Endometriózis! (beszélgetés)
Persze... de akkor is.
Szerintem figyelmetlen volt....
Sziasztok!
Már írtam, hogy bél érintett endóm van nekem is. Én is Bokor dokinál voltam, és decemberre kaptam időpontot műtétre. Nem hagytam annyiban, és elkezdtem nézelődni másfelé, hát ha lehetne előbb a műtét.
Kiderült, hogy három helyen műtenek erősen bél érintett endót... Sote -Bokor doki, Budai meddőségi - náluk nyitott műtétet csinálnak és Pécsen a Nőgyógyászati klinikán. Pécsen voltam... le a kalappal előttük, de komolyan.
Azt hittem, hogy Bokor doki a csúcs és hogy jó kezekben leszek nála, és végre végét ér a három éve tartó szélmalomharcom... de nem így van. És most nem Bokor dokit akarom lehúzni, ne értsetek félre! Csak tudom, hogy milyen ez a betegség és mi minden jár ezzel, mit kell kibírnunk ... segíteni szeretnék.
Bokor doki elküldött MR-re és mikor mentem vissza megbeszélni a leleteket, megnézte a kinyomtatott diagnózist, majd közölte, hogy nem találtak semmit az MR szerint és reméli, hogy nem fizettem ki pénzt érte, mert hát ott van a csomó a hüvelyfalamon, kitapintotta. Na mindegy, akkor decemberben műtét, de nyugodjak meg, mert ez és a tükrözés eredménye szerint nincs még benne a beleimben...
Meg sem nézte a dvd-t, elfogadta, amit leírtak. Pécsen azzal kezdték, hogy hol a dvd, mert előbb azt néznék meg, csak utána a leírtakat. Aztán jött a sokk... nem csak egy csomóm van, több is... rajta a beleimen, a vastagbelemen és talált párat a hólyagomon is (remélik, nincs benne - de újabb tükrözésen derül majd ki)....és ez mind rajta van az MR képeken, amit Bokor doki meg sem nézett.
Kérdem én, és tényleg nem bántó szándékkal, akkor decemberben mit műtött volna? Ott hagyta volna, amit nem lát? Vagy a műtőben derül ki, hogy kell urológus és bélsebész is?
Szia,
nekem is volt bél érintettség, és én is Fülöp dokinál kezdtem. Valóban nagyon alaposan megvizsgált és a saját sebészéhez (Willner dokihoz) küldött. Aztán sokat olvastam a neten a dolgokról és már vissza sem mentem Fülöp dokihoz, hanem egyenesen mentem Bokor dokihoz. Ő nem sok vizsgálatot csinált, hanem egyenesen Lukovich dokihoz küldött egy újabb tükrözésre, szóval én valóban kétszer voltam 2 hónapon belül (élmény volt mondhatom :)). Szerencsére nekem Bokor doki sebész nélkül rendbetette a bélen lévő endót is.
Én is Fülöpnél kezdtem. Végbél endóm volt. Nem vállalt, és Bokorhoz irányított. De előtte elküldött végbél Uh-ra és tükrözésre az RK-s sebészhez (Willner doki). Nekem anno elfogadta Bokor ezt a tükrözést, de azóta már elvileg újracsináltatja a saját sebészükkel. Szóval érdemes meggondolni, hogy egyből inkább Bokorhoz mész és ő elirányít az ő sebészéhez (Lukovich dokihoz) Uh-ra/tükrözésre v lehet h 2szer kell átélni...
Ha bármiben tudok segíteni, írj nyugodtan!!!
Ja és tényleg sokat taliznak Fülöp és Bokor! :) Amikor én az első rendelésre beléptem Bokorhoz és bemutatkoztam, mondta, ááááá igen, beszéltünk magáról a Doktor úrral... :)
te miért Avivázol és milyen hatása van?
mert lehet, h én is újrakezdem, ha Bokor kipucolja belőlem a kis mocskokat...
Az AVIVA nagyon jó, ha nincs aktív endód!!! Aktív endóval tilos!!! Ha teljesen kipucoltak, akkor lehet csinálni! :)
Én is újrakezdtem! :D
na, ezek tök jó hírek! :)
viszont: az Avivára neked nem mondták, h az nem ajánlott endósoknak...?
Szia!
Én az Arwen tornát nem ismerem, de itt a fórumon többen említették, biztos Pesten divatos ez a torna :) Én Aviva tornára járok, szerintem hasonló lehet, nézz utána: [link]
Én hiszek benne hogy segít, meg a progi krém, meg a táplálkozás, meg a mozgás, meg a D-vitamin :-)))
Engem 2 és fél hónapja műtöttek, csonkolták mindkét peetfészkemet, megkaptam már 2 gnrh szurit, és tegnap voltam ultrahangon: mindkét petefészkem tiszta!!! Úgy örültem ennek a hírnek :-)
Sziasztok lányok. Szeretném megkérdezni, hogy használtok e progeszteron krémet? Annyira fofok a műtéttől, hogy már hajlandó vagyok mindent magamra kenni, csak ne kelljen megint műteni.
Gyanús, hogy megint kiújult az endóm, már nem csak menszikor fáj a hasam, hanem ciklus közben is. Folyton azt érzem, hogy meg akar jönni:(
Azt én is szoktam érezni, bár nekem sajnos van még egy bélösszenövésem is :S A hőemelkedés sztem gyulladás miatt, bár nekem az nem nagyon szokott lenni, inkább csak az érzés, mintha lázas lennék /gyengeség, hidegrázás,ég az arcom stb/...
Jó Éjt!
Én mensi után mindig húzó fájdalmat szoktam érezni a hasamban, nálam az endó okozza, de nem biztos, hogy ez mindenkire igaz!!!!
Ja és nekem az alaphőm a 37- 37,5°C...-gondolom ez a gyulladás miatt van???!!!
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval