna gyorsabb, vagy végül akkor miért Bokor? UH-ra hová jársz?
Bokor tényleg elég felkapott lett mostanában, én pl. Dr. Újváry Attiláról hallottam még, hogy jól műt endót, de a stílusát kevésbé dicsérték.
aranyos vagy...leírtam, mi volt.
most nekünk az 1. a Bokor, a 2. a győri doki, a ki decemberben is műtött, 3. esetben (ha sürgősségi van) marad az Uzsoki. attól nagyon félek...kinek van esetleg tapasztalata???? nagyon félek, h ott szanaszét vagdosnának és nem törekednének arra, h minél több ép megmaradjon...;(
ma voltam a szokásos UH-n. az endó 6*4-esről 8*5-ösre nőtt, nem véletlenül érzem hetek óta. ezt műteni, kell, mert, idézem: "bármikor megcsavarodhat, az olyan, mint mikor perforál egy vakbél, és akkor magát szirénázó mentő fogja kórházba vinni". hát b+.
ja meg h fokozzuk az élvezeteket: 50 Ft-os nagyságrendű méhszájsebem van, valszeg ez vérzik egy ideje. ez elrákosodhat, befertőződhet, akármi. mondjuk erre kaptam kúpot, hátha elmúlik. szex persze nincs.
mi volt még...? "így fölösleges várni bármire, így esélytelen teherbe esni". ja és a kedvencem, bocsi, trágár lesz, de szó szerint idézem: "az apja faszát a maga orvosainak, h egy se vizsgálta meg rendesen magát!". és ez valahol jogos...vicces, mert belegondoltam, h a havi UH-k kivételével normál nőgyógy. vizsgálatom sztem több mint egy éve nem volt...
hát nem fájt szerencsére, csak nyomott, éreztem, h ott van, szóval kellemelen volt.
a 4 hónapot most nem értem...milyen MR? én úgy gondoltam, h elmegyek júli végén a konzira a magánrendelésére, viszem az eddigi UH leleteket meg az előző műtét zárójelentését, megbeszéljük, megvizsgál, meg UH-z, és ennyi...következő talink a műtétkor...és én erre tippeltem egy hónapot. akkor ez járható vajon?
Tyűűű.... :(:( És fájt is szex közben, vagy csak érezted, mert ha nem fáj az legalább egy jó a rosszban.
A 4 hónapról meg annyit, hogy én szinte mindent fizetősön csináltattam, MR-t is, így 2 hónap alatt lement minden, úgy hogy ebbe a karácsony, szilveszter is benne volt, és még Bokor sielése is belefért. Szóval ha esetleg belefér anyagilag... MR-en nem biztos, hogy kell kontrasztanyag, és ha nem kell akkor olyan 40-50 e Ft körül már megvan a vizsgálat.
Sziasztok!
Belinkelek egy érdekes cikket, nem nagy szám de van benne pár jó ötlet:
Szerintem nem csak babára vároknak ajánlott a cikk. Ami nekem új volt, vagy érthetően megmagyarázta:
-nagyolási problémák is növelik a ciszták kialakulási esélyeit,
-megmagyarázza miért nem ajánlott a tej és a tejtermékek
-gyümit önnálló étkezésként együnk, ne étkezések után,
-jó hatással vannak a böjtök
A többit azt hiszem eddigis tudtam :)
Szia!
Írtam privit. :)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval