Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

8627. CsillagTM (válaszként erre: 8626. - Bridget*)
2013. febr. 24. 23:30
én hívnám a dokit...
8626. Bridget*
2013. febr. 24. 21:56

Sziasztok!

Rég jártam erre..

A műtétem után óta, negyedik hónapja szedem a Visanne-t. 3-4 héttel az első bevétele után barnáztam pár napig, aztán elmúlt. Álmatlanság, haspuffadás tüneteim maradtak, nem kifejezetten zavartak. Ma reggel viszont elkezdtem megint barnázni. Szerintetek mit tegyek?

Puffadt is a hasam, de ez mint írtam szokásos, viszont egész nap (bocsi) székelési ingerem is lett, mindenféle produktum nélkül, most estére meg már hányingerem is. Ez lehet, h nem függ össze, de kizárni sem tudom.

Hívjam holnap a dokim, vagy várjak még?

Válaszokat előre is köszi :)

8625. CsillagTM (válaszként erre: 8624. - 30397ebc43)
2013. febr. 24. 12:42
:)
8624. 30397ebc43 (válaszként erre: 8616. - CsillagTM)
2013. febr. 24. 12:41

mi sem kívántunk neki rosszat,felesleges is lenne..

Az Isten intézi ezeket az "ügyeket":)

8623. CsillagTM (válaszként erre: 8619. - 84Agi)
2013. febr. 24. 12:25
pedig olyan rosszakat is olvasni...de kb. mindegyik intézetről.
8622. CsillagTM (válaszként erre: 8620. - Lidi10)
2013. febr. 24. 12:24
okkké :D
8621. CsillagTM (válaszként erre: 8618. - 84Agi)
2013. febr. 24. 11:39
na ez jól hangzik! :)
8620. lidi10
2013. febr. 24. 10:57
Csillag, ha úgy adódik végigcsináljuk együtt az AROt, Agi pedig minden infoval ellát minket. :-)
8619. 84Agi
2013. febr. 24. 10:48
ja és az ARO-val meg teljesen úgy egészében meg voltam elégedve, nem is gondoltam hogy ilyen létezik, nagyon emberiek és mindenben segítenek tényleg! El voltam hűlve hogy ilyen rendesek, mintha ide direkt úgy válogatták volna a dolgozókat, sokat számít ez is azért ilyenkor az ember lelkének, tudom nem ápolni kell, na de jól esett őszintén! Csak jót tudok mondani, mind az asszisztensekről, akik vért vettek számtalanszor! Az embriológusokról... MIndenkiről!
8618. 84Agi (válaszként erre: 8617. - CsillagTM)
2013. febr. 24. 10:43

mindegy P2-es és jó :D ez a lényeg, a többit majd ő érti.

Murber Doktor: igen jó orvos nagyon, őszintén az elején furcsa volt hogy úgy semmire sincs ideje, de hát ezt a klinikán már megszokhattuk ugye, én egy konzultáció erejéig elmentem hozzá egyszer a lombik előtt magánba és ott tudtam jobban beszélni vele. Utána minden egyebet Klinikán inkább az asszisztensektől tud meg az ember, sokszor mondja is hogy majd ők megmondják, de ahogy haladt előre a lombik úgy többet beszélt és amikor volt már érdemleges mindent elmondott szóval igen meg voltam vele elégedve összességében és hát Bokor is ajánlotta :) szóval hajrá ! :D

8617. CsillagTM (válaszként erre: 8614. - 84Agi)
2013. febr. 24. 10:39

igen, most végre tényleg mosolyogva jöttem el tőle :)

ezt a P2-es dolgot én sem értem, akkor lehet, h félreértettem, de tényleg ezt mondta, h már nincs ilyen.

ja, Murber: mit is mondtál, neked szimpi? és jónak tartod, ugye?

8616. CsillagTM (válaszként erre: 8613. - 30397ebc43)
2013. febr. 24. 10:37
"szegény" kolléganőm :D én nem kívánok neki rosszat, épp elég baj az neki, h ilyen...
8615. CsillagTM (válaszként erre: 8612. - Magicca)
2013. febr. 24. 10:36

tudom, h nem hentes :D

izgulni én se izgulok, csak várom már, h túl legyek rajta (végre).

8614. 84Agi (válaszként erre: 8609. - CsillagTM)
2013. febr. 24. 10:01

Szia Csillag,

örülök, hogy a doki meg tudott nyugtatni egy picit, úgy érezem a leveledből. Nagyon jó hír, hogy akkor csúszni nem is fogtok, és tényleg fog szólni Murber doktornak az érdekedben ;) nálam is így volt, előttem telefonált neki. A szurit megkaptad, így már csak kettőn kell max túl lenni ez is jó :).

A rákszűrés eredményt nem értem miért mondta hogy ilyen hogy P2-es már nem létezik? Én nála csináltattam még és az enyémen is ez van :D.

Örülök, hogy jó a közérzeted is, igen egyébként egy terápiával is felér az Ő rendelése :) én is mindig nyugodtan távoztam eddig tőle.

8613. 30397ebc43 (válaszként erre: 8609. - CsillagTM)
2013. febr. 23. 21:35
Én is biztos nagyon kikészültem volna a helyedben,hogy elmaradt a műtét,még így ismeretlenül is kiakadtam,el is meséltem a páromnak mi történt,itt anyáztunk,hogy mekkora féreg volt a munkatársnőd,na de az ilyet megveri az Isten a nulla empátiája miatt,a rosszindulatúsága miatt meg végképp.De én is végül arra jutottam,mint itt már valaki írta,hogy tényleg nem véletlen.Néha az Angyalok,és a felsőbb hatalmak drasztikusan intézik a dolgokat,ha meg akarnak védeni valamitől.Sokszor nem tudhatja az ember mi történt volna,csak katasztrófaként éli meg a dolgot.De volt már olyan eset,hogy valaki lekésett egy repülőt,kiakadt..,csak utána tudta meg,hogy a repülő lezuhant.Én magam is tudnék mesélni saját életemből ilyesmi storyt./nem repülő lezuhanást persze../
8612. magicca (válaszként erre: 8609. - CsillagTM)
2013. febr. 23. 20:58

hát akkor lehet, hogy egyszerre lombikozunk majd! Hacsak addig nem jön össze természetesen! :)

Jó, hogy nem paráztatott Bokor most!

Én amúgy még mindig nem tudok izgulni a műtét miatt, mert nálam meg nekem van egy olyan érzésem, hogy jól fog sikerülni. :)

Bokor nem hentes. :)

8611. CsillagTM (válaszként erre: 8607. - Méry85)
2013. febr. 23. 20:03
tényleg ari, de egyébként én mondtam neki :D
8610. CsillagTM (válaszként erre: 8606. - 78518f0815)
2013. febr. 23. 20:03
neked hol is volt pontosan?
8609. CsillagTM
2013. febr. 23. 20:01

ja, ha már így beindultam :)

tegnap voltunk Bokornál magánban, megkapni így, a halasztás miatt a 4. szurimat. kérdeztem is párat...

áramszünet: az volt a baj, h a pótgenerátor, aminek be kellett volna kapcsolnia, nnna az nem kapcsolt be :S az intenzívről vitték át hosszabbítóval az áramot. de azóta megcsinálták a rendszert. (ja, Bokor szt még sosem fordult elő ilyen...) amúgy legrosszabb esetben laparotómia lenne, tehát felnyitva, vagy félkészen nem hagynak :)

mi volt még...? ja igen, jó hír, h mivel így plusz egy szurit kaptam, és elvileg 6 hó a max, ezért ha a műtét konklúziója az lesz, h lombik kell, akkor nem 3, hanem 2 hónap múlva indulunk. tehát hiába csúszott a műtét, a lombik nem csúszik. mondta, h ez a kórház hibája, úh beszélni fog Murber dokival, h meg lehessen így csinálni.

megmutattam neki az UH-m eredményét (ugye 3*2 centisre zsugorodott a ciszta), annyit mondott, h "hát igen, erre számítottunk" :)

és a rákszűrésemre is azt mondta, h oké. (az van rajta, h "P2-es", ezen jót mosolygott, h na ilyen már nem létezik, de amúgy ez azt jelenti, h rendben van:))

tehát szummázva, megint nagyon rendes volt, mindent átbeszéltünk, szóltam neki, h a férjem megint ott lesz, h műtét után kérdezhessen, meg megkértem, h megint jöjjön be majd hozzám is, nekem is elmondani, hogy mi van a méhemmel/petevezetékeimmel/petefészkemmel/belemmel, és mondta, h persze, ez természetes, "ez a minimum". még egyszer elnézést kért, aztán a kézfogáskor közölte, h "minden rendben lesz, jól fog sikerülni, ez az érzésem" :))) (majdnem nyújtottam a tenyerem, h abból esetleg nem tud jósolni...? :D)

szóval végre nem bőgve, kiakadva jöttem el a rendelőjéből :)

8608. Hedi13 (válaszként erre: 8586. - Meise)
2013. febr. 23. 18:51

Szia! Nehéz helyzetben vagy, az biztos. Mégis úgy érzem, hogy nem vagy jó kezekben. Számomra megdöbbentő, hogy az orvos továbbra is javasolja a gyógyszer szedését a panaszaid ellenére is, még hosszú hetekig, hónapokig.

Régóta szedted a Visanne-t, a fogi gátlót, tehát nem is lehetnek rendben a hormonjaid. Ugyan mi értelme a hormon vizsgálatnak most?

Próbáltál -e bármilyen alternatív gyógymódot? Torna (Arwen), étkezés, progi krém, stb?

Azt tudod biztos, hogy a sok hormon nem kedvez ennek a betegségnek, mert csak tovább ingerlik?

Ha a gyógyszer mellett van cisztád, akkor nem jó a gyógyszer, nem hat. Akkor mi értelme tovább szedni? Egyáltalán nem biztos, hogy ha abbahagyod, bármi is rosszabbodik.

Lehet érdemes lenni adni egy esélyt a gyógyszer mentes gyógymódoknak is.

8607. Méry85 (válaszként erre: 8603. - CsillagTM)
2013. febr. 23. 18:48

De ari a férjed, hogy fel is irkálta a dolgokat:)

Az én férjem is vesz ki szabit egész hétre, mivel mi messze lakunk (2 óra kocsival), ezért úgy döntöttünk, hogy ő is költözik fel velem, csak ő egy ismerősünknél alszik és amikor csak lehet velem lesz:)))

8606. 78518f0815 (válaszként erre: 8605. - CsillagTM)
2013. febr. 23. 16:29
Nekem ezt a "segíti a felépülést" az altatós doki mondta. Gondolom azáltalán h a fájdalomcsillapító ugye a gerincvelőbe jut. Tudod mi jutott eszembe, hogy gyanúsan nem ugyanott van/volt az endónk, és neked azért nem lesz epidurál. Másra nem tudok gondolni...
8605. CsillagTM (válaszként erre: 8604. - CsillagTM)
2013. febr. 23. 15:22
(és mire jó, h kell azt érteni, h segíti a felépülést?)
8604. CsillagTM (válaszként erre: 8596. - 78518f0815)
2013. febr. 23. 15:21
igen, én nem kapok epidurált. én sem tudom, mitől függ, h egyáltalán szóba kerül-e a lehetőség, valaki...?
8603. CsillagTM (válaszként erre: 8584. - Méry85)
2013. febr. 23. 15:20

látom, már segítettek a csajok, de azért én is megerősítelek :) tehát: igen, bemehet a férjed! igazából a látogatási idő 16-18 h között van, a szobádba csak olyankor mehet be (elvileg:)), de a folyosón egész nap ott lehet...

az én férjem is ott volt eddig mindkétszer reggel 7-től folyamatosan (szabit vett ki), ücsörgött mellettem a folyosón a műtétig, tehát amíg be nem hívtak konkrétan a műtőbe, műtét után "elkapta" Bokor dokit és kifaggatta, utána fel is irkálta, amiket mondott :), és ott lehetett utána is.

persze másnap bejött hozzám is Bokor és nekem is elmondott mindent, de így még sokkal jobb volt.

8602. CsillagTM (válaszként erre: 8578. - 30397ebc43)
2013. febr. 23. 15:15

te tudod. mint írtam, én is ellene voltam, viszont nekem segített, egészen pontosan valószínűleg nagyrészt megmentette a petefészkemet (amiből már csak egy van, tehát ez nagyon fontos volt).

ha nem kapsz hormonkezelést (gnrh/Visanne), és teherbe sem esel, akkor minden egyes menstruációval nőhet az endó, romolhat az állapotod, és ezzel az esélyeid a babára, vagy arra, hogy jó eséllyel el lehessen tüntetni belőled.

8601. Méry85
2013. febr. 23. 14:49

Köszönöm csajok az infókat:)

Páromat ismerve már ő is reggel korán ott lesz!!!

DE majd csak átvészeljük valahogy ezt a pár napot és itthon majd kipihenjük a stressz okozta fáradalmakat:))

A lényeg, hogy szerencsésen túl legyek a műtéten, aztán jövök az élménybeszámolóval:))))

8600. Zebra25 (válaszként erre: 8594. - Magicca)
2013. febr. 23. 14:41
Most találtam rá egy cikkre ahol azt boncolgatták, hogy az ösztrogén dominancia milyen más problémákhoz vezethet még. Szóba került az autoimmun pajzsmirigybetegség is. Állítólag az is az ösztrogéndominancia miatt lehet. Nekem sajnos az IR, az endó mellett még van autoimmun pajzsmirigybetegségem is.
8599. 78518f0815 (válaszként erre: 8598. - Magicca)
2013. febr. 23. 12:30
Dede igen! Felajánlja egyébként, nem kötelező élni vele, de felajánlja. Hát én éltem vele, sejtettem h könnyít a fájdalmon. :)
8598. magicca (válaszként erre: 8596. - 78518f0815)
2013. febr. 23. 10:29
Ja, értem. Nekem cisztát vesznek csak ki, nem nyúlnak bélhez. Amúgy az altatóorvos mondta volna, ha kapok epidurális érzéstelenítést, nem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook