Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

2012. nov. 20. 18:56

Kajatéma :)

Én pár hónapja láttam egy kisfilmet az amerikai húsiparról. Ott mutatták, hogy a csirkéket ösztogénes cuccal etetik, azért vannak a boltokban 2szer akkora csirkemell filék. A film teljesen elvette a kedvem a csikeevéstől, és egy csöppet sem hiányzik. Persze a házicsirke az más, csak hát nehéz beszerezni.

Tojás: én azt sem eszek, de nagyon ritkán palacsinta tésztába beleütök egy-két házi tojást (vidéki ismerőstől sikerült beszerezni)

Cukor: azért nem jó mert bekavar az inzulinháztartásba és az inzulin hatással van a többi hormonra. Olyan ez mint egy láncreakció: ha valami felborul benned, akkor az mindent visz magával :S

EGyébként, én már tuti nem bírom 100%-ban betartani a diétát. Már egy ideje olvasgatom az összetevőket, ha vásárolok és majdnem mindenben van cukor. A mustárban is. Na de azért odáig eljutottam, hogy nem cukrozok semmit és nem eszek édességet. De még az egészséges aszalt gyümikben is ott a cukor. A müzlikről már nem is beszélek.

7216. BiaknaForgo (válaszként erre: 7182. - 78518f0815)
2012. nov. 20. 18:39
Én az első hónapban pecsételgettem rendesen. Furi nekem ez az egy hónap...Ha nem írtad volna, hogy csak a szűréshez kell, hogy le tudja venni a mintát, el sem hittem volna hogy ilyen rövid időre is felírják.
7215. Bridget*
2012. nov. 20. 16:45
Egyébként tudja valaki, hogy miért nem ehetünk cukrot? Konkrét magyarázatot még nem találtam sehol rá...
7214. lidi10
2012. nov. 20. 15:52
Ezt meg sajnos nem tudjuk kikerülni, az állatok takarmányában van benne, a növényeket permetezik, éretlenül szedik le, a félkész éltelekről ne is beszéljünk. Valamit viszont enni kell... :(
7213. CsillagTM (válaszként erre: 7212. - 78518f0815)
2012. nov. 20. 15:52
hát lányok, én fénnyel szeretnék táplálkozni... :S :D
7212. 78518f0815 (válaszként erre: 7210. - CsillagTM)
2012. nov. 20. 15:27

Igen-igen a ösztrogént mondta, de azt is úgy hogy én kérdeztem rá, hogy gondolom azt is etetik hormonnal, erre bólogatott. Pulykát nem kérdeztem, nem szeretem.

Hát igen a termelői dolog. Anyuméknak kis farmjuk van otthon, gondolhatjátok, hogy hogy fogadták a hírt, hogy akkor én köszi nem eszek ezekből, de anyum utána olvasott a neten, és még mondta is, sajna kb 10 évig bolti húst ettünk, és most nagyon megbánta. De az a legszebb, hogy szokta mondani, hogy nem nőnek a csirkék, vesz nekik tápot! :D :D Ha a táp szimpla takarmány lenne ugyanúgy nem nőne tőle, mert anyum saját takarmánnyal eteti, de mivel nőnek, hát tutti a tápban van hormon. Én ezért döntöttem így.

7211. lidi10
2012. nov. 20. 15:24

Nekem sincs semmi, igazánból már a kórházban sem fájt semmi, kicsit fáradékony voltam utána, de már ez is elmúlt. Simán sétáltam, pakolásztam egy csomót már pár nappal utána is. Szóval szerintem már tudnék tornázni is, de lehet inkább kivárom pihiben ezt a két hetet. Utána úgyis csinálhatoma agyba-főbe. :)

Ez a kaja kérdés elég kényes. Szerintem az sem jó, ha nem eszünk semmit sem, mert kell mindenféle tápanyag. Inkább a minőségre próbálok jobban figyelni, de tény, hogy azt is nehéz kiszűrni. Nyílt nálunk termelői húsbolt, onnan vettünk szárnyast. A cukrot szinte teljesen kiiktattam, de azért hús nélkül nem tudnék ellenni, főleg, hogy az IR miatt a szénhidrátbevitelre figyelnem kell, abból nem vihetek be korlátlanul, így fehérjéből, zsírból kell az energiát jobban kinyerni. Enni meg azért kell és szeretek is. :)) Valaki a gluténmentességre esküszik, ez is szerintem egyénfüggő, hogy kinek mi válik be.

7210. CsillagTM (válaszként erre: 7206. - 78518f0815)
2012. nov. 20. 15:10
de mit mondott, miért para a csirke? az ösztrogént? és akkor semmit nem lehetne (pl. pulykamellsonka)?...
7209. CsillagTM (válaszként erre: 7204. - Meise)
ennyi a lényeg: h megtedd, amit tudsz. drukkolok!
7208. CsillagTM (válaszként erre: 7203. - 78518f0815)
hát igen, érdekes...műtét utáni napon volt pici (pár csepp) vérezgetés, meg az azutáni nap is. nem tudtam, az mensi-e, azt mondta Bokor, h nem, várjuk meg az első igazit. de ha a héten nem jön meg, akkor azonnal hívom hétfőn, mert nagyon idegesít ez a várakozás...és közben ki tudja, mi történik bennem, most, h se Visanne, se semmi...
7207. CsillagTM (válaszként erre: 7202. - Lidi10)
2012. nov. 20. 15:08

én műtét után 3 nappal már sétáltam 25 percet (1,3 km-t, szóval nyugger tempóban). de műtét után 5 nappal már "tornáztam" is, 15-20 percet, nagyon óvatosan. az első igazi, intenzív mozgás műtét után 2 héttel volt, Rubint Rékás 20p karizmozós torna.

de nekem ugye már a műtét napján se volt semmi bajom...

7206. 78518f0815 (válaszként erre: 7200. - CsillagTM)
2012. nov. 20. 15:02
Én mondtam neki, hogy tengeri és magyar halakat eszem, mindkettőre mondta, hogy okés. Kérdeztem tőle, hogy csirke??? És mondta, hogy hááááááát, kérdeztem, hogy havi 1szer, és erre mondta, hogy annyi okés. Disznóhúst azt még korábban a kórházi szobatársnak mondta, hogy nem kellene...
7205. 78518f0815 (válaszként erre: 7202. - Lidi10)
2012. nov. 20. 14:40
Én kivártam a kontroll utáni időszakot. Én a műtét után 2 és fél héttel a kertből beszaladtam a házba, mert csörgött a tel és 2 lépcsőfokot léptem egyszerre, azt hittem utána, hogy elájulok... De én 3 hét után éreztem jobban magam, és a hasam még akkor is nagyon durván be volt dagadva!
7204. Meise (válaszként erre: 7199. - CsillagTM)
2012. nov. 20. 14:40

Tudom meg kellene tennem mindent, meg azon is vagyok, csak nekem ez az egész még új, nekem nem mondták a diétát, és csak a múlthét óta szoktatom magam a gondolathoz, meg agyalok hogy akkor mit is, hogyan is kellene. Nem lehet egyik napról a másikra szerintem átállni.

De ezen a csirkés dolgon egyébként el vagyok csodálkozva, oké hogy etetik mindennel, de több helyen olvastam hogy csirkét lehet enni, és most meglepődtem hogy mégse... Nem mintha nagyon húsos lennék, de azért hetente/2 hetente van csirke, és ha le kell mondani a tésztákról, akkor úgy gondoltam többször is lesz...

Meg fogom tenni ami tőlem telik, de tényleg nem megy egyik napról a másikra... :S

7203. 78518f0815 (válaszként erre: 7201. - CsillagTM)
2012. nov. 20. 14:39
Tehát akkor még most várod az első mensit a visainne abbahagyása óta??? Érdekes. Nekem is lesz most 1 hó, és próbálok kalkulálni, hogy utána mi és hogy alakul, de akkor ezek szerint kb nem lehet, vagy én gondoltam rosszul, hogy ha abbahagyom utána megjön???
7202. lidi10
2012. nov. 20. 14:36
Ti műtét után mikor kezdtetek el sportolni? Én elég jól érzem magam, de csak 2 hét múlva lesz a kontroll, addig nem tudom merjem-e elkezdeni?
7201. CsillagTM (válaszként erre: 7198. - 78518f0815)
2012. nov. 20. 14:28

hát megvagyok, már 2. hete járok dolgozni, bloá :S :)

de még mindig nem jött meg (1,5 hete volt egy erős peteérésem ugye, szóval a hét végén várom a mensit), és csak akkor kezdhetjük a gnrh-t, és csak akkor ír be a 2. körre, meg ha lezsíroztuk vele, h nem kell plusz 3 hó szuri, akkor a lombikot is elindítjuk.

Bokorral amúgy a pé óta nem beszéltem (amikor tanácsot kértem tőle, h próbálkozzunk, vagy se).

7200. CsillagTM (válaszként erre: 7196. - 78518f0815)
2012. nov. 20. 14:26
HAVI egyszer nem gond a csirke?! na ezt még nem hallottam...nekem mindig csak a vörös húsról beszélt. mit mondott akkor a husikról pontosan??
7199. CsillagTM (válaszként erre: 7193. - Meise)
2012. nov. 20. 14:26
nem akarlak megbántani, de szerintem meg kellene próbálnod mindent megtenni, már amire ráhatásod van...és az éppen a kajálás és a mozgás. az endó diéta nem parás sztem (vörös hús és cukor tilalom az alap). mozogni meg egyszerűen KELL...nekem mindig a számba rágja Bokor. hidd el, itt sokunknak ugyanolyan kínkeserves odafigyelni a kajálásra és arra, h megmozduljunk egy dögfárasztó nap után, én is küszködök...de meg kellene próbálnod.
7198. 78518f0815 (válaszként erre: 7197. - CsillagTM)
2012. nov. 20. 14:25

Hogy vagy egyébként, mesélj???!!! :)

Bokorral azóta beszéltél, hogy mikor várható a második felvonás?

7197. CsillagTM (válaszként erre: 7191. - Bridget*)
2012. nov. 20. 14:24
hát igen, nehéz többfélét főzni. de szerencsére a férjem nagyon befogadó (értsd: mindenevő, csak legyen sok, és ha hús is van benne, akkor meg már übertuti :D), és a gyerekeimet is majd megpróbálom így nevelni.
7196. 78518f0815 (válaszként erre: 7195. - Meise)
2012. nov. 20. 14:12

Hát én imádok nem a hús emésztésével foglalkozni! :):) Korábban se volt semmi baja az emésztésemnek, de így hogy nincs az, hogy 1-1 kajálás alkalmával megnyomja a gyomrom a hús, majd utána hirtelen bazi éhes leszek, én csodásan érzem magam!

Nekem Bokor doki máskor azt mondta, hogy kb havi 1szer nem gond a csirke, de én már nem eszem abszolút... Azt is etetik úgy is táppal, abba meg sajna van ösztrogén. De ezt mindenki maga dönti el persze. Nekem az dob a latba sokat, hogy fele annyi idő alatt főzök meg mint régen, és nincs olajszag az egész házba! :D

7195. Meise
2012. nov. 20. 13:50

Ne már, csirkét se lehet enni? Én azt hittem csak a vöröshús tiltott. Akkor mégis hogy lehet ezt túlélni?

Bár végülis ez is egy megoldás, ha éhenhalunk, nem szenvedünk az endótól... :D

7194. 78518f0815 (válaszként erre: 7188. - CsillagTM)
2012. nov. 20. 13:20

Én semmit, csak olvastam a netes tájékoztatón, hogy progi, ezért is engedtem, hogy felírja... :)

Én nem fogyasztok csapvizet egyébként, és persze csirkét sem...

7193. Meise (válaszként erre: 7185. - Bridget*)
2012. nov. 20. 13:16

Én még nem igazán diétázok, a múlthéten tanulmányoztam hogy hogyan is kellene, de nagyon elkeserített, mert ahogy láttam szinte semmit nem lehet enni, abból amiket szeretek, szoktam.

Sport szintén nincs, sokszor a házimunkához sincs erőm, pedig nem dolgozom. Ahogy kutakodtam azt hiszem a pajzsmirigyemmel nem stimmel valami...

7192. Bridget* (válaszként erre: 7190. - Meise)
2012. nov. 20. 13:16

Kaptam antibiotikumot, de semmi haszna egyelőre. Délután megyek vissza a gégészetre, mert pénteken fogyott el a gyógyszer, de mintha nem sok minden változott volna :( Hiába a piroslámpa, hiába voltam múlt héten 2szer is leszíváson, nem ürül ki az arcom :(

Egyszer ennek is vége lesz... :)

Tegnap úgy köszöntem el a patikustól, aki már mindig azonnal megismer, h elnézést, de ebben az évben ugyan veszünk még egy pár gyógyszert, de 2013.jan 1-től már nem jövünk többet, onnantól egészségesek leszünk! :D

(Jah,mert még mindig nincs vége a kálváriánknak, előző hétfőn a férjem lábát is meg kellett műteni...:)

7191. Bridget* (válaszként erre: 7189. - CsillagTM)
2012. nov. 20. 13:10

Valamit azért enni is kell :)

Én már "feladtam", mert például örökletesen magas a koleszterinszintem, ami miatt ugyebár a tojás és társai is tiltottak lennének, de ha már azokat sem enném,akkor éhen is halnék :D

A Lipidológus doki azt mondta, nincs mit tenni, gyógyszert inkább nem ad, szedjek halolajat magas dózisban, az ilyen örökletesnek mindegy igazán a tojás... Vicces volt, amikor anno ott várakoztam a vizsgálatra, mindneki kísérőnek hitt :) A 180 centimmel és 60 kilómmal, míg a többiek igazi koleszterinbombák voltak :)

Ennyi a múltról

Szóval, igazából tényleg nagyon oda kellene figyelni az étkezésre is, de ez szerintem például nálunk nagyon nehezen kivitelezhető lenne. A férjem mindenevő, a gyerekeimet próbálom egészségesen etetni, de az ő szervezetük egyelőre mindent befogad, mindent megesznek, arra pedig nincs erőm, h nekik is és magamnak is külön háztartást vezessek

7190. Meise (válaszként erre: 7183. - Bridget*)
2012. nov. 20. 12:46

A láb és derékfájásból kiindulva, szerintem is hamarabb fog akkor most megjönni neked. Nagyon fura dolgokat csinál ez a gyógyszer,én reménykedem benne hogy ez idővel jobb lesz.

Ahogy olvasom a ciszta nem olyan veszélyes, sok nőnek van, és sokszor magától el is tűnik. Szóval ne aggódj!

Szedsz az arcüreggyulladásra antibiotikumot? mert ha jól tudom az is meg tudja kavarni az ilyen fogigátlók hatását.

De tényleg próbálj megnyugodni, azzal nem segítesz semmin, sőt! :)

7189. CsillagTM (válaszként erre: 7185. - Bridget*)
2012. nov. 20. 12:41

ti nem féltek a szárnyasoktól amúgy? (ösztrogén)

ja meg az ivóvíztől, tojástól...? :S

7188. CsillagTM (válaszként erre: 7182. - 78518f0815)
2012. nov. 20. 12:41
amúgy a Visanne mennyire pótolja a progit, tudtok erről valamit?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook