Endometriózis! (beszélgetés)
Nekem csak olyan leletem van ahol éppen barátcserjét szedtem, az ugye megemelte. De az endorkinológus az MM-be írta, hogy sárgatesthormon-elégtelenség, de hogy nem kell gyógyszer, mert majd a kajálástól helyreáll...
Erre most egy sz@ros rákszűrés miatt kellene visainne-t szednem??? Hmmmm
pé után 7-10 nappal? akkor sanszos a progihiány.
nődokik nem szeretik felírni, csak terhes nőknek -ami elég hülyeség, mert vkinek lehet, h csak ezen múlik, h nem marad meg a baba, ld. én, tavaly márciusban-, persze orvosa válogatja. van progi vv leleted? mert akkor azzal esetleg megtámogathatod...házidoki sztem nem írja fel. Bokort nemtom...
(nekem a Mensmentises Tűű doki írta fel sztem)
Hát a mensim úgy múlik el, de az csak 1-2 nap, ez változott a műtéttel, mármint hogy csökkent.
Pé után 7-10 nappal kezdi el...
Ki írja fel ezt az utrót??? Ezt én kérjem???
nem, nem akcióztunk...nem mertem megreszkírozni :( bevallom, szomorú vagyok emiatt, de ez van...így döntöttünk.
ez a Tünde jó arc :) ha makróznék is az IR diéta mellett, az vicc lenne, mert sztem a kettő kb. üti egymást...
na elkiabáltam lehet, mert aztán zutty, jött egy olyan adag, amit már én simán mensinek veszek, főleg, h régebben se véreztem hű, de sokat mensikor. szóval jeee :)
és mondjuk igaz, h ma meg tegnap előtt is egy "löketben" jött ki, nem folyamatosan folydogál, de sz@rok rá...kérem azt az elavult gnrh-t :S :)
Valaki olvasta már a Tita West: Gyereket szeretnénk című könyvét ajánlom
vagy Árvai Nóra könyvét?
a donna hun van egy cikk erről csak nem akarja belinkelni
Ebbe a cikkbe is ezeket ajánlják..hát szerintem a tornának van értelem+ ha jobban figyelsz az étkezésre,de az hogy éhen halsz...ááá
Szia,
miért kell most neked 1 hónapig visianne-t szedni?
CSillag nem akcióztatok mikor peteérés volt?
Nekem ezt írta a Tünde:
A műtét teljesen felesleges, az előző és az ezt követő is az lesz. A mostanival összenöüvéseket okoztak és egyéb helyekre is elvitték a felrakódásokat, oda, ahol még eddig nem volt. A következő pedig szintén felesleges, mert az alapvető okot nem szünteti meg, és ugyanzúgy károsodást okoz. Az orvostudománynak nincs gyógyító kezelése az endometriosisra, csak károsít. Ezt csinálta a GnRH kezelés is, amiből már csak a maradékot árulják a kelet-európaiaknak, sehol a világon nem alkalmazzák már, mert elavult és egészségkárosító a hatóanyag. Utána majd jön a következő és a következő stb. műtét és gyógyszeres kezelés, aminek sosem lesz vége. Az orvostudomány Ön helyett nem tud életmódot váltani.
Az egyetlen egy gyógymód az ARWEN torna és a hozzákapcsolt személyre szabott makrobiotikus (azaz egészséges étkezés).
Folyamatosan lehet ARWEN tornázni, laparaskopiás műtét után 3 hétig, nagy hasi műtét után 6 hétig nem lehet a mozgásterápiát végezni.
Igaz,hogy csak az ő módszere a tuti,de hol a bizonyíték. Megrendeltem a tornát.
Nekem a Lukovics azt mondta hogy ha műtenek és úgy találják,hogy nem tudják lefejteni a bélről akkor szólnak neki ő jön és kivágja.Biztató. Nekem a bél-hólyagnál egyik sem mondta egyértelműen,hogy bele van nőve csak hogy bemélyedés van.
Csillag mi újság??? Mensi???
Lányok én most eléggé bajban vagyok ezzel az 1 hó visainne szedéssel... Nagyon vacilálok, hogy van-e értelme. Szerintem itt mindenki aki szedte pecsételt tőle. Nem értem, hogy akkor hogyan segíthetne a jelenlegi pecsételésemen. Meg valójában nem csak időleges megoldást szeretnék, meg a ciklust is megborítja... Ti mit tennétek a helyemben?
Ugye??Nemrég még keseredtem, hogy 8 hónap múlva lesz csak...-mostmár nem is bánom, hátha a 6 hónap folyamatos visanne szedés megteszi a hatását és nem is lesz nagy gubanc a hasamban.
Azon elmélkedtem, hogy szedem a visannet, betartom a diétát, a mozgás is egyre jobban megyeget...-műtétkor kiderül, hogy mindennek van e értelme??!!Mert elméletileg ezek mellett aktív endónak nem igazán szabadna lennie, nem?
Ez engem is érdekelne, mert nekem nincs belenőve, csak bedomborodás látszódik és sebésszel együtt műt.
A sebész azt mondta, hogy radikálisan úgy tudja kiírtani a hüvely és a bél közül az endót, ha kivágja..
Viszont a Bokor doki azt mondta, hogy nem biztos, hogy vágni kell..., ugyanakkor felkészített a bélműtét veszélyeire stb.
Ha nálam ott lesz a sebész, akkor szerintetek tuti, hogy kivágják a bélszakaszt??Vagy megpróbálják előbb leszedni???
Mondjuk én a kivágásra készítem magam, így nem ér sokk...
Nagyon gyorsan megy az idő 3,5 hónap múlva lesz a műtétem..., aztán irány a lombik:))))
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval