Endometriózis! (beszélgetés)
szia, nem későn :) köszi a választ!
épp most beszéltem Murber asszisztensével, április 2-án megyünk hozzá magánba. szerintem akörül fog megjönni is...
az lenne a nagy kérdésem, h mik azok a vizsgálatok akkor, amiket MOST kezdjek el intézni (időpontot foglalni)? jól rám ijesztett a nő, h a spermiogramm időpontra hónapokat kell várni...ti azt hol csináltattátok? és miért kell két helyen is megcsináltatni??
ja és nekem is a rövid protokoll a szimpibb :) (főleg, h ugye előtte is próbálkoznánk)
Szerintem nem sok, én is majdnem ugyanezeket szedtem, amikor próbálkoztunk, és még nem tudtam, hogy endo-m van...A szurik után én is újra nyomatni fogom a folsavat, komplex B-t, C és D vitamint. Most csak D-vitamint kenek, úgy érzem, elég :)
C-ből esetleg szedhetnél 1000-eset. Hmm?
a D-vitamint talán a MensMentisben írták fel először, azóta a házidokival íratom.
a Femibiont az aktív folsav miatt szedem, de lehet, h váltogatni fogom a Gravidával (régebben azt szedtem).
Szia Csillag,
bocsi csak most léptem fel a fórumra, remélem nem válaszolok későn neked. Szerintem teljesen jó a terved :) ha minden eredményed megjön időben, a rubeola ami lassabban jön, kérnek hepatitis B, C-t mindkettőtöknek, meg aids vizsgálatot, ezt egyszerre leveszik. A férjednek ugye az andrológiai spermavizsgálat. Akkor még neked vércsoport, ellenanyag szűrés ide külön kell :S
de miért??? ne kérdezd. Altatóorvoshoz időpont ezek után. Meg igen az elején a hormonsor azzal kezdenek, de közben ezeket lehet csináltatni. Ekg meg mellkasröntgen az az altatóorvos előtt kell még hogy tudd neki vinni. Remélem semmit nem hagytam ki. Nem tudom sajnos most pontosan a gyógyszer nevét mivel hozzák meg a menstruációt, csak hallottam fél füllel róla...
A soten az első lombiknál mindenkinél a hosszúval próbálkoznak úgy tudom, nálam is azzal kezdtünk volna a ciklus 20. napján, de volt tüszőm így nem kezdhettünk, ez után a röviddel próbálkoztunk, az a ciklus 2. napján kezdődik. Nyugodtan kérdezz még ha tudok szívesen válaszolok :D
:) ez nem semmi, biztos nem fog ártani, csak felturbózza a szervezeted.
A D vitamint hol szerzed be? és a terhesvitamint Bokor doki ajánlotta, vagy magadtól szeded? Én korábban Elevitet szedtem, de gondolkodok a Femibion-on, hogy most elkezdem azt.
tényleg, sztetek nem szedek sok vitamint? szerintem már írtam vmikor mostanában, de azért még egyszer:
C-vitamin 500 mg
D3 vitamin 3000 NE
Zn 15 mg
B-komplex+folsav (DM-es)
Femibion 800
a férjem meg
Béres Actival Max
D3 vitamin 2000 NE
Szia!
A szurokfű az oregánó, fűszerként nagyon sok ételbe jó. A palástfű a progeszteronra hat enyhén,a méhet erősíti, a ciklus 2. felében kell inni.
azóta semmi, de úgy veszem, hogy az volt a sornkövetkező mensi :)
Az egyéb módszerekről, most sokan írtok, én már azt gonodolom, hogy valami hatásuk biztos van, de sajnos előre nem lehet tudni, hogy kire hogyan hat.
Én kb egy hónapja, elkezdtem szedni méhpempő bogyókat, amiatt, mert nekem a méhem is szét lett vágva a sövény miatt és azt olvastam, hogy arra jó lesz, de közben olvastam itt, hogy az endóra nem jó, ezért azonnal abbahagytam, ráadásul ittam a Gyuribácsi féle diófalevél teát, ami meg az endora jó, és az addigi szabályos ciklusom felborult. Nem tudom, hogy van hozzá köze vagy sem, én most mindkettőt abbahagytam és csak a doktor úr által felírt folsavat szedem.
Szia,
akkor szépen beindultunk a babaváró tavasszal.:)) Örülök, hogy írtál, benézhetnél gyakrabban, mert már hiányoltunk. Írd majd meg a fejleményeket. Ez a barnázás nem hiszem, hogy komoly gondot jelentene. Tudom mindjárt az endora gondolunk, de szerintem ez nem az.
Nemrég írtam a gyorgytea-ra, és ezt írták nekem az endo-ra: naponta ajánlják inni a szurokfű teát, ez az agyalapi mirigyre hat, azon keresztül a hormontermelésre. Mellette naponta ajánlják fodormenta teát, ami csökkenti az androgén hormont a szervezetben. C-vitamint is ajánlják természetes formában, pl. nyers citromot és csipkebogyó teát.
Én konkrétan a palástfű teára kérdeztem rá, de arról nem írtak...
De jóóó, h írtál egy kicsit! :D
Örülök, h javult a helyzet! Látod, mondtuk, h az idő is tutti segíteni fog, bár tudom általában olyan mintha csak vánszorogna...
Ne aggódj!!! Bízz magadban, h le tudod győzni és nem fog visszatérni ez a sz.r! :D
És azóta se jött még meg?
én is úgy vagyok, h fogok Avivázni, a láblengetőset, meg a másik kettőt, amit írtatok ott, azokat tuti, a teljes gyakorlatsort még nem tudom.
viszont én meg pont a teákat akarom újrakezdeni, nem tudok a málnalevél vagy a palástfű tea mellékhatásairól.
Sziasztok,
köszi az érdeklődésed, aranyos vagy :)
Többnyire olvasom a történéseket, érdekel, hogy kivel mi van és remélem lassan mindenki révbe ér így vagy úgy, de jön a várva várt kisbaba :)
Nálam jelentős változás nincs, az érzelmi életem terén sem, bár némiképp azért javul a helyzet, eldöntöttem, hogy babát szeretnék, és mostmár nagyon, és igyekszem erre koncentrálni. Tudom, hogy a hülyeségem (érzelmi csapongásaim) miatt nagyon megbánnám, ha később nem tudnék teherbe esni és újra műtétre kellene mennem.
A következő mensi után már lehet próbálkozni 3 alkalommal spontán, és júliusban kell visszamennem Bokor dokihoz lombikügyben, ha addig semmi. Nagyon bízok benne és tudom, hogy azért kell majd mennem, hogy a babyt nézze a pocakomban :)
Kicsit aggódok újabban, szerintetek mennyi idő alatt jöhet vissza ez a szar?
Mert a műtét után kétszer 28 napra pontosan megjött, sokkal erőssebb volt mint korábban, de azért nyugodt voltam, hogy rendeződött a dolog. De márciusban 21 nap után elkezdtem barnázni kb 5 napig, amire azt gondoltam, hogy majd utána megjön (ami már önmagában aggasztott, hogy megint kezdődik a 2 hetes vérezgetés), de elmúlt és azóta se semmi. Nem értem,hogy ez most mi volt, de remélem nem valami rosszat jelent.
Kitartást mindekinek! szép napot :)
Szurkolok a leszívásra nagyon!!!
Deeeeeee egyetértek Csillaggal. Én is úgy tudom, h aktív endóra TILOS az AVIVA, mert a vért a beszorítás az alhasba pumpálja, és az endós csomó ugye vérrel teli csomó, és táplálja. És ezt Tóth Lívia is tiltja, aki ugye Avivától tanulta a tornát. Mi nem lebeszélni akarunk, de vigyázz, nehogy kárt csinálj!!!! Nyugodtan írhatsz egy mailt erről Líviának, h neked a tanítód azt mondta, h csinálhatod, mert elmulasztja,de h úgy hallottad, h aktív endónál tilos.
Akinél én tanultam, ő is azt mondta h aktív endóval tilos. Volt velem egy lány, akinek akkor még nem volt biztos, h endó, de már nagy valószínűségre mondták. Nem engedte neki a beszorításokat, majd a lány azért még írt egy mailt Líviának, h csinálhatja-e a tornát a műtétig. De Lívia határozottan elutasította!!
Szóval sztem tényleg nem éri meg kockáztatni, nehogy rontson a helyzeten!!!!
Szia. Én sokmindent próbáltam már, de konkrétan semmi nem hansznál az endóra, viszont, a saját immunrendszered erősítheted. Én legutóbb (október óta) gyógygombákat szedtem, ami szerintem jót tett a szervezetemnek. Egész télen nem voltam beteg. Csak most márciusban, miután abbahagytam a szedését (mert teherbe estem és nem tudtam lehet-e a kettőt együtt). Ezen kívül minden nap egy egész citromot megeszek (reggel citromos vízzel indítom a napot). De különösebb csodaszer sajnos erre nincs...
Na, megint jó sokat írtam egyszerre...
Szép napot mindenkinek!
Csillag, szuper hírek!
Most már tényleg nagyon közel vagy a célhoz! :))))
Tudom milyen az amikor várod az első mensit. Én is elég türelmetlen voltam. Mikor abbahagytam a Visanne-t, nekem rá 29 napra jött meg, de már azt hittem sosem fog megjönni. Csak később jöttem rá, hogy kellett ennyi idő a szervezetemnek, hogy helyre jöjjön. És ezzel az idővel nem vesztettem semmit, mert az endó nem jöhet vissza addig amíg nincs mensi.. SZóval igazából ez volt a regenerálódási idő, és ha megjön az első mensi, akkor jelez a szervezeted is, hogy készen áll a baba befogadására :) De persze biztos hormonokkal ezt is lehet befolyásolni, csak kérdés, hogy megéri-e.
És nagyon örülök, hogy így rendbe jöttél :)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval