Endometriózis! (beszélgetés)
Cisztákat nem említett, csak azt mondta, hogy szerte-szét vannak. Azt nem értettem, hogy miért csak egyet vettek ki. De akkor abban a helyzetben olyan hülye az ember, hírtelen minden nem jutott eszembe.
Nem szeretném én sem a szurikat, de akkor viszont, ha minden hónapben megjön, akkor ismét termelődik új, nem?
Milyen életmód váltásra gondolsz?
Én IR-es is vagyok, 6hete csinálom a diétát!
Sziasztok Lányok!
Sűrgősen szeretném kérni a segítségeteket!
Tegnap volt laparosz műtétem, ahol endokat találtak, nem keveset, azt mondta a doki III. stádiumos.Egyet távolítottak el szövettanra. A kismedencém gyulladásban van, s vér volt a hasüregben.
A fájdalmakról inkább nem beszélnék.
Ami viszont nagyon aggagszt, azt a kezelést ajánlotta fel, hogy fél évre szurival megszüntetni a mensit, hogy leálljanak a petefészkek, stb. hogy ne termelődjön új. S aztán a 6. hónap előtt lehet kezdeni a Kaális beültetést.
Annyira tanácstalan vagyok, szerintetek csak ez a jó megoldás, nincs erre valami más?
Azt mondta nem kötelező elfogadnom, de az esély a teherbe esésre annyi, mint eddig = 0.
Nagyon félek, sajnos a kaális dokimmal nem tudok konzultálni, még telefonon sem engednek, s péntekre meg már megkaptam az időpontot az első kezelésre. mit csináljak, Kapott már valaki ilyen kezelést?
Nagyon köszönöm a mielőbbi segítséget!
Szia
A Debreceni Nőgyogy. Klinika meddőségi szakrendelésére időpontot kell kérni tel.szám: 06 30 456 1173, de csak reggel 9-10 óráig lehet.
Szia!
Lehet, hogy ez a 2 spontán ciklus hoz eredményt!
Én 24-re kaptam időpontot a dokihoz, kicsit zsúfolt a naptárja és most pont szabin van!Gondolom örűlt nekem mikor zaklattam.Tünetem nem nagyon van, néha mikor eszem akkor hányingerem van és a melleim nagyon érzékenyek oyan feszülősek!Mindig azt hallottam, hogy ilyenkor megváltozik az ember közérzete, de én nem érzek semmit!Remélem ez nem jelent rosszat!
Nekem nagy volt a laparoszkopias mutet, 3 orat tartott, nagyon sok endot tavolitottak el mindenhonnan, mellette osszenoveseket, es cisztakat is. Az utana levo par nap sokat aludtam, de osszessegeben jol voltam.
8 hete volt a mutet, azota meg nem jott meg ! Fajdalmam nem igazan volt.
4 het tappenzre irtak ki, de a mutet utan 3- 4 hettel tobb betegseget is elkaptam, igy meg itthon vagyok.
Es sajnos megint endos fajdalmaim vannak.
A laparoszkópiásra gondolsz? Természetesen vannak, végül is műtét. :) Az első 3 nap szar. Aztán jobb. Néha vannak erős fájdalmak 2-3 hétig. Én 2 hét után mentem vissza munkába.
Az altatás semmi extra. Nem voltam rosszul utána vagy ilyesmi.
Vérzés van, de én ebben nem tudok nyilatkozni, mert a műtét után 3 napra megjött. Illetve Nuvaringet használtam, a 7. napon volt a műtét, azt mondta az orvos, hogy műtét előtt vegyem ki, és felejtsem el. :) Szóval így megvonásos vérzésem volt utána. De azért műtét után is eléggé véreztem, de az meg azért, mert elég nagy csomó volt a bélen a hüvely felső szakaszánál, és azt mondták, hogy nagy seb maradt utána.
Szia!
Most nem-2 ciklus spontán van-szabadságon van az orvosom. De nem is baj-így lazítok-és várom a csodát, hogy a 3 kis tüszőcském megmutatja, hogy mit is tud :-)
Mikor mész dokihoz?
Van már tüneted?
Vigyázz nagyon magatokra!
Sok sikert!
Remeljuk nem ugy jarsz mint en, hogy 7 hettel a mutet utan visszajon az endo :(
Szia!
Veletek mi újság készültök inszemre?Régen írtál a másik fórumra!
A fo kerdes, hogy hany eves vagy ? Mig a no menstrual a cisztak 99 % -a joindulatu.
Nekem is tobbrekeszes (nem csak ketto, hanem joval tobb rekeszu) cisztaim voltak mar nagyon sokszor.
Semmit nem jelent, a cisztak a legtobb esetben joindulatuak.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval