Endometriózis! (beszélgetés)
Üdv újra itt!
Már csak 1 szuri van nekem és azt is mindjárt megkapom, 25-én.
Szerintem azért mondta a lombikot, mivel IV-es endonál már alapból azt ajánlják, azért minél előbb létrejöhessen a terhesség, nehogy visszajöjjön az endo. Mert ha belegondolunk, aki teljesen egészséges annál is beletelik sokszor jópár hónapba mire összejön a baba, de IV-es endoval nem éri meg ennyit várni, mert kockázatos. Én a héten voltam Murbernél és mondta, hogy a IV-es alapból indikálja a lombikot, szóval úgy vettem le akkor is ha a petevezetők átjárhatók. De persze kérdezz rá mindenre, ne maradjon benned nyitott kérdés.
Vágom, hogy nehéz elfogadni, mindenki természetes úton szeretne babát... Nekem ugye nem is volt választásom, így nem kellett döntenem.
Nekem is volt rekeszizmon is. :( Nagyon remélem, hogy nem a szuri alatt jött neked oda, azért az nem lenne túl jó.
köszi, úgy lesz! :)
na most amúgy előtúrtam a zárómat. ez van rajta, ami érdekes:
"endometriosis III" - eddig IV. stádium voltam, szal ez jó :)
"...ép uterusűrt és tubaszájadékokat találtunk" - azaz tényleg oké a méhem :)
"a chromoperturbatio során mindkét petevezeték lezártnak bizonyult" - na ezt rohadtul nem értem, nekem nem ezt mondta, hanem h nagy nyomásra vmennyire átjárható vagyok...most akkor wtf?? :(
de drága vagy :$ szerintem ezen a fórumon mindenki erős...figyellek titeket és minden tiszteletem a tietek.
(arról nem beszélve, h most a kórházban megint megállapítottam magamban, h minden endós csaj, akit ismerek, tök szép - emlékeztek arra a régebbi cikkre...? :)))
Szia Csillag! Szuper, hogy ilyen jól viselted a műtétet. Meglepő helyeken tud felbukkani ez az endó. Lényeg, hogy megszabadított tőle Bokor doki.
Pihenj, sétálgass, gyógyulj meg hamar!
neked még két szurid van akkor?
jut eszembe, ezt sem értettem pl. Bokornál, h most azt mondta, h lombikig nem kell szuri, pedig eddig úgy volt, h igen...
na sziasztok! :)
Szab, köszönöm, h hívtál és írtál rólam ide :) FZS84, lidi, Ági (remélem, senkit nem hagytam ki), nektek is köszönöm az érdeklődést/smst, meg tényleg mindenkinek!!! tisztára sztárnak érzem magam :D
na szóval. igen, laparoszkópos volt. 3,5 órás, de ezt már Szab is írta. mondjuk az meglepett, h a hashártyámon és a rekeszizmomon (!) is volt endó...az még inkább meglepett, h azt mondta, az eddig is ott volt...na már most vagy rosszul mondta a múltkor, amikor arról volt szó, h "csak" a bal petefészkemben van és a bélnél, vagy a gnrh mellett is lett új endóm...na meg a bélnél is kettő volt egy helyett. szóval nem tudom...
amúgy egyáltalán nem izgultam, csak feszült voltam és túl akartam rajta lenni. de tök jó volt Méryvel és zsozsoval találkozni, aranyosak, és igazi kemény csajok! :) a mellettük lévő szobában voltam.
szerencsére én voltam 12-én az első, szóval dél-fél egy körül már az intenzíven voltam. az mondjuk nagyon vacak volt, h cefetül rázott a hideg, de brutálisan, ez belépett a legvacakabb élmények (a kanül behelyezése és a drén - nemtom, hogy írják :) - kihúzása) mellé. de betakargattak, és onnantól csak bambultam, néha mondjuk bealudtam, de aztán ittam vizet (úgy szóltak rám, h elég lesz már, de hát na, ki voltam száradva :)), és mivel teltház volt az intenzíven, 2 órával később mondták, h végül is, ha akarom, akár vissza is mehetek :) szóval visszasétáltam a szobámba.
megint egész jól voltam, mármint gyenge voltam, de nem fájt kifejezetten semmi, csak az intenzíven egy kicsit. és ez azóta is így van. csak a sebek húzódnak.
ja meg mivel lézerrel leszedte a bélről Bokor a két csomót, így parázok a kilyukadás miatt, de remélhetőleg semmi para nem lesz. (Bokor szt 0,001 az esélye, h kilyukad...aszongya: "tudom, maga a számokat szereti..." :D)
szóval ma hazajöttem. ülni nem bírok túl sokat, de amúgy tényleg oké vagyok. szerintem nagyon sokat számít a hozzáállás, h direkt sokat sétáltam meg mindig próbáltam pozitív és vidám lenni, pl. mikor apum és hugim bent volt (ja, apu oda-vissza hat órát utazott, h lásson egy órára...drága lélek <3), akkor még a "diszkótáskából" is viccet csináltunk :)
tényleg jó nagyon, h elvileg most semmi endó nincs bennem sehol. (bár azért még rákérdezek a szombati varratszedésen, biztos ami ziher) viszont Bokor még mindig a lombikot preferálná, majd azt is megkérdem tőle, h miért. mert ugye - bár csak nagy nyomásra - de valamennyire átjárhatóak a petevezetékeim.
szóval itthon lájtolok, fetrengek a kanapén és sorozatot nézek :)
na kb. ennyi. bocsi a zavarosságért, csak írtam, ami eszembe jutott :) ölelek mindenkit, jó újra köztetek! <3
Szia!
Mi van veled? Rég hallottunk rólad...
Kedves Mary,
Örülök, hogy jól vagy es, hogy ilyen pozitív vagy :) kívánom, hogy mostmár örökre endo mentes legyél es már csak a baby miatt kelljen dokihoz járni :) persze ezeket mindenkinek kívánom :)
Kedves Méry 85!
Ismeretlenül is nagyon figyeltem minden hírt, ami rólad érkezett. Örülök, hogy jól vagy és kívánok minden jót. Én egy olyan lány anyukájaként írok, aki hasonló műtétre vár, mint a tied volt.
Vesevezeték, bél érintettség. Sajnos neki is még 8 hónapot kell vária, mert viszonylag későn derült ki, hogy endometriózis okozza az összes problémáját. Mi is nagyon izgulunk amiatt, hogy a húgyhólyag körüli idegek működése ne sérüljön a műtét következtében.
Még egyszer minden jót kívánok mindenkinek, s remélem Zsozsó is renden lesz.
Örülök, hogy elhangzott ez a mondat, tényleg megérte várnod. :)) Jól kezdődik ez a tavasz (már ha végre elkezdődik és nem a hó esik) és reméljük jól is folytatódik mindannyiónknak.
Méry, mi nálatok a következő lépés? Fogsz még visianne-t szedni?
Szia Méry,
Újra köztünk :), örülök hogy a műtét hosszúsága ellenére nem voltak nagyon nagy fájdalmaid! Nagyon hosszúra sikeredett ez, de reméljük nagyon-nagyon hosszú ideig endo nélkül maradsz te is vagy akár örökre! ;) A belet hüvelyen keresztül veszik ki???? :O aztaaaa tavaly óta máshogy műtenek? Nem semmi amit írsz! és hogy varrják azt ott össze vajon? :D ha már ennyire ki vagyunk képezve tényleg itt sajnos mindannyian, akkor jó lenne egyszer ezt is megtudni, vagyis soha ne tudjuk meg inkább..... :P
Elég gyorsan is kialakulhat ez a szemét betegség akárhol is, lehet a húgyhólyagodon ugye utólag telepedett meg a dög. Nekem a bélnél még csak pici betüremkedés volt rá 4 hónapra mikor műtöttek meg már szűkületem és ugye véreztem is ott.... marha gyorsan is tud sajnos romlani is az állapot....
De most már sehol semmi!!!! :D Én tudom milyen sokat jelent az ha valaki "ismerős" van veled a klinikán ilyenkor, mert én is abban a cipőben voltam hogy leveleztem az egyik sorstársunkkal és egy nap műtöttek végül, egy kórterembe kerültünk még az intenzíven is egymás mellé tettek minket és iszonyat jó volt hogy ott voltunk egymásnak szerintem, persze ehhez is marha mázli kellett.
Azt elhiszem mennyire boldog is vagy! :D örülök én is hogy túl vagy rajta!!!! Fogsz kapni valami kezelést? Említette a doki?
Csillagról én is hallottam, Zsozsónak nagyon nagy kitartást, hogy visszakerült, gyógyulást!
De jó, hogy jól alakult minden! Ez a doki nem semmi.. hüvelyen keresztül veszi ki a belet?
Milyen utókezelést kapsz majd, ha kapsz?
A hoxásokat egy helyre rakták? :)
Üdv itt is Méry!
Hű, azt a mondatot már én is szívesen hallanám, csak nekem senki sem akarja mondani :S
Ma tiszta depi vagyok. Te legalább feldobtad a hngulatomat egy kicsit:)
Jajj de jó Méry, már úgy vártunk!!! :)))
Pihenj és gyógyulj! Tök szuper, hogy tiszta vagy!!! :)))
Sziasztok!
Végre itthon vagyok:)))
Minden rendben velem, a műtét hossza ellenére tök jól voltam végig. Fájdalmaim annyira nem voltak, inkább a 8 órás fura póz viselt meg, olyan érzés volt, mintha agyonvertek volna:))))
Laporoszkópiával megoldotta a doki, le a kalappal előtte, mert simán felvághatott volna és végez velem pár óra alatt.
Így utólag azt mondom, hogy érdemes volt kivárni a 8 hónapot, mert így ezt a műtétet szerintem senki nem tudta volna megcsinálni. Teljesen kitisztított a doki.A legszebb mondat tőle: Önnek jelenleg nincsen endometriózisa:))))))))
Ági: Képzeld a belet, már nem úgy veszi ki, hogy a hasfalon vág egy pár centit..hanem hüvelyen keresztül...:))) Kissé bizar, de mind1:)))
A hugyhólyagnál lévő endóm viszont rejtély, 8 hónapja még nem volt.Vagyis tudtam, hogy össze van nőve a méhemmel, viszont endó nem volt rajta és a hugyvezetéken sem...- most pedig 1 zöld diónyi nagyságú volt.
Csajok, én olyan boldog vagyok, hogy megszabadított a doki ettől a szörnytől. Ráadásul még megismertem Csillagot is:))
Zsozsoról meg ne is beszéljünk..-IMÁDOM!Nagyon jó volt, hogy 1 szobába kerültünk- együtt talán könyebb volt elviselni a dolgokat.- Szorítok Neked a mielőbbi gyógyulásért!!!!!!!!!!
Lányok, az a jó h a jó kedvünk töretlen!! :D :D :D
De tudjátok, azért elég gáz, h amit még az egészségügyesek is alig tudnak, nekünk muszáj mindent tudni róla, h ne hagyjuk magunkat félrekezelni!! Sebaj, mi ezzel is felvesszük a harcot! :D
Még egy kis infó:
endometrium: méhnyálka hártya
endometriózis: méhnyálka hártya rossz helyen való előfordulása a hasüregben, belső szerveken, beleken, stb.
endometritis: méhnyálka hártya gyulladása
Tehát ilyen, hogy endometriozus, endometrium, mint betegség, amit írtál, NINCS.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval