Endometriózis! (beszélgetés)
Szia!
Köszi a megnyugtatást. Igazábòl azért parázok,mert egész sötét szìne van,és kicsit ilyen darabos is,sűrű. Ilyen nem volt még. Azt hittem hogy jò lesz ez a gyògyszer,mert az elején amikor még csak elkezdtem szedni,akkor semmi baj nem volt,utána volt néha barna folyás,ami mindig elmúlt,majd visszajött,és most ez a sűrű valami:(
Neked a legelejétől volt ilyen,ahogy elkezdted szedni a gyògyszert? Milyet szedtél?
Szia,
Ne ijedj meg. Nem gyulladás, vagy fertőzés, hanem ez a gyógyszer miatt van. Én is szedtem szünet nélkül fogamzásgátlót, de én folyamatosan barnáztam tőle, ez ment 1-2 hónapig, aztán Bokor doki le is állította, mert nem volt megfelelő nekem ez a módszer. Most Visanne-t kezdtem el szedni. Ne ijedj meg, nem lesz semmi baj, ha mész hozzá, szerintem ad majd másik gyógyszert :)
Légyszi segìtsetek!
Kicsit most megvagyok ijedve,mert két napja ilyen sűrűbb,barna folyásom van. Elég sötét a szìne. Eddig nem volt ilyen,csak sima világosabb barna folyás,ami elmúlt pár nap múlva. Nem menstruálok,már augusztus òta folyamatosan fogamzásgátlòt szedek,hogy ne jöjjön meg,mert a belemen van endo. A gyògyszertől lehet ilyen folyás? Csak jövő héten megyek Bokorhoz. Lehet valami gyulladást összeszedtem? Köszi
Zsanetta: Esetbemutatás? Benne leszel a tévében? ;)
Szorítok nagyon, és mindenképp írj!
Engem elvileg dec. 5-én műtenek, még bő két hetem van, de az nagyon gyorsan letelik.
A vizsgálataim megvannak, de holnapra kértem egy konzultációt, mert kérdéseim vannak a dokihoz.
Anna: Akkor a 2 hét otthon reális? Én ennyit mondtam a munkahelyemen (feltételezve, hogy minden jól megy).
Ismerős szituáció, sajnos.
Én is kértem hormonvizsgálatokat, még pár éve, okkal. Engem is elküldtek melegebb éghajlatra, mondván, a kórház így is havi x millió Ft mínuszban van, hogy gondolom én, hogy erre van pénz.
Addig kell keresgélni, amíg találsz olyan orvost, aki kiírja!
Te csinâltatod mar a vizsgálatokat?
Hogy vagy?
Szia
Kœszönöm kérdèsed,igen kèszülök,holnap megyek esetbemutatásra,kedden fekszem be,szerdán mütenek.
Mèg fel sem fogtam,hogy ismèt mütèt.
Majd bentröl jelentkezem mert lesz netem.
Jól, köszönöm, egy pár napig baromira szúrt a hasam a héten, de azt a tanácsot kaptam tőletek, hogy sétáljak, mert mozogni kell, és bevált. :)
Igen, 2 hete volt, holnap megyek is dolgozni sajna. :/ Csak ez a TSH böki most a csőröm. :)
Neked mikor lesz?
Anna! Hogy vagy most? Kb. 2 hete műtöttek? Bocsi, pontosan nem emlékszem...
És Zsanetta? Te készülsz a műtétre már?
Biztos megnézeti, ne aggódj, ráadásul a TSH még a TB-nek sem kerül sokba, kb. 1200 Ft :-)
TSH, T3 és T4 vagy TSH, fT3 és fT4, ezeket szokták kérni.
Jobb az fT3 és fT4.
Mondd, hogy fáradékony vagy, vagy ilyesmi.
A lapra referencia értéknek valóban 4,2-ig szokták írni, de az endokrinológusok szerint fiatalabb korban alacsonyabb a jó. Babához pedig 1-2 körüli.
Háziorvos is ki tudja írni, és persze nőgyógyász és endokrinológus is.
Legjobb az 1-2 közötti TSH.
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy én most kezdtem el teljes kiőrlésű cuccokat enni,pontosabban kenyeret,és kb másnap megint rosszabbul voltam(kicsit véres,nyálkás széklet,hascsikarás,görcsölés). Pedig régóta nem volt már ilyen,nem is menstruálok,nem is szokott már véres lenni. gondolkoztam h mit ehettem olyat,amit azelőtt nem,de csak ezt a kenyeret tudom vele összefüggésbe hozni,más különös kajaát nem ettem. Lehetséges hogy pont ettől a kenyértől van? Pedig mindnehol azt olvasom hogy ez egészségesebb,meg nekünk is jobb lenne ilyen dolgokat enni. Vagy nem szokott még hozzá a szervezetem? Most ma visszaállok a rendes kenyérre,hátha jobb lesz. szerintetek?
Sziasztok!
84Agi Gratulálok,most látom csak,hogy megszületett a baba! :D Én is eléggé el vagyok veszve,Bazsi leköti minden időm. :D Szépen növekszik hónap végén lesz 5 hónapos,már van egy foga is,elkezdtük a hozzátáplálást ami nagyon ügyesen megy neki.
A többieknek pedig kívánok mielőbbi gyógyulást/babásodást!Nem szabad sose feladni! :D Szép napot!
Igen, azt már olvastam, hogy ilyenkor nem adnak, remélem sikerül és összejön a babuci! :)
A Délpestiben műtöttek, abszolút meg voltam velük elégedve, nagyon kedves, segítőkész mindenki, remélem a műtétem is jól sikerült, de hát az úgyis csak később fog kiderülni...
Szia! Üdv itt :-)
Örülök, hogy jól vagy és jobbulást kívánok Neked, mihamarabbi gyógyulást!
Én csak annyit tudok mondani, hogy nekem is hormont kellett volna szednem ha nem kezdjük a lombikot, de vannak (sajnos) többen akik ezt jobban tudják.
Hol műtöttek?
Sziasztok!
Új vagyok még itt, de látom sajnos sok itt a nálam sokkal tapasztaltabb. :(
Nekem szerencsére semmilyen tünetem nem volt, csak a szokásos fájdalmas menzeszek (de az már gyerekkorom óta van) és az, hogy egyszer menzesz vége után pár nappal iszonyatosan begörcsölt a hasam. A héten műtöttek egy 38 mm-es csokoládécisztával és endometriózissal, a bal petefészkemből ki kellet venni egy darabot, de elvileg működőképes maradt. A doki azt mondta két hét múlva lesz meg a szövettan eredménye és akkor majd megbeszéljük a további gyógyszeres kezelést. Mi jelenleg még nem tervezünk gyerkőcöt, de azért 1-2 év múlva már jó lenne. :)
A tanácsotokat szeretném kérni, hogy szerintetek feltétlen muszáj a gyógyszer vagyis ha jól olvasgatom hormon azért, hogy ne újuljon ki ez a fránya betegség??? Csak, mert kicsit dundus vagyok és annó akármilyen fogamzásgátlót szedtem mindig volt vmi bajom tőlük... :(
Van esetleg valamilyen alternatív gyógymód ami már tényleg használt valakinek és nem lett újból beteg?
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
Jobbulást és minden jót kívánok Nektek! :)
Szia Anna,
paleolit táplálkozással próbálkozok, most akarok elmenni hatha jógára. Az egyik ismerősöm ajánlott egy hipnoterapeutát, már felvettem vele is kapcsolatot, milyen lelki okai vannak ennek nálam.
Bevallom őszintén most úgy érzem, hogy kicsit feladtam :( elfáradtam:( azért is vettem a bátorságot, hogy írok Nektek. Nem vagyok az a feladós típus, de nagyon elkeseredtem:( privátba esetleg eltudod küldeni annak a leányzónak a nevét vagy nyilvános elérhetőségét, akiről írtál?
Valamilyen diétát csinálsz? Vagy az arwen tornát? Ezt az oldalt ismered? [link]
Nekem egy olyan valaki ajánlotta, aki 6 endó miatti műtéten esett át (trombózissal és minden finomsággal megspékelve :/), újra és újra előjött, és most fél évnyi elég kemény makrobiotika után tiszta, és végre sikerült teherbe is esnie.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék tudtok-e tanácsot adni, lelkileg is és gyakorlatulag is.
Rendszeresen olvasom a bejegyzéseket (amikor tudok felnézek, hátha tanulok a tapasztalatokból)
Mi már túl vagyunk egy lombikon:( 4 műtéten (3 hasi és 1 lapar).
Nekem már csak egy csonkolt petefészkem van. A legutóbbi műtétnél kiszedték a cisztát belőle ( atöbbi része a műtétnek csak a szokásos hasüreg pucolgatás), most voltam kontrollon és most megint van 3 ciszta a petefészkemben (még nincs 2 hónapja, hogy műtöttek Sote II.-ön)
Kicsit elkenődtem:( Nagyon szertnénk babát! A doki szertint most van a legjobb esély, ahogy olvastam másnak is ezt mondták, tehát ez biztos így is van.
Petefészek ciszták mellet, hogy lehet teherbe esni? A doki 3 hónap múlva vár kontrollra, azt mondta ha nem szívódnak fel a ciszták segít kerensi egy intézetet ahol a ciszták mellett is foglalkoznak velem, mert ugye így nem stimulálnak:(
Ha valakinek van valami gondolata, kérem írjon itt vagy privibe, mert én már lassan feladom :(
Előre is köszönök minden észrevételt!
Örülök, hogy jól vagy, és hogy túl vagy te is rajta. Megértem a széklettel kapcsolatos örömödet. Én nem is tudom már mikor voltam ennyire felszabadult, hogy nem kell görcsölni miatta.
Nekem egyből a lombikot javasolta az orvos, és már lehet decemberben be is ültetik őket :-D
sok sikert kívánok nektek a bébihez!!!
fogalmam sincs,hogy máshol van-e a bélen kìvül,egyedül az mr alapján az egyik petefészekben láttak valamit,ami lehet h endo.
Nekem is a legszörnyűbb tünetem amúgy a bélvérzés volt,még most is félve nézem meg.
Amikor a tükrözést csinálták,arra érted hogy neked nagyon fájt? Nekem akkor szò sem volt arrol hogy milyen műtét lesz vagyis Lukovich annyit mondott csak h bedomborodást lát meg nen nagyon tudott tovább haladni. Hát ha azt nézzük,ezek alapján tényleg jòk az esélyeim. Csak legyen úgy!
Örülök h ennyire jòl vagy:)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval