Endometriózis! (beszélgetés)
Nem volt még műtétem. Ez lesz az első, úgyis megyünk Kőrösi dr-hoz nemsokára, majd megbeszélem vele is. Megtiltani biztos nem fogja. Sztem nem tudatosult benne, mikor felvetettem, h nekem ez még az első lenne, mert oda nagyon sokan járnak, akik akár 10 műtéten is túl vannak. Ők inkább a gnrh-t adják, és azzal sikerülnek is a lomnbikok.
Te most akkor kismama vagy? :-)
Mindenképpen megkeresem Bokor dr-t.
Egyébként nem értem miért hívják diagnosztikus laparnak, ha közben meg is műt.:-)
Igen, amúgy tényleg keverhetőek a tünetek. Én gyakran jártam nőgyógyászhoz hasfájás miatt, persze egyéb tünet akkor nem volt, és egy csomó antibiotikumot beszedtem, mert azt mondták biztos fertőzés, felfázás akármi. Most már gyanakszom, hogy minden az endo miatt volt, csak nem ismerik fel a nőgyógyászok, ha nem látszódik mondjuk UH-n egy csokiciszta, amiről gyanakodni kezdenek....
Szia!
Köszi, a biztatást! Drukkolok Neked, hogy sikerüljön a spontán terhesség!!! Eddig akárkivel beszéltem, azoknak gnrh után sikerült! Mondják, hogy minden agyban dől el, biztos fog sikerülni.
Szia!
Megkérdezhetem ki volt ez a nagyon ügyes orvos? :-)
Szia,
Köszi, én is azt remélem, hogy ki tudja szedni csonkolás nélkül, de hát én sem tudom, hogy van-e máshol is esetleg endo, persze gyanítom hogy van a bélrendszeri tünetek miatt.
Te rendbe jöttél műtét után?
sziasztok lányok,
1 hónapja szedem a visanne-t endo műtét után. elvileg nem "szabadna" megjönnie, most mégis úgy néz ki, hogy megjön...ez vajon mitől lehet? 48 napja volt meg legutóbb..és 31 napja szedem a gyógyszert.
Valakinek volt hasonló?
köszi, Lívia
Szia,
olvaslak, nem semmi amin keresztül mentél eddig! Sok erőt és kitartást kívánok, a visanneről én is azt tudom írni ne félj annyira, nekem semmi bajom nem volt tőle amíg szedtem (4 hónap)....
Szia! Sajnos az endó nem múlik el, mint egy sima ciszta. Előbb-utóbb meg kell műteni, és akkor már inkább előbb, mert igen gyorsan el tud terjedni.
Szerintem megér egy utat Bokor doki. Én Szabolcs-Sz. megyéből járok hozzá.
Sziasztok!
Még nem jártam itt nálatok, de "sajnos" ide sodort az élet. Nőgyógyászom endometriózis gyanút állapított meg. Ahogy olvasgattam Dr. Bokor Attilát sokan ajánljátok. Győr-Moson-Sopron megyében lakom, de ha tényleg olyan jó orvos, akkor megéri felutaznom hozzá Budapestre. Babát szeretnénk, de rossz citológiai lelet miatt, most más műtéten kellett átesnem. Nagyon szeretnénk babát a párommal, de egyenlőre a műtét miatt még a próbálkozásig se juthattunk el, így azt sem tudom, hogy spontán módon jelenleg teherbe eshetnék-e. A korábbi orvosom egyébként cisztára gyanakodott. Tudtok esetleg olyanról, hogy valakit nem kellett megműteni endometrózissal? A doktor úr honlapján található telefonszámon sajnos nem sikerült bejelentkeznem hozzá, de remélem hamarosan sikerül és több minden kiderül a számomra az állapotommal és a lehetőségekkel kapcsolatban. Minden hozzászólást előre is köszönök!
Látom sok új lány van megint. Nekem meg a hugomról derült ki nemrég, hogy PCO-s, de nála sem voltak biztosak a dokik, csak abban, hogy valami hormonális probléma :( Neki is alacsony a progeszteron...
Egyébként, hogy egy kis jó hírrel szolgáljak, tegnap voltam a 12 hetes UH-n amin kiderült, hogy a baba inkább 13 hetes és minden rendben van. A férjem csak most kezdi felfogni, hogy végre babánk lesz. És én is. Kitartást mindenkinek, és szép hétvégét!
De volt már műtéted??? Értem én h 3-5 műtét már nem túl célszerű... Node ott az endó, le kell szedni, mert így nem megy a lombik - mint írod. Utána tutti spontán lesz!!! Sztem el is felejtheted a lombikot!!! A petefészkeket Bokor nem csonkolja, ha a petevezetékeket nem roncsolta az endó és átjárható vagy, akkor a műtét után tényleg semmi akadálya nem lesz a spontán babónak!!!
Voltunk párszor Győrben, de végül nem lett stimu - szerencsére!!! :D :D :D ;) ;)
Tünetem elviselhető mensis gőrcs,derékfájdalom,néha comba sugárzó,székletprobléma.Amit rögtön belgyógyászatinak vélnek.Bokor doki is javasolta a diagnosztikus lapart,100%-ra csak igy diagnosztizálható.
Ott kiderűlt,és egyből kitisztított,szerencsére a petefészkeim rendben voltak,viszont máshol tele voltam,hugyhólyagomat az utolsó pillanatban "mentette meg".
Ennek voltak néha pisilésnél nagyon erős gőrcsös,fájdalmaim,de a csempét kapartam,olyan szinten.
Egyszóval,ha ezt nem ismerik fel időben nagyon súlyos károsodásokat tud okozni.
A fájdalomról pedig annyit,hogy nekem pl. magas a fájdalomküszöböm,ezért gondoltam,hogy ez belefér a mensis fájdalomba.
Igazából a mensi alatt nem normális a fájdalom.
Ezután sikerűlt a lombikunk,és biztos vagyok benne,hogy műtét nélkűl nem igy lett volna.
Nekünk is mindíg minden rendben volt,csak nem tapadtak meg.És rajtam kívűl senki nem gondolt endóra.Szerintem keresd meg Bokort.
Szia!
Nekem mindkét petefészkemen endós ciszták voltak (8 ill. 4 cm-esek), megműtöttek, kipucoltak, csonkolták mindkét petefészkemet, és nem laparoscopos volt. Most kaptam 3 havi gnrh-t, várom a menstruációt, és a spontán teherbeesést :-) Csak pozitívan! ;-)
Szia,
nekem saját tapasztalatom nincs, mert nekem pont a petefészkekben nem volt ciszta, cserébe mindenhol máshol endo. :) DE sok lány írt már ide és általában ki tudják szedni a cisztát úgy, hogy megmaradjon a petefészek és ne kelljen csonkolni és utána sok esetben sikerül a baba spontán is vagy ha egyéb ok is van, akkor lombikkal. Ha olyan orvoshoz mész, aki ért ehhez akkor ki tudja neked szedni ezt a cisztát úgy, hogy ne legyen gond a petefészekkel és utána visszaáll a normál mükődése. Voltak itt történetek jóval 3,5 cm-nél nagyobb cisztákkal is és azokat is meg lehet oldani.
Hát sajnos nagyon kevés doki tudja diagnosztizálni akár az endót akár a pco-t... Csak azt nem értem, hogy miért?! Oké, hogy nem tudja 100%-ra kimondani, de gyanakodni lehet és akkor abba az irányba lehet továbbindulni... Áh gáz a helyzet sajnos! :S De remélhetőleg akkor nálad is mielőbb megtalálják a problémát és orvosolják! :)
Nekem volt már 2 műtétem, 2011 év elején és 2012 év elején... Azóta visanne-t szedek és egész tűrhetően vagyok! :))
Köszi,hát ha jól emléxem ösztrogén volt sok nálam,ekkor kaptam fogigátlót,de az se használt+rosszul voltam tőle,úgyhogy abba is hagytam. Sztem is pco lehet ez,de gyulladással kezeltek,és ennyivel levolt tudva,pedig 5 orvos látott 5nap alatt kórházban,előtte meg 3 dokinál jártam,mind mást mondott! Szal 8 orvos se tudta mivan,jó mi?! Tudod a pénz beszél,de ez a munkájuk,hogy kiderítsék mi bajom! Ha tényleg nagy műtétem lenne,az más. Napok óta megőrjít ez a hőhullám,már elmúlhatna :S És te hogy vagy??
84 Ági,hát nem semmi amin keresztül mentél :( nemrég aranyeremet műtötték kivágtak belőle,mert már fájt nagyon.. de már irigyellek hogy jön a baba :))
Ágica1987 Remélem sikerülni fog!! Nővéremék is Tapolcára jártak lombikra 3 szor+majd még megpróbálják,nem adják fel :) Kitartás csajok!! ;)
Sziasztok,
Szeretnek erdeklodni, hogy van-e kozottunk olyan, akinek belszakaszt is kellett eltavolitani a lapar soran? Mutet elott allok, es jol jonne bar szemelyes tapasztalat :((((
Koszonom!
Megkérdezhetem, hogy milyen tüneteid voltak? Nekem se vészes, de nagyon hasonlóak ahhoz, amiket itt a lányok írnak, enyhébb formában. A derékfájás az, ami talán kicsit zavaróbb.
Bokor dr rögtön műtétet javasolt vagy már a műtét előtti vizsgálaton is felismerte, hogy endoról lehet szó?
Akkor Neked utána sikeres lett a lombik?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy valakinek van-e tapasztalata abban a kérdésben, ami engem most nagyon foglalkoztat. Nekem a petefészkemen egy 3,5 cm-es endo van. Elvileg már eléggé bekebelezte a petefészket, de azért próbálkozik még szegény, a lombikoknál mindig termelt petesejtet (1 db-ot), ami aztán nem termékenyült meg sosem. Azért nem lett jó a sejt, mert ott már nem jó a vérellátás. Volt valakinek olyan tapasztalata, hogy az endos ciszta eltávolítása után életre kelt a petefészke és termelt újra jó minőségű sejtet? Stimulációnál vajon hogy viselkedik az ilyen műtött petefészek?
Nem javasolt senkit,saját magam kerestem meg Bokor dokit.
Nekem nem voltak vészes tüneteim,Kőrösi doktor nem is gondolt endóra,sőt rajtam kívűl senki.
Mégis elég súlyos III-IV. stádiumban találta Bokor doki.
Viszont a hat havi utókezelést Kőrösi doktor is javasolta.
Én sem vágtam volna bele az 5. stimumba,és jó volt a megérzésem.
Ha úgy érzed nézesd meg,mert tünet nélkűl is lehet endó.
Szia!
Igen, Győrben a legjobb kezekben vagyok, szerintem az egész országban ők a legjobbak. Nagyon odafigyelnek mindenkire, bárkinek jó szívvel tudom ajánlani. Egyébként tényleg azt mondta Kőrösi dr, hogy minél több műtétje van valakinek, annál nehezebben lesz stimulálható.
Szerencsére a petevezetékeim átjárhatóak, férj is ok, úgyhogy azt remélem, hogy ha megműtene Bokor dr, akkor spontán is jobbak lennének az esélyek.
Te most Győrbe jársz? Hol tartotok?
Szia!
Én is Kőrösi doktorhoz járok. Nem azt mondom, hogy ellenezte, de nem javasolta. Mivel a tüneteim úgymond elviselhetőek, nem akart vele foglalkozni. Azt mondta, h akkor kell műteni, ha elviselhetetlen, zavaró tüneteket okoz. Viszont nem tapadnak meg az embriók, és így a 4.kísérlet után én azért mégis megműttetném.
Azt nem tudod véletlenül, hogy endo műtétre Kőrösi dr kit szokott javasolni? Vagy Bokor dr-t ő javasolta?
Bocs, egy kicsit megkavartam, szóval úgy értettem, hogy a műtét árán felül van a további vizsgálat ára.
Azt hiszem a honlapon, le van írva részletezve, hogy mit tartalmaz a műtéti csomag.
Szia!
Magánklinikán hamarabb fogadnak, szerintem 1-2 héten belül van időpont konzultációra, és már akár a következő ciklusban mehet a műtét. Szerintem jobban ráérnek, kevesebb a fizetős beteg, mint a TB-s. Én a Róbert Károlynak (dr Fülöp)és a Versys-nek (dr Vereczkey)érdeklődtem utána, sajnos elég drága mindkettő, a honlapjukon fent van az árlista, de szerintem ezen felül kell fizetni a vizsgálat előtti utáni UH-t, egyéb szükséges dolgokat. Szakmailag mindkettőt dícsérik, de nem tudom megítélni, hogy Bokor dr-hoz képest mennyit tudnak, ebben nincs tapasztalatom.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval