Endometriózis! (beszélgetés)
Én azt szeretem benne, hogy édeskés, mert azért néha megvegveszem, hogy édes ízt érezzek. :)
Én csak azért nem vagyok éhes, mert lefoglal a munka. De a virsli azért jól lakat.
De most hétvégén pl sütőtüköt ettem, az eléggé eltelített 1,5 napra. Ja, meg sok magvat is eszegetek napközben.
Ez a rossz, hogy alig eszünk valamit, és mégis kész vagyon megy el rá...
>Kókusztej, rizstej, ...
Tudsz olyan tejnek látszó tárgyat, ami nem édeskés? Vettem natúr rizstejet (bio, kék dobozos), és édes. :(
Én reggelire ált. gyümit eszek (alma, banán leginkább). Ebédre valamilyen csirkehusi zöldséggel, néha kölessel vagy hajdinával. Ma pl. hentestokányt csináltam csirkemellből (husi, paradicsom, sonka, uborka), a hétvégén sült csirkecomb grillezett paradicsommal, cukkinivel.
A vacsi problémás, csirkemellsonka valami zölddel, vagy maradék ebédről, vagy gyümölcs megint.
Hétvégén még szuper tócsnit is csináltam: krumpli helyett cukkini, liszt helyett kis kölesliszt. :)
Most néztem a Sága új reklámját: pulykavirsli szója és gluténmentesen. Az jó? Mégiscsak feldolgozott cucc...
Mondjuk nekem nem árt 1-2 kiló mínusz...
Köszi szépen a válaszokat!
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, sak én ezzel nyugtatom meg magam, hogy a lehető legtöbb infót begyűjtök. Egy kicsit segít. :)
Kókusztej, rizstej, kukoricapehely, pulykavirsli, puffasztott rizs, pulykapárizsi, zöldségek, ez a reggelim általában, nem egyszerre. :)
Napközben nincs időm elmenni enni, szóval Dexi kukoricakenyeret mg puffasztott rizst eszem, meg gyümölcsöket, és Sparos bio sárgarépát vagy céklalevet iszom (bár ez utóbbit ugye színez, így menstruáció környékén kerülöm, hogy tudjam véres-e a székletem...)
Este meg saláta, sült csirke/pulyka/hal, meg főzelékek rizsliszttel és tejtermék nélkül (szar íze van:D), zöldségleves, néha eszem krumplit, meg ezen az oldalon is vannak kaják, amit belinkeltem, meg sütik. Pl az almaleves állati finom, és pillanatok alatt kész. :)
Nekem az ARO-ra kellett mennem az aneszteshez műtét előtt!!!
Számomra kész labirintus ez az épület..-de a portán útba igazítanak!!!:-))
Itt persze van egy csomó vöröshúsos recept, de azt hagyd figyelmen kívül. :)
És van egy csomó endós sikersztori is. (Meg nem túl sikeres is. :/)
:(
Én még nagyon kezdő vagyok köztetek, de már látom, hogy nemsokára eljutok odáig, hogy meg fogom utálni azokat, amit most ehetek.
Eddig is csirkemell-párti voltam, és simán megettem majdnem mindent köret / kenyérféle nélkül (pl. vacsi: sonka savanyú káposztával), de szép lassan ki fogok fogyni az ötletekből. :(
Senki nem ismer olyan oldalt, ahol jó receptek vannak nagyjából ránk szabva? Szóval semmi cukor, vörös hús, tejtermék, liszt, krumpli stb.
A "legyoztem" szóban van egy felesleges szóköz, azt töröld.
Érdekes a cikk, de ezt a mondatot nem értem:
"az orvosom diagnosztizálta, hogy annyira átalakultam „belül”, hogy nem találta a méhszájamat (!), mert hátrahajlóként kereste"
A méhszáj az attól még ugyanott van, nem??
JÓ reggelt!
Igaz hogy a kutatasom nem ilyen jellegű, de én jobban hiszek a természetes dolgokban, itt egy jó cikk ajánlom mindenki figyelmébe:
Lynnnda!
Szerintem várd meg a köv. mensit és ha akkor is fáj, kérj egy időpontot, és jelezd, hogy még mindig. Sajnos mást nem tudsz, de a lényeg, hogy addig se aggódj nagyon, mert az tutira nem tesz jót. :( Ha valami nagy baj lenne, Bokor doki biztosan látta volna (főleg, hogy szóltál is).
Mannarka!
Nagyon örülök a történetednek! Köszönjük és jó babavárást! :))
Bounti!
Szerintem rosszabbat teszel, ha nagyon ennél valami sütit, de kínzod magad és nem eszel, mintha alapban odafigyelsz, de néha becsúszik némi nasi. Nem?
Én mostanában igyekszem nagyon odafigyelni, de amikor kedden a dokim közölte, hogy IV. stádiumban vagyok és kemény műtét vár, vettem egy naaagy rántott csirkehusis szendvicset és megettem. :) Na bumm. :))
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval