Endometriózis! (beszélgetés)
Sírógörcs anno nekem is volt, de látod, MEGOLDJA, és lesz baba!!!! :):)Én nagyon örülök, hogy meg vagy elégedve, és hogy bízol benne!!
Barátnőm apósának volt béltükrözése altatásban, szóval úgy kérd ez tutti, ilyen éberaltatás. Altatnak, tükröznek még 2 órát ott vagy, aztán mehetsz haza. MR nekem volt hasi és kismedencei is. Összesen 1 óra volt, fogsz kapni kontraszt anyagot is, hogy mindent jól lássanak - attól jobban kirajzolódnak a dolgok. Én fizetősön voltam, így bejelentkezéstől számított 3 hét alatt megvolt. Nem tudom, hogy ez belefér-e nektek, de jobban jársz a fizetőssel.
Most már azért - amennyire ilyenkor lehet - nyugodtabb vagy???
Tulajdonképpen azon kívül, hogy esélyes, hogy belenőtt a bélbe jó híreket és bíztató dolgokat mondott Bokor doki nem? (Már amennyire ezzel a betegséggel kapcsolatban jó híreket lehet mondani...) Tényleg biztosan jó kezekben vagy, megoldja! :) A hasi kismedencei MR-t egyszerre csinálják sztem, de általában arra jó sokára adnak időpontot! :S Már több hónapos várakozásról is hallottam! :O A béltükrözést meg sztem mindenképpen altatásban kérd!!! Az egyik ismerősömnek csinálták anélkül... túlélhető, de... :S :D Nem irigyellek miatta, én is rohadtul be lennék parázva tőle! :S
Kitartás, ez már tényleg félsiker! :)
na megvolt a konzi Bokorral.
kb. este 10-kor jutottunk be, de nem érdekelt, csak találkozzak végre vele és lássak kicsit tisztábban...
bementünk, megnézte a kórtörténetemet, aztán megvizsgált kézzel (UH-val azt mondta, fölös, ami jogos, egy hete néztek).
vizsgálat után mondta a doki, h hát ez kissé izgalmasabb...mert tapintott a bél és a húgyhólyag között egy csomót. megmondom nektek: ez volt a félelmem...hát itt van, cs.ssze meg. szóval műtét most semmiképpen nem lehet, mert nem kapkodunk, hanem felderítjük, h ott belenőtt-e a bélbe, vagy még nem. (egyébként azt mondta, akármelyik is, simán megoldja - el is hiszem)
szóval kaptam fincsi beutalókat: hasi és kismedencei (?) MR, és...béltükrözés :SSSSS kérdeztem, az mennyire gáz, mire ő: "háááát...nem fogja szeretni"...köszi. nagyon félek a dologtól, bár miután hazaértünk, tök változó dolgokat olvastam róla a neten a "meg sem éreztem"-től az "altattak, a közepén felébredtem és ordítottam a fájdalomtól"-ig...frankó.
kérdeztem, mi van, ha megjön és bedurran a cisztám (mert ugye már majdnem akkora, mint decemberben, mikor műtöttek). mondta, h mi lenne, hát akkor rögtön hívjam őt. ez mondjuk valamelyest biztonságérzetet ad...
és felírt Visanne-t, ami jó eséllyel egy darabig kiiktatja a menzeszem. nem akartam ilyesmit, de ő az a doki (és már az egyetlen), akiben 100 százalékban megbízom, és emellett emberileg is csak szuperlativuszokban tudnék beszélni róla így első tali után.
na szóval (bocsi, kicsit kusza lett)
1. Visanne elkezdése
2. béltükrözés (erre mondott vmi doki nevet, h őt hívjam, Lukovics, vagy hasonló - ismeri vki?), MR-ek
3. ha ezek megvoltak, felhívom őt, konzultálunk, és remélem, kijelöljük a műtét napját
4. műtét - ja, ebből kettő lesz, ezt javasolta, mert akkor nagyságrenddel több ép petefészket tud megmenteni, ilyen volt már valakinek közületek, h két részletben műtötték? mintha olvastam volna
na még pár dolog:
- kérdeztem, h h minden hónapban van peteérésem: átvette a bal a jobb feladatát, v még működik a jobb? mondta, h nincs olyan, h az egyik átveszi, szóval akkor működik a jobb még mindig...ami baromi jó hír
- a Flavogard gyulladáscsökkentőre, amit szedek, azt mondta, h ártani biztos nem árt, de szte placebo, úh többször nem is veszek sztem
-diétáznom kell: no cukor v cukros dolog, no vöröshús, ezt nem lesz nehéz betartanom; és mozogni is kell, bármit, h jobb legyen az O2-ellátás, na erre nagyon rá kell most már feküdnöm...!!
hát ennyi volt. meg a sírógörcs, miután kijöttünk :( :) de hát ez van. mit tegyek?! egy ismerősöm (19 éves fiú) leukémiás. ahhoz képest meg se szólalhatok...és tényleg a legjobb kezekben vagyok, ésszel-szívvel tudom. szóval, ahogy most a kedvenc kolléganőm mondta reggel: "ez már félsiker".
ja. nekem is mondott olyat nődoki, h bármikor megcsavarodhat és akkor végem. elmondtam Bokornak, aki közölte, h aki ilyet mondott, az nem nagyon vágja a témát, mert az endó nem tud megcsavarodni (éppen a letapadás miatt)...
szóval nem kell mindent készpénznek venni.
Igen, erre gondoltam, hogy ezek szerint neked szokott lenni hormonos vérvétel. Nekem még ugye nem volt, majd köv. mensinél lesz...
Na én sem hiszem, hogy kipukkadhat, pont azért amit leírtál. Meg ugye orvosilag ezt jóindulatú, vérrel teli daganatnak nevezik, kidurranni meg a ciszta szokott, szóval ezt én sem hiszem, hogy megtörténhet. Meg általában olyan helyen van, hogy ha még ki is tudna pukkadni, távozni akkor sem tud. :(
Igen-igen endóval nem lehet avivázni, csak én tőlük hallottam először, hogy véleményük szerint az endó kipukkadhat, amit én orvostól még sosem hallottam.
És neked volt hormonvizsgálatod?
hát nekem a Lívia, és egy másik Aviva-oktató is mondta, h TILOS endóval Avivázni...és ennyit mondtak az endóról.
amúgy nehezen hiszen (sajnos), h a 8*6 centis endó kipukkant...főleg, h ma megint érzem a nyomást, igaz, csak kicsit :S (már itt hűl mellettem a kamilla tea:))
az utrót az endokrinológus írta fel nekem, Tűű doki a Mensmentisből.
Egyébként az AVIVA oktatók szerint kipukkadhat az endó, szóval akár az is lehetett!!! :)
Szeretném megkérdezni, hogy neked az utrót a doki írta fel hormonvizsgálat alapján?
hát igen, 5 nap elég kevés...mondjuk sokszor csak ilyen egyszeri pecsételés volt az adott napon, de akkor is.
bizony, tényleg mák...hú, már annyira kíváncsi vagyok!!!
5. dpo...szóval gőzöm sincs...
ebben a ciklusban ez a 19. napom, és csak 5 olyan nap volt, amikor egyáltalán nem véreztem :S
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval