Endometriózis! (beszélgetés)
Igen, igazad van, hogy először beszélni kell Bokorral, az a legbiztosabb, én is így tettem :). Nálam egyértelműen igazolhatóan benne van a bélben az endó és erre írtam, hogy ilyenkor kéri mindkét vizsgálatot.
Semmiképp nem buzdítottam senkit, hogy kidobjon plusz 35ezret csak úgy magától az ablakon, mindössze szóltam, hogy olyan esetben ahol bele van nőve a bélbe, Bokor két vizsgálatot is szokott kérni, így nem elég egy MR-el kalkulálni :)
Bocs, ha félreérthető voltam :)
Szia,
Bokor általában két MR vizsgálatot kér (bél érintettségnél legalábbis biztosan).
Hasi és kismedencei. Így már 2x35 ezerrel kell számolni sajnos.
Csak azért szólok, mert úgy látom szeretnél Bokorhoz menni majd...
OLCSÓ MR:
Először Pesten kérdeztem körbe, de sehol nem annyi volt, mint a netes oldalukon, hanem 10 ezrekkel több. Aztán rákerestem Székesfehérváron. Magán, már másnapra akartak adni időpontot(de persze meg kellett várnom a mensest) A KISMEDENCEI KONTRASZTOS MR CSAK 35000.- !!! volt! HELP MR a nevük,csak ajánlani tudom Mindenkinek!!!!!Sorban jöttek utánam is, nem csoda, hogy megy nekik...van egy KIS különbség a pesti árakhoz képest!!!!!
Szia Anna!
Én teljesen új vagyok ezen az oldalon. Most voltam kismedencei MR-en Székesfehérváron,(magán MR-en, de ezerszer olcsóbb, mint Pesten) és a legjobb, ha menses alatt mész.OEP-esen 3 hónap múlva kaptam volna időpontot, de mivel nem pontos a mensesem, nem tudtam volna megfelelő időpontot kérni.
Meg tudná Valaki mondani, hogy Bokor dokinak csak magánrendelése van? Mennyi egy alkalom, + a műtét? Nekem a belet (Szigma), és úgy néz ki, hogy a petefészket is érinti az endo.Azt hallottam, ki szokta vezetni fél évre ilyenkor a vastagbelet.Erről van Valakinek info-ja , tapasztalata?Köszi előre is a válaszokat!
Gratulálok, vigyázz magatokra :)
Ne aggódj a gyulladás miatt, kikezelik hamar és minden rendben lesz. Egyébként terhesség alatt hajlamosabb az ember lánya a fertőzésekre állítólag.
A femibiont azonnal kezdd elszedni, mert kell a folsav a fejlődéséhez.
Igen, végül Bokor műtött, ugye Fülöp nem is vállalta, mert h nem tudta h belenőtt-e a bélbe v sem... Jobb volt ez így sokkal!!!! Bokor eszméletlen lazán kezelte. Ő tudta h nem lesz gond és h simán le tudja fejteni a bélről! Persze elmondta ő is többször is átszakadhat a bél, v esetleg ő vágja át stb. és akkor ki kell tenni a belet a hasfalra, de ezután mindig hozzátette, h de ilyen úgy se lesz!! Hát nem is lett - szerencsére. De ugye el kell mondani a kockázati faktort, mégiscsak a bélnél piszkálódik! És minden rendben volt, minden szuper volt!
Sajna elérhette azóta a bélfalat, mert van akinek gyorsan nő, de nekem úgy magyarázta Bokor h ugye a bélfal többrétegű és azt ő még le tudja fejteni, ami nem szakítja át a bél összes falát. Ami átszakítja ott már általában sebész kell. Azért nekem most így - csúnya mód - az jutott eszembe h ugye ha eléri a bélfalat az endó, akkor Fülöp nem műt meg, átad Bokornak, tehát pénztől esik el... Bocs ha tényleg csúnyát feltételezek róla, de neki is pénz a pénz.
Persze, ez teljesen egyéni. A lényeg hogy végül jòl alakult és rendben vagytok :)
Igyekszem én is vigyàzni és nem hősködni. Ha kell akkor eldobok mindent és pihenek, csak neki ne legyen baja. :)
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, h a hasi MR-t mikor kell csinálni? Az is függ a ciklustól?
Igen persze, femibion 800at szedek. Remélm, te is elkezdtél már szedni valamilyet :)
Ha neked már nézték korábban a progiszintedet, és alacsony volt, akkor neked is ajánlom a palástfű teát, vagy említsd meg a dokinak az endot, és kérdezz rá, kell-e progeszteron pótlás. Bár szerintem amíg nincs vérzés, nem valószínű hogy adnak. Látod, én még most sem kaptam, pedig még mindig barnázgatok 2 nap után is.
De azért jobb letisztázni a dolgokat időben :)
Ja és hogy neked korai-e, azt majd a doki megmondja, max. visszahív még egyszer :) de ne aggódj, idő kell hozzá, hogy ők is pontosabbat tudjanak mondani.
Nekem nem fáj a műtét helye, bár ma is szurkál picit a méhem körül, de az állítólag a tágulástól van, ahogy növekszik a méh.
Az elő hetekben lehet mensi szerű görcs, rövidebb ideig tartó nekem is volt többször, az is attól van, hogy tágul a méh. De ez normális terhességi tünet, nem az endotól van az sem.
Én dolgozom, és nem vagyok veszélyeztetett, nem kezelnek másképp az endo miatt.
Tegnapelőtt este berohantunk az ügyeletre, mert pár csepp vér volt a wcpapíron, megnéztek uh-val, minden rendben, most kellene kb. a 2. menzeszemnek megjönnie, azt mondták lehet ettől van. Azóta még barnázgatok kicsit, de vér nincs. Épp most hívtam a dokimat, ő is mondta, hogy nyugodjak meg, az uh a lényeg, hogy ott rendben találtak mindent, sajnos a barnázgatás hetekig is eltarthat :S
És még így sem vagyok veszélyeztetett terhes.
Iszom a palástfű teát, most újra napi 2-t, igyekszem sokat pihenni és remélem, hogy tényleg nem lesz baj, mást nem tehetek.
Igen,tudom,hogy még nem lesz szívhang,de tudni szeretném,hogy jó helyen van-e a picikém :)Amugy legközelebb már Sopronban megyek Dokihoz,addig nem szeretnék várni Remélem nem lesz gond!!Megírom h mi volt!!:)
Am igen én is úgy gondolom,h veszélyeztetett kismamák az Endosok,mert nekem fájdogál a műtét helye,de nem folyamatosan!!!!Remélem nem lesz semmi gond .én már nem dolgozom :)
Tényleg alapból veszélyeztettek az endós kismamák???? Én ezt speciel nem hallottam...
Dina mennek a drukkok!!!! 6. hét körül van általában legkorábban szívhang, szóval ahhoz még talán korai a doki, de azt már látni fogjátok h jó helyen van e!! :)
Szia!
Hát Fülöp nagy szaktekintély, én is annak tartom, DE amikor nála voltam a végbéltükrés után, ahol nem tudták egyértelműen megállapítani h bele van-e nőve a végbelembe az endó v sem, közölte h ő tutti átvágja a bélfalat és akkor kipakolja a beleimet a hasfalamra... (Itt volt az első sokk...) Aztán közölte h de Villach-ba megműtenek alsó hangon 3 millióért (Itt már zokogtam...) Aztán 5 perccel később közölte, h de egyébként Bokor doki elég ügyes, akkor már kb 100 ilyen műtétet csinált, szóval célszerű lenne elmennem hozzá. Én utólag fogtam fel mennyire szemétség volt így rámijeszteni!!!! :(
Én 5+6-nál voltam először, akkor volt 10x11x16 mm-es petezsák és benne a szikhólyag.
Sokkal korábban nem érdemes menni, mert nem sokat lát a doki, főleg ha a peteérésedet sem tudod pontosan, akkor még csúszásban is lehetsz és csak fölöslegesen aggódsz, hogy miért nem látja, amit kellene.
Minden rendben lesz, ne aggódj :) Hadd nőjön az a bogyóka ;)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval