Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Úgy gondoltam én is írok ide pár mondatot.
Mint ahogy tudjátok páran én is endós vagyok 7. operációmra készülök.
Voltam 2x Bokor dokinál,aki kedves ,szaktudásban is bőven ott van ,de kicsit anyagias.
Bár ha azt nézem ki nem az,főleg szülész,nőgyógyászok között. :PP
Jövő év májusára kaptam időpontot műtététre hozzá.
Nekem ez rengeteg idő,én ennyit nem várhatok.
Nem értem pl.,hogy itt van M.ajor Anna aki ha jól tudom kórházba is került,mert tényleg rosszul van ,beteg,miért nem került előrébb és akkor mikor ott volt miért nem operálták meg.
Nekem ez fura. Én 2x kerültem be annó testvérklinikára annó 2006-ban olyan rosszul voltam,de nem engedtek haza,megoperált a fogadott dokim a kiírt időpont előtt.
Tudom ,hogy drága a beavatkozás,és szorít a keret amit erre áldozhatnak.
Vissza térve Bokor dokihoz,egy negatívumról tudok beszámolni ,az pedig az anyagiassága.
Példámon ,az első konzultáción magánba elkérte a bizonyos 15 ezret amit megértek,hisz megvizsgált stb,bár UH nem volt.
Rá 1 hónapra,mert felkészülve mentem elsőre is,volt MR-be is colonoscopiára eredményem,konzultálni mentem ,hogyan tovább.
Nem volt mit megnéznie még egyszer,de csinált hüvelyi vizsgálatot 10 másodperceset kb. és ismét 15 ezret fizettem.
Nem bántam,mert tudom jó doki,és ő az egyetlen.
De nem Nicoll ,műt még bélérintettséget rajta kívül két doki.
Lehet nem tapasztaltabbak,de itt szerintem a sebész jelenléte a legfontosabb,ő tudja mit csinál.
Voltam Tömösváry dokinál,aki 45 percet szánt rám a Klinikán ,tüzetesen kikérdezett,megvizsgált és műt ilyet Szabó dokival és Lukovits dokival.
Úgy gondolom,hogy a Team igen csak jó ott is.
Nincs 1 éves várakozási idő,mivel van alapítványa és ha megcsináltatom az altatáshoz a vizsgálataimat,akkor professzori bemutatás és ott el dől mikor műtenek.
Itt az a lényeg ,ha nem kell petefészekhez nyúlni,akkor ők alkalmazkodnak a lombik időponthoz,mert a cél a teherbeesés.
Hiszek Bokor doki tudásában ,ügyességében ,de szerintem kicsit rózsaszín fátyol van itt emberek szeme előtt.
Egyébként meg tévedni emberi dolog ,csak nem mindegy ,hogy beismerik e az orvos illetve a kórház.
Biztosan állíthatom,hogy minden orvos tévedett már ,nem csak kis dolgokban,bár kinek mi a kicsi.
Nem döntöttem még ,mérlegelek,hogy május és lehet majd csak januárban lombikozhatom ,mert akkor van lombikra helyem ,vagy hozzám igazodik szerintem egy ugyanolyan jó csapat mint az I. nőin.
Beust pedig megértem, próbálja bebizonyitani az igazát,az élete ment tönkre.Lombik,szerintem a dokik tudják ,hogy boztonságosan vállalhatna e gyermeket,mert lehet ,hogy megfoganna,de ki is kell tudni hordani.A hasa ennyi vágás után biztos nem biztos hogy bírná.
És igen próbál mindenbe kapaszkodni,mindenbe rést találni,de kicsit gondoljatok bele az ő helyzetébe.
Egyértelmű baki volt,ezt mint ápoló és egészségügyben dolgozó mondom.
Lényegtelen ki tévedt,mert ott együtt dolgoznak,kommunikálnak,egy egység kellett volna lenniük,de nem voltak.
Tudom mi az hogy félelem,Bea története nélkül is,félek ,hogy jövök ki majd a műtétről,mindenki fél,ez természetes.
Bízni kell!
azért írtam, h ne gondolkodj csakis lombikban, mert
- az nagy anyagi teher (bár ilyenkor nem ez a legfőbb szempont)
- nagy lelki teher
- fizikailag is nehéz, nem a konkrét önszurizásra gondolok, hanem a stimus hormonok azért nem tesznek jót, főleg nem egy endósnak
- várni kell, sokszor hónapokat
- a sikerességi rátája nem szignifikánsan nagyobb, mint a spontán teherbeesésé
ne érts félre, ez nem azt jelenti, h ha lombik kell, akkor az a világvége. sokan végigcsináltuk itt, és bőven megéri, tényleg. csak arra utaltam, h ha lehet máshogy is (márpedig, mint írtam, a csonkolt petefészekkel te akár tucatnyi gyereket szülhetsz, ha "csak" ennyi a baj), akkor - ha csak nem sürget az idő - akkor simán megpróbálhatjátok máshogy, a "régi" módon is! :)
Sziasztok!
Többször olvastam,hogy műtét előtt diétázni kell. Nekem nem mondta Bokor. Segítenétek,miből áll a diéta és hány napig kell csinálni?
Niccoll ! Egyetértek Veled abban,amit Beának írtál!
az szuper, ha nem nőtt rá!! nekem ránőtt (bár át nem tört a bélen szerencsére), de így is le tudta onnan vágni lézerrel Bokor, nem kellett bélszakaszt vágni. (de az sem a világ vége, bár ijesztően hangzik)
örülhetsz is, h nem műtött meg a másik, ha nem ért annyira az endóhoz, nekem még meglenne a másik petefészkem is, ha nem kell sürgősséggel megműteni Győrben :( de mindegy, ez már a múlt!
köszi neked is a gratulációt! (most megsimiztem a hasam, és közöltem a picivel, h igazi sztár lett :D <3 )
figyelj, attól, h egy csonkolt petefészked van, még lehet spontán babád! ha csak kis szövet is van ott, abban még érhet tüsző...nekem jobb oldalon egy kisujjnyi szövet maradt, ezért kvázi "nincs" jobb oldalon petefészkem. DE ez a kisujjnyi is érlelt tüszőt spontán ciklusban és a lombikos stimunál is.
tehát a lombik meg a spontán ugyanúgy mehet a csonkolt petefészeknél! ha lombik kell, az általában zárt/roncsolódott petevezeték, vagy egyéb gond miatt szokott kelleni!
ja és nekem igen, az 1. sikerült a jelek szerint :)
Sziasztok!
Pár napja nem jártam a fórumon és most, hogy benézek látom Bokor doki ócsárolása folyik, ezt sajnos nem tudom szó nélkül hagyni.
Kedves Bea! Azt kérdezted valakitől aki védte Bokor dokit, hogy miért vezeti félre az embereket? Ezt akár tőled is kérdezhetem. Miért vezeted félre az embereket? Mindenki aki ezen a fórumon ír, a saját álláspontját védi. Szerinted aki jó véleménnyel van róla az félre vezeti az embereket, de te aki negatív véleménnyel vagy róla te nem vezeted félre őket, ugye? Ez akkor, hogy is van? Naponta műt nőket, nem egyet. Sajnálom, hogy veled ez történt és mindenki aki bármilyen okból műtétre megy bízik abban, hogy az orvos nála is 100%-ot fog nyújtani, de nem jó, hogy félelemmel mennek a nők műtétre mert attól félnek, hogy ők is így járnak. Szerinted ez jó? Ez szerinted segít egy altatásnál, hogy akit rettegve mész műtőbe? Mert ezzel nem segítesz senkinek. Egyszer elegendő azt leírnod, hogy mi a véleményed és az, hogy mindenki körültekintően menjen hozzá. Szerintem elegendő ennyi és nem kell azokat bántanod akik meg vannak vele elégedve. Havonta kb. 100 nőt műt meg, számold ki, hogy ebből hány sült el negatívan és hány nőnek segített. Mindenki tudja, hogy Magyarországon egy endos nőnek csak nála vagy magánklinikán történő műtétnél van esélye. Én örülök, hogy ő van és ajánlom másoknak.
Szerintem igen, én sok helyen olvastam, hogy derékba is kisugározhat a fájdalom.
Mikor lesznek meg a vizsgálataid, mikor mész vissza Bokorhoz?
Szia! Köszi a drukkot! Elég rossz helyen van az endóm,a bél környékén,de szerencsére nem nőtt rá. Én örülök,hogy a másik doki nem műtött meg,hanem Bokorhoz irányított. Nagyon sok jót olvastam róla,sok műtéte volt ,én nagyon bízom benne.
Gratulálok a babához!
Nekem szept.29-én lesz,de már inkább várom,hogy minél előbb túl legyek rajta. Egyedül az vigasztal hogy volt már ilyen vizsgálatom,ìgy kb tudom hogy mi fog történni. Csak a fájdalomtòl félek nagyon... A hashajtò neve amúgy Picoprep,nekem tavaly is ezt kellett innom.
Amúgy szerintetek az is az endotol lehet hogy mostanában fáj a bal oldalam,de nem a hasam,hanem konkrétan az oldalam,a hátam felé,és bal oldalt a derekam. De inkább csak akkor amikor jobban fel vwgyok fújòdva vagy nem tudok rendesen wc-re menni.
Kedves Anna
Bizok benne,hogy Veled minden rendben lesz.Bokor doktor egy jó orvos és én azért fordultam hozzá,de nem szabad feltételek nélkül a kezébe adni az életed.Kérdezz sokat a betegségeddel kapcsolatban,sokat és ne hagyd,hogy nagyképüen leépitsen ez a lényeg.Én elismerem tudását,de a tulterheltsége miatt páran megjárják.Alapos konzultácio után szabad aláirni a papirokat.Az orvos maximum pénzbüntetést fog kapni,ne aggódj .Kevés az orvos nem fogják felfüggeszteni,de szerintem megérdemelné,azokkal a lányokkal szemben akivel rosszat tett.Mielőbbi gyógyulást kivánok Neked.
Anna, ne aggódj. sztem a pánik mindenkin átfut, nekem akkor jött a sírógörcs, mikor Bokor elkezdte taglalni a kockázatokat. de aztán megértettem, h így volt korrekt. és maximálisan megbíztam Bokorban végig.
én csak azt tudom neked mondani, h fölösleges félni. annyi baj érhet az életben, és hidd el, ha kilépsz az utcára, ugyanúgy lehet bajod, mint abban az 1-2-3 órában, amíg altatásban a műtőasztalon fekszel. (hú, de tudok vigasztalni, mi? :S :D) a lényeg az, h ne félj, bízz a legjobbakban!!
és ha bármi kérdésed, félelmed, gondolatod van, ide bátran írhatsz, mi itt vagyunk!! nekem ez a kis közösség rengeteget segített, páran itt igazi jó barátok lettünk, ha mondhatok ilyet, akikkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. itt kedves, normális (és erős) csajok vannak, szóval jó helyen vagy!! ;) ölellek!!!
Bounti: Október elején megyek colonoscopiára... de te mindjárt túl leszel rajta. :) Majd meséld el mennyire (nem) volt rossz... Mi a neve hashajtónak? Tök nem értettem a telefonban...
A vitával kapcsolatban... én nagyon sajnálom, szörnyű, iszonyatos dolog ami törént Beával! De: mi itt (legalább is szerintem) azért vagyunk, hogy tartsuk egymásban a lelket, mindannyian rettegünk a műtét előtt, és bizalommal próbálunk fordulni a választott orvoshoz... Megértettük, Bea tökrement az életed miatta, de már elsőre is. De engem a hányiger és sírás kerülget már a félelemtől, miközben eddig azért jöttem fel ide, mert vigaszt találtam itt. Eddig nagyon vártam a műtétet, mert rohadtul fáj, most meg remegek. Nem akarom becsukni a szemem, vak lenni, mert az könnyebb. Lehet az én történetem is hasonlóan végződik, és én is leírom itt, de remélem azt, hogy minden ok. NEm tudom még hogy műt Bokor, nem akarom védeni. Én azokat szeretném védeni, akik hozzám hasonlóan bízni akarnak, és meggyógyulni... Én nem tudom ki az aki megfizethető, de olyan tapasztalt, mint ő...
Beának pedig kívánom, hogy találja meg a boldogságot! És tudom, ez nem vigasz, de valószínűleg az orvos is tanul a hibájából, és másoknál körültekntőbb lesz.
Ha felfüggesztik, szerintem itt nagyon sokunk rosszul jár. Nekem kell, hogy megműtsenek, mielőtt késő lesz...
köszönöm!! ne aggódj, minden oké lesz. ha rettegsz, akkor csak felhergeled magad...szuggeráld a pozitív kifejletet minél gyakrabban, és ha vallásos vagy, imádkozz sokat és helyezd Isten kezébe a sorsod. nagyon drukkolok neked is!
amúgy az első műtétemnél én is "csak" 26 voltam (most már bezzeg 28 is elmúltam:)), ez a betegség sajnos nem válogat.
miért biztos, h lombikod lesz?
Sziasztok!
Engem egy vidéki nagyvárosból irányított a dokim dr Bokor Attilához,azzal,hogy ebben a témában ő a legjobb. Ha az orvosok is elismerik, én,mint beteg megbízom benne. Sajnos műhibák előfordulhatnak,mint minden beavatkozásnál. Nagyon sajnálom ,ami Beával történt,de én csak a legjobbakra merek gondolni magammal kapcsolatban . Október elsején műt Bokor doki,ha nem bíznék benne és tudásában ,nem mennék hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval