Endometriózis! (beszélgetés)
Már én is rájöttem, hogy nézőpont kérdése. Az a lényeg, hogy neked kell eldöntened, mi a jó a szervezetednek. Hidd el, megsúgja. Én pl. hormonkúrát úgy érzem nem fogok elfogadni. Viszont a műtétet szeretném minél előbb, mert babát szeretnénk. Az idő nagy úr. Utána pedig életmódváltás ezerrel. Rá kell jönnünk, hogy az endot miért "kaptuk", mert úgy gondolom ez a szervezetünknek egy megállj jelzése...
És mi alapján hiszel ennek a nőnek, és nem hiszel az orvosoknak??
Lányok, véleményetek szerint endoval belekezdenek egy meddőségi központban a lombikba?Vagy ők is műtétet vagy kezelést fognak ajánlani?
Sziasztok ! legutóbb irtam az égö hastájék és az érzékeny melleimről ! hát igen gondoltam bemegyek a korházba kérek egy ultrahangot igy kezdödött: 11 én pénteken bementem 9:15 re és 14:15 ig vartam mire rámkerült a sor egy kb 5 perces vizsgálatra és az ultrahangot nem voltak képesek megcsinálni hiába elmondtam már hogy mutve voltam endora , feladtam és hazajöttem! eltelt egy hét pénteken a munkahejen kicsit roszul lettem majd szombaton ájulásig szenvedtem és a párom bevitt ismét az ügyeletre ahol soron kívül fogadtak fájdalom csilapito injekcio után majd megvizsgált a nögyógyász épp aki ugyelt ! elmondtam a sztorimat az elsö perctöl mutétek és fájdalmak sorát majd felirta a fogamzás gátlót szedjem 3 honapig meglátjuk utána jön e a babba és kaptam infuziot és hazajöttem !!
Gondolom ő sosem volt endós...
Vannak ilyen elvadult természetes gyógymód meg torna párti emberkék, akik nem fogják fel, hogy pl egy III-IV. stádiumú endót NEM kehet kencékkel meg tornákkal kezelni, mert ott már igen komoly műtéti beavatkozásokra van szükség, például h elkerüljenek egy bélelzáródást vagy egyéb életveszélyes helyzetet!
Én inkább hiszek az orvostudományban továbbra is, de mindenkinek a saját döntése, hogy merre megy tovább! Ettől ne kapjál sokkot, itt több olyan kismama és anyuka van, akik akár több műtéten és gyógyszeres kezelésen is átestek és láss csodát ma már a gyermeküket nevelgetik! Szóval akkor mi káros mire?! :)
Csajok! Sokkot kaptam!!! Beszéltem egy hölggyel az arwen tornával kapcsolatban, és azt írta, hogy a GnRH kezelés és a műtétek csak még agresszívebbé teszik az endo-t. Ja, és a GnRH egészségkárosító!!!! Basszus. Hogy higgyen az ember ezen túl a meddőségi központokban az orvosoknak?????
Sziasztok.
Most felmerült nálam is az hogy endometrózisom van. Nem esek teherbe másfél éve és kb azóta nagyon erős alhasi fájdalmaim vannak görcsösek, kb állandóan fáj azóta csak hol jobban hol kevésbé, néha hányingerem van meg szédülök a fájdalomtól a mensi az meg borzasztó első nap iszonyatosan hányingerem van, és úgy érzem mintha végbélbe nyilaló fájdalmam lenne, hozzáteszem 2 éve becsúszott a baba , de az sajnos el is ment az elején. Sok vizsgálaton voltam már de sehol se találtak semmit. Dr. Lázár Leventéhez fogok most menni. Aki volt nála és csinált lapart annak melyen gyorsan tudott adni időpontot erre? Sokat kellett várni? Maszek alapon megyek hozzá, de ezt megcsinálja TB-re? Ti mennyi időt vártatok a ti dokitoknál? Műtét után nagyon fáj? Mennyi idő kellett a gyógyuláshoz?
Én is a Flectort javaslom!
Na basszus, hát ez most nem villanyozott fel. Én minden esetre pozitív megerősítéssel is gyógyítom magam. Egészséges vagyok :)
Óóóó, hát én egyenlőre örülni fogok, ha 1 km-t lefutok! :) Azért köszi a választ!
aktív endóval valóban nem ajánlott az Aviva. endósoknak az Arwen-tornát szokták ajánlani.
Egész nyugodtan futhatsz endóval, semmi bajod nem lesz, max annyi hogy az összenövések fájhatnak a rázkódástól, de nem rosszabb mint bármelyik torna, ami ugrálósabb. Nekem egyedül a trambulinra (crazy jump vagy mi :D) mondta DrT, hogy táááán nem kéne! :D De én ilyen 7-10 km-eket futok és semmi bajom! :)
Na akkor neked szerencséd volt.:) és láatta iis hogy elmúlt? mert neken is ezt mondta es holyagtukrozesen kiderult h van egy 5ftosnyi a holyagon. Nem ert sekkit az injekcio
Igen, endora nem lehet. de nekem nagyon minimális volt, 3-4 lencsényi, és a doki szerint ez elmúlt az injekcióval. Így elvileg lehet. Ma azonban mégsem megyek, mert a hölgy visszamondta, nem jelentkeztek elegen. Majd talán a jövő héten.
Csajok! Ha nektek ilyen erős fájdalom csillapító kell, akkor én összeteszem a két kezem. Na jó, általában Cataflamozok, de az Algopiryn is hat, igaz kicsit rövidebb ideig.
Tudjátok esetleg, hogy a futást miért nem ajánlják endonál?
Nekem a flector por a nyerő,más nem használ.
Cataflam+nospa, vagy nospa+papaverin injekcióba. :-(
Igen, úgy. Nem.adott semmit.most megyek újra. Én úgy tudom avivat nem szabad az endosoknak
Szióka! Apraxanot, az erősebbik fajtát, és sajna az sem hat nekem 100%-osan.
Sziasztok,melyik a legjobb fájdalomcsillapitó?Ti mit használtok?
Úgy érted, hogy egyszer megjött és azóta semmi? Nem próbáltad az Aviva tornát? Vagy a doki nem adott valami gyógyszert, amivel helyreáll???
Értem. Nekem 12 hétre jött meg és azóta semmi.
Nem, májusban járt le az utolsó injekció. Április végén kaptam valamikor. Onnantól számítva majd 8 hét volt, mire újra megjött. Hétvégén elvileg elkezdem az Aviva tornát.
Az első műtétet követően két héttel már szedtem a Visanne-t. ÍGY ALAKULT KI MÉGIS!!! :((
Májusbaa kaptad az utolsót?
Na, ma megjött, május 23. óta először a GnRH után. Jövő héten megyek a dokihoz a meddőségibe, mert akkorra kaptam időpontot. A dokimat meg nem tudom elérni telefonon. Így nem tudom, hogy mikor és hogyan lesz elkezdve az inszemináció....
Azért ezt nehezen tudom elképzelni! :( Én a helyedben elmennék máshoz, mert simán bele kell, hogy férjél korábban is! Ha érdekel a sote II adok elérhetőséget Tömösváryhoz, vagy nézd meg a honlapját, ő is sotés sebészekkel műt együtt.
További ajánlott fórumok: