Endometriózis! (beszélgetés)
Már itthon vagyok tegnap óta. Tök jól vagyok, már a műtét után jól voltam, most egy közepes menstruációs görcsre hasonlít az egész. Annyi, hogy annyira fáj a két kulcscsontom, hogy azt gondoltam a kocsihoz vezető úton, hogy akkor most visszafordulok kórházba. Meg vérzem erősen. De hihetetlen, mert már nem kell aggódnom a székletürítés miatt. :) (Bocsi, csak ez nálam olyan szörnyű tünet volt már.)
Tappintással érzi. Az eredmények alapján bélkivágást mondott, de tapintás után 80%-ot, hogy még ott nem tart, a 20-at meg arra amit a felnyitás után lát.
Sima laparral naponta többször műthet, sebésszel meg hetente egyszer. Hát ja, elég szar a rendszer.
Neked amúgy csak a bélnél észlelték? Ciszta, vagy méhszalag vagy bármi más helyen nem? De ha Lukovich sem mondta, hogy ki kell vágni, mint nekem azonnal még az asztalon (és nekem nem kicsit fájt, hanem iszonyúan, jobban mint a műtét utáni kelés), akkor azért jók az esélyeid, hogy nem kell kivágni, nem?
Ìrni fogok,hogy mit mondott:)
Hát remélem hogy nekem is lesz időpontom 2-3 hònapon belül. Bár ezt nem értem hogy hogy tudja előre hogy bélkivágásos műtét lesz vagy sem. Jò,nyilván kb látja hogy mennyire súlyos a helyzet,de pont itt ìrták többen is hogy ez sokszor csak a műtét közben derül ki,hogy ki kell e vágni belőle vagy nem. Ha ebből indulunk ki,akkor ezzel az erővel mindenki kaphatna 2 hònapon belül időpontot,ha mindenkinek úgy indul neki hogy megpròbálja vágás nélkül leszedni az endot. Na mindegy,felesleges is ezen agyalni. Meg igazábòl azt sem értem,hogy akinek olyan súlyos hogy valòyzìnű ki kell vágni,pont annak kell hosszú hònapokat várni a műtétre?:S
Mikor engednek ki amúgy a kòrházbòl? Jobban vagy?
Mielőbbi felépülést kívánok neked, örülök, hogy szerencsésen túl vagy rajta :)
Ne aggódj amiatt, hogy 4 héttel a műtét után lehet-e már teherbe esni, lehet! (Főleg, hogy a dokid is erre bíztat.)Nekem is pont 4 héttel utána sikerült :D Már írtam erről korábban is, most 26 hetes kismama vagyok ;) Nekem semmilyen panaszt nem okozott a műtét a terhesség alatt. Kívánom neked, hogy te is kövesd a példámat :)
Lányok, aki babát akartak műtét után!
Mikor sikerült kb teherbe esni? Nekem azt mondta, hogy most nagyon jók az esélyeim. Most nem tudjuk, hogy belevágjunk-e, mert csak nem jön össze az olyan egyszerűen, vagy legyenek hormonok? (Mondjuk senki sem szeretné, és mi sem az utóbbit.) Szóval kinek hogy volt?
Köszönöm mindenkinek! :)
Nem tudom mit jelent ez a seb dolog, még csak nem is tőle tudom, hanem a főorvostól, ő aszisztált, annyit mondott, hogy nagy seb, de nem a bélen, ezért ehetek. Úgy nem is izgatott, gondolom egy ilyen ezzel jár.
Komolyan üldözni kellett minden infóért Bokort, de nem adtam fel, csak erre készülj fel te is. Egyszer sem jött be a szobába, csak az intenzíven mikor volt fél perce megsimogatta a karom, h felébredjek, és gyorsan mondott egy-két szót. Folyton rohan, de amint hallottam a folyosón a hangját, már ki is ültem, és így mindent megtudtam.
Az, hogy mikor lesz, az a súlyosságától függ, meg persze a szerencsétől... Végül is én 2 órát vártam rá már eléggé fásultan, hogy mondjon egy időpontot, de ha pontos, akkor még nem mondták volna le, és akkor még én is csak rágnám a körmöm. :) Ezt így utólag visszanézni olyan érdekes. De amúgy azt mondta, hogy 1-2 hónapra van időpont nem bélkivágós műtétre. Persze ez az ünnepek miatt most lehet kitolódik.
Majd írj, hogy veled mi a helyzet mindenképp!
Ez jò,hogy minden rendben:) Örülök neki. Jò,hogy a belekről is le tudta szedni vágás nélkül. Az mit jelent hog ott most seb van? A beleden? Erre kell most vigyáznod? Csak azért kérdezgetek,mert szerintem rám is hasonlò vár. Hétfőn megyek csak vissza a dokihoz,félek hogy csak nagyon sokára lesz műtét. Vagy ez mitől függ?
Jobbulást neked!
Szia
Nem ö ad szerintem idõpontot.
Van egy szám,egy ott dolgozó hölgyé,ès ö ad mütèti idöpontot.
November 20-án mütenek.
Lehet talizunk is.
Zsanetta!
Engem is Szabó doki műt (nem tudom, ott lesz-e a Tömösváry), csak még mindig az időpontra várok. :(( Két hete voltam nála, de még nem hívott. A napokban próbálom elérni, de eddig nem sikerült. Elég idegörlő, jó lenne tudni, hogy 1 hét vagy 1 hónap. :(
Te mikor mész pontosan?
Sziasztok
2 hèt mùlva már èn is tùl leszek rajta.
Fèlek,de bizom Tömösváryban ès Szabò dokiban,de biztonsâg kedvèèrt felhivom Lukovitsot is ,nem e szabin van.
Anna örülök,hogy vègre megszabadultâl a kinoktòl,jöhet a baba.
Remèlem mindenki jòl van!
Örülök, hogy megvagy, gyógyulj meg hamar!
"trutyitáska" - muhahahahaaa (még nem ismerem a kórházi szakkifejezéseket)
Sziasztok! Meg a korhazban, kocsit fadogalosan, de egyben, mindenem megvan ami kell. :)
A naplomba mar leirtam mi a palya, de ide bemasolom: Szoval fiatal vagyok, gyorsabban regeneralodom.A doki azt mondta, hogy mar elegg sulyos volt a helyzet, es nagyon orul h rabeszelt a mutetre, mert gyorsn terjedt. A petefeszekrol leszedte, a belrol is, mondtak, h ott most eleg nagy a seb, es onnan folyik ez a rengeteg trutyi. A mutet meg epp idoben tortent meg, a vastagbelem meg nem kellettkivagni. A petevezetekeim teljesen atjarhatok, es mondta, h johet a baba. Na mondom, h most rogton, marmint a 4 hetes semmi hazaselet utan? Azt mondta, h igen, de addig meg beszelunk.Szoval most doglodom a SOTEn, es varom, h megmutse a tobbieket, es leszedje a trutyitaskam. Remelem hnap hazaenged. En mindenkinek ajanlom ezt a korhazat, mert bar nem csucsszuper, de figyelnek rad, normalis a vizit, es valaszolnak a kerdeseidre barmi van. Es foleg Bokor dokit. Megmentett a meddosegtol, megmentette az eletem.
Nektek is koszi csajok a tamogatast, remelem mar hnap otthonrol irhatok. :)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval