Endometriózis! (beszélgetés)
Szia!
2 éve amikor műtöttek endóval és "csak" a petevezetőkön volt akkor pénteken műtöttek és vasárnap engedtek haza azért mert volt egy csövem a tisztulás miatt, de ha azt nem teszik be akkor engem is hazaengedtek volna már másnap!
Úgy néz ki váltani foglak a SOTE-n, én 3-án fekszem be....
Kaptam egy beutalót, amin ömlesztve van a vér/vizelet, az EKG és a mellkas röntgen. Ezt a saját városom orvosi rendelőjében is megcsináltathatom? De hogy fogják ezt az egy lapot elfogadni mindenhol? Vgy először menjek házirvoshoz, hogy adjon beutalókat?... Ráaádásul az egészre van kb 2 napom, és még az altató orvoshz sincs időpontom. Vagy az egészet a kórházban ajánlott elintézni?
Szia
Csak kérdezem,hogy biztos hogy hozzá akarsz menni?Nagyon tulterhelt doki és én is megjártam vele sajnos.
21-22 napos voltam.
Nem irtam,mert a tõbbi nem volt fontos ,tudom,hogy osztrogendominanciam van,lehetne tobb progim.
Fokepp a tsh,fsh,lh erdekelt es a cukorhoz tartozo ertekek.
Endos vagyok !
Csibe vagy többiek! "Sima" esetnél mikor engednek ki a kórházból?
Bocsi az alábbi témáért, de ez (is) foglalkoztat...
Úgy tudom, hogy ha nincs semmi komplikáció (nem vágnak belet pl.), akkor elvileg másnap haza lehet menni, ha tudsz produkálni a wc-n. Na, ez nekem problémás. :(
A végbéltükrözés előtti nekem ricinusolajat kellett innom du. 4-kor, utána csak sok folyadék. A net szerint 2-4 óra múlva heveny hasmenés. Hát nekem még gyenge hascsikarás sem volt, így este még 10-kor ráküldtem egy Dulcolax-ot, de az sem csinált semmit. Dokit reggel kérdeztem, hogy akkor most mi van, és köv. reggelre visszatapsolt. Javaslat: délelőtt és délután is 2xDulcolax, reggel Eva vagy glicerines kúp. Így már OK voltam a csüt. reggeli vizsgálatra, sőt még csüt. este is szaladtam egyet. Viszont legközelebb hétfőn délután voltam wc-n úgy, hogy beküldtem egy Pu erh tea kapszulát vasárnap (ez nem hashajtó, csak lágyítja a székletet).
Ott fogok dekkolni 4 napot csak emiatt?? :o :(
Mindenképpen írd be a referencia értékeket is, mert laboronként kicsit eltérnek, és a mértékegységeket.
Valamint, hogy hányadik ciklus napon voltál vérvételen.
Szia!
Most olvastam vissza :)
Engem jelenleg csak gyógyszerrel kezelnek. Ha nem késő még szívesen kitöltöm a kérdőívet.
Kedves kitöltők!
2 kérdéssel probléma volt sajnos.
És nem adtam meg azt a választási lehetőséget, hogy a kezelés után nincs fájdalom, valamint hogy a kezelés után bizonyos tevékenységek nincsenek befolyásolva a fájdalom miatt.
Írtam emailt ezzel kapcsolatban, mert sajnos így részrehajló lesz az eredmény. Sajnálom hogy gondot okoztam, aki erre a két kérdésre máshogy válaszolna min ahogyan tette, kérem feltétlenül jelezze nekem emailben és javítom!
Sziasztok Lányok!
Remélem tudtok segíteni nekem. Dr Bokorhoz érdemes a Soten lévő rendelésére menni, vagy az inkább felejtős és válasszam a magánrendelését?
Esetleg priviben tudnátok árat írni?
Köszi szépen
Kitöltöttem! Sok sikert a Szakdolgozatodhoz!
A Facebook-on is alakultak különböző "endometriózis" csoportok, sztem rakd fel oda is - sajnos a hozzászólásokból úgy látszik, elég sokan küzdenek a betegséggel :(
Szia :)
Engem 2005-ben műtöttek ott...
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Szeptember 29-én hagytam abba a Visanne szedését műtét miatt és mert nem bírtam szedni.
Menstruáltam ekkor( Visanne mellett)
Október 21-én volt hormon vizsgálatom ,ebben kérném a szakértelmeteket.
t4 15,630 qmol/l
t3 4,510 qmol/l
Tsh 4,02 mlU/l
Fsh 4.8 IU/l
Lh 2,4 IU/l
ösztradiol 1565 (cysta miatt)
prolaktin 327
progeszteron 29,85
totál tesztoszteron 1,37
szexuál kötő hormon 171,0
Hemoglobin A1C (ngsp) 5,2%
Hemoglobin A1C (ifcc) 33,3 mmol/mol
Köszönöm !
Valaki járt műtét után Parádfürdőn kúrán?
Nekem egy nőgyógyász mondta, hogy nagyon jó, de eddig egyikőtök sem írt róla.
Sziasztok! Engem a Róbert Klinikán műtöttek. Szerencsére a bélfalat nem törte át, de rá volt kapaszkodva már teljesen. Fájt a végbelem, már nem csak menstruáció alatt, hanem egyébként is, de olyankor még jobban. Görcsölt és folyamatosan szúrt. Vérezni szerencsére nem vérzett ilyenkor. Ezért végül úgy döntöttek, meg a végbél UH is azt mutatta, hogy le lehet szedni bélkimetszés nélkül, mert nem szűrte be teljesen a belet. Hólyag tünetem annyi volt, h a mensi első két napjában nagyon sokszor kellett pisilni. De az, h itt is tényleg van endo, csak a műtét alatt derült már ki. Azt hiszem kb 1,5 hónapot vártam a legutolsó vizsgálat után a műtétre. És a hasam fájt alul, főleg bal oldalt.
A műtétről is írok picit:
- előtte egy nappal kellett befeküdni és aznap már kettőkor meginni a hashajtót, aztán rengeteg vizet
- a műtét reggelén kaptam beöntést, így teljesen tiszta volt a bél...gondolom ez azért volt fontos, hogy jól tudjanak ott piszkálódni vagy nem tudom... :)
- reggel kaptam ilyen trombózis elleni gumiharisnyát, meg egy nyugtató bogyót, aztán már vittek is
- a műtét kb 2 óra volt
- kaptam katétert, de ezt már akkor mikor aludtam, így nem éreztem a felhelyezést :)
- miután visszavittek a kórterembe még aludtam pár órát, aztán mivel sikerült felállnom és kicsit mennem, már ki is vették a katétert
- a drain ami az egyik sebben volt, az kicsit kellemetlen, de nem olyan vészes, másnap reggel azt is kivették
- a műtét után két héttel éreztem magamat úgy,h tudok dolgozni, így 2,5 hét múlva mentem munkába
- egy vágás van a köldökömben, három alul a hasamon, de nagyon szépen gyógyulnak
Azt hiszem hirtelen ennyi, ami eszembe jutott. :)
Csibe!
Örülök, hogy minden rendben nálad és köszi, hogy leírtad.
Ha picit ráérsz, majd írj pár sort a műtét előtti és utáni napokról, hogyan gyógyultál, mennyi idő kellett a felépüléshez (munkába visszamenetel) stb. Köszi! Nekem is ott van a csomó, ahol a tied volt...
Én ezt találtam a stádiumokról korábban:
I: minimális elváltozás; a kismedencei hashártyán szétszórtan 5mm-nél kisebb, csomókat nem alkotó elváltozások összenövés nélkül.
II: enyhe elváltozások; 5mm-nél nagyobb endometrium szigetek, melyek megjelennek a sacrauterin szalagokon és csomókat is képeznek.
III: mérsékelt elváltozások, kiterjedt, egymással összekapaszkodó implantátumok, helyenként csokoládé cisztát képezve, kismedencei összenövésekkel.
IV: súlyos elváltozások, extragenitális elhelyezkedés súlyos összenövésekkel.
(forrás: [link]
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval