Endometriózis! (beszélgetés)
Aha aha, Te akkor endósan kened. Én választhattam, hogy hogyan kenem, én a babásat választottam, ovutól napi 2szer, deeee megmondom neked őszintén hogy nekem az én tanácsadóm leírta, hogy ha endósan akarom kenni hogyan is kellene:
"A CIKLUS 6. NAPJÁTÓL KELL KRÉMEZNI MINIMUM 3 NYOMÁSSAL (REGGEL, DÉLBEN ÉS ESTE)."
Szóval ez alapján - de magam is így gondolom, hogy kevés a napi 1szeri kenés...
A sűrű a csokoládé ciszta? Olyanom is volt a műtét előtt, de most szerintem ez nem olyan, gondolom akkor mondta volna.
Akkor a sűrű van az endotól?, és a sima mitől van?
Úgy szoktam inni hogy 2dl-es bögrébe fele kávé, fele tej. Szóval sok tejszín kellene, de amúgy az jó? mármint azt lehet inni? Mert akkor bánom is én, legyen tejszín :)
Valahol azt olvastam a kecsketej is jó, azt lehet inni, tényleg így van? Van erről tapasztalat?
Gratulálok! Boldog, problémamentes babavárást! :)
Én szeretem amúgy az ilyen jó híreket olvasni, mert ilyenkor látom, semmi sem lehetetlen, ott van a fény az alagút végén :)
És én is így képzeltem, hogy ha majd egyszerre az UH-n már nem cisztákat látunk, hanem egy picuri babát, minden addigi kínlódást egy pillanat alatt elfelejtünk majd. :)
Gratuláloook!!! :) Ez nagyon jó hír! Csodás babavárást kívánok!!!
A krémezéssel kapcsolatban mire gondolsz??? Melyek a nem megfelelő napok????
Sziasztok! Már fél éve nem fórumoztam, egy sikertelen lombik után úgy döntöttem, hogy nem hagyom, hogy az endó-diéta-torna őrület tönkretegye az életemet. Élem az életem, és végre jól érzem magam, felszabadult vagyok.
/szerencsére az endósok azon táborába tartozom, akiknek kiterjedt, de teljesen fájdalommentes a betegsége/
Májusban megműtöttek Pesten egy magánklinikán, (ez volt a B terv), teljesen kitisztítottak és 3 hónap próbálkozást "írtak fel" egy újabb lombik előtt.
Ma 14 hetes kismama vagyok, a 3. hónapban spontán teherbe estem.
Ezzel az írrással csak azt szeretném mondani, hogy a leges legfontosabb, hogy megfelelő szakember műtsön, egy vidéki kórházban nincsenek meg a lehetőségek a tejes kitisztításhoz.
(az első műtétem nekem is vidéken vot, egy petevezetékem kivétele mellett nem csináltak semmit)
Én nem igazán hiszek a diétában és a tornában, mindkettőt csináltam. A krémtől pedig nehezebben lehet teherbe esni, ha nem megfelelő napokon használjátok!
Hááát sztem nem tud, nem is gondoltam ilyenre! :P Én hiszek benne, hogy javíthat! :) Különben meg nagyobb bajt vajon tud már bennem csinálni... :(
Én woman's krémet használok.
Úgy leszek a legkorrektebb, ha két-három hónap múlva írok majd erről, mert másfél hónapja csinálom intenzíven. Annyit tudok írni, hogy csökkentek a fájdalmaim. A mensi utáni barnázást is remélem alakítja, de én progi krémezek is most endósan, szedek barátcserjét is.. szóval sok mindent.
Kb két-három hónap múlva megyek vissza a nődokihoz és utána megírom, hogy mennyit alakultam. Nekem most igazoltam a méhben van az endó, máshol ugye nem látszik, csak érzem.
és vajon rontani nem tud ez a krém...? nehogy bajt csináljon az ember...logikusan nem lehet baj, mert a progit nem nagyon lehet túladagolni sztem, de mintha olvastam volna olyat, akinek rosszabb lett utána vmi...
és ha krém, akkor melyik?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval