Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

8987. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 8986. - Magicca)
2013. márc. 14. 09:49
Naja, végülis a nevük is ezért hasonló! :D
8986. magicca
2013. márc. 14. 09:36
:) Ja, hát végülis nálunk az endometriummal van gond, de nem a jó helyen lévővel... :)
8985. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 8982. - 78518f0815)
2013. márc. 14. 08:47
Szab nekem az első műtétem előtt az akkori párom anyja, aki mellesleg egészségügyis egyszerűen nem bírta felfogni, hogy miért kell a műtéthez lapar meg vágás meg stb, amikor simán egy eü-i kaparással meg lehetne oldani a dolgot! :O :D Csak néztem, hogy mivaaan??? Aztán "elmagyarázta", hogy az a bajom h túl vastag a nyálkahártya és ezt kellene kikaparni... :O Mondtam, hogy nem ez a baj, de csak nem fogta fel! :D Szal ennyit az endometrium endometriózis "hasonlóságáról" :D
8984. Hedi13 (válaszként erre: 8974. - Torpillacska)
2013. márc. 14. 08:47

Tévedésben van. Mi itt nagyon sok mindenben hiszünk és nagyon sok mindennel próbálkozunk, hogy meggyógyuljunk!

Az endometriózis egy ösztrogén függő auto-immun betegség, ami a szervezet finom elhangolódása következtében jön létre, ki tudja milyen mechanizmusok által. Pajzsmirigy alul működéssel, inzulinrezisztenciával járhat együtt. Elég összetett betegség, ami nem gyógyítható, csak kezelhető.

Én személy szerint nagyon sok mindenben hiszek, de abban nem, hogy pont egy ösztrogén bomba gyógynövény irrigálása segít rajtam. Ki sem merném próbálni, max. ha csak öngyilkos szeretnék lenni. Így is van elég bajom.

Biztos vagyok benne, hogy ez a Gyuri bácsi fantasztikus, de az orvostudomány sem tudja ezt kezelni, nem hogy egy laikus.

Senki nem nevet ki téged, csak mi itt tisztában vagyunk ezekkel a dolgokkal.

8983. EvicaT (válaszként erre: 8960. - BiaknaForgo)
2013. márc. 14. 08:36
Csatlakozom a többiekhez, ez nagyon jó hír, gratulálok! :-) Drukkolok, hogy minden ok legyen!
8982. 78518f0815 (válaszként erre: 8980. - GabCSIGAbcsi)
2013. márc. 14. 08:28
Hihihi!! :D Azért halkan jegyzem meg h én ismerek olyat aki endós és mégis úgy hívja a betegséget, h endometrium! :D :D :D Wháháhá! :D
8981. lidi10 (válaszként erre: 8960. - BiaknaForgo)
2013. márc. 14. 08:27
Gratulálok, nagyon örülök a jó hírnek! Vigyázz magadra, a progi pótlástól ne félj, sok kismama kap az elején.
8980. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 8970. - Torpillacska)
2013. márc. 13. 21:34
" az endometriumrol is az a velemenye Gyuribacsinak hogy ezzel elmulik." Mi van??? Elmúlik az endometrium?! Jajj édes Istenem, inkább tényleg ne szólj olyanhoz hozzá, amihez nem értesz és főleg olyan betegségbe ne okoskodj bele, amit nem éltél meg és gyakorlatilag halvány fogalmad nincs az egészről! De nem csak neked hanem Gyuri bácsinak sincs... Az öreg ezt is úgy kezeli, hogy "női baj" mint az lejjebb pont leírtam nemrég, és ez a legnagyobb baj! Szuper, hogy neked segített, de ez pont nem az a betegség amire jó lenne! Szóval sztem inkább olyan fórumban próbálkozz, amihez érdemben hozzá tudsz szólni!
8979. Zebra25 (válaszként erre: 8960. - BiaknaForgo)
2013. márc. 13. 20:49

szia

Ne félj a duphastontól, ha vérezgetsz vagy barnázgatsz akkor jó lenne szedni. Én a 12. hétig szedtem.

8978. 78518f0815 (válaszként erre: 8973. - Torpillacska)
2013. márc. 13. 20:44

Én is ismerek több párt akinek segített a babaváró csomag, vagy Gyuri bácsi egyéni gyógynövény összeállításai. Ettől még nem jelenti h mindenkinek jó!

A cickafark az egyik ami miatt mi fórumosok igencsak ellene vagyunk a füvesembernek, ill. az h speciel vagyunk páran, akik hacsak ránézünk a homeós cuccokra már olyan mellékhatásokat okoz, h nagyobb bajt csinált mint hasznot. És nekünk endósoknak általában a hormonjaink is olyan kuszák, h ezt még megfejelni egy rakat gyógynövénnyel igencsak bátor tett lenne! Szóval tényleg örülünk ha Neked segített és megúsztad a műtétet!!! De egy ciszta v mióma az még mindig nem endometriózis... És ennek a cisztások/miómások igencsak örülhetnek!!!!!!

8977. 78518f0815 (válaszként erre: 8966. - BiaknaForgo)
2013. márc. 13. 20:40
Micsoda hírek!!!! :D :D Nagyon-nagyon drukkolok, h minden rendben legyen!! A duphastonnal semmi gond nincs, ne aggódj!!! A mesterséges progi segít megtartani a babát, és elmulasztja a barnázást! Pihenj sokat!! Egyébként a baba miatt vagy ám megfázva!! :P Hisz legyengíti kicsit a szervezeted, mert elveszi a vitaminokat, uh pótold őket mindenképpen!!! Hajrááá!!!
8976. Torpillacska (válaszként erre: 8972. - Angyalka87)
2013. márc. 13. 20:39
ezelott 2 mutetem volt es azt is megoldhattam volna igy,nem akartam tobb mutetet ezert voltam ugy elkeseredve,semmi hasznom amugy hogy probalnek masoknak segiteni,atlagos ember vagyok nem Gyuribacsi jobb keze vagy ilyesmi :-))))))
8975. nagymaya (válaszként erre: 8970. - Torpillacska)
2013. márc. 13. 20:37
Örülök, hogy a te problémádat megoldotta a tea, de ha utána olvasol, akkor láthatod, hogy a cickafark kifejezetten ellenjavallt endometriózis esetén.
2013. márc. 13. 20:36
Sajnalom a hitetleneket,nekem nem segitett a gyogyszer,csak ez.
2013. márc. 13. 20:34
Azota szemelyesen is megismertem Gyuribacsit,fantasztikus ember hatalmas tudassal,nem volt olyan problemank amire nem tudott volna megoldast gyogynovenybol.Csodalatos a hely is a bukki hegyekben,de pesten is rendel.Nem egy ismerosomnek segitett a babavaro csomagja is.
8972. angyalka87 (válaszként erre: 8970. - Torpillacska)
2013. márc. 13. 20:27
Amúgy van valami érdekeltséged a dologban?Hogy ennyire nyomod ezeket a füveket?Megnéztem a hozzászólásaid,és mindenhol csak ezt isteníted...
8971. angyalka87 (válaszként erre: 8970. - Torpillacska)
2013. márc. 13. 20:23
Azt írod Neked nem endometriózisod volt.Akkor nincs miről beszélni hisz egy sima ciszta és egy endós ciszta közt azért ég és föld a különbség...Én továbbra se hiszek az ilyen "csodaszerkben",de mindenki döntse el maga!
2013. márc. 13. 20:17
gabcsigabcsi nevess csak en 1 mutetet usztam meg!! Igaz nekem nem endometriozusom volt de eleg nagy volt az en problemam is.Alig volt mar menstruaciom,iszonyatos fajdalmak gyotortek,elmentem az elso nogyogyaszhoz aki csak bekukkantot es ultrahangot nem csinalt,azt mondta minden ok,hat ereztem hogy nem,rettentoen fajt amikor szeretkeztunk a parommal,par honap mulva elmentem a masodik nogyogyaszhoz aki uh is csinalt es egybol beakart utalni a korhazba,talalt egy 8.5 cm-es cisztat a mehembe,babat terveztunk,azt mondta szo sincs rola,elobb mutet,konyorogtem gyogyszerert legalabb probaljam meg,azt mondta 5cm felett mutet,semmi gyogyszer,vegul csak felirt valamit,beszedtem,a fajdalmak maradtak,a vegen olyan gorcseim voltak hogy majdnem tenyleg kes ala fekudtem.Elmentem a harmadik orvoshoz,o is szornyulkodott egy sort hogy ez nagyon nagy es muteni kell,kertem hogy adjon egy honapot hogy hatha elmulik es vissza jovok ujra hogy megvizsgaljon,ekkor meg semmi kilatast nem lattam,mar majdnem 1 eve kinlodtam es alig tudtam wc-zni mert a beleket is zavarta,vekony testalkatu vagyok es ki volt dodorodva a hasam a cisztatol.Ratalaltam( a bukki fuvesember eloadasa)ha igy irjatok be megtalaljatok,a cickafar es a diolevel 6 heten keresztuli irrigalasa megtette a hatasat,a menstruaciom olott egy nappal egy nagy mennyisegu attettszos veres valami folyt belolem,oromtancot tudtam volna jarni!!visszamentem a harmadik dokihoz es 5 percig kereste a cisztat,nem mertem mondani hogy teaval hazilag mulasztottam el mert hat a dokik nem annyira hiszne az ilyesmibe,azt elmeseltem hogy valami vereskes folyadek jott menstruacio elott 1 nappal,hat epp hogy a fejemet nem harapta le hogy hogy is gondolom en ezt mert ez esetleg ott ben felszivodik de kifele biztos nem folyik,na jo,rahagytam.tobb mint 1 evet kinlodtam mire ratalaltam de megerte,a miomarol a poliprol es az endometriumrol is az a velemenye Gyuribacsinak hogy ezzel elmulik.A legjobb szemelyesen felkeresni mert valtoztathat a dolgon ha mar volt esetleg mutet.Egy probat szerintem nektek is megerne,bocsi hogy hosszan irtam es remelem tudtam segiteni.
8969. angyalka87 (válaszként erre: 8960. - BiaknaForgo)
2013. márc. 13. 19:32

Gratulálok!!! :DDD Jó olvasni,hogy egyre többünknek sikerül!

Nekem volt barnázás,söt 3x be is véreztem sajna.Először én is duphastont kaptam utána késöbb utrogestant. (duphaston épp hiánycikk volt azért álltunk át) Engem rögtön táppénzre zavartak már 6 hetesen és sok pihenés,fekvésre.16.hétre hagytam abba az utrogestant.Azóta minden oké,már 25.hetes vagyok. :)

Szurkolok,hogy minden rendbe legyen!! :D És ne aggódj nyugodtan beszedheted ezt a mesterséges cuccot,ez jelen esetbe most jó. :) Én is aggódtam a sok hormon miatt,de a megnyugtattak,hogy ez jó nekem.

Remélem tudtam segíteni!

8968. 84Agi (válaszként erre: 8967. - BiaknaForgo)
2013. márc. 13. 19:32
Pihenj sokat! :) nagyon drukkolok!
8967. BiaknaForgo (válaszként erre: 8964. - 84Agi)
2013. márc. 13. 18:37
Ja és napi kettőt kell szednem, reggel és este 1-1.
2013. márc. 13. 18:37

Köszönöm mindenkinek a bíztatást!

Engem tavaly május végén műtöttek és decemberig szedtem a Visanne-t. Szóval januártól próbálkozunk (persze hozzáteszem, hogy a műtét előtt is már próbálkoztunk, de esélytelen volt a súlyos endómmal). Januárban nem jött össze, februárban viszont igen :).

Ági köszi neked is a visszajelzést. Az utrogestan is hasonló mint a duphaston, szóval akkor nem lehet baj ha szedem... Sajnos progi krémem nincs és már késő is lenne rendelni.

Pihenek, most kiirattam magam betegszabira (amúgy is kicsit megfáztam), szóval keddig pihi.

Magicca, szurkolok neked is! Nekem bejött az ovuteszt is, az segített februárban. Szóval mindent bele ;)

8965. 84Agi
2013. márc. 13. 18:23
azt akartam írni a golyóknál hogy felszívódik nem azt hogy nem.... bocsi
8964. 84Agi (válaszként erre: 8960. - BiaknaForgo)
2013. márc. 13. 18:22

Szia,

ez nagyon jó hír :), igen nekem volt vérzésem és barnázásom is, de nekem ott ment el az egyik baba sajnos. De mikor barnáztam én emeltem a progi krémet és én eleve kaptam utrogestan hüvely golyókat, ez is progeszteron nap 6-ot használtam egészen a terhesség 12. hetéig, állítólag ez is segít hogy megmaradjon a baba, minden lombikos kapja ezt úgy tudom, a hüvelygolyókat azért ajánlják jobban, mert nem felszívódik és nem kerül a májba semmi. Látom ahogy olvasom ez a duphaston is segít, csak 10mg-os ahogy nézem, ebből mennyit ajánlottak naponta?

Nagyon drukkolok, ne izgulj, sokat pihenj ha megteheted, ne terheld magad, ne emelj főleg most hogy barnáztál, sokat igyál folyadékot, írj majd mi újság! A szabálytalan petezsák még reméljük majd alakul!

8963. nagymaya (válaszként erre: 8960. - BiaknaForgo)
2013. márc. 13. 17:50
Hűha! Micsoda hír! Szurkolok, hogy minden rendben legyen.
8962. magicca (válaszként erre: 8960. - BiaknaForgo)
2013. márc. 13. 17:29

Hűha!!! Gratulálok! Biztosan minden rendben lesz a babával, az elején ez még beleférhet. Szerintem a műprogeszteron mellé kenhetnél egy kis progi krémet, az biztosan nem árt, és sokkal hatékonyabban felszívódik a szervezetben. Hajrá baba! És megkérdezhetem, mióta próbálkoztatok?

Engem feb. 26-án műtött Bokor, most tiszta vagyok, és nagy nyomáson átjárható, szóval indul a babaprojekt, és 1-2 hónap múlva lombik, ha addig nem jön a baby.

De hiszem, hogy jön, hat hónapon belül terhes leszek! :)

8961. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 8960. - BiaknaForgo)
2013. márc. 13. 16:57

Ez szuper hír! :) Gratulálok! :)))

Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!

2013. márc. 13. 16:51

Sziaztok Lányok!

Jó volt kicsit visszaolvasni a fórumot. Én is nagyon örülök, hogy mindenki jól van a műtét után. Otthon voltam egy hetet, aztán meg lebetegedtem, szóval nem tudtam nagyon jönni.

Na meg közben az a helyzet, hogy március elején nem jött meg a 'nemvárt', és tegnap egy nőgyógyász megerősítette, hogy terhes vagyok. Ez fantasztikus hír volt számunka. Csak az zavar, hogy hozzátette, hogy szabálytalan a petezsák, de azt mondta talán azért mert nagyon korai még a terhesség (5. hét). Szóval most ezen parázunk. Meg azon, hogy volt (van) egy nagyon kicsi barnázásom ha nagywc-zek. Erre írt fel a oki Duphaston-t. Ez is egy mesterséges progi, de én félek tőle. Olyan mint a Visanne,és nagyon félek bevenni.

Ági, esetleg neked nem volt ilyen? Ha jól emlékszem neked is volt kis barnázás. Írtak fel rá valami vagy magától elmúlt?

Annyira izgulok, hogy minden rendben legyen...

További szép napot mindenkinek!

8959. lidi10 (válaszként erre: 8955. - 78518f0815)
2013. márc. 13. 13:51
Elindultunk az úton. ;-)
8958. angyalka87 (válaszként erre: 8943. - Torpillacska)
2013. márc. 13. 13:18
Én úgy tudom endósoknak pl a cickafark tilos.Ha csak a gyógyfűvek segítenének tuti nem feküdtem volna 2x is kés alá!Sajna ez nem így megy,hogy csak úgy elmúlik.Ez az én véleményem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook