Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

8747. BiaknaForgo (válaszként erre: 8733. - Meise)
2013. febr. 28. 20:25
Szerintem is egyén függő. Nekem nem jött meg egyből ,csak 29 napra rá. Szerintem is teló a dokinak, de én úgy tudom tovább kell ilyenkor is szedni.
8746. BiaknaForgo (válaszként erre: 8736. - CsillagTM)
2013. febr. 28. 20:21
Ez nagyon jó! :))) Ez a szakmai ártalom :)
2013. febr. 28. 20:19

Sziasztok, rég írtam de olvastalak benneteket naponta. Velem semmi hír. A babó még mindig várat magára, mi meg még mindig próbálkozunk. A férjem szellemesen úgy fogalmazott, hogy lottó 5-ös ha teherbesek, és ő minnél több szelvényt akar írni, hogy nagyobb legyen az esély :)))

Viszont az kicsit aggasztó, hogy minden nap van fehér folyásom. A tisztasági betét már kötelező. Néha csak azon veszem észre, hogy egész "átázott" (már bocs a kifejezésért). Nektek volt már ilyen? És ez nem csak ovulációnál van, hanem minden nap mióta abbahagytam a Visanne-t. A másik meg hogy megérzem az ovut is, de nem fáj nagyon, csak szurkál pár órát. Most viszont pár nappal a mensim előtt a jobb oldali petefészkem is fájt. De már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, élem az életem, nem akarok mindig arra gondolni, hogy kiújult. Na szóval csak ennyi.

Műtét előtt állóknak szorítok.

A barátnőmnek olyan jól sikerült a laparoszkópiája, hogy ő már egy hétre rá jógázott :))) (igaz neki dermocisztája volt).

8744. CsillagTM (válaszként erre: 8740. - Méry85)
2013. febr. 28. 20:11
hát ebben nem volt olyan biztos, épp ezért lesz készenlétben sebész...de én is abban bízom, h "szinte" biztos benne, h meg tudja egyedül is oldani.
8743. Meise (válaszként erre: 8742. - 84Agi)
2013. febr. 28. 20:09

Szia!

Rögtön másnap? Ezzel most kicsit megnyugtattál, de persze hívom a dokit. Csak azért ijedtem meg mert régen is szedtem fogamzásgátlót, és akkor is maradt ki néha egy szem, de nem kezdtem el egyből vérezni... De akkor van ilyen is ezekszerint.

Köszi, hogy írtál! :)

8742. 84Agi (válaszként erre: 8733. - Meise)
2013. febr. 28. 19:48

Szia,

szerintem a biztonság kedvéért hívd fel a dokidat, mert ez mindenkire máshogy hat én úgy tudom. Én például, mikor a visannet abba hagytam másnap nagyon elkezdtem vérezni, de van aki nem tapasztal ilyet és hónapokig vár a menstruációra, szóval én így nem tudnám megmondani mi lehet ez. Szóval bármilyen hormont szedsz szerintem egyén függő kire hogy hat. Remélem jobban leszel!

8741. Méry85 (válaszként erre: 8739. - 84Agi)
2013. febr. 28. 19:48

Igen én is hallottam, hogy már más napokon is műtenek, csak most kicsit megint beparáztatott az asszisztens nő:))

Azt hiszem, hogy az endós fájdalmak után már ott böködnek, ahol akarnak:)))

De azért szívesen lennék már 2 héttel öregebb- már szeretnék itthon lenni endómentesen:)))

8740. Méry85 (válaszként erre: 8738. - CsillagTM)
2013. febr. 28. 19:45
Inkább örülj:))) Ez azt jelenti, hogy megtudja oldani bélvágás nélkül is:)))- Te mázlista:)))))))
8739. 84Agi (válaszként erre: 8737. - Méry85)
2013. febr. 28. 19:43

Szia,

tavaly is még szerdánként volt "beles, sebészes" műtét, de idén már hallottam más napokat is, lehet ahogy a sebész is éppen ráér és tudnak össze egyeztetni. Persze, hogy ki fogsz bírni mindent! Sok sikert! :)

8738. CsillagTM (válaszként erre: 8737. - Méry85)
2013. febr. 28. 19:22

az én műtétem kedden lesz.

és nekem nem ajánlották fel az epidurált. (pedig rá is kérdeztem Bokornál egyszer.)

most féljek...? :S :)

8737. Méry85
2013. febr. 28. 18:52

Sziasztok Csajok!

Voltam ma az altatósnál- nálam lesz epidurális.

Igazából a Bokor doki lelete alapján ajánlotta fel ezt a lehetőséget.

Megkérdeztem, hogy mi alapján döntenek erről?- Azt mondta, hogy a műtét nagysága alapján. Mivel nálam fennáll a lehetősége a bélvágásnak, így ajánlotta.

Azt mondta, hogy nagyon jó dolognak tartja, mert így ébredés után nem fog fájni a hasam, és bátrabban fogok köhögni is. Illetve a bélműködésnek is jó, jobban fog gyógyulni az esetleges bélvarrat!!!

Azt mondta, hogy 1 tűszúrást fogok érezni mikor beadják..-azt hiszem kibírom:)))))

Bokor dokival viszont nem tudtam beszélni, nem volt benn.

Holnap majd felhívom, mert nem tudom, hogy mikor kell befeküdnöm meg semmi.Kicsit még mindig parázok az időpont miatt is, hogy csütörtökre lettem beírva- a doktor úr asszisztensnője azt mondta, hogy szerdánként van bélműtét!!Ezt is akarom vele tisztázni, nem ám végül 6.-a lenne az időpontom én meg aznap esek be??!!!:)))

8736. CsillagTM (válaszként erre: 8735. - 78518f0815)
2013. febr. 28. 16:49
én a múltkor (félve a reakciótól :D) megmutattam neki a vv eredményeimről szóló Excel-kimutatásomat, mire közölte velem röhögve, h "ez meg mi? nagyon tetszik" :D máshol "kicsit" betegnek néztek volna a táblázataimmal meg anno a grafikonjaimmal (még nyáron úgy akartam meggyőzni, h mielőbb műtsön meg, h csináltam egy grafikonos előrejelzést a korábbi UH-leleteim alapján, h melyik hónapra mekkorára fog nőni az endóm :D).
8735. 78518f0815 (válaszként erre: 8734. - CsillagTM)
2013. febr. 28. 16:39

Sztem is jó a humora! :D :D Az a mérhetetlen irónia, ááááá. Amikor nála vagyok kb mindig megy az oda-vissza ironizálás. :) Mondjuk tudja hol dolgozom, és cakmázni is szoktunk az én cakmámról is, nem csak az övéről! :P

De tény ez bizalmi alapú kapcsolat!!!!

8734. CsillagTM (válaszként erre: 8716. - Probako)
2013. febr. 28. 16:17

akinél TUTI, h kell sebész, oda ad későbbre időpontot sztem. nálam nem biztos, h kell, ezért engem megműt nemsoká.

amúgy nem akarom tovább védeni Bokort (nem is szorul rá sztem:)), de ha nincs benne bizodalmad, akkor keresni kell mást. ha meg bízol benne, csak a stílusa nem tetszik (ez meg tényleg szubjektív, én bírom a humorát, és ez sztem kölcsönös:))...hát akkor na bumm, evvan.

8733. Meise
2013. febr. 28. 14:56

Sziasztok!

Nektek volt már olyan hogy elfelejtettetek bevenni egy szem gyógyszert (visanne, egyéb fogigátló)? Mi történt?

A múltkor arról írtam hogy nem hatott nekem a Visanne, és amit utána kaptam fogigátlót se tökéletes, ráadásul rosszul is lettem tőle. DE szedem folyamatosan, szünet nélkül, a doki tanácsa szerint (mégha mostmár hülyeségnek is tartom, nem mertem még abbahagyni) Tegnap viszont bealudtam, és a párom nem keltett fel a gyógyszer miatt, ma jöttem rá, hogy nem vettem be egy szemet. Október óta folyamatosan szedek gyógyszert. Erre most eléggé elkezdtem vérezni. Barnázásom szinte mindig van, a menzim is meg szokott jönni, csak nem erős görccsel, és nem vérzek annyira, de most elég rendesen görcsölök, és a vérzésem is elég erős. Ez mind egy szem miatt???

17 és 21 éves korom között szedtem fogamzásgátlót, akkor is előfordult hogy kimaradt egy szem, de nem történt semmi ilyesmi. Utána védekeztünk máshogy és kész, szedtem tovább. Gondolom az endó miatt most ez máshogy van, de akkoris azért ez szerintem így nem oké, hogy egy szem kimarad és egyből úgy jön meg, mint műtét előtt... Vagy esetleg azért mert már eddig se igazán hatott? Minden okoskodás,vélemény érdekel! Köszi!

8732. Nitus1 (válaszként erre: 8730. - 78518f0815)
2013. febr. 28. 14:13
Igen,azt én is hallottam,hogy az UH,csak a nagyobb endót mutatja ki.Kiváncsi vagyok,hogy a szegedi orvos vajon mit mondd,a "alapos" vizsgálataimra.Én például a szövettan eredményeit sem kaptam meg,csak a kórházi zárójelentéseimbe van benne,hogy mivel műtőttek.
8731. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 8729. - Nitus1)
2013. febr. 28. 14:01
Nem semmi, hogy ennyire lazán vették a dolgot... Remélhetőleg akkor Szegeden alaposabbak lesznek! :)
8730. 78518f0815 (válaszként erre: 8729. - Nitus1)
2013. febr. 28. 14:01

Hát az egy dolog h a császárnál bent maradt dolgok orvosi műhibának számítanak, de az h nem néztek szét ha már felnyitottak, az szintúgy orvosi hiba. Jéézuuus, gyötrelem milyen orvosok vannak! :(

Az UH meg nem sokat mutat endónál, max a petefészek endót látják vele, de kismedenceit, bélnél lévőt egyáltalán nem... Szóval majdhogynem felesleges is, az endometriózis igazolása, eltávolítása csak laparaszkópia útján lehetséges jelenleg.

8729. Nitus1 (válaszként erre: 8728. - GabCSIGAbcsi)
2013. febr. 28. 13:47

:)

Nem mondta a doki,hogy néztek volna mást is.

Igen,a szövettan is megerősítette,

8728. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 8727. - Nitus1)
2013. febr. 28. 13:42

Laparoszkópia, az eljárás neve. :)

És akkor a császáros hegednél felvágták és csak onnan kivették a csomót, mást nem is néztek?! Szövettanból derült ki, hogy endós szövetet vettek ki?

8727. Nitus1 (válaszként erre: 8726. - Nagymaya)
2013. febr. 28. 13:38
A császár hegének jobb szélében volt a csomó.Kb 6-7cm-es vágásom lehet.Először amikor elmentem 2 éve a dokimhoz,hogy van a vágásnál egy csomó,azt hitte,hogy a varrás fordult be.Így nem is foglalkozott vele.Következő évben minkor mentem rákszűrésre, mondtam neki,hogy fáj és hogy nagyobb,akkor műtött meg először.Ahhoz,hogy feltudják tárni,hogy van-e csomó még,ahhoz elvileg lakrószkópiát kellene csinálniuk,de az meg nekem nem volt.Azért írtam azt,hogy esetleg lehet még csomóm,mivel eddig mindig a jobb oldali részemnél kutakodtak,de se baloldalt,se középtájt nem nézték.És ha valóban a császár miatt alakult ki az endom,akkor mekkora az esély arra,hogy pont csak egy picike szövet maradt bennem.?A második endom se ott volt,ahol az előző,hanem picivel fentebb.Remélem Szegeden alaposabban kivizsgálnak,mint Szentesen.
8726. nagymaya (válaszként erre: 8725. - Nitus1)
2013. febr. 28. 13:09
Ha felvágtak, akkor csak körülnéztek odabent.
8725. Nitus1 (válaszként erre: 8724. - Nagymaya)
2013. febr. 28. 11:50
Szia Maya.A császármetszés hegében alakult ki,tapíntható volt a csomó,mindkét esetben.De mivel nem csináltak se uh-t,se lakrószkópiát,nem zárható ki,hogy esetleg máshol nincs.Jelenleg most endo mentes vagyok műtét után,tehát tapíntható csomóm nincs,de a tünetek pl:barnázás ritkán de a görcs napi szinten jelentkezik.Szerintem az is valamiért vagy valami miatt van.Remélem Szegeden legalább egy Uh-t csinálnak.
8724. nagymaya (válaszként erre: 8719. - Nitus1)
2013. febr. 28. 11:40
Hűha, tényleg nagyon hamar kiújult. Hol volt endód? A petefészekben? Vagy máshol is?
8723. Nitus1 (válaszként erre: 8722. - GabCSIGAbcsi)
2013. febr. 28. 09:29
Hát sajnos nem sok mindent :( De remélem ha kisérleti alany leszek,tudok Nektek valami öröm hírrel is majd szolgálni.Bár a beutalom ma se jött meg,így a héten már biztos,hogy nem jutok el Szegedre :(
8722. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 8721. - Nitus1)
2013. febr. 28. 09:25
Értem és sajnálom! :S A többségünk azt sem tudja mitől alakult ki és mióta van ott, végülis nálad ennyi "előnye" van az rovosoknak, de úgy tűnik így sem tudnak mit kezdeni vele! :(
8721. Nitus1 (válaszként erre: 8720. - GabCSIGAbcsi)
2013. febr. 28. 09:21
Igen,császároztak,és nem jól takarítottak ki,az ott maradt szövetek miatt alakult ki az endom.Erre mondta az orvosom,hogy ez bizony orvosi műhibának számit.
8720. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 8719. - Nitus1)
2013. febr. 28. 09:18
Orvosi műhiba? Császároztak és akkor vagy hogy érted?
8719. Nitus1 (válaszként erre: 8718. - Nagymaya)
2013. febr. 28. 09:13
Tavaly október 10.-én volt az első,a második idén február 6.-án.Olyan gyorsan kiújult,hogy még a dokim is csodálkozott,és ez nagyobb volt méretileg,mint az első.Semmilyen kezelést nem kaptam az első után,mert nekem az endom,fogalmazhatunk úgy is,hogy orvosi műhiba miatt alakult ki.A dokim (is) úgy gondolta,hogy biztos nem fog kiújulni.Mindkét esetben nyílt hasi műtétem volt.Nekem nem csináltak se uh-t,se lakrószkópiát,mint ahogy itt olvastam egy-két fórum társunknál.Jelenleg nem szeretnénk babót (van már egy kislányom aki nem sokára betölti a 4 évet).
8718. nagymaya (válaszként erre: 8717. - Nitus1)
2013. febr. 28. 09:08
Mikor volt az első műtéted? Nem írtak semmilyen kezelést utána? Vagy babát szeretnétek ti is?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook