Endometriózis! (beszélgetés)
Szia,
sajnálom, hogy műtét után fáj, sajnos én nyilatkozni erről nem tudok mert rögtön kaptam a gnrh kezelést, de utána nekem is fájt és nem tudom miért mert a kezelés után mondta a doki hogy kizárt hogy az endotól, pedig jöttek vissza ugyan azok az érzések, én is reménykedem benne, hogy csak az összenövésektől vagy ilyesmi. Én is szedtem cataflamot, de azt nem ajánlották a bél miatt így algopyrin injekciót ittam meg, ami némileg használt még műtét előtt, sajnos a gnrh kezelés után is kellett meginnom a 3. menstruációnál már párat emlékeim szerint megint erősödtek a fájdalmaim. Kíváncsi leszek a terhesség mennyire nyomja vissza az endot, nagyon remélem vissza mert azért egy kis Baba mellett is iszonyú lehet ezzel a fájdalommal élni. Az algopyrint nospa kombinációt is ajánlották többen, aztán én azt nem próbáltam, de az lett volna a következő, sokáig nem tudtam semmit szedni mert megszokta nekem is a szervezetem valószínű... Kitartást és remélhetőleg nálad tényleg csak a műtét utáni fájdalmak vannak, ilyen gyorsan nem jöhet vissza azért semmi remélhetőleg!
Sajnálom,hogy Te is ebben a cipőben jársz!!!
Bízzunk benne,hogy mindkettőnk (és még sokunké) dolga jobbra fordul végre!!!
Neked mikor lesz a műtéted???? (nem olvastam vissza itt az oldalakat...)
Én is azon leszek a héten,hogy mindent rendbe hagyjak itthon....és hamar itt lesz a csütörtök,amikor bizony menni kell.....:(
sok a hasonlóság köztünk, 2 gyermek és vágyakozás még egy után, vetélések .... és most műtét.
tényleg fantasztikus, hogy a férjed így bátorított!:-)) Igen, én is néha a feladás felé hajlok, aztán megint bízok, de gondolatban sokszor elengem a harmadik babát, pedig érzem, hogy nagyon szeretne jönni. Persze mit is beszélek most erről, első, hogy rendben legyek, most erre kell koncentrálni. Megyek, mert hajnali fél egy van, egy hete rámjött a rendet kell tenni a lakásban műtét előtt hangulat és épp a fürdőszobát most fejeztem be. Drukkolok Neked, majd várom a fejleményeket! Jó éjt!
Szia!!Köszönöm szépen!!!
Jaj...már én is nagyon bízom benne,hogy végre kiderül,mi okozza a fájdalmaimat.....kezdem feladni ezt az egészet!!!!
Sok erőm nem volt a babáim elvesztése után...de a párom végig mellettem volt és nem hagyta ,hogy feladjam!!És milyen jól tette!!!!!Most 2 gyönyörű gyerkőccel büszkélkedhetek.ÉS ha belegondolok....lehet,hogy nem is lesz lehetőségem mmég egy gyerkőcöt vállalni,ha bebizonyosodik ez a fránya endo......:(
Örülhetek,hogy így alakult az életem és megadatott,hogy édesanya lehessek!!!
Szia!
Köszi, nagyon jól jön most a bíztatás. Ugye Te is nemsokára találkozol Bokor doktorral, azt írtad május közepén, az már itt is van, de jó:-)
Sziasztok!!!
Rég jártam már itt.....
Pénteken megint nekifutunk a lapar dolognak...:S
Mert ugye a múltkor elmaradt.Nagyon nem bánnám már,ha végre túl lennék ezen az egészen.És kíváncsi is vagyok,hogy valóban endo áll e a bajaim hátterében.Sajnos a kürettel előrébb nem jutottam.Igaz a vérzés megállt,de a hasam jobban/másképp fáj,mint eddig...:(
Szia!
Nagyon drukkolok Neked! Minden rendben lesz!!!
Jó kezekben vagy. :-)
Végül muszáj volt bevennem egy cataflamot, azzal estig elvoltam. Mire elmentem aludni, megint kezdett fájni, de szerencsére elaludtam.
Ma még tűrhető, remélem, nem lesz rosszabb.
Neked nem fordult meg a gondolat a fejedben hogy pont a fog.gátló váltotta ki az endot? Mert nekem az az érzésem. Mivel meterséges ösztrogén az is, ami felhalmozódik a szervezetben... bár a doki szerint biztos nem attól van. De arra nem adott magyarázatot, hogy miért múltak el a fájdalmaim, amint abbahagytam a szedését. Sőt, az előtte hátrahajlóként diagnosztizált méhem fél év múlva már normál pozícióban volt. (Olvastam már ilyet neten más endos tapasztalatai alapján.)
Hát ez brutális... :( Én komolyan nem értem... :(
A kicsit stimulálni alatt a clostyt érti gyanítom. Egyetértek Lidivel, ezzel a "stimuval" kapcs-ban kérd ki mindenképpen Bokor véleményét. Sztem attól h rendszertelen a mensid még van peteérésed, így én nem teljesen értek egyet ezzel a mini stimuval!! Sztem rendelj a netről nagy csomag ovulációs tesztet és használd minden nap! Nyálkahártya vastagításra esténként 1 dl bort nyomhatsz az ovuig!! Ezek jobb dolgok mint egy closty...
Szia!
A műtét előtt mensikor nekem sem voltak durva fájdalmaim, sőt nekem is durvább volt mikor szedtem a fogigátlót. :( Deeee a műtét utáni első mensikor a falat kapartam... Utána nagyjából beállt arra a fájdalom, h minden mensikor 1 algoflex M-et kellett betolnom, néhány mensi kivételével...
Köszi BiaknaForgó a választ! Szerintem még nem is gratuláltam Neked, kívánok örömteli pillanatokat az elkövetkező fél évben, de szép időszak!!:-))))))
Képzeljétek, ma voltam bent betegfelvételen, találkoztam Bokor doktorral(nem volt muszáj, csak felhívtam, mert voltak kérdéseim). Nagyon kedves és figyelmes volt, minden kérdést végighallgatott, válaszolt, pedig épp rohanásban volt. Nálam a hozzáállás nagyon sokat számít, jó így bemenni.Kérlek, szorítsatok értem!:-))))
szia,
az sztk-shoz mentem vissza, mert múlthéten mondta, hogy most vigyem vissza a papírjaimat és felvételeimet. Bokor dokihoz júni 4re kaptam időpontot, és itt meg megnézett újra ultrahanngal is, azért gondoltam, hogy visszamegyek, hátha már nem látja, de sajna még ott van.
Szia,
most voltál újra dokinál vagy ezt még az sztk-s mondta?
az már nagyon durva lenne, ha visszajönne ennyi idő alatt, neked még nem is volt annyira rég a műtéted.
bár nekem is még csak 5 hónapja volt, és ma is megnézett az sztk-s doki és azt mondta semmi változás, ugyanúgy ott van a 3*3 edonak látszó ciszta a jobb petefészkemben. Ami jó, hogy lát tüszőket, sőt egy 10mm is van, de az a gáz, hogy most vagyok a ciklus 14. napján és ahhoz képest nagyon kicsi sőt még a nyálkahártya is csak 5mm. Mondjuk azt mondta a doki, hgoy mivel rendszertelen kissé a ciklusom, ebből még lehet peteérés is :)
Az a véleménye hogy endokrinológushoz kellenne mennem és kicsit stimulálni, mielőtt belevágunk a lombikba, mert szerinte sikerülhetne anélkül is a baba. úgyhogy júni 4-re kaptam is időpontot, remélem segítenek
Köszönöm a választ és a tippet, megynugtattál :)
Panadolra én is gondoltam, extrát a koffeintartalom miatt nem szedhetek sajnos.
Papaverint vettem ma be, de semmit nem használt.
Schüssler sót (a 7-es, Magnesium phosphoricumot) szoktam még használni, azt fogom kipróbálni most, ha megtalálom.
Nekem is akkor volt, emiatt barnázgattam sokáig a műtét után esteleg? (Több mint 1 hétig.)
Ráadásul a zárójelentésemre csak annyit írtak, hogy ciklus 8. napjának megfelelő vatagságú nyálkahártyát láttak... az cseppet vékony pé. előtti, 13. napon, nem?
Ez normális. Gyógyulnak benn a szerveid. Azért egy műtét jól megbolygat odabenn mindent, szóval adj időt a gyógyulásnak. Nekem nagyon fájt a műtét utáni első (illetve második) mensi, de aztán teljesen jó lett (miután abbahagytam a Visanne-t).
Fájdalomcsillapító közül én Panadol extrát szedtem, terheseknek meg a paracetamol tartalmú szereket ajánlják.
Köszi, mi is jól vagyunk :) Én a 13-14. hétben járok (az UH-s szerint már 14.
Ági, de jó neked! A párom is nagyon szeretne fiút (bár a kislányé is tuti odalenne), de mi még nem tudjuk a nemét. Majd a 20. heti UH-n kiderül, remélem :) Nekem amúgy jöhet kislány is vagy kisfiú is.
Veled mizu Angylaka87?
Sziasztok, a laparoszkópos endo műtét óta most jött meg először a menzeszem, az elején kezdtem örülni, mert egyáltalán nem fájt semmi. (Igaz, az első 2 nap inkább csak erősebb barnázás volt, mint rendes vérzés). Tegnap este óta viszont görcsölök, pont annyira csak, hogy küzdök a gondolattal, hogy bevegyek egy cataflamot, de még mindig csak tűröm. (most már rendesen megvan). Ez lehet még csak a műtét utóhatása, hogy jobban fáj, vagy ez így is marad majd?
Lehet, ez furán hangzik, de nekem az utóbbi 8-9 hónapban nem igazán voltak nagy görcseim, inkább a puffadástól szenvedtem jobban, attól fájt a hasam. Endora utaló nagy görcseim addig voltak, míg le nem raktam a fog.gátlót (akkor viszont a napi 3 cataflam se volt elég, gondolom, nem kell bemutani senkinek az érzést :( ) Remélem, nem jönnek vissza azok az idők!
Milyen görcsoldót érdemes még kipróbálni? Nem szívesen szedném tovább a cataflamot, mert nekünk a baba az elsődleges cél, ennek az útmutatójában meg benne van hogy terhesség tervezésekor nem ajánlott, negatívan befolyásolhatja a termékenységet :(
Szia, 25. Hétben vagyunk :-)
Egész jól! nagyon megy az idő. Igen tudjuk kisfiú lesz a KisBabánk. Te hogy vagy? Mi újság?
84Agi! Mi a helyzet,hogy vagytok?Hányadik hét is?A baba nemét tudjátok már?
BiankaForgo nálad mi a helyzet?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval