Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Szerintetek az normális ilyen esetben,hogy ugye fogamzásgátlòt kell szednem folyamatosan hogy ne jöjjön meg,és miòta elkezdtem szedni,rá kb két hònapra,augusztus òta van barna folyásom. Ez olyann h tart kb 5 napig,utána egy hétig semmi,megint pár napig van,és megint semmi. De megjönni rendesen nem szokott. Egyáltalán meddig szabad folyamatosan szedni fogigátlòt?
Szia, sok helyen igen alapfeltétel, bár pontosan a sote I-n nem tudom. És neked miért volt lombik? Melyik sotén voltál?
Sziasztok!
Van itt valaki aki esetleg győri?Tudnátok nőgyógyászt ajánlani Győrben aki jártas az endoban?
Köszönjük szépen :) Nektek is minden jót kívánok!
Az inszemhez kérnek laparoszkópiát? Nekem lombikom volt a sotén most júniusban, a műtétem pedig tavaly májusban volt.
Szia Bridget! Rég nem beszéltünk... Nekem most volt szeptemberben az első lombik. Sajnos nem voltam olyan szerencsés, h elsőre sikerüljön. De majd biztos legközelebb. Veled mi a helyzet, szeded még a Visiannet?
Ja értem, nekem átjárhatóak a petevezetékeim, ezért gondoltam hogy talán először az inszemet fogják ajánlani, feltéve ha addig eljutunk.
fogalmam sincs, teljesen nem vagyok képben az inszemmel kapcsolatban, nekem igazából fel sem merült ez a lehetőség, csak a lombik. Bár őszintén szólva nem is jártam utána, de minden ismerősömnek, aki hasonló cipőben jár, rögtön a lombikot javasoltak.
nekem a hormonos vizsgálatok már megvannak, voltunk endokrinológusnál és mindketten kaptunk néhány gyógyszert, ami segíthet a teherbeesésnél, úgyhogy én azokat már szedem
azt nem tudod esetleg, hogy az inszemhez mennyi időn belüli laparos műtétet fogadnak el ott a sotén? Mármint hogy az lehetséges hogy 6 hónapnál nem lehet régebbi a laparos műtét? (erről nem mondtak semmit, de gondolom van valami feltétele)
Oh szegénykém, két műtét is volt..:( Amúgy az endora lehet gyógyír a diéta is. Én most úgy próbálok élni, hogy no búzaliszt, no cukor...és a káros kozmetikumokat is lecserétem gyógyszertári termékekre. Engem amúgy átküldtek a reprod. osztályra műtét után, hogy a hormonokat nézessem meg. Megyek vérvételre, mer a párom is vizsgálatra, de remélem ezekre a leletekre már nem lesz szükségem:))) Nagyon drukkolok Neked is!
igen a sote 1-en voltam és a bal petefészkemben volt egy 5cm endo ciszta és a jobb oldalamon voltak összenövések a korábbi műtétem miatt, ami 9 hónappal ezelőtt volt. Az első műtétem után nem kaptam semmi kezelést, a gyors teherbeesés lett volna a gyógyír, de sajnos kiújult az endo, szerencsére csak a ciszta volt, de valószínüleg az okozta a korai vetélést. A petevezetőim csak nagy nyomásra átjárhatóak, a doki szerint nagyon sok esély nincs a spontán teherbeesésre, mert a ciszták miatti gyulladás tönkretette a petevezetőket, de azért azt mondta minden lehetséges, lehet h. most hogy nincs endo helyrejönnek. Ezért amint lehet kezdjük a lombikot is, de én szeretném, ha már a lombikos doki csak a terhességet állapítaná meg és nem azt, h. mennyi szurit kell beadnom :)
Sok egészséget és boldogságot kívánok a kisbabátokhoz! :))
Na ez tök jó:) akkor remélem tartjuk a kapcs. hogy kivel mi lett pár hét múlva:) Sote I-n voltál te is? És endo miatt volt neked is a műtét, amiatt lett nehezen átjárható a petevezetéked? És ezt a műtét során átjárhatóvá tették?
Dejó lenne :)) ha nekem is így lenne, bár nekem van egy kis probléma a petevezetőimmel, mert sajna mindkettő nehezen átjárható, de egyszer már volt pozitív tesztem, úgyhogy bízok benne, hogy mégegyszer megtörténhet velem és most már a fránya endo sem lesz akadály.
nekem a ciklus 14. napján volt a műtét és rá 12 napra meg is jött, úgyhogy kb. 5 nap a különbség a te helyzetedhez képest. Úgy számoltam, ha még két hetet várunk akkor pont az ovuláció környékén már le is telik a 4 hét, ezért én is bízok a legjobbakban :) aztán lesz ami lesz. A legjobbakat és kisbabát kívánok Nektek :)) a következő hónapra.
szia, én nem várok még egy mensit, mert nekem a műtét a ciklus 9.napján volt, így 4 hét után, már a köv. ciklus ovuja előtt leszek, így nagyon nagyon remélem, hogy másodjára már nem fog megjönni:)))))))))
Jajj de jó ilyen olvasni! nekem a ciklus 9.napján volt a műtét így 4 hét leteltével még ovu előtt leszek, így mi is belevágunk a köv. ciklusba:)
Soha nem irtam ,hogy bokorral ne mütesse meg magát valaki,jo kezü orvos !De elfoglalt ezért figyelni kell a munkáját .Ezt hangoztatom nézzétek vissza .Üdv Varga Bea
Szerintem nem lesz semmi probléma, nálam se lett :) a doki lecsekkolta azért a petefészkeimet is, mikor az első uh-ra mentünk, eddig minden a legnagyobb rendben van, remélem így is marad.
Én is úgy tudom, az első ciklusban a legnagyobb az esély, mert addigra csak nem újul ki.. viszont aki hajlamos rá, annál nagyon hamar, 3-4 hónap alatt is visszatérhet az endo. Szerintem nem érdemes várni, hajrá! :)
Szia, engem idén áprilisban műtöttek,9 sikertelen próbálkozós hónap és megannyi gyanú után, igaz nem Bp-n hanem Kecskeméten, a saját dokim, de sztk alapon. Pont ciklus közepén voltam, így a 4 hét türelmi idő után azonnal a dolgok közepébe vágtunk, és abban a ciklusban, tehát a műtét után következő első ciklusban terhes is lettem! :) Nekem a petefészkemen nem volt ciszta, viszont tele volt az egész kismedencém, le voltak tapadva a szerveim (páran talán emlékeztek rám régebbi fórumozók). A doki mindent rendbe rakott, és ma már boldog, 23 hetes kismama vagyok.
Nagyon drukkolok neked és mindegyikőtöknek, hogy sikerüljön!
nekem két hete volt a műtétem szintén a sotén, és az mondta a doki h. 4 hétig ülőfürdő,házasélet tilos. Nekem most jött meg először a műtét után, és pont ezen gondolkodom, hogy lehet-e próbálkozni majd, vagy megvárjuk a köv. mensit. Mi is szeretnék már babát, és sok történtet hallottam már h a műtét után van a legnagyobb esély a teherbeesésre, nemtudom mennyire veszélyes ha esetleg most sikerülne...
Szia!
Köszönöm a búzdítást!Szerintem is arra van szükség ezen a fórumon,hogy megoszuk egymással a tapasztalatainkat,buzdítsuk,segítsük egymást!Én is hiszek abba,hogy lesz babám és minden nőnek,akiken lehet azt mondták meddő,de vannak csodák!És tudjuk a hit ereje csodákra képes.Nem szabad feladni.Gratulálok mindenkinek,aki már túl van a műtéteken és a babáját várja vagy már nevelgeti,nekem ti vagytok a pozitív példa!Sajnos én is rágörcsöltem erre a gyerek témára és lelkileg nehezen viselem,mert a férfiak nem úgy kezelik ezt mint mi.Ez a fórum azért jó,hogy itt sorstársak megértenek.Persze mindenki más.Máshogy hat vkire az injekciós kúra,vki szenved tőle,nekem az volt a legjobb,semmi bajom nem volt,más a Visanne-től szenved,vki abba hagyha vki szedi.Mások vagyunk,de mindannyian meg akarunk gyógyulni.Ez a fórum ezért jött létre.Én nem akarok beleszólni ebbe az egymás kioktatásába,de felháborító,hogy vitáztok.Miért nem lehet más a véleményetek?Minden ember más.Vki erősebb,vki gyengébb,vki így dolgozza fel a dolgokat,persze a sok negatívizmus nem jó és nem is kell,de szerintem ő nem elrettenteni akar,csak figyelmeztetni.Én is sajnálom ami Beával történt,de szerintem ő nem rettegést akar okozni csak intő példaképpen írta le a történetét.Nekem ez a véleményem.Remélem mindenki megbékél és meggyógyul mind testileg,mind lelkileg!Én ezt kívánom mindenkinek!:)
Gratulálok!!! Olyan jó olvasni a sikersztorikat is. Én is egy hónapja vagyok túl a bélendón nekem vágtak és sebész is volt :-D és mi is nagyon vágyunk már a babára, és 29-én fog kiderülni milyen lehetőségeink lesznek. volt már egy lombikunk sajnos vetéléssel zárult az endó miatt, de Te vagy az élő példa hogy igenis sikerülhet, csak kell a pozitív gondolkodás, a jövőbe tekintés, és el kell hinni hogy összejön. Köszönjük, hogy elmesélted. Jó egészséget kívánok Nektek! :-)
Sajnálom,hogy ezt igy fogod fel.Te mindent félreakarsz érteni ugy látom.
Még 1-2 hét sajnos :( Tudom milyen érzés. Nekem az utolsó szuri után 9 hétre jött meg a menzesz, nemsokkal előtte maradtak abba a kínzó mellékhatások.
Kitartás!!!
"Én ezzel csak gyógyulok és senki nem veheti el tőllem ezt a gyógyulási folyamatot."
Másokat viszont ezzel akadályozol a gyógyulási folyamatban. Persze ha Neked nem jó, másnak se legyen igaz? Mert te ezzel NEM segítesz másokon!
Szerintem higgadjatok le,felesleges szócsatázni,így is van elég baja mindenkinek,nem kell ez a feszkó!!!!
Mikor múlik el a gnrh hatása?5 hete vol a szuri,de még mindig szörnyű hőhullámok kínoznak,de már nagyon unom.Meggyulladok!!!!!
További ajánlott fórumok: