Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

9917. ginik (válaszként erre: 9915. - Milla7501)
2013. máj. 16. 00:00

Köszi, hogy gondoltál rám! Jól vagyok, bár csodálkoztam, hogy ma itthon egész nap hányingerem volt és annak ellenére, hogy bent csak 1 napig véreztem (nekem méhtükrözésem is volt a vetélések miatt), ma újra kezdtem.

Próbálom röviden leírni, mi történt velem. Műtét előtti napon kétszer hashajtó folyadékot ittam (hajnalban otthon, délre bementem a kórházba, ott megkaptam a másikat). Másnap reggel beöntés volt és második voltam a műtéti listán (fél kilenckor kezdődnek az elsők, azt hogy hanyadik leszel a műtőben az éjszakás nővér már tudja, megkérdezheted, így a családot is lehet értesíteni, mikor drukkoljanak:-), negyed tizenegy körül beszólt (gondolom egy) beteghordozó, hogy jöjjek el a műtőig, előtte le kellett ülnöm (majd szólítanak), közben Bokor dr. odajött, kezetfogott és mondta, hogy mindjárt ő is ott lesz. Szerintem fontos dolga lehetett, mert mire a műtőben előkészítettek és elaltattak még nem volt bent. Műtét után arra ébredtem, hogy az intenzíven vagyok, odajött Bokor dr. gyorsan elmondta röviden mit találtak, három órát kellett ott feküdnöm és a saját lábamon visszamehettem az ágyamhoz. Nővérekről én csak annyit tudnék mondani, mint általában az emberekről, van ilyen, van olyan, de a legtöbb nagyon kedves. A műtéti heg húzódik, kicsit nehéz az ágyra lefeküdni és onnét felkelni. A jobb vállam még most is fáj, de állítólag az természetes két-három napig. Összességében azt tudom mondani, hogy minden simán megy, ha az ember elfogadja, hogy ezen túl kell lenni, nem is olyan vészes. Szobák nagyon tiszták, fürdőszoba is kulturált. Most hirtelen a laparotomiát nem tudom hová tenni, szerintem nekemi ilyen nem volt..

Azt érzem egyébként, hogy szerintem nálam nagyon sokat számított, hogy az immunrendszeremet próbáltam erősíteni, hogy jól viseljem a műtétet..a napi kétszer 500 mg. C vitamin mellett jó ideje szedek a vashiányom miatt vasat is, szedtem még egy paleos D3 vitaminnal kiegészített halolaj készítményt (ebben mostanában nagyon hiszek)és valamit még, de most nem jut eszembe a neve. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezeket javaslom, az a lényeg, hogy erős legyen a szervezeted mire odakerülsz. Persze mindenki másképp gondolkodik, én ebben hittem.

Nagyon drukkolok Neked, majd én is fogok gondolni Rád!

9916. ginik (válaszként erre: 9914. - CsillagTM)
2013. máj. 15. 23:25
köszi:-)
9915. Milla7501 (válaszként erre: 9911. - Ginik)
2013. máj. 15. 19:03

Szia!

Nagyon örülök, hogy minden rendben, gondoltam Rád aznap!:-)Hogy vagy???

Képzeld, engem kb. 5 hét múlva műt. Nagyon-nagyon szimpatikus volt Bokor dr, látszik rajta, hogy profi, és emelett olyan nyugalmat sugároz a magabiztos hozzáállása, hogy szinte megnyugodtam és nem félek.

Viszont nagyon-nagyon kíváncsi lennék mindenféle tapasztalatodra...milyen szobába kerültél, hogy zajlott, altatás...ébredés, nővérek...stb. Altatás előtt még benézett hozzád a doki?

Én most azért paráztam be, mert itthon vettem csak észre, hogy azt írta a lapomra, laparoszkópia laparotomia lehetőségével...Mindenkinek ezt írja?

Írj, ha van kedved, időd, nagyon kíváncsi vagyok!

M.

9914. CsillagTM (válaszként erre: 9913. - Ginik)
2013. máj. 15. 18:52
1 hó
9913. ginik (válaszként erre: 9912. - Tundeva)
2013. máj. 15. 18:32
Köszi:-) Egyébként mikortól lehet próbálkozni, ezt nem igazán tudom. A nővér azt mondta, kell azért várni.. A doktortól megkérdezem majd, de kiv. vagyok Nektek mit mondtak ezzel kapcsolatban.
9912. Tundeva (válaszként erre: 9911. - Ginik)
2013. máj. 15. 18:30

A lényeg, hogy túlvagy rajta :) Gyógyulj hamar, aztán jöhet a gyermekáldás ;)

(Engem 3 hete műtöttek, mi is azon vagyunk, hogy remélhetőeg minél hamarabb jöjjön a baba.)

9911. ginik
2013. máj. 15. 17:25

Megjöttem:-) Igazatok volt, minden rendben ment, köszönöm a drukkolást, sok erőt adott! A Klinikához közel parkoltunk le a férjemmel, útközben egy templomban épp mise volt, úgy éreztem egy percre be kell mennem....

Másfél órás műtét után tudtam meg, hogy a hüvely mögött két centis csomón kívül sok összenövésem volt, le volt tapadva a petefészkem (vagy mindkettő) és ami a legmeglepőbb volt számomra, hogy a hashártyán is voltak csomóim (soha nem éreztem hasi fájdalmat). Pénteken lesz varratszedés, eddig nem mondta Bokor dr. hogy lesz-e gyógyszeres folytatás, a mihamarabbi teherbeesésre viszont azt mondta, semmi akadálya. Hát itt tartok.... Nagyon köszönöm Nektek a bíztatást!

9910. angyalka87 (válaszként erre: 9891. - 84Agi)
2013. máj. 15. 16:40
Igen repül az idő. :D Épp ma töltöttem a 34.hetet.Hát ahhoz tudnám hasonlítani az érzést mikor megjön és érzed hogy fáj,görcsöl.Csak ez elmúlik az meg ugye napokig veled van. :) Meg ezen felül be is keményedik a has.Bár nekem keményedések régóta vannak de a görcsök csak most kezdtek jönni.Szegedi vagyok így itt fogok szülni a szegedi női klinikán. (másutt nem is lehet a városba) Ha valami csoda folytán nem tűnik el a kuki akkor Balázs lesz. :D Ti tudjátok már a nevét?
9909. CsillagTM (válaszként erre: 9907. - 84Agi)
2013. máj. 15. 08:45
hát, ha ő mondja...legyen úgy :)
9908. 84Agi (válaszként erre: 9901. - Ágica1987)
2013. máj. 14. 08:14

Szia,

én szedtem visannet, de nekem rögtön enyhítette, megszüntette a tüneteimet, megváltás volt számomra a fájdalmak miatt. Ilyet nem tapasztaltam mint te. Talán ez nem a visannetől van.... tényleg.

9907. 84Agi (válaszként erre: 9899. - CsillagTM)
2013. máj. 14. 08:13
Csillag, remélem semmi nincs, de igen ez engem is nagyon zavar és biztos sokunkat, hogy gyakorlatilag a méhen és a petefészkeken kívül nem is látják, ha valahol endo van :S.... nagyon tartok tőle én is, de! azért ennyi idő alatt szerintem tuti nem jött vissza!!! Nekem is fáj a bal oldalam a belemnél és azt mondta Bokor hogy endo nem lehet, akármi: összenövés, a hegek nyúlhatnak és az fáj.... de endo nem :)
9906. Vicus68 (válaszként erre: 9901. - Ágica1987)
2013. máj. 13. 19:08
Szia ! Nekem pár nap múlva hőhullámaim voltak, az már elmúlt. Kijöttek nagyon csúnya pattanások is, hétvégén összeszámoltam, 23 nyom van az arcomon, remélem elhalványodnak, bár így negyven felett már nehezebben regenerálódik a bőr. Most egyelőre a gyulladás és a hőhullám is elmúlott, igaz már hetedik hete szedem a visanne-t. A maszatolás is kezd múlni, bár hétvégén egy picit erősebb volt.
9905. Ágica1987 (válaszként erre: 9903. - CsillagTM)
2013. máj. 13. 18:08
Remélem,hogy így van... Lehet,most jön ki rajtam az elmúlt 1,5 hónap... Eddig igen jól viseltem mindent,szépen gyógyultam,de nem csodálkoznék,ha a lelkem most kicsit "lázadozna"...Olyan gyorsan történt minden,időm se volt felfogni a dolgokat.
9904. CsillagTM (válaszként erre: 9902. - Agiiicaaa)
2013. máj. 13. 17:26
továbbra sem értem, h ti hogyan kértek időpontot a SOTE I-re, én ott akárhányszor voltam, mindig a pénteki nagy tömegben küzdöttem :)
9903. CsillagTM (válaszként erre: 9901. - Ágica1987)
2013. máj. 13. 17:25
sztem ez inkább pszichés...
9902. Agiiicaaa (válaszként erre: 9900. - CsillagTM)
2013. máj. 13. 13:07
Köszi Csillag a segítséget!! Nem a magánrendelőt hívtam, hanem a nőgyógyászati klinikát, gondoltam először megpróbálom, jún. 7-re kaptam időpontot. Az végülis nem olyan sok idő. Bár ahogy leraktam a telefont kiszámoltam, hogy 5-én kell megjönnie a havimnak, viszont 2-3 napot szokott késni. Az probléma, ha akkor éppen megvan? Bár már annak örülök, ha megbeszélhetem a dokival a dolgokat.
2013. máj. 13. 12:47

Sziasztok! Aki szedett már Visanne-t milyen mellékhatásokat tapasztalt?Illetve ha volt,mikor jelentkezett?

Ma nagyon rossz a közérzetem,még jó hogy nem dolgozok. :( Alig aludtam az éjjel,tiszta butaságokat álmodtam,fáj a testem,gyengusz vagyok,és fázok-nincs lázam-. Tudom,lehet a műtét miatt is,hogy jobban érzem az időváltozást.Nagyon remélem,hogy csak ez miatt...Mivel dokival nem tudtam beszélni Pesten,így csak annyit tudok a gyógyszerről,amit olvastam.De nem tudom,hogy 4 szem gyógyszer után,lehet e már mellékhatás...Előre is köszi a válaszokat!

9900. CsillagTM (válaszként erre: 9897. - Agiiicaaa)
2013. máj. 12. 21:50

Bokort hívd holnap, és panaszold el neki, h nagy fájdalmaid vannak és meg vagy ijedve, hátha soron kívül bemehetsz hozzá! ha időpontot kapsz, az sztem 3-4 hét. a műtét meg attól függ, h

1. kell-e vmi egyéb vizsgálat (mr, uh, béltükrözés)

2. beles v sima mátét lesz

drukkolok!!

9899. CsillagTM (válaszként erre: 9888. - 84Agi)
2013. máj. 12. 21:49
lehet, h összenövés, persze...de hát pont ez a hasüreg, rekeszizom az, amit uh-val nem látnak, szóval még csekkoltatni sem tudom...ez van.
9898. CsillagTM (válaszként erre: 9867. - FZS84)
2013. máj. 12. 21:48

hát én is baromira remélem, h nem jött vissza nekem...és h nálad is valami tévedés lesz!!!

a stimut szerintem is beszéld meg Bokorral, nehogy bedurranjon benned vmi. viszont a 14. napi 10mm-es tüsző sztem oké, max. a 19-20. napon lesz pé, és akkor...? ;) nekem is volt úgy! ja és a méhnyh vastagítására javaslom a száraz vörösbort és az E-vitamint, nekem napi 200mg durván használt!! :) (reggel vettem be, C-vitaminnal, mert vmelyik másik vitaminnal együtt bevéve rosszabbul szívódik fel)

9897. Agiiicaaa
2013. máj. 12. 13:27

Sziasztok.

Új vagyok itt, és az endometriózisról is csak most hallottam először... de egyre jobban úgy érzem, hogy velem is ez lehet a gond.

Kb. 1 évvel ezelőtt kezdődött, hogy mielőtt megakart jönni, elkezdett borzalmasan fájni a hasam, görcsöltem, ment a hasam és a wc-n ülve el is ájultam sokszor annyira rosszul voltam. Rázott a hideg, közben izzadtam, fal fehér voltam, hányingerem volt... Mondtam a nődokimnak, de ő homeopátiás kezelést javasolt, így elkezdtem. Nem javult a dolog, a menstruációm alatt, igaz nem minden alkalommal de borzalmasan fájt. Ami még gyanús, hogy ilyenkor, ha nagywc-zek szúró fájdalmat érzek. Akinek ilyen problémája van hasonló fájdalmai vannak? Szex-nél nem igazán vannak fájdalmaim, de sokszor, amikor havi előtt vagyunk együtt, utána elő szokott jönni ez a borzalmas görcsölés. Január óta nem védekezünk, szeretnénk babát. Tudom még nem sok idő telt el, de ezekkel a fájdalmakkal egyre gyanúsabb, hogy talán nálam is ez a betegség lehet a háttérben. Megpróbálok hétfőn Bokor dr-hoz időpontot kérni. Kb mennyit kell rá várni? Illetve, ha műteni kell ott mennyi idő mire kaphatok időpontot? Előre is köszönöm a segítséget, és mindenkinek kitartást kívánok!! Ági

9896. GabCSIGAbcsi (válaszként erre: 9895. - GabCSIGAbcsi)
2013. máj. 12. 10:39
Már meg is oldódott a dolog! :)) Úgyhogy tárgytalan a kérésem! ;)
2013. máj. 12. 09:59

Sziasztok!

Vkinek nincs véletlenül felesleges visanne-ja? :) Tök idióta voltam és nem vettem észre, hogy el fog fogyni és a legjobb esetben is 2 nap kimaradna, de azt is csak nagyon neccesen tudom megoldani! :S

Ha vkinek lenne 1 levél felesleges és el tudná nekem küldeni azt nagyon megköszönném és természetesen amint lehet vissza is küldeném helyette az újat!!! Postát mindent fizetnék! :)

9894. sf.moncsi (válaszként erre: 9893. - 84Agi)
2013. máj. 12. 09:49

Szia!!!

Köszönöm szépen!!!!

Már magam sem tudom,mi lenne jobb......endo,vagy valami más!!!Remélem 1 hét múlva már sokkal okosabb leszek!!!!

9893. 84Agi (válaszként erre: 9879. - Sf.moncsi)
2013. máj. 12. 09:13
Szia, sok sikert kívánok neked is, remélhetőleg kiderül a probléma és milyen jó lenne ha nem endo lenne.... Kitartást!
9892. 84Agi (válaszként erre: 9873. - Ginik)
2013. máj. 12. 09:10

Szia,

mennek a drukkok minden rendben lesz remélhetőleg! :)

9891. 84Agi (válaszként erre: 9872. - Angyalka87)
2013. máj. 12. 09:09
hű már a 33. hét :O. nem semmi hogy megy az idő, ennyire azért még nem tippeltem. Már jönnek a jósló fájások? Milyen érzés, nagyon fáj már most is néha? Hol fogsz szülni? A soten, kinél? Kitartást kívánok és még egyben jó pár hetet a Manóval :). Tudjátok már hogy fogják hívni?
9890. 84Agi (válaszként erre: 9870. - FZS84)
2013. máj. 12. 09:07
én is júni 4-én megyek Bokorhoz :) valamiért azon a héten kedden dolgozik délelőtt.
9889. 84Agi (válaszként erre: 9867. - FZS84)
2013. máj. 12. 09:06

Szia,

hű ott van még a cisztád és akkor ez már tuti endos? :S ez nem olyan hű de okés, én nem értem ezt kinek mennyi idő alatt fejlődhet vissza, utálom ezt a betegséget és rettegni lehet tőle tényleg mikor jön vissza, remélem nemsokára találnak rá már valami megoldást, mert nagyon meg tudja keseríteni az életet sajnos. Ezt a stimus dolgot hallotta már én is, rásegítenek picit, remélem sikeres lesz :) és jön spontán a Bébitek!

9888. 84Agi (válaszként erre: 9866. - CsillagTM)
2013. máj. 12. 09:04
Csillag, hát remélhetőleg nem jött vissza azért durva lenne ennyi idő alatt, jó persze mindannyiunknak más a szervezete ki tudja, de basszus azért nem műtögethetnek minket minden fél évben :S. Összenövés nem lehet? Nekem mindig azt mondja Bokor doki endo tuti nem.... ő kiszedte rendesen és ott volt a kezelés neked is....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook