Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

7037. lidi10 (válaszként erre: 7008. - Olimami)
2012. nov. 15. 11:35

Szia!

És hányadik lombik próbálkozás sikerült? Milyen súlyos volt a terhességed előtt az endo?

7036. lidi10 (válaszként erre: 7014. - 78518f0815)
2012. nov. 15. 11:34
Jó , hogy mindig van köztünk aki épp pozitív! :) Pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy soha életemben nem volt B tervem, hogy mit kezdek magammal, ha nem lesz gyerekem, most sem tudok semmit elképzelni, de most olyan kilátástalannak látom a helyzetet, hogy hogy lesz ebből baba...
7035. lidi10
2012. nov. 15. 11:31
Lehet, hogy placebo a krém, de ha bármit is használ már megéri. Én azt tapasztaltam vele kapcsolatban még a műtét előtt, hogy amikor pecsételő barnázásom volt azt megszüntette vagy csökkentette, ha bekentem magam. Én kenem továbbra is magam vele. Mindenki tart attól, hogy visszatér az endo, de a legborzasztóbb az, hogy hiába megyünk vizsgálatra, uh-ra, akkor se derül ki pontosan, hogy visszajött-e és milyen mértékben. Talán csak a csokiciszta, amit mutat az uh.
7034. Meise (válaszként erre: 7025. - BiaknaForgo)
2012. nov. 15. 10:56

Szia!

Nem én értelmeztem félre, hanem nekem így mondta az orvos, és én életembe egyébként először minden szavát feltétel nélkül elhittem...

Azt gondoltam 3 hét már elég neki, mivel azt mondták hogy védekeznünk sem kell, és hogy max pecsételés lesz. Ehelyett begörcsöltem, majd rendesen megjött. Olvastam utána hogy több idő kell neki hogy ne jöjjön meg egyáltalán, és megnyugodtam, de hogy visszajött a ciszta, ilyen gyorsan erre nem számítottam. És ami megijeszt igazán, hogy az orvos sem, láttam hogy megijed/meglepődik, majd sajnálkozva mondja hogy "háááát hátha elmúlik". Egyébként jó dokinak tartom, csak lehet másra számított, eddig más volt a tapasztalata.

Mostmár kezdem érteni hogy megy ez :) és várok türelmesen, meg nekiesek kajatervet készíteni a diétázáshoz.

Köszönöm!:)

7033. Borrdi78 (válaszként erre: 7030. - 78518f0815)
2012. nov. 15. 10:18
En nem ismerem a kremet, igy nem tudok rola nyilatkozni, de abban valamiert hiszek, h boron at sokkal hatekonyabb a felszivodas, mint szajon at szedett dolgokbol. Az ugye atmegy az egesz emeszto rendszeren, a belekbol mar csak kis hanyada szivodik fel es meg megszuri a maj, mielott a veraramba kerulne. A borbol szinte azonnal szures nelkul a veraramba jut. Pont ezert olyan veszelyesek a xeno-osztrogent tartalmazo kozmetikumok, v haztartasi vegyszerek.
7032. Borrdi78 (válaszként erre: 7031. - 78518f0815)
2012. nov. 15. 10:14

Koszi, jol. Guggolva vagdosom a centit... :) holnap ctg, jovo szerda doki es akkor jon a vegso itelet a datumrol. ;) mar varom.

Na, majd, ha a fiuk mar iskolasak lesznek, lehet, eljezdem en is az orvosit! ;) szerintem sem feltetlenul jo, ha kiveszik a szerveket mind, de van az a helyzet. Az en kozeli kornyezetemben is van egy idosebb holgy, akinek mellrakja volt es mivel annak a kialakulasa is osztrogen fuggo, neki pl terapia gyanant kivettek mindent bentril, h ne legyen hormonalis aktivitas es ne ujjuljon ki a mellrak. Szivsl vannak ilyen taktikak, csak nem tudom, h az endora bejon-e. vagy lehet, egyenfuggo. Arrol nem tudok amugy, h a szervei helyezkedtek-e a mutet miatt.

7031. 78518f0815 (válaszként erre: 7024. - Borrdi78)
2012. nov. 15. 08:55

Hát én nem értek ennyire a női szervek működéséhez, szóval ismét tanúbizonyságot tettél, hogy érdemes vagy a doktori címre! :) Bár azért a mindent kipakolós sztorinak is lehetnek durva következményei,hiszen úgy vagyunk belül felépítve, hogy ott a méhünk, petefészkünk stb. Ezek nélkül minden lentebb kerül, sztem nem túl hasznos a szervezetnek egy ilyen változás...

Hogy vagytok egyébként????

7030. 78518f0815 (válaszként erre: 7029. - Hedi13)
2012. nov. 15. 08:48
Én is Hedivel értek egyet, ha babát nem is hoz, de a tüneteket csökkenti, én már sikerként könyvelem el! :) Babát majd a drága jó férjem csinál nekem! :) :)
7029. Hedi13 (válaszként erre: 7028. - BiaknaForgo)
2012. nov. 15. 08:17

A dokik általában mindent elutasítanak, ami nem gyógyszer. A progi krém mögött több évtizedes kutatás áll, nevezetesen dr. Lee amerikai orvos. Több tanulmánya van, esetleg érdemes utána olvasni.

Én hiszek benne, lesz ami lesz. :)

Én nem szeretnék terhes lenni, de ha csökkenti a tüneteimet, akkor megérte használni.

7028. BiaknaForgo (válaszként erre: 7017. - 78518f0815)
2012. nov. 14. 21:02
Szerintem is placebo. Szerintem annyira bonyolult ez a hormonháztartás, hogy nagyon nehéz belőni a megfelelő adagot (márha ebben a krémben tényleg van természetes progi). Meg a krémek is zsírszövettől , bőrvastagságtól függően szívódnak fel, és hogy pont annyi szívódjon fel amennyi kell...? Háát nekem ez furin hangzik. De ha valaki teherbeesik itt a fórumon és ettől a krémtől lesz, akkor én lecsapok rá :)))
7027. BiaknaForgo (válaszként erre: 7020. - Lina75)
2012. nov. 14. 20:55

A Visanne-t ha doki irja fel kb 300 Ft.

Amúgy tényleg drasztikus a méheltávolítás, és sajnos én is azt olvastam, hogy nem megoldás. A petefészked még akkor is termeli majd a hormonokat. De állítólag még ha mindent kipucolnak az sem megoldás. Na ezt már én sem értem. Őszintén szólva én azt hiszem erre csak nagyon nehezen tudnának rávenni. Neked semmi sem segített eddig?

7026. BiaknaForgo (válaszként erre: 6996. - Probako)
2012. nov. 14. 20:52
nekem súlyos endóm volt (van?), a jobb petefészkemet csonkolták, mindenhol volt endó a hasüregemben (a bélnél mondjuk nem), a petevezetékjeim átkárhatók és a dokim szerint megvan minden esélyem a természetes teherbeesésre. (Hát legyen így, bár én szkeptikus vagyok). De hinni kell, hogy tényleg megvan rá az esély.
7025. BiaknaForgo (válaszként erre: 6985. - Meise)
2012. nov. 14. 20:48

Szia Meise,

Egy nagyon fontos dolgot nem jól értelmezel a Visanne-nal kapcsolatban. Azt gondolod, hogy 3 hét alatt hat? Nem. Ez 6 hónap alatt hat. a 3 hét az semmi. Mégcsak egy teljes ciklus alatt sem szedted. Nekem a doki külön kihangsúlyozta, hogy a 6 hónap az 6 hónap. Bár megértem az aggodalmad, a görcsölés miatt, de az tuti hogy a Visanne-nak még ideje sem volt hatni. A lényege a hatásának az hogy megszünteti a vérzést, de ahhoz szünet nélkül kell szedni több hónapon át, ahogy a doki előírja

Az én dokim szerinte a Gnrh elavultabb és drasztikusabb megoldás és közelsem hatásosabb.

Én sem mondom, hogy a hormonoktól csodát várok, ezért én is diétázok, jógázok, és pozitívan állok hozzá.

A ciszták tényleg lehetnek funkcionálisak is, lehet hogy nem endo. UH-val nagyon nehéz megállapítani, ezért is kezelik fére sokszor az endósokat (mint engem is).

Ne gondolj arra hogy 4 hónap múlva műtenek. Adj időt magadnak az alternatív módszereknek is. Találd meg a hited valamiben. Én a Visanne-nal úgy ahogy elégedett vagyok, bár vannak nekem is mellékhatások, de már nem barnázok mint az elején, és nincs semmi fájdalom.

Kitartást!

7024. Borrdi78 (válaszként erre: 7022. - 78518f0815)
2012. nov. 14. 20:14
Gondolom, ha a ciklus hormonálisan fenn marad, akkor méh nélkül is minden hónapban aktiválódik a töbi szöveten lévő endo. De mi van, ha kiiktatják úgy, hormonálisan a ciklust, hogy teljes menopauzát idéznek elő, de nem gyógyszerrel, hanem a petefészkek eltávolításával? Nem tudom... igazából ez ugyanaz, mintha kémiailag érnék el, csak az visszafordítható, ez meg nem. És nem tudjuk, hogy így működik-e biztosan. + azért komoly következményekkel kell számolni - hiszen ez menopauza!
7023. 78518f0815 (válaszként erre: 7021. - KIS TIMI)
2012. nov. 14. 19:55
Ez olyan orvosi megállapítás! :D Természetesen egy olyan betegségnél, aminél nem tudják a kialakulás okát, tényleges gyógymód nincs, de már az is elég, ha sokaknak hat! Szerintem azért nem gyógymód, hiszen nem mindenkinek rosszak a hormonjai, aki endós, nem mindenkinek van durva ösztrogén dominanciája, és durván alacsony progija, de egy lehetőségnek jó! :) Te kipróbáltad?
7022. 78518f0815 (válaszként erre: 7020. - Lina75)
2012. nov. 14. 19:53
Hát ugye ez endometrium szövetek és ugye pont arról szól az endometriózis, hogy a méhen kívülre kerül ez a szövet. A kolléganőmnél is ez lehetett, hogy hiába nem volt méhe, ha endós sszövetekkel volt tele a hasürege mindenhol... A vér szállítja ugye ezt már talán bizonyították, hiszen elvándorolhat erre-arra.
7021. KIS TIMI (válaszként erre: 7016. - FZS84)
2012. nov. 14. 18:32
Nekem azt mondta,hogy nincs bizonyítva a hatása.
7020. Lina75
2012. nov. 14. 17:07
Szab!Azt írtad a kolléganődnek kivették a méhét,és mégis vérzett,ez hogy lehet,ha elvileg nem menstruál az ember?nem értem!én nagyon gondolkodom,hogy kivetetem,mert ezt látom az egyetlen megoldásnak.
7019. Lina75 (válaszként erre: 7013. - CsillagTM)
2012. nov. 14. 17:04
Meddig szedted a visanne-t?megnéztem az árát,elég húzós:(
7018. FZS84 (válaszként erre: 7017. - 78518f0815)
2012. nov. 14. 16:04
köszönöm :)
7017. 78518f0815 (válaszként erre: 7016. - FZS84)
2012. nov. 14. 16:03

Bokor doki nekem jún-ban azt mondta, hogy placebo, nem olyan régen meg ha jól rémlik Ági84-nek mondta, hogy kenje nyugodtan, minden betege keni, ártani nem árt. Gondolom úgy van vele, hogy ha placebo is, akkor is segíthet, hisz a beteg hisz benne! :)

Én innen rendeltem:

[link]

Nagyon szimpi a csajszi, tök sokat beszélgettünk, e-maileztünk. :) Már másoknak is ajánlottam!

7016. FZS84
2012. nov. 14. 15:53

Egyébként a progeszteron krémmel kapcsolatban valaki kikérte már a Bokor doki véleményét? ha igen mit mondott?

aki használja, hol lehet beszerezni olyan krémet, ami biztonságos (arra gondolok, hogy nem valami pacsuli, amitől még több bajom lehet)?

7015. Meise (válaszként erre: 7014. - 78518f0815)
2012. nov. 14. 15:31

:) Én is ezt szoktam magamnak mondogatni!

Remélem így lesz. Köszönöm a biztatást! :))

7014. 78518f0815 (válaszként erre: 7011. - Meise)
2012. nov. 14. 14:59
Lesz babó ne aggódj!!! :) :)
7013. CsillagTM (válaszként erre: 6986. - Lina75)
2012. nov. 14. 14:50
azért ezt így nem lehet kijelenteni általánosságban. nekem a nyomásérzés elmúlt, és az UH-n a mérete is csökkent. ja és nálam nem volt mellékhatás se.
7012. maju (válaszként erre: 7008. - Olimami)
2012. nov. 14. 14:28
Én azt hallottam,hogy már terhesség utáni mensinél visszajöhet
7011. Meise (válaszként erre: 7010. - 78518f0815)
2012. nov. 14. 14:28

Én eddig nem féltem tőle, hogy visszajön, totál abba a tudatba voltam hogy kész vége ennyi volt, szedem a gyógyszert áprilisba vége, májusba pozitív lesz a teszt, hameg nem, akkor júliusban lombik. Az élet szép!

Viszont tegnap óta rettegek ez tény. Hogy mi jöhet még?

Abban is látszik mennyire nem féltem hogy nem foglalkoztam azzal hogy diéta, meg mozgás, a doki nem mondta hogy kell. De változtatnom kell, mostmár látom... jó kis leckék ezek.

Mondjuk inkább félelmem hogy nem fog sikerülni, és nem lesz gyerekünk... valami mindig lesz, hát lehet ez is. Próbálok pozitív lenni, meg erősítettem magamba hogy olyan nincs, biztos lesz majd babánk, csak várni kell, de lehet nem eléggé hittem benne.

7010. 78518f0815 (válaszként erre: 7009. - Meise)
2012. nov. 14. 14:16
Sokféle természetes "gyógymód" van, ami nem meggyógyít, de kitolja a kiújulást v enyhíti a tüneteket. Progi krémet nagyon ajánlják ilyenre még, szó volt már az arwen tornáról, azért ez nem olyan kardió mint egy aerobik, de jó mozgásforma. Életmódváltás, de én hiszem, hogy a félelem visszahozza!!! Egyszerűen el kell engedni, nem szabad félni - nehéz, mert belül én is félek, de a félelmeinkkel a sors mindig szembeállít.
7009. Meise (válaszként erre: 7008. - Olimami)
2012. nov. 14. 14:13

Ezt nekem is mondták, és bárcsak ilyen egyszerű lenne...

Műtét után az volt a terv hogy tavaszig gyógyszer, majd gyors teherbeesés, ha ez nem menne akkor lombik... én már most benne lennék, de állítólag még nem szabad, fél évig gyógyszer... ami úgy tűnik nem igazán hat...

Nekem azt is mondták hogy két terhesség közt is gyógyszert kell majd szednem, hogy ne jöjjön vissza.

7008. Olimami
2012. nov. 14. 14:06

Sziasztok!

Én is küzdöttem vele a terhességem előtt..a dokim azt mondta, hogy a legjobb gyógyír rá a terhesség!

Ja, ha sikerül!

Nálunk végül lombik lett..sikerült!

Most meg attól félek, hogy visszajön a drága endom., ugyanis állítólag a szülés után 2 évvel várható, hogy újra jelen lesz..hurrá! :S

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook