Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok, rég írtam de olvastalak benneteket naponta. Velem semmi hír. A babó még mindig várat magára, mi meg még mindig próbálkozunk. A férjem szellemesen úgy fogalmazott, hogy lottó 5-ös ha teherbesek, és ő minnél több szelvényt akar írni, hogy nagyobb legyen az esély :)))
Viszont az kicsit aggasztó, hogy minden nap van fehér folyásom. A tisztasági betét már kötelező. Néha csak azon veszem észre, hogy egész "átázott" (már bocs a kifejezésért). Nektek volt már ilyen? És ez nem csak ovulációnál van, hanem minden nap mióta abbahagytam a Visanne-t. A másik meg hogy megérzem az ovut is, de nem fáj nagyon, csak szurkál pár órát. Most viszont pár nappal a mensim előtt a jobb oldali petefészkem is fájt. De már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, élem az életem, nem akarok mindig arra gondolni, hogy kiújult. Na szóval csak ennyi.
Műtét előtt állóknak szorítok.
A barátnőmnek olyan jól sikerült a laparoszkópiája, hogy ő már egy hétre rá jógázott :))) (igaz neki dermocisztája volt).
Szia!
Rögtön másnap? Ezzel most kicsit megnyugtattál, de persze hívom a dokit. Csak azért ijedtem meg mert régen is szedtem fogamzásgátlót, és akkor is maradt ki néha egy szem, de nem kezdtem el egyből vérezni... De akkor van ilyen is ezekszerint.
Köszi, hogy írtál! :)
Szia,
szerintem a biztonság kedvéért hívd fel a dokidat, mert ez mindenkire máshogy hat én úgy tudom. Én például, mikor a visannet abba hagytam másnap nagyon elkezdtem vérezni, de van aki nem tapasztal ilyet és hónapokig vár a menstruációra, szóval én így nem tudnám megmondani mi lehet ez. Szóval bármilyen hormont szedsz szerintem egyén függő kire hogy hat. Remélem jobban leszel!
Igen én is hallottam, hogy már más napokon is műtenek, csak most kicsit megint beparáztatott az asszisztens nő:))
Azt hiszem, hogy az endós fájdalmak után már ott böködnek, ahol akarnak:)))
De azért szívesen lennék már 2 héttel öregebb- már szeretnék itthon lenni endómentesen:)))
Szia,
tavaly is még szerdánként volt "beles, sebészes" műtét, de idén már hallottam más napokat is, lehet ahogy a sebész is éppen ráér és tudnak össze egyeztetni. Persze, hogy ki fogsz bírni mindent! Sok sikert! :)
az én műtétem kedden lesz.
és nekem nem ajánlották fel az epidurált. (pedig rá is kérdeztem Bokornál egyszer.)
most féljek...? :S :)
Sziasztok Csajok!
Voltam ma az altatósnál- nálam lesz epidurális.
Igazából a Bokor doki lelete alapján ajánlotta fel ezt a lehetőséget.
Megkérdeztem, hogy mi alapján döntenek erről?- Azt mondta, hogy a műtét nagysága alapján. Mivel nálam fennáll a lehetősége a bélvágásnak, így ajánlotta.
Azt mondta, hogy nagyon jó dolognak tartja, mert így ébredés után nem fog fájni a hasam, és bátrabban fogok köhögni is. Illetve a bélműködésnek is jó, jobban fog gyógyulni az esetleges bélvarrat!!!
Azt mondta, hogy 1 tűszúrást fogok érezni mikor beadják..-azt hiszem kibírom:)))))
Bokor dokival viszont nem tudtam beszélni, nem volt benn.
Holnap majd felhívom, mert nem tudom, hogy mikor kell befeküdnöm meg semmi.Kicsit még mindig parázok az időpont miatt is, hogy csütörtökre lettem beírva- a doktor úr asszisztensnője azt mondta, hogy szerdánként van bélműtét!!Ezt is akarom vele tisztázni, nem ám végül 6.-a lenne az időpontom én meg aznap esek be??!!!:)))
Sztem is jó a humora! :D :D Az a mérhetetlen irónia, ááááá. Amikor nála vagyok kb mindig megy az oda-vissza ironizálás. :) Mondjuk tudja hol dolgozom, és cakmázni is szoktunk az én cakmámról is, nem csak az övéről! :P
De tény ez bizalmi alapú kapcsolat!!!!
akinél TUTI, h kell sebész, oda ad későbbre időpontot sztem. nálam nem biztos, h kell, ezért engem megműt nemsoká.
amúgy nem akarom tovább védeni Bokort (nem is szorul rá sztem:)), de ha nincs benne bizodalmad, akkor keresni kell mást. ha meg bízol benne, csak a stílusa nem tetszik (ez meg tényleg szubjektív, én bírom a humorát, és ez sztem kölcsönös:))...hát akkor na bumm, evvan.
Sziasztok!
Nektek volt már olyan hogy elfelejtettetek bevenni egy szem gyógyszert (visanne, egyéb fogigátló)? Mi történt?
A múltkor arról írtam hogy nem hatott nekem a Visanne, és amit utána kaptam fogigátlót se tökéletes, ráadásul rosszul is lettem tőle. DE szedem folyamatosan, szünet nélkül, a doki tanácsa szerint (mégha mostmár hülyeségnek is tartom, nem mertem még abbahagyni) Tegnap viszont bealudtam, és a párom nem keltett fel a gyógyszer miatt, ma jöttem rá, hogy nem vettem be egy szemet. Október óta folyamatosan szedek gyógyszert. Erre most eléggé elkezdtem vérezni. Barnázásom szinte mindig van, a menzim is meg szokott jönni, csak nem erős görccsel, és nem vérzek annyira, de most elég rendesen görcsölök, és a vérzésem is elég erős. Ez mind egy szem miatt???
17 és 21 éves korom között szedtem fogamzásgátlót, akkor is előfordult hogy kimaradt egy szem, de nem történt semmi ilyesmi. Utána védekeztünk máshogy és kész, szedtem tovább. Gondolom az endó miatt most ez máshogy van, de akkoris azért ez szerintem így nem oké, hogy egy szem kimarad és egyből úgy jön meg, mint műtét előtt... Vagy esetleg azért mert már eddig se igazán hatott? Minden okoskodás,vélemény érdekel! Köszi!
Hát az egy dolog h a császárnál bent maradt dolgok orvosi műhibának számítanak, de az h nem néztek szét ha már felnyitottak, az szintúgy orvosi hiba. Jéézuuus, gyötrelem milyen orvosok vannak! :(
Az UH meg nem sokat mutat endónál, max a petefészek endót látják vele, de kismedenceit, bélnél lévőt egyáltalán nem... Szóval majdhogynem felesleges is, az endometriózis igazolása, eltávolítása csak laparaszkópia útján lehetséges jelenleg.
:)
Nem mondta a doki,hogy néztek volna mást is.
Igen,a szövettan is megerősítette,
Laparoszkópia, az eljárás neve. :)
És akkor a császáros hegednél felvágták és csak onnan kivették a csomót, mást nem is néztek?! Szövettanból derült ki, hogy endós szövetet vettek ki?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval