Endometriózis! (beszélgetés)
szia Dina, beszéltünk még jó régen ilyen közös dolgokról, bár nem tudnám megmondani mikor. Szó volt arról, hogy a mi anyáink, nagyanyáink is nehezen estek teherbe, vagy nekik is fájdalmas volt a mensi, meg hogy volt többünknek daganotos betegség a családban, meg sokan több évig szedtük a fogigátlót. De ezek nagyon általános dolgok, meg voltak kivételek is, szóval végül azt hiszem nem derült ki semmi. Csak az hogy mind szépek vagyunk ahogy Szab is írta :))))
Az alternatív dolgokról is írtunk, szerintem érdemes már oldalt visszaolvasni. Van akinek bejött a gluténmentes táplálkozás, másoknak a makros diéta vagy az IR-es diéta segít.
Én most csak cukrot nem eszek, és ez a minimum, mert csináltam én is már pár diétát korábban :))
Szia Méry! De jó, hogy végül minden jól alakult! Nagyon örülök. Szerintem ez a kulcsa mindennek. Egy jól sikerült műtét, amikor rendesen kipucolnak. :)))
Mi lesz ezután? Mi a terv? -bocs ha már írtad, kicsit le vagyok maradva néha :)
Sziasztok! Megint próbálok elmozdulni alternatív irányba...Egyszerűen ki vagyok akadva, hogy a sok "hozzáértő" miket ajánl. Az egyik meg van győződve arról, hogy kétféle tisztító teakeveréktől elmúlik az endó. Persze a cickafark benne van....
A másik, táplálék kiegészítős cég orvosa pedig fitoösztrogén szedését javasolja..
Pfff.
Nem akarom senkitől elvenni a reményt, de egy év után kezdek rájönni, hogy itt bizony semmilyen alternatív megoldás nem hatásos. :(
Lehethogy nem voltam egyértelmű :) Azt szerettem volna megtudni, hogy milyen vizsgálattal állapították meg?
Nekem lehethogy lesz átjárhatósági vizsgálat, és még nem tudom, mire számítsak. Valaki írta, hogy műtét alatt oldották meg ezt a vizsgálatot, de mi van olyankor, amikor nem műtét alatt nézik meg?
én is remélem, h most már hamarosan összejön :))) nagy hasat akarooook, lakóval!! :D
akkor szted áll az, amit én gondolok?
- hétfőn telefonálunk Murbernek, konzultáció, elmondja, milyen vizsgálatok kellenek
- figyelem az ovumat
- az első ovukor spontán próbálkozás
- ha mégis megjön, akkor megcsináljuk a ciklushoz kötődő vv-ket, meg minden egyéb vizsgálatokat (spermiogramm, stb.)
- a második ovukor megint spontán próba
- ha másodjára is megjön, akkor kezdjük is a lombikot
azaz maximum 2 menstruációm lesz. ez így korrekt?
és milyen gyógyszerrel szokták meghozni a mensit? az működik endósnál is?
ja és akkor a rövid meg a hosszú protokoll hogy is van? az első lombiknál akkor rövidet csinálnak mindenképp, ha jól értem. (?)
(bocsi a sok buta kérdésért:))
Csillag,
tök jó hírek :) remélem nem lesz szükség lombikra és össze jön most hogy tiszta vagy :D és így az is maradsz!
Én 6 havi gnrh-t kaptam ugye, a 4.-nél elkezdtünk konzultálni Murber dokival, majd mikor megjött a 6. szuri után 2 hónappal 3 menstruációm volt, egy a műtét után, aztán a egy ciklust elvitt a hormonsor, itt több nap kell egy ciklusban menni vérvételre ( 4szer összesen) aztán egyszer nem kezdhettük mert volt tüszőm, hosszú protokollal szerettek volna kezdeni, de így nem jött össze akkor megint megjött és utána lévő ciklus 2. napján kezdhettem rövid protokollal. Ha nagyon nem akar megjönni, meg tudják hozni a menstruációt gyógyszerrel (ezt nem tudom mennyire szeretnéd) ott a meddőségin kell ezt Murber dokival megbeszélni, ha ő úgy látja szokta mondani úgy tudom.
Csillag! Azt hogy állapították meg, hogy a petevezetőid "nagy nyomásra valamennyire átjárhatóak"?
Köszi!
Ti mit szedtek az endóra?
Mármint nem az ilyen orvos által felírtakra gondolok...
jaj, sajnálom ;( de tuti csak átmeneti. kitartás...!!
és én is örülök, h megismertelek...puszillak!!
Én VISANNE 2 mg tablettát szedtem fél évig, aztán megvolt a 3. műtétem, és utána 6 héttel később megjött, Istenem sosem örültem annyira a menzesznek mint akkor és azóta :) aztán hihetetlen módon beált 28 napra, egyszer volt hogy 21 napra jött meg, de csak ez az egy kilengése volt.
Sztem az Avivával kárt nem tehetsz! Én voltam ilyen oktatáson, az összetapadt petevezetéket is oldhatja, és helyreteszi a hormonrendszert. Legalábbis ezt mondta az okatató, a hivatalos oldalán sokat olvashatsz róla, meg különböző fórumokon.
Mi is lombikozunk, hétfőn lesz a petesejtlevétel :) 9 pici ént termelt a megmaradt fél petefészkem :) sztem szépen teljesít a drágám :)
aktív endóra nem jó az Aviva, Tóth Líviától (is) tudom.
a paleo meg pl. IR-re biztosan nem jó, és itt többen azok is vagyunk. de a vörös hús egyik endónak se.
igen, tényleg szuper érzés, bár bevallom, a betegségtudatom nem múlt el...
és én is szívesen próbálkoznék, mert tényleg azt mondta Bokor, sőt, javasolta, h a lombikig próbálkozzunk, mert van esély, és a petevezetékek állapota tényleg nem vészes. de az a tapasztalatom, h nálam elég gyorsan el tud durvulni a helyzet...
hja, jut eszembe. ma is rákérdeztem Bokornál, h h lehet, h megint volt a hasüregemben (hashártya, rekeszizom), mikor október végén úgy volt, h teljesen ki lett onnan minden takarítva, és azóta gnrh-t kaptam, mire azt mondta: "hát, ez egy ilyen betegség"...!!! (múltkor azt mondta, h már októberben is látta ezeket)
na most vagy nem emlékszik (ami nem para, hiszen sok betege van), vagy ha a szuri mellett jöttek ki ezek, akkor vááá...mi lesz most, h se szuri, se semmi...?! bár most elvileg tényleg tiszta vagyok, a nagyon picik meg csak nem durvulnak el még jó ideig...
na de szóval ezért nem akarjuk halogatni a lombikot. ha jól számolok, két lehetőségünk lesz előtte és ennyi.
Ági, Szab, lidi: igen, most már biztos, h próbálkozni fogunk! mert ma ugye megvolt a varratszedés, és azt mondta Bokor rólam, h teljesen endómentes vagyok, pontosabban a kérdésemre ezt felelte: "nem csak elméletileg, gyakorlatilag sincs bennem látható endó" (jeee!! :)), plusz a petevezetőim "nagy nyomásra valamennyire átjárhatóak", és az állapotuk "nem vészes", azaz "van esélyünk, persze"! szóval figyelem ovu teszttel magam, és amint van pé, durr bele (persze azért 2 héten belül tuti nem, de ez a veszély nem is fenyeget sztem:))... :D
úgyhogy jövő héten bejelentkezünk Murber dokihoz a SOTE-ra, megkérdezzük, milyen vizsgálatok kellenek meg mikor menjünk konzultálni (lidi, mi ennek a menete, segíts!), és amint megjön a menstruációm (ugye 4 hó gnrh-t kaptam, az uccsót február 22-én), kezdjük a vv-ket, aztán pedig a lombikot.
egy kérdés: az első (azaz a következő) mensimtől számítva mikor tudunk leghamarabb kezdeni a lombikot sztetek? a 2. mensi 1. napján?
másik kérdés: ha nagyon nem akar megjönni mondjuk még 2-3 hónapig, akkor lehet vmit tenni? mert ugye nálunk closti nem jöhet szóba, és Bokor is azt mondta, h mindenképp meg kell várni az első mensit (bár ő nem meddőségis - mondjuk gondolom, ahhoz is konyít:)).
ja és Szab, az Aviván gondolkozom, szted megkockáztassam, v csak bekavar? meg a málnalevél-palástfű kombómon...hmm, mit gondoltok??
Hahó,sehol senki??????
Nem tudom,annyira jó,hogy írogathatunk a gondjainkról,nekem sokat segítetek!!!
Sziasztok!
Ez nem egy állandó katéter. Nekem kell napi 4-5 alkalommal felraknom és lecsapolni. Előtte elmegyek wc-re és megpróbálom kierőltetni valamennyit majd csapolás és mérés, hogy mennyi marad. Az urológián azt mondták ha 0,5 dl az már javulás. De sajnos még ott nem tartok.
Szia,
jó hogy legalább már otthon lehetsz, az is sokat segíthet, gondolom ha nem muszáj nagyon nem is fognak bent tartani, kell a hely.... na de reméljük nem is kell vissza menned semmiért, csak a katéter megszűntetése miatt :) hogy ne kelljen már használni... és tényleg miből érzed hogy javulsz vagy sem? Hogy el tudsz menni pisilni? Nagyon nagy kitartást!!!!
Sziasztok!
Hát nem egyszerű, annyira oda kell figyelni a fertőtlenítésre és egyedül nem is tudom megoldani a férjem tartja a tükröt. Hétfőtől pedig egyedül vagyok itthon, jó lenne ha csoda történne és addigra nem kellene használnom.
Két hét múlva kell mennem az urológiára ha, nem javulok és akkor elkezdik belül is vizsgálni a hólyagot nem-e sérült bent is.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval