Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Engem kedden műtött Bokor cisztával. Kicsit durvább volt a helyzet, mint gondoltuk, és az összenövések oldása közben egy kicsit megsértették a vastagbél falát, nem lyukadt át, de a biztonság kedvéért tettek oda is öltést, és kapnom kellett három napig antibiotikumot. Amúgy teljesen kitisztított, szóval meg voltam vele elégedve, ami a műtétet illeti. Egyébként a doktor urat nem is láttam a műtét után, csak a hazamenetelem napján tudtam vele személyesen beszélni, ami egy kicsit furcsa volt, hogy ránk sem nézett....
Szia,
Ne izulj minden rendben lesz. A felépülés mindenkinél más és más, de általában gyors. A műtét után két hétig kíméld magad, ne emelgess, ne tornázz, inkább sétálj ha mozogni akarsz.
A puffadás érdekes. Mikor engem műtöttek már több mint fél éve, akkor megismertem egy lányt a kórházban akinek szintén endója volt és lapart csináltak neki is. Ő is azt mondta, hogy nagyon puffadt, és többször kérdeztek már rá, hogy hanyadik hónapban van. Őt már műtét előtt elkezdték Visanne-nal kezelni, hogy ne nőljön tovább az endo, és onnantól elmúlt neki a puffadás. Szerintem műtét után neked is elmúlik. Nekem ilyen nem volt (illetve ha volt is nem volt túl feltűnő), inkább most nagyobb a pocim, de inkább azért mert végre sikerül kicsit híznom. :)
Ez az, hogy sosem lehet tudni. Ezért is jobb ha elmegyek a dokihoz. Inkább ott derüljön ki, hogy semmi bajom, mint hogy legyen valami kezeletlen candidám. :S
De most nem tudok menni, mert kedden utazok haza. Egy hét szabi! Juhéé! :)))
Téged szerdán műtenek, hol van neked az endod?
Nekem valahogy a hüvely és bél között.A béltükrözésnél nem láttak semmit, de gondolom ez nem jelenti azt, hogy ott nem lehet.
Teljesen új számomra ez a betegség, két évig gasztróra jártam, mert puffadtam és fáj a hasam. Azt mondták IBS-em van most vagyis tavaly decemberbe vette észre a csomót a nőgyógyászom. Elküldött MR-re ott is látták és persze Bokor dr úr is kitapintotta. Remélem a puffadásom is megszünik, mert úgy nézek ki sokszor mint egy öt hónapos terhes.
Szia!
Köszi a biztatást. Neked is sok sikert. Akkor biztos fogunk találkozni, mert szerdáig biztos bent leszek. Ma voltam bent felvételen és vasárnap kell visszamennem. A másodikon lesz a szobám.
Most ismertem meg egy hónapja Bokor dokit, mert az én nőgyógyászom nem vállal ilyen műtétet. De nagyon szimpatikus volt.
Szia!
Drukkolok neked nagyon, még az is lehet, hogy összefutunk a kórházban.- én kedden fekszem be!
Nekem már volt 1 műtétem, igaz nem a Bokor doki csinálta- nem volt vészes a felépülés, a kórházban töltött napokkal együtt 2,5 hetet voltam táppénzen. Az első felkelés volt nehéz, de utána egyre jobb lett!!
Köszönöm csajok a drukkokat:))
Szab! Lesz benn sebész, nem csak készenlétben- ez azért megnyugtató.Kicsit szarul érintett volna, ha nem lenne és ezért vártam 8 hónapot:)
Csillag!: Kár, hogy nem most jössz te is, szerintem elszórakoztattuk volna egymást:)))
Sziasztok!
Én még új vagyok ezen a fórumon.
Hétfőn fog műteni Dr Bokor Attila. Hát nagyon félek. Mire számítsak műtét után mannyire lesz vészes a felépülés. Van már egy nyolc éves kisfiam, sajnos még egy gyermeket nem tudunk vállalni viszont a hormonkezelést sem szeretném. Mennyi rá az esély, hogy kiújul a betegség.
volt candidám pár éve,még csak folyásom sem volt,nemhogy rossz szagú vagy ilyesmi.Annyi volt a tünet,hogy ritkán kicsit égett a külső rész.
De olyan is volt,hogy beparáztam,hogy bajom van,mert nagyobb mennyiségű fehér folyásom volt,elmentem az orvoshoz,és kiderült ,hogy semmi baj nincs..
Lehet, hogy veszek ilyen otthon tesztet, de márciusban amúgy is megyek kontrollra.
Nem hiszem hogy fertőzés, mert szagtalan, színtelen, vagy fehér, de sosem lehet tudni..
De lehet normális, csak én parázom túl. De ez a szurkálás nekem nem volt jellemző, legalábbis nem több nappal a mensi előtt, és ezért aggódok :(
akkor mondom az Angyaloknak,hogy pörögjenek ott még 6 napig,ne is jöjjenek el,mert lesz még egy műtét.:)
Ahol ugyanúgy rendben lesz minden.:)
ha szerdán, akkor elvileg team...nekem ugye kedden lesz, és az a készenlétes (mondjuk októberben csütörtökön volt, és az is készenlétes volt, na már a fene se érti:))
én is drukkolok! mindjárt itt van...én meg akkor 6 nappal később követlek a műtőasztalon :)
Na megoldódott a rejtély..- március 6.-án SZERDÁN lesz a műtétem, arra a napra lettem beírva, csak véletlenül március 7. lett megbeszélve.
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy akkor 1 nappal előbb szorítson nekem:))))
Nem egyszerű nekem ez az endó, meg a kezelés... Mindig van valami. Teljesen másképp működik nálam minden mit ahogy elmondta anno műtét után az orvos, ezért is pánikolok egyből. Meg ugye a doki se éjjel-nappal elérhető :)
Szedem tovább a gyógyszert.
Sztem a várólistából ítélve idén is úgy van, hogy egyik nap full ott van a műtéten a sebészteam a másik nap csak készenlétben.
Nekem tavaly a készenlétes csütörtöki napon volt a műtét, szóval ha ez maradt, akkor nálad Méry csak készenlétes lesz... De mivel Csillagnak nem lesz epidurál szóval sztem nála lesz a készenlétes és nálad a team! De hívd fel és kiderül! :D :D
Mensi előtt nekem világ életemben szurkált,vagy enyhén fájt az a petefészkem ami éppen dolgozott.Ez tök normális nálam,meg azoknál,akik érzékenyebbek.Ovulációt is mindig megéreztem.Orvosnak is mondtam,azt mondta,hogy női szervi szinten tökéletesen működöm,van peteérésem,csak én érzékenyebb vagyok,és megérzem.
Hogy normális-e a folyás,nem fertőzés okozza-e csak kenettel lehet megállapítani.Van akinél eleve több van,pedig egészséges.Ha megborul a hormon háztartás,vagy egyéb hormonális okból is lehet több,de nem biztos,hogy kórokozó az oka.
Fehér folyást ,ha betegség áll a háttérben ,ált.candida okozza,baktériumnál inkább szürkés,sárgás,zöldes,és nagy részt kellemetlen szagú.Vírus elég ritka,de nem kizárt,pl.clamydia.Ez is fehéres folyást okoz.Vegyél egy clamydia home tesztet,gyógyszertárban,98%-os biztonsággal mutatja ki...Clamydia teszt is van,húzós az ára,de az is nagyon pontos.De mégjobb egy kenetlevétel,mert az mindenre kiterjed.HPV-t a rákszűrés mutatja ki.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval