Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

7187. CsillagTM (válaszként erre: 7165. - GabCSIGAbcsi)
2012. nov. 20. 12:40
azért Gyuri bácsi cuccairól nagyon jókat mondanak. h az endóra ő (sem) tud jó megoldást...na puff. diplomás orvosok se...
7186. CsillagTM (válaszként erre: 7137. - Meise)
2012. nov. 20. 12:40
hormoneltérések okozzák, h nem reped meg...bővebben sajna nem tudom, de biztos vannak nálam itt ezerszer profibbak is :)
7185. Bridget*
2012. nov. 20. 12:39

Azt kihagytam, h a diéta nálam annyi, h egyáltalán nem eszem cukrot, mindent nyírfacukorra váltottam. Abból viszont most rengeteget,mert azzal iszom a teát is...... Vörös húst eddig sem ettem., csak szárnyasokat vagy halakat. Mást nemigen vonok meg magamtól :D

Te diétázol, tornázol?

7184. CsillagTM (válaszként erre: 7138. - Meise)
2012. nov. 20. 12:38
én varratszedéskor pont egy olyan csajszival várakoztam, akinek magától megnyíltak a petevezetői...én is reménykedem valami hasonlóban, bár lélekben készülök a lombikra.
7183. Bridget* (válaszként erre: 7181. - Meise)
2012. nov. 20. 12:36

Elkezdtem gerincjógázni (ezt korábban is csináltam), fontolgatom a pilatest, egyelőre mást nemigen tudok, mert, h ne legyen egyszerű az életem, gerincsérvem is van, úgyhogy nem tudok/merek ugrabugrálni :D

Az előző hsz-hez képest most már úgy fáj a derekam és a lábam,mint amikor anno megjött a menstruációm :(. Lehet, h mégis meg fog jönni - 18 napra :(. A mostani műtét előtt közel 1 évig szedtem szünet nélül a Dienille fogamzásgátlót. Annál is az első hónap "fura" volt, épp elmúlt, máris megjött ismét. Remélem a döfködés inkább ovuláció (google is my friend :)) Találtam egy ilyen bejegyzést és bízom benne, h inkább csak ez, nem ciszta, vagy endo, vagy bármi.

Eléggé magam alatt vagyok, most pedig, h írtad ezt a cisztát, kétségbe is estem :(

Ezt tetézi, h arcüreggyulladásom is van, ráadásul mind2 fiam is beteg itthon. Nem könnyű ez a nap...

7182. 78518f0815 (válaszként erre: 7181. - Meise)
2012. nov. 20. 12:15

Hát ezeket olvasva én is kíváncsi leszek, mert nekem most 1 hó visainne-t írt fel a doki... Hahhahaaa...

Sajna nem tudott rákszűrést csinálni, mert ugye nekem mensi előtt 1-másfél héttel már pecsételésem van, és direkt úgy mentem a dokihoz, hogy lássa ezt a pecsételést, viszont így nem lehet a rákszűrést megcsinálni, ezért írta fel a visainnet, gondolom a progit próbálja pótolni. De azért Ti írtátok/írjátok, hogy ez is okoz pecsételést, így nagyon kíváncsi leszek, hogy megszünteti-e...

7181. Meise (válaszként erre: 7179. - Bridget*)
2012. nov. 20. 11:53

Nem akarok okoskodni, de szerintem a 6 hónap sok idő, bár többen mondták nekem hogy kell ennyi idő ennek a gyógyszernek hogy rendesen tudjon hatni.

Engem visszahívott egy hónapos kontrollra a doki, meg még az elején, cisztától függetlenül mondta, hogy ha az első adag gyógyszer elfogy (3havi adag) akkor megint megvizsgál.

Mivel még nemrég szeded, szerintem neked se hatott még a gyógyszer, lehet hogy nekem is el fog múlni a ciszta.

Nem akartalak megijeszteni, csak leírtam hogy velem ez van, de még nem ért véget a történet, szóval még jól is alakulhat. :)

Te diétázol, tornázol a gyógyszer mellett?

7180. Meise (válaszként erre: 7178. - Lidi10)
2012. nov. 20. 11:44

Azt mondta hogy 3 hónap múlva kontroll, aztán ha még mindig ott lesz, akkor megint műtét...

Addig meg bizakodunk hogy hátha a Visanne eltünteti.

7179. Bridget* (válaszként erre: 7174. - Meise)
2012. nov. 20. 11:12

Jesszus! Most eléggé megijedtem!

Legközelebb 6 hónap múlva kellene visszamennem... Eddig nekem semmilyen cisztám nem volt,csak rengeteg endó.

7178. lidi10 (válaszként erre: 7174. - Meise)
2012. nov. 20. 10:57
Szegény, ez eléggé szörnyű, hogy túl vagy a műtéten, szeded amit az orvos előírt és ilyen rövid időn belül újra ott a ciszta. Nem is értem, néha olyan mintha hiába folytatnánk ez az egész harcot. És mit mondtak neked, mi legyen azzal a cisztával?
7177. Meise
2012. nov. 20. 10:53

Egy éve én is ittam cickafark-palástfű teát, szedtem barátcserjét, Mastodynon cseppeket, meg E-,C-,B- vitaminokat, magnéziumot... mindent amit valahol is ajánlottak... persze nem egyszerre.

Semminek semmilyen olyan hatása nem volt rám, amit éreztem volna, orvos meg akkoriban nem vizsgált, és ha vizsgált se adott papírt hogy össze lehetett volna hasonlítani hogy mi változott. Pedig érdekes lett volna...

7176. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 7155. - Borrdi78)
2012. nov. 20. 10:51
Dejó! :) Gratulálok én is!!! Jó egészséget Nektek! :)
7175. Meise (válaszként erre: 7155. - Borrdi78)
2012. nov. 20. 10:42
Gratulálok! Jó egészséget a kiscsaládnak! :)
7174. Meise (válaszként erre: 7163. - Bridget*)
2012. nov. 20. 10:38

Szia!

Nekem ugyan így kezdődött, és azt mondták egy hete hogy van egy új cisztám.

Én nem első naptól kezdtem, hanem közvetlen a műtét után (de az ciklus elején volt), nekem így rendelte el az orvosom. Majd később volt egy kis folyásom, ekkor volt egy kis szurkálás is, utána nagyon erősen begörcsöltem, és megjött. A dokim azt mondta amikor begörcsöltem akkor már ott volt a cisztám, ezért volt.

Azóta is néha szurkál a petefészkemnél, szóval gondolom ez a ciszta jele.

Ahogy számoltam 2 hét gyógyszerszedés után már ott volt a ciszta, 3. héten görcsöltem be, 4. héten már látszott az UH-n és most szedem 5 hete. Remélem neked nem ez lesz... mikor mész vissza a dokihoz?

7173. miss.poppy (válaszként erre: 7155. - Borrdi78)
2012. nov. 20. 09:11
Szia! En is nagyon gratulälok!!! :) Ügyesek voltatok!
2012. nov. 20. 09:10
Sziasztok! A Visianne-hoz en sem tudok hozzäszolni, de a gyogynövenyekhez en is azt mondom, hogy elövigyäzatosan szedjük öket. Sajnos, en is ittam cickafarkot, es ahogy lidi10-nek, nekem is rettentö hasfäjäsom lett töle, aztän ittam a ciklus mäsodik feleben csak palästfüvet, akkor ket hetig menstruältam... :(
7171. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 7170. - GabCSIGAbcsi)
2012. nov. 20. 09:09

"Az endometriózis rejtélyes betegség amire az orvostudomány sem találta meg még a választ. Gyuri bácsi keverékei közül a Nők teáját napi rendszerességgel ajánljuk inni. Szintén naponta ajánljuk inni a szurokfű teát is, ez az agyalapi mirigyre hat, azon keresztül a hormontermelésre.

Mellette naponta ajánlunk fodormenta teát, ami csökkenti az androgén hormont a szervezetben.

Bármikor napközben.

C-vitamint is ajánlunk természetes formában, pl. nyers citromot és csipkebogyó teát."

7170. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 7169. - Lidi10)
2012. nov. 20. 09:08

"Növényi ösztrogén (cickafark) tartalmánál fogva serdülőkortól ajánlott fogyasztása. Fájdalmas menstruáció előtt három nappal napi egy csészével. A változó kor tüneteinek enyhítésére napi egy csészével. A panaszok elmúltával heti egy csészével. Rendszeres használatával megelőzhető a klimax utáni csontritkulás. A nap folyamán elosztva kortyolgassa."

Ez a javaslata a Gyuri bácsinak az endóra...

7169. lidi10
2012. nov. 20. 09:03
Gyógynövényekkel azért vigyázzatok, még február-márciusban ittam tudatlanul a cickafarkot, szerintem bőven hozzájárult, hogy romoljon az állapotom, mert utána olyan fájásaim voltak, amik előtte nem.
7168. lidi10
2012. nov. 20. 09:02
Visianne témakörhöz nem tudok hozzászólni, nem szedem. Most injekciót kapok a műtét után, majd azzal kapcsolatban lehet, hogy lesznek még kérdéseim. :) A vérzésem enyhült, de nem múlt el teljesen. Remélem ez normális.
7167. lidi10 (válaszként erre: 7155. - Borrdi78)
2012. nov. 20. 09:01
Gratulálok és sok boldogságot kívánok, de szerintem az már mindenképpen meglesz ;) Reméljük lesz majd időd ezentúl is beszámolni az ikres mindennapokról. :)
7166. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 7164. - Bridget*)
2012. nov. 20. 08:46
Sajnos én is erre jutok minden alkalommal, amikor megfordul a fejemben, hogy "lejövök a szerről"! :S :)
7165. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 7162. - 78518f0815)
2012. nov. 20. 08:45
Igen pont ez néztem én is!!!! :O Természetes ösztrogén???? Pfff bakker, ezek után nem tudom, hogy a többi betegségre mennyire jó, amiket ajánl, de hogy az endóra ez rohadtul nem jó az tuti száz! :S
7164. Bridget* (válaszként erre: 7161. - GabCSIGAbcsi)
2012. nov. 20. 08:39
Én nem szeretnék több gyermeket - van két csodálatos fiam. Októberben volt a műtétem, azóta szedem a Visannet. Egyelőre úgy néz ki, ha nem akarom, h visszajöjjön, akkor a klimaxig kell szednem... Már szinte mindent elolvastam, de egyelőre még nem tart ott sem az orvostudomány, sem a természettudomány, h a menstruáció szüneteltetésén kívül bármi mással tudják orvosolni, vagy visszajövetelét megakadályozni :(
7163. Bridget*
2012. nov. 20. 08:35

Borrdi! Gratula! Nagyon sok örömötök, boldogságotok legyen innentől igazi gyermekes CSALÁDKÉNT! :)

Visanne segítséget kérnék: 18 napja szedem, a mensi első napján kezdtem szedni. Eddig nem figyeltem fel semmi különösebb mellékhatásra, tegnap viszont elkezdett a bal oldalam szurkálni. Olyan, mintha beledöfnének egy kést a petefészkembe - eltart 1-2 másodpercig, aztán vége. Ráadásul nem túl sok, rózsaszínű folyásom is lett.(ilyen színű még soha az életemben nem volt )

Mi lehet ez? Van másnak is ilyen tapasztalata?

7162. 78518f0815 (válaszként erre: 7161. - GabCSIGAbcsi)
2012. nov. 20. 08:32

Szia!

Én nem tudok még tanácsot adni Visainne ügyben, csak a bükki füvesemberről, aki cickafark teát ad az endóra, amit ugye nem ajánlanak, hiszen az is ösztrogén...

Life14 nagyon bízik most az arwen torna+makrobiotikus étrendbe, de azt írta, hogy mindenképpen el kell menni konzultálni Tündével és Mixtay Zsuzsával, mert egyénileg alakítanak ki mindent...

2012. nov. 20. 07:47

Sziasztok!

Van olyan köztetek, aki csak adott ideig szedte a visanne-t, de nem akart rögtön utána babát? Tehát mondjuk műtét után csak 6 hónapig és utána semmi? Gondolkozom rajta, hogy nem szedem tovább, most tartok a 7. hónap végénél. Nézegetem a természetes cuccokat, Bükki füvesember ilyesmi... Nem akarom magam tovább mérgezni, de félek attól is, hogy kiújul ez a sz*r, ahogy abbahagyom a visanne-t! :(

Valaki járt már hasonló cipőben? :)

7160. BiaknaForgo (válaszként erre: 7142. - Lynnnda)
2012. nov. 20. 06:55
Nekem is volt néha, de nem folyamatosan. Sajnos én sem találtam rá semmi megoldást.
7159. BiaknaForgo (válaszként erre: 7148. - Maju)
2012. nov. 20. 06:51
Ez tényleg hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet. Nagyon sajnálom a tesód, hogy ilyen kálvárián kell végigmennie amellett, hogy a baba sem maradt meg... Próbáld őt azzal vígasztalni, hogy már az is nagy lépés, hogy megfogant. Sajnos az endósoknak nem az inszem az igazán hatásos, hanem a lombik. Itt már írták a lányok, hogy a lombiknak sokkal sokkal nagyonbb az esélye egy endósnál. Szorítok neki, egyszer sikerülni fog. Kitartást!
7158. BiaknaForgo (válaszként erre: 7155. - Borrdi78)
2012. nov. 20. 06:42

Borrdi! GRATULA! :))))

Nagyon örülök, hogy minden jól ment. A lényeg, hogy mindenki jól van egészséges. Biztos nagyon édesek a srácok. Pihenj most sokat, bízd most az férjedre egy kicsit a munkát.

Ölelelés!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook