Endometriózis! (beszélgetés)
Köszönöm!
Holnap azért felhívom, mert időszerű lenne a Jaydess, amit ajánlott...
Van már valakinek tapasztalata róla? Nekem a a Visanne nem vált be, másfél év után váltok
A két lombik tuti, hogy rátett az endora. Szövetminta szerint mondjuk nem agresszív fajta, de nem tett jót. Akkor én hiába mondtam a lombikos dokimnak, hgoy a helyi nődokim erre gyanakszik. Histero rendben volt, és gondolván, hogy a páromnál van a bibi, vágjunk bele. Azóta fáj a bal oldalam a tüdőm alatt, a térdem is sokszor, és még sorolhatnám. Kár, hogy nem voltam erőszakosabb.
Azóta intéztem természetesen protekcióval időpontot egy endo dokinál, hogy minél előbb túl legyünk rajta. Bár előtte szeretnék elmenni egy harkányi kúrára...
Igen, én is úgy tudom, hogy 15-ig vannak szabin. Én se csütörtökön, se pénteken nem értem el se őt, se az asszisztensét.
Mistral fogigátlót írt fel, hogy azt majd a műtétig állandóan szedjem, hogy ezzel leállítja a menstruációm. Csak az a helyzet, hogy mondtam neki, hogy mikor júni elején még úgy volt, hogy kezdjük a második lombikot Győrben, akkor ott találtak egy nagyobb bevérzést (ezért nem állhattunk neki), és erre kaptam fogamzásgátlót, de másfajtát. Meg akartam kérdezni, hogy mi van akkor, ha már most se tartanék szünetet, hanem ez egyik elfogyása után másnap kezdeném a Mistralt. De nem értem el őket. Háziorvos nem tudott rá mit mondani. A gyógyszerész állította, hogy nyugodtan. Így elkezdtem, remélem jó lesz így...
Remélem így lesz! :-)
És ha valaki ilyen stomazacsit kap, akkor hetekig haza se engedik? :-(
Szia! Nálam ugyanígy kezdődött az egész.....nyákos széklet, hol szorulás, hol hasmenés, párszor aranyér, pedig eddig 28 évig soha nem volt....
Tavaly augusztusban volt lapar, histeroscopia, cromohydrotubatio, akkor megállapították a két oldali elzáródást, semmihez nem nyúltak hozzá, mondván a szfvári kórházban, hogy "túl veszélyes" lett volna....- ezt soha nem felejtem el, hogy így mondta a doki.....aztán küldtek lombikozni, ami idén februárban volt, de nem sikerült. Na azóta a poklok poklát élem. Eddig - hosszú-hosszú évek óta - az a havi 1-2 nap rettenet volt, de vagy magam cataflamokkal, vagy háziorvosi segítséggel (görcsoldó injekció) tudtak vele élni. De a lombik óta hatalmasat fordult rossz irányba a helyzet. Azóta vannak rettentő bélgörcseim is, így kerültem most oda, ahol tartok.
Nem elretteneteni akarlak, de ha már neked is van ilyen tüneted, szerintem kezd el utánajárni.
Üdv. ! :-)
Sziasztok!
Valakinek véletlenül van infója arról, h Bokor doktor mikor van szabadságon?
Pontosabban azt szeretném tudni, hogy holnap (hétfőn) rendel-e a magánrendelőjében..
Előre is köszi
Jaj, te szegény, nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen, s csak azt kelljen eltávolítani, amit nagyon muszáj, s ne érintsen semmi szervedet.
Mikor lesz a műtéted?
Szia!
Hát ez nem hangzik túl jól, kitartás!!! :(
Sajnos ha ki kell vezetni a belet, akkor ún stoma zsákot kapsz, amit hetekig kell "viselni", amíg olyan állapotba nem kerül a bél, hogy vissza lehessen vezetni, DE ez sztem csak a legeslegrosszabb eset, Bokor és Lukovich mindent meg fog tenni, hogy erre ne kerüljön sor!!! Sokaknak volt már itt is, hogy ki kellett vágni 10-20 centit a bélből és megoldották stoma nélkül!!! Nem lesz gond!
Biztos, hogy vezetnek ki zacsit? Nekem azt mondta, csak akkor, ha nem tudják összevarrni rendesen a belet.
Nekem 17 centiig tudta felvezetni. Azt mondta, hogy tutira ki kell vágni azt a bélszakaszt. Aztán Bokor lefejtette laparoszkópiával...
Mikor lesz a műtéted?
Sziasztok!
Nem, a szuris megoldást nem is említették. Múlt hétfőn jártam dr. Bokor Attilánál, 4-es stádiumú azonnali műtétes endoról beszélt. Küldött colonoscopiára, hasi MR-re, kismedencei MR-re. A colonoscopián kiderült, hogy már annyira a beleimen is rajta van, hogy a vizsgálati eszköz 25 cm-nél nem is ment tovább, holott 50 cm-t akart megnézni dr. Lukovich. Ő azt mondta, hogy rajtuk kívűl még egy urológus is bent lesz a műtéten, mert a hólyagnál is van endo. Nagyon félek, és nem csak a műtét miatt, hanem azért is, mert mindkét petefészkemben is van, és nagyon remélem hogy azokat meg tudják menteni, mert ha nem, akkor már következő lombikra sem kell menni. Annyit mondott még a colonoscopián az orvos, hogy majd zacsit vezetnek ki.
Valakinek volt már ilyenje? Ez ugye csak addig lesz így, míg a kórházban leszek, és nem hetekig? :-(
Én is kíváncsi vagyok!
Találtak valamit?
Sziasztok!
Tegnapelőtt túljutottam a colonoscopos vizsgálaton, ami szükséges az endo műtét előtt. Az idegtől az ájulás kerülgetett, de Dr. Lukovich és az asszisztense nagyon rendesek és aranyosak voltak. Mindent magyaráztak, nyugtattak. Kérdezte a doktor úr, hogy szoktam e fórumozni. Hogyne! - mondtam, mindig mindent bújok a neten leletekkel, sorstársakkal kapcsolatban. :-) Erre azt mondta, hogy ő is szokta látni, hogy annyi borzadályt kiírnak erről a vizsgálatról, és ígérjem meg neki, hogy ha "túlélem", kiírom, hogy türhető volt, mert ezt soha senki nem teszi meg. :-) :-)
Megígértem neki: valóban kibírtam, de azért.....ha lehet, soha többet!!!! :-) :-)
Szia!
Hát nem semmi kereszted van neked is! Milyen baktérium ez, és hogy derült ki? Tudják ezt kezelni valahogy? Nincs még gyermeked? Hány éves vagy?
Sziasztok Kedves Sorstársak!
Új vagyok a fórumon, habár már egy jó ideje nyomon követlek Benneteket. Nagyon hasznossá tettétek ezt az oldalt és köszönöm Nektek a sok információt, amit megosztotok egymással. Most ennek magam is szeretnék részesévé válni.
Endometriózissal küzdöm a változatosság kedvéért magam is, extraként pedig egy az újszülöttekre veszélyes baktérium hordozójává váltam. Hasonló problémákkal küzdő sorstárakkal szívesen cserélnék gondolatot. (műtét, diéta, sport, minden amit meg tudunk tenni önmagunkért és egymásért.....)
Sziasztok!
Voltam kedden ultrahangon,(hüvelyin) ninics semmi, sem ciszta, sem vastag endometrium. :)))
A doki azt mondta, hogy szedjem a femibiont, és a folsavat, kell neki 3 hónap míg hatni fog.
És hogy mindent bele (a babagyártásba)
:)
Szia!
Nagyon köszönöm,hogy megosztottad a tapasztalataidat.Még van 1napom gondolkodni,még ma este felhivom ismét az orvosomat,hogy biztosan ez e az utolsò szava.
A fél év már nem zavar,ha kibirtunk 3évet,akkor ennyi még belefér,persze mi a garancia arra hogy egyszerre sikerülni fog.
Nekem azt mondta,a legfontosabb az,hogy ne legyen mensim,ne képződjenek ùjak.Mivel spontàn eddig nem jött,igy nem valòszínű hogy ezután is jönne a baba.Azt mondja így meg a kaáliban nem foglalkoznak velem.
Drukkolok hogy sikerüljön neked,s mielőbb beszámolhass ròla.
Kicsit írnál a mellékhatásokròl?
Igen!Azt mondják, hogy aminek nincs mellékhatása, annak hatása sincs. ;)
Nekem viszont már így is jön itt-ott szőröcske pl, nem akarom, hogy borotválkoznom kelljen mint egy férfinak. :)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval