Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

11537. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11534. - Maidfish)
2013. okt. 28. 20:51

Én azt szeretem benne, hogy édeskés, mert azért néha megvegveszem, hogy édes ízt érezzek. :)

Én csak azért nem vagyok éhes, mert lefoglal a munka. De a virsli azért jól lakat.

De most hétvégén pl sütőtüköt ettem, az eléggé eltelített 1,5 napra. Ja, meg sok magvat is eszegetek napközben.

Ez a rossz, hogy alig eszünk valamit, és mégis kész vagyon megy el rá...

11536. Bounti (válaszként erre: 11531. - Maidfish)
2013. okt. 28. 20:46
Ezek a kaják jòl hangzanak:) én is általában a csirkehúst variálom valamivel,vagy saláta,vagy csirkemellsonka valamilyen szòszos tésztával,ilyesmi. A reggelire gyümölcstől én még éhesebb leszek:(
11535. Bounti (válaszként erre: 11527. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 20:40
Hát én egyszer pròbáltam hogy ilyen kukoricakenyert ettem valami felvágottal,de annyira éhes voltam egész nap,sőt kb fél òrával utána,hogy azòta se vettem:( Te jòl laksz ezekkel? Mondjuk nekem nem tudom milyen emésztésem van,de állandòan éhesnek érzem magam,főleg ha csak iyen puffasztott rizs meg gyümölcsöt eszek. Sokkal gyengébbnek érzem magam. Olyan igazságtalan hogy pont aki hìzni szeretne(pl én), az nem ehet azt amit szeretne. A fogyòzòk meg sìrnak hogy miért nem tudnak lefogyni... Bocs ha ezzel valakit megbántottam!
11534. maidfish (válaszként erre: 11527. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 20:30

>Kókusztej, rizstej, ...

Tudsz olyan tejnek látszó tárgyat, ami nem édeskés? Vettem natúr rizstejet (bio, kék dobozos), és édes. :(

11533. nagymaya (válaszként erre: 11530. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 20:27
Csak nyugodtan. Ha tudok, szívesen segítek. Ezért vagyunk itt. Nekem is sokat segítettek már a hoxás csajok :-)
11532. maidfish
2013. okt. 28. 20:25
Csajok: ki mikor fekszik be? Mikor kell izgulni?
11531. maidfish (válaszként erre: 11526. - Bounti)
2013. okt. 28. 20:24

Én reggelire ált. gyümit eszek (alma, banán leginkább). Ebédre valamilyen csirkehusi zöldséggel, néha kölessel vagy hajdinával. Ma pl. hentestokányt csináltam csirkemellből (husi, paradicsom, sonka, uborka), a hétvégén sült csirkecomb grillezett paradicsommal, cukkinivel.

A vacsi problémás, csirkemellsonka valami zölddel, vagy maradék ebédről, vagy gyümölcs megint.

Hétvégén még szuper tócsnit is csináltam: krumpli helyett cukkini, liszt helyett kis kölesliszt. :)

Most néztem a Sága új reklámját: pulykavirsli szója és gluténmentesen. Az jó? Mégiscsak feldolgozott cucc...

Mondjuk nekem nem árt 1-2 kiló mínusz...

11530. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11529. - Nagymaya)
2013. okt. 28. 20:23

Köszi szépen a válaszokat!

Bocsi, hogy ennyit kérdezek, sak én ezzel nyugtatom meg magam, hogy a lehető legtöbb infót begyűjtök. Egy kicsit segít. :)

11529. nagymaya (válaszként erre: 11528. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 20:20
Az attól függ, hogy mennyire komoly a műtéted. Mikor ott voltam, a szobatársam három órát volt az intenzíven, aztán áthozták a szobába. Neki is endója volt, de nem kellett vágni sehol. Mármint se beleket, se hólyagot. Gondolom, akinek kell, az tovább marad. Nekem is azt mondta a doki, hogy ha megműtött volna, akkor hosszabb ideig kellet volna az intenzíven lenni.
11528. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11525. - Nagymaya)
2013. okt. 28. 20:09
És hova kerülsz először, az intenzíven kell egy éjszakát tölteni?
11527. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11526. - Bounti)
2013. okt. 28. 20:08

Kókusztej, rizstej, kukoricapehely, pulykavirsli, puffasztott rizs, pulykapárizsi, zöldségek, ez a reggelim általában, nem egyszerre. :)

Napközben nincs időm elmenni enni, szóval Dexi kukoricakenyeret mg puffasztott rizst eszem, meg gyümölcsöket, és Sparos bio sárgarépát vagy céklalevet iszom (bár ez utóbbit ugye színez, így menstruáció környékén kerülöm, hogy tudjam véres-e a székletem...)

Este meg saláta, sült csirke/pulyka/hal, meg főzelékek rizsliszttel és tejtermék nélkül (szar íze van:D), zöldségleves, néha eszem krumplit, meg ezen az oldalon is vannak kaják, amit belinkeltem, meg sütik. Pl az almaleves állati finom, és pillanatok alatt kész. :)

11526. Bounti
2013. okt. 28. 20:00
Én el nem tudom képzelni,hogy mit eszik az,aki teljesen cukor,hús,glutén és tejtermék mentesen étkezik. Most nem bántásbòl,de nekem ez kicsit túlzás,vagy én legalábbis már délelőtt elájulnék az éhségtől és a gyengeségtől ha pl csak gyümölcsöt vagy zöldséget ehetnék reggelire. Ti hogy bìrjátok ezt? Vagy miket esztek egy nap?
11525. nagymaya (válaszként erre: 11508. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 19:40
Látogatási idő délután 4-6 között, hétvégén emellett 10-12 között. Ez arra vonatkozik, hogy ilyenkor lehet a szobákba is bemenni, de a folyosón, ha már ki tudsz ülni, bármikor fogadhatsz látogatókat.
11524. nagymaya (válaszként erre: 11522. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 19:34
:-)
11523. Méry85 (válaszként erre: 11515. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 19:31

Nekem az ARO-ra kellett mennem az aneszteshez műtét előtt!!!

Számomra kész labirintus ez az épület..-de a portán útba igazítanak!!!:-))

11522. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11521. - Nagymaya)
2013. okt. 28. 19:30
Köszi szépen. Azt hiszem ezt most ki kell nyomtatnom, majd követem, mint egy kincskereső térképet. :)
11521. nagymaya (válaszként erre: 11515. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 19:28
A pavilonban. Bejárat, lépcsőn fel, aztán lépcsőn le, a büfénél jobbra, végig a folyosón. Ott van a lift, azzal fel a harmadikra, ott ha kiszállsz, jobbra a folyosó végén lesz. Készülj, hogy jó sokat kell majd várni. Mindig csúszásban vannak.
11520. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11519. - Maidfish)
2013. okt. 28. 19:26

[link]

Itt persze van egy csomó vöröshúsos recept, de azt hagyd figyelmen kívül. :)

És van egy csomó endós sikersztori is. (Meg nem túl sikeres is. :/)

11519. maidfish (válaszként erre: 11518. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 19:18

:(

Én még nagyon kezdő vagyok köztetek, de már látom, hogy nemsokára eljutok odáig, hogy meg fogom utálni azokat, amit most ehetek.

Eddig is csirkemell-párti voltam, és simán megettem majdnem mindent köret / kenyérféle nélkül (pl. vacsi: sonka savanyú káposztával), de szép lassan ki fogok fogyni az ötletekből. :(

Senki nem ismer olyan oldalt, ahol jó receptek vannak nagyjából ránk szabva? Szóval semmi cukor, vörös hús, tejtermék, liszt, krumpli stb.

11518. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11514. - Eperke22)
2013. okt. 28. 19:05
Én ennek a cikknek a hatására kezdtem el egy éve a diétát. Semmi cukor, semmi vöröshús, semmi glutén, semmi tejtermék úgy fél évig, aztán néha sajtot és joghurtot engedtem (most a szeptemberi kórházban töltött napjaim óta megint semmi tejtermék) még teljes kiőrlésű dolgok sem. Tojás néha, de kizárólag nagymamám tyúkjaitól. Ok, néha ettem fagyit, de ezred annyi cukrot sem vittem mint anno... 1 éve 50 centit tudtak vizsgálni a kolnoszkópián, idén 20-at. Ettől még nem adom fel, csak elszomorít. Persz biztos, hogy jobb a belsőmnek, de az endó csak röhög rajtam, és nő tovább. :/
11517. maidfish (válaszként erre: 11516. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 28. 18:48

A "legyoztem" szóban van egy felesleges szóköz, azt töröld.

Érdekes a cikk, de ezt a mondatot nem értem:

"az orvosom diagnosztizálta, hogy annyira átalakultam „belül”, hogy nem találta a méhszájamat (!), mert hátrahajlóként kereste"

A méhszáj az attól még ugyanott van, nem??

11516. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11514. - Eperke22)
2013. okt. 28. 18:41
Nálem nem jön be erre cikk.
2013. okt. 28. 18:39
A SOTE I aneszteziológia hol van? Szerintem totál félreértettem a telefonban...
11514. eperke22
2013. okt. 28. 07:27

JÓ reggelt!

Igaz hogy a kutatasom nem ilyen jellegű, de én jobban hiszek a természetes dolgokban, itt egy jó cikk ajánlom mindenki figyelmébe:

[link]

11513. Bounti
2013. okt. 27. 22:31
Igen,igazatok van,akkor most megnyugodtam:) bár én pl szénhidrátot kb ugyanúgy fogyasztok,vagyis pròbálok durumtésztát enni és barna rizst. Inkább a cukorra figyelek jobban,hogy csökkentsem és vöröshúst egyáltalán nem eszek. Nekem hìzni kellene úgyhogy nem egyszerű a dolog.
11512. nagymaya (válaszként erre: 11511. - Maidfish)
2013. okt. 27. 19:54
Néha kell a bűnözés! ... mert megérdemeljük... :-)
11511. maidfish
2013. okt. 27. 19:23

Lynnnda!

Szerintem várd meg a köv. mensit és ha akkor is fáj, kérj egy időpontot, és jelezd, hogy még mindig. Sajnos mást nem tudsz, de a lényeg, hogy addig se aggódj nagyon, mert az tutira nem tesz jót. :( Ha valami nagy baj lenne, Bokor doki biztosan látta volna (főleg, hogy szóltál is).

Mannarka!

Nagyon örülök a történetednek! Köszönjük és jó babavárást! :))

Bounti!

Szerintem rosszabbat teszel, ha nagyon ennél valami sütit, de kínzod magad és nem eszel, mintha alapban odafigyelsz, de néha becsúszik némi nasi. Nem?

Én mostanában igyekszem nagyon odafigyelni, de amikor kedden a dokim közölte, hogy IV. stádiumban vagyok és kemény műtét vár, vettem egy naaagy rántott csirkehusis szendvicset és megettem. :) Na bumm. :))

11510. mannarka (válaszként erre: 11509. - Bounti)
2013. okt. 27. 18:53
Bounti! Szerintem nem rosszabbodhat, az tény, hogy a szénhidrát nem tesz jót az endo-nak, de azért én se csináltam 100%-osan minden nap a diétát és láss csodát :) Én kb 3 hónapig bírtam a diétát, pedig nem vagyok édességevő szinte egyáltalán, de azért néha egy kis cukorka, csoki,süti vagy cukros tea szerintem megengedett, legalábbis nekem semmi bajom nem lett tőle.
11509. Bounti
2013. okt. 27. 18:41
A diétához hozzászòlva: szerintetek attòl rosszabbodhat az állapotom,hogy néha,mondjuk hétvégenként megeszek pár szelet sütit? Ha vendégségben vagyok,akkor nem mindig birom ki,persze mindig lelkiismeretfurdalásom van:( illetve én eszek pl tejterméket is.
2013. okt. 27. 18:20
Tudnátok valamit arról mondani, hogy mikor van a SOTE I-en látogatási idő, és mennyire szigorú?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook