Endometriózis! (beszélgetés)
Szia!
Ne légy depis! Gondolj arra ha végre meglesz a műtét utána egy teljesen új ember leszel, endomentesen. Ez legyen előtted, légy pozitív. Tudom nem egyszerű még most én is hasonló lelkivilággal vártam a műtétet, de azóta sokkal egyszerűbb minden, és jól vagyok! Kitartást, és mosoly :-) !!!
Sziasztok!
Csatlakoznék... :( Nemrég derült ki, hogy nekem is endóm van.
A hátsó hüvelyboltoztban van egy csomóm (a hüvely és a bél között, de a bélben szerencsére nem találtak elváltozást), illetve a méhnél, a bal petefészeknél is látszik valami elváltozás az UH-n. Nem mellékesen hátrahajló méhem van, valószínűleg az endó által már le is tapadva (az "alatt" meg a csomó).
Erre azt mondta az altatóorvos a vizsgálatnál, hogy maga az endó is "remek", de én még külön csemege is leszek az orvosomnak. (Azért látom, nem az én helyzetem a legrosszabb itt...)
A laborom tökéletes, csak a CA125 lett 74.
A műtéti időpontra várok, a SOTE II-n fognak műteni. Hogy utána mi lesz, a műtétkor derül ki, remélem, nem találnak további "csemegét". Azt mondták, menni fog laparoszkópiával, hát remélem...
Most a műtét időpontjára várok, közben depizek. :(
Csajok, ti viszont szuperek vagytok! A legtöbb infót tőletek tudom... Köszi.
Pontosabban mit jelent, hogy a Ca 125 nem annyira megbízható?
Azért ha magas, az tuti endó, vagy nem?
Szia!
Én is a steviát tudom tanácsolni xilit helyett (az eritritet nem próbáltam), nekem a stevia bejött :) Meg hát a nyírfacukortól sincs semmi bajom :)
Szia Linda!
Eritrit vagy stevia, de nekem az eritrit nem igazán édes a steviának meg nagyon érzem a mellékízét! :S :) Viszont nem vagyunk egyformák, sokaknak bejön az eritrit is és a stevia is!
Sziasztok!
Tudtok Nekem mondani a nyírfacukorhoz hasonló természetes édesítőt? Mert nekem ha nagyobb mennyiségben eszem általában hasmenésem lesz. Pedig már több mint fél éve használom. Szóval a hozzászokási idő letelt :)
Előre is köszönöm!
Szia Nitus1!
Nem akarlak elkeseríteni, de a véres-nyákos székletet más betegség is okozhatja...:( Nekem tavaly januárban kezdődött, borzasztó erős hasi görcsökkel, véres hasmenéssel. Tükrözés, szövettan után a diagnózis: colitis ulcerosa. Mensitől teljesen függetlenül jelentkeztek nálam a tünetek, az endot pedig csak idén márciusban diagnosztizálták nálam... Ha lehet javasolni, szerintem mindenképp mondd el az orvosodnak, és érdemes egy gastrós kivizsgálásra is elmenni. Hátha csak egy fertőzés... Remélem, nem rémisztettelek nagyon meg, nem állt szándékomban, de érdemes kideríteni, mi okozhatja a panaszaidat.
Tünetmentes, szép napokat kívánok mindenkinek!
Az ö.d. nem csak akkor van, ha magas az öszt.szint és normál a progi. Nekem pl. normális volt az öszt. szintem és alacsony a progi, mikor elkezdtem a krémezést. Mindig a kettő aránya számít.
Valahol írtátok, hogy a Visanne-ban is progi van. Igen ám, de nem mindegy, hogy milyen fajta. Azért van a gyógyszernek 100 mellékhatása, mert szintetikus, kémiai anyag. A krémnek nincs mellékhatása (bár okozhat az elején reverz tüneteket). Szerencsére nekem nem hozza meg előbb a mensit, el kell találni, hogy kinek mekkora mennyiség a jó. . Régóta krémezek, valamikor ellenőriztetni fogom a hormon szintjeimet, hogy alakulnak, kíváncsiságból. Az is lehet, hogy valamikor a közeljövőben abba is hagyom.
biztosra csak a laparral, de nálam jelek is voltak
ca125 állítólag nem annyira nagyon megbízható
nálam csak a jelekre lehet hagyatkozni és persze az uh-ra, ami szintén nem pontos:(
egyenlőre még a jelek nincsenek meg, de azért figyelem magam
Többen írtátok, hogy vizsgálták, és szerencsére nem újult ki az endó.
Úgy tudom, hogy csak laparoszkópiával lehet biztosan kimutatni, akkor hogyan vizsgálták nálatok?
Ca125?
Nekem egyedül a kávé elhagyása nem megy:( Egyszerűen nem tudok leszokni róla. pedig rajta vagyok. 1x volt, hogy nem ittam 1 hétig, de az a fejfájás:(
De csak napi 1 csészével iszom a 3-4 helyett, ez is nagy eredmény számomra.
Szóját, vöröshúst kiiktattam, bár azért a házi füstölt kolbászunkból szoktam enni. Úgy tudom, hogy a vöröshús akkor gond ha sütik, akkor keletkezik az az anyag ami nekünk gondot okoz, ettől függetlenül kerülöm, mert nem tudni, hogy mi az igazság.
Bocsi, még egy utcsü kis infó
Az izoflavonok a hüvelyesekben, főleg a szójában
A lignanok a gabonafélékben, olajos magvakban, főleg a lenmagban találhatók
A lenmagban lévő fitoösztrogén az ösztrogén receptorhoz kapcsolódik, de azt nem stimulálja. A lenmag fitoösztrogénje versenyre kel más ösztrogénekkel, melyek máskülönben stimulálnák az ösztrogén receptort. A lenmag fitoösztrogénje gátlószerként viselkedik.
Valahol lehet, hogy itt a magyarázat, hogy a fitoösztrogének között is van különbség és ezért kell a szóját hanyagolni, és esetleg a lenmagot eszegetni. Természetesen nem meggyőzni akarok én senkit, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat:)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval