Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok! Nekem 7 napja volt endometriosis miatt laporoscopiás mütétem, de a fájdalom 7 nap után is erős, napi 2-3 óránál többet nem tudok járkálni, ülni, mert erős fájdalom jelentkezik. Ez normális?
Pedig tudom hogy mozogni kell, mert az ujabb letapadás veszélye fennáll. A vérzés is még mindig fennáll.
esetleg E vitamin? vagy nem tudom
sajnos többet Én sem tudok mondani
bárcsak tudnék, Nekem is jó lenne valami tipp:)
igen, a cickáról már olvastam hogy nem jó... biztos sokat rontott régebben mikor ittam. Félideig cickát, utána meg palást, barátcserjét meg mindig. Már jó ideje nem kisérleteztem semmi ilyesmivel, nem mertem.
Lehet a megkérdezem hétfőn a dokit, bár az orvosok nem igazán szokták javasolni az alternatívákat...
Progin, tornán, diétán felül gondoltam valamit még... hátha lombik nélkül is sikerülne... tehát nem feltétlen az endót akarnám kezelni, hanem a termékenységet növelni... csak nehogy olaj legyen a tűzre.
cickafark tea pont nem jó
de pl. Én nemsoká kezdem a progikrémet, de jó az aviva torna, az arwen torna
Köszi!
Hétfőn megyek vissza a nődokimhoz, és abbahagyom a gyógyszert.
5 hónapja műtöttek, nem tudom mennyire aktív az endóm, csak gondoltam valamivel hátha tudok még segíteni hogy sikerüljön a lurkó mihamarabb. Bár ha lombik lesz, gondolom ilyesmivel nem szabad próbálkozni.
Szedtem barátcserjét, meg palástfüvet is ittam korábban, ezekszerint akkor azzal nem ártottam, ha nem is használtak semmit :)
igen, a progikrém az ok. csak ilyesmire gondoltam mint a cicka-palást, barátcserje, Mastodynon, méhpempő... stb. amit kb. első körben szoktam mondani mikor az emberlánya elkezd parázni hogy miért nem jött még össze :) Gondolom ezen más is átesett...
Nekem az összes homeós cucc belekavar a hormonjaimba... De pl súlyosabb endónál a barátcserje és a palástfű tea már csak vizipisztoly a lángoló erdőnek, a progi krém javíthat, de súlyos endónál azt is kenni kell jó darabig, mármint akár 1 évig is mire jobb lesz. De pl Heidi-nek nem vált be annyira, ha jól rémlik.
Arwen tornát dícsérik, én AVIVA-zom, de ugye azt aktív endóval nem lehet. Ööööö nem tudom mit hagytam ki. :P
bizony, én meg irigykedek...de 5 nap múlva ilyenkor már engem fognak műteni, egy hét múlva pedig remélem, h már egész jól leszek (és boldog, a jó hírektől)! :)
Ági, hogy vagytok egyébként mostanában? :)
senki nem esett neked szerintem, én egyik csajt se úgy ismerem itt (és magamat sem). de pl. nekem természetes, h felírom az összes kérdésemet, és mindent végigkérdezek tőle. többször volt már olyan, h mondtam neki, h "bocsi a hülye kérdésért" (amikor valami olyat kérdeztem, amire én is 99% biztonsággal tudtam a választ), de mindig elmondta, h kérdezzek nyugodtan, mindenre válaszol, sőt, azt is mondta, h nem akarja, h megválaszolatlan kérdések maradjanak bennem.
úgyhogy tényleg kérdezz rá mindenre, amit nem értesz...szerintem ez tök evidens.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy valaki használ-e valami "csodaszert" az endóra, vagy aki babáért küzd azért hogy sikerüljön.
Olyasmire gondolok mint cickafark tea, de azt ha jól tudom nem lehet az endó miatt.
Honnan lehet tudni az ilyen homeos, természetes gyógymódok, támogatások közül hogy melyik használ, melyik árt?
Szia,
szerintem mindenkinek teljes körűen nem tud mindent elmondani, ha nem tudja milyen kérdések járnak a fejünkben. Sajnos ahány eset annyi féle is lehet ez a betegség. Én hogy el ne felejtsek semmit inkább felírom és kérdezek.
Szia Lidi,nem rég jöttem haza 4-órát kellett várnom rá,mivel egész nap a műtőben volt és már nem akart velem foglalkozni,mert hogy későre járt szerinte,de kérte,hogy holnap d.u-6 órára menjek vissza!!!Hát nem tudom,hogy holnap több ideje lesz-e rám,mint ma ???!!!Nagyon elfoglalt,mikor kijött a műtőböl az egyik beteg párjának mondta,hogy endometriózis miatt műtőtte meg a párját és közölte vele,hogy csak lombik programmal lehet babájuk!!!!Már kicsit belefásultam ebbe az egészbe,mert nagyon egyedül érzem magam ezzel a problémával és senki sem érti meg,hogy miért ilyen nehéz ezt a műtétet el intézni??!!Hát ez volt ma!!!!
Neked volt már laparaszkópiás műtéted??Ki csinálta???Meddig lábadoztál???Kb mennyibe került???Mióta tudod,hogy endod van???Köszi a válaszod!!!! :)
Nem lesz hiszteroszkópiád? petefészkeiden nincs endós ciszta?
Mert Nekem is ekkor kellett mennem mert volt hiszteroszkópiám is, hogy megnézze a méhemet
Szia Lidi!!Pontosan még nem tudom,hogy mikor lesz a műtét,de ma beszélek az altató orvossal és utána Bokorral,ma kiderül biztosan!!!tüneteim már nagyon régóta vannak,mert mindig is fájt mestruációkor mindig fájdalom csillapítót szedtem...A barnázgatás és a puffadás már évek óta megkeseríti az életem,de eddig egyik nőgyógyász sem sejtett semmit az endoval kapcsolatosan!!!Most már ott tartok,hogy fáj a hasam általában jobb oldalt !!Nekem Dr Vereczkei Attila nőgyógyász mondta,hogy csokoládé cisztát is lát...Nem tudom most hányadik stádiumban is vagok majd a lapar után meg mondja a Doki!!!
én bízom benne,hogy helyes döntést hozunk majd,mert ha nem lehet gyerekem soha,akkor mindig is magamat okolom majd,hogy nem próbáltam meg műtét után!Már meg beszéltük,hogy nem kockáztatunk műtét után belevágunk!!!
Remélem már jövőhéten megműtenek,nem bírom már a fájdalmat elvíselni...
Köszi,hogy írtál Lidi :)
Egész reggel eszemben van. Érdekes, hogy hogy tud az ember olyanért is izgulni, akivel sosem találkozott :)
Hajrá Méry!Isten veled endó! :)
Méry már biztos "menetkész"!!! :)
Hajrá, megy a drukk ezerrel!!! :)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval