Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babát váró kismamik! fórum

Első babát váró kismamik! (beszélgetés)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
2015. máj. 13. 13:53

Van köztetek olyan,akinek a terhesség alatt nagyon elkezdett hullni a haja?

Nekem állandóan hullik,minden ruhám tele van vele,a hajmosásnál eldugul a lefolyó tőle :( Azt vettem észre,hogy nem hajhagymástól jön ki,hanem csak töredezve. A bőrgyógyász azt mondta valószínűleg vashiányos vérszegénység okozhatja,de szedek vasat már 1 hónapja,mert valóban picit vérszegény voltam. Ajánlott egy készítményt,a Planturt,de nem mertem megvenni,mert nem tudták biztosra mondani,hogy lehet-e ilyenkor használni. Van valami tippetek mit lehetne használni rá?

3792. Szandra_86 (válaszként erre: 3788. - Siskin7)
2015. máj. 13. 13:45

Nekünk a 15.héten megmondták,hogy kisfiú. Remélem már nem módosul,mert úgy beleéltük magunkat :)

Nem is kell siettetni,én is úgy voltam vele,hogy inkább később mondja meg,de akkor biztosra,mint hogy találgasson.

3791. Szandra_86 (válaszként erre: 3787. - Bee7)
2015. máj. 13. 13:41

Október 15-re vagyok kiírva,de a múltkor azt mondta a doki,hogy a méretei alapján picivel idősebb.

Nagyon szuper,hogy ikreitek lesznek,tényleg gratulálok hozzájuk. Te mikorra vagy kiírva? Megvan a műtéti időpont már?

3790. bee7 (válaszként erre: 3789. - Bazsalikomm)
2015. máj. 12. 21:09
Hát egyre nehezebben bírom de még 1-2 hetet túlélek :) egy fiú egy lany úgyhogy egy időre azt hiszem letudtuk. Igazából nem tudom milyen lehet egy gyerekkel úgyhogy egyenlőre most ez a normális nekem. Kitartás neked is és meg fogjuk oldani :) biztos ott fogok felettük állni én is éjszakákon àt de majdcsak lesz valahogy
3789. bazsalikomm (válaszként erre: 3784. - Bee7)
2015. máj. 12. 20:19

Nagyon köszi, bee7. Nagyon szurkolok a kis ügyeseknek, hogy csak akkor érkezzenek, amikor már erősek, felkészültek. Hogy érzed magad? Kalapom emelem, két apróság súlyát és mindent, ami ikerterhességgel jár, bírni, nem lehet könnyű.

Kisfiúk, kislányok, vagy egy fiú egy kislány?

3788. siskin7 (válaszként erre: 3785. - Szandra_86)
2015. máj. 12. 12:55
Szia! Á, még nagyon korai. Talán majd a következő uh-n kiderü, de nem siettetem. :-)
3787. bee7 (válaszként erre: 3786. - Szandra_86)
2015. máj. 12. 09:32
Persze félre ne érts, nagyon örülünk mi is hogy igy alakult. Inszeminácioval lettek a babák és császárrá készülünk. Te mikorra vagy kiírva?
3786. Szandra_86 (válaszként erre: 3784. - Bee7)
2015. máj. 12. 09:24

Kicsit azért irigyellek! Én anno mindig arról álmodoztam,hogy majd egyszerre két babám lesz :) Persze nagyon nehéz időszak lesz,főleg az elején,de attól függetlenül olyan szép dolog ez!

Császározni fognak vagy természetes úton vágtok neki? Spontán fogantak? Vagy lombikkal?

3785. Szandra_86 (válaszként erre: 3783. - Siskin7)
2015. máj. 12. 09:21

De szuper! Örülök,hogy minden rendben van! Olyan megnyugtató igaz? :) Nem mondták még,hogy kisfiú vagy kislány?

Nekem a hepatitis eredménnyel kavartak. Senki sem adta oda,a nődoki meg rajtam kereste,aztán kiderült,hogy a háziorvosnak küldték ki,csak rajta ült és nem szóltak. Nem tudom máshol hogy mennek a dolgok,de nálunk sok minden nem éppen zökkenőmentes.

3784. bee7 (válaszként erre: 3782. - Bazsalikomm)
2015. máj. 11. 15:49
Sziasztok! Ha ez egy cseppet megnyugtat nekem kettőről kell majd egyszerre gondoskodnom :) én pénteken töltöttem a35.-et. És hasonló félelmek vannak. De erősek vagyunk és meg fogjuk oldani. Fogalmam sincs mire számítsunk úgyhogy inkabb próbálok arra koncentrálni hogy még 1-2 hetet maradjanak odabent a babák.
3783. siskin7
2015. máj. 11. 12:20

Halihó!

Minden a legnagyobb rendben van! Nagy a boldogság, főleg, hogy kaptam képet a tökmagról és Apa is velem volt. :-) Csütörtökön megyek genetikai vérvételre. Hát meg kell mondjam, teljesen megnyugodtam. Kéz, láb épségben, és még az iciri piciri gyomrát is láttam. Szerelem van! :-)

Ma még kérek a védőnőtől időpontot, remélem hamarosan kapok. A vérvétel eredményét azt mondták, neki küldik át, majd csak tőle kapom meg.

3782. bazsalikomm (válaszként erre: 3775. - Enixa)
2015. máj. 11. 09:40

Szisaztok lányok, szia Enixa!

Nagyon régóta nem jártam erre. Én most a 35. hetet kezdtem, és néha én is kettősséget érzek, Enixa. Szerintem, ez teljesen természetes. Félünk is meg rettegünk is. Én mostanában attól parázok, hogy fogok gondoskodni egy apró lényről. Állandóan ez kattog a fejemben. Mi van, ha nem veszem észre, valami nincs rendben, vagy valamit nagyon elszúrok és baja lesz. Arról már nem is beszélek, hogy hol melegem van, hol alig kapok levegőt, hol a szüléstől félek, hol itt nyom, ott nyom, hol az a bajom, hogy még nem rendeztünk el mindent.

Fel a fejjel Enixa, sokan érzünk így, ahogy te, és nyugodtan írd ki magadból, ha valami bánt, vagy szomorkodsz valami miatt.

És már május 20 itt van hamarosan. Hogy fogják hívni a kiskirálylányt?

3781. Trixi00
2015. máj. 11. 08:25
sziasztok . 11+2 hetes vagyok s 2-3 napja anyira eg a nyelocsovem.. sokat is hanyok azota... jo szar nem tudom mit tudnek ellene tenni..
3780. JohnR
2015. máj. 10. 18:35

Siskin köszi szépen a tippet a joghurttal. Van itthon műzli amiben zabpehely, rozspehely, búzapehely meg szárított gyümölcsök vannak, most azt szoktam eszegetni tejjel többször egy héten. Remélem fog használni. Joghurtot minden nap eszek, meg igyekszem többször egy héten gyümölcsöt is enni. A folyadékot nem nehéz sokat inni mostanában ilyen melegben. Ha nem használ, akkor majd kipróbálom a korpát meg a tönkölybúzát is.

A medencefájdalomra én is arra gondoltam h attól lehet.

Nekem is sokszor van melegem, már alig bírok sokszor aludni is.

Majd írd meg h mi volt az ultrahangon. Már én is alig várom h menjek. Remélem minden rendben lesz nálunk is.

3779. siskin7 (válaszként erre: 3769. - JohnR)
2015. máj. 10. 17:12

Nézd csak mit találtam:

,,Aranyér:a probléma kiváltó oka pont mint a szorulás esetében; a baba súlya nyomást gyakorol az anya belső szerveire. A szorulás okozta erőlködés is kiválthatja az aranyeret, ami szúró, fájó, viszkető érzéssel, és rosszabb esetekben vérzéssel jelentkezik.

Megoldás első lépése megegyezik a szorulásével: rostok és folyadék. Segít a mozgás. Fontos a gyakori tisztálkodás. Érdemes az orvossal megbeszélni a lokális szerek, krémek és kúpok használatát."

3778. siskin7
2015. máj. 10. 16:52
Ami engem illet, iszonyatosan várom a holnapi uh-t, minden legyen rendben. Nem merem már én se nagyon megerőltetni magam, mintha mindennap éreznék feszülést a hasamban. Teszek néha pár dolgot, mosás, teregetés, ilyesmi, de ha elfáradok, hát ledőlök.Ami érdekes, hogy mostanában egyre inkább melegem van, és nem bírom elviselni, mikor Apa a kezét a hasamra teszi, mert olyan forrónak érzem. Lassan már klimaxolok.. :-D
3777. siskin7 (válaszként erre: 3769. - JohnR)
2015. máj. 10. 16:48

Téged is csak nyugtatni tudlak. :-)

Javasolnék neked olyat, hogy ha szereted a gyümölcsjoghurtot, tegyél bele korpát...tönkölybúza, bármilyen lehet, attól talán jobb lesz a székelésed, és nem lesz erőlködés...Egészségesebb is. Mondjuk az mindenképpen jó, hogy orvos írt fel rá kenőcsöt.

A medencecsont fájdalom gondolom a tágulásnak köszönhető, nem? Próbálj pihenni ezerrel! :-)

3776. siskin7 (válaszként erre: 3775. - Enixa)
2015. máj. 10. 16:43

Enixa!

Én 3 hónapos vagyok, és néha hasonlóképpen érzek úgy, mint te...és hol van még a vége? Ne görcsölj rá, finisben vagy! :-) Ettől rosszabb már csak akkor lesz, ha nem fogsz aludni a baba miatt.. :-D Most komolyan, te is tudod, hogy ezzel jár. Minden rendben lesz, ne aggódj! Egyszer már én is kibőgtem magam Apának, mert nem tudtam mi a jó, hogy egyek, ne egyek, hányingerem volt, de a kaja nem kellett. Én se úgy élem épp meg, ahogy elképzeltem, de emberek vagyunk, és legfőképpen nők! Mi mindent kibírunk! Fel a fejjel!

3775. Enixa
2015. máj. 10. 16:28

Sziasztok. Benéztem, gondoltam ide kiírhatok mindent magamból.

Május 20-ra vagyok kiírva, szóval elvileg már nem sok van hátra. Hihetetlen, hogy eltelt ennyi hónap, pedig szinte végig táppénzen voltam a rosszullétek miatt. A terhességemet szinte végig kísérte a hányinger, már ott tartok, hogy "hiányolom", ha nincs. :-D

Sok helyen olvastam, hogy írták a kismamák, milyen jó volt terhesnek lenni, én picit irigykedem rájuk. Az eleje nagyon rossz volt, aztán kezdtem jobban lenni, de mindig volt valami bajom. Őszintén, most a legnehezebb már, és itt most nem a testi fájdalomra gondolok. Nem tudok kicsattanni örömömben, pedig tudom, hamarosan kisbabám lesz, akit mindennél jobban fogunk szeretni az apukájával. Nem tudom, mi ez az érzés. Állandóan hisztizek, bőghetnékem van. Szeretnék jó anya lenni, és lehet, rágörcsölök. Más is volt így? Nem akarok depressziós lenni, mindig is vidám természet voltam, ezért is furcsa ez az egész. Picit lelkiismeret-furdalásom van, amiért így várom a kislányomat... Pedig nagyon jó helyre születik, mindenki imádni fogja.

Nagyon jó, hogy kiírhattam magamból...

3774. Dottata
2015. máj. 10. 09:57
Tegnap kétszer hánytam, a hasam is ment, elkaptam vmi vírust. Remélem, nem lesz baj belőle. Úgy érzem, már tulment rajtam.
3773. Dottata
2015. máj. 10. 09:54
Menstruáció után 1 nappal lett pozitív a teszt, tegnap reggel derült ki. Nem tudom mi van bennem, bizonytalan vagyok, pedig ez volt minden álmom. Csak most elkezdtem félni, de remélem, pár nap múlva jobb lesz. :) Szerintetek lehetek 5 hetes, ha az utolsó menstruációm április 4. - én volt, az ovulaciom, meg a 21. napon? Tehát, nem kozepidoben történt. 100%,hogy aznap fogant. Orvoshoz sztem még korai menni.
3772. Trixi00
2015. máj. 9. 09:07

Johnr ! Sajnallak azzert rossz hogy minden eloveszi a noket terhesseg alatt.. remelem jobban lesszel hamar !!

Dottata tesztelj szerintem . de mik a tuneteid? miota kesik.. nekem a teszt nem mutatot pozitivat csak mensi kimaradasa utan legalabb 10-15 nappal.. de ez szemelyreszabott dolog lehet neked 1 nap kesesel mar kimutatja. Remelem pozi lesz.ird meg mindenkep az eredmenyt.

3771. a0b9818b19 (válaszként erre: 3770. - Dottata)
2015. máj. 9. 08:18
Aranyos vagy! :) miért ijedtél meg?
3770. Dottata
2015. máj. 9. 07:33

Sziasztok!

Van itt vki, aki a napokban tesztelt pozitivatpozitívat? Én épp ma reggel, terveztük, de most megijedtem.

3769. JohnR
2015. máj. 8. 15:40

Sziasztok!

Képzeljétek nem volt jó az uh gép a kórházban, úh elmaradt az ultrahang. Jövő héten lehet érdeklődni időpontért.

Voltam a háziorvosnál, mondta h kenjem az aranyeret krémmel, a Proctis M krémet javasolta. 3000 Ft volt.

Ráadásul tegnap óta úgy fáj a medencecsontom, hogy alig bírok menni is meg ülni is. Estére már a falat kaparom szinte. Ti hogy vagytok ezzel?

Remélem ti jobban vagytok!

3768. JohnR
2015. máj. 7. 10:21

Sziasztok csajok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy volt/van vmelyikőtöknek aranyere most a terhesség alatt? Mert én kb. egy hete vettem észre, nem vérzik, csak néha megduzzad, és akkor fáj. Viszont egyik nap van, másik napra elmúlik. És nem tudom h most használjak valamit rá, vagy sem. Van itthon homeopátiás bogyóm rá, de már így is annyi gyógyszert szedek h már nem akarok többet. Kúpot nem akarok, azt meg nem tudom h melyik krémet lehetne használni, meg hogy hogyan.

3767. Trixi00 (válaszként erre: 3762. - Bocis)
2015. máj. 5. 15:34
hat en ram mar nem jon fel 1-2 nadrag..hat 45 kg kotuli csaj vagyok..nem hordtam nagyon bo cuccokat..de most h kerekedik a has.. inkabb a sport nadragok.. de valoszinuleg ha lenne rajtam egy kis felesleg akk nem latszanna ennyire..en ugy tudom hogy csakm 1 baba van odabent :))
3766. Lia0603
2015. máj. 4. 19:16

Sziasztok csajok rég nem jártam itt.

Így majdnem a "finisben" ide oda kapkodok, a baba szobáját napi szinten többször kitakarítom mert félek hamarabb megérkezik.

Voltam dokinál minden rendben, a drágám még mindíg nagyobb, a doki szerint elég nagy béby lesz és gondolkodjak el a császáron.... :/

Már meg sem kérdezem mennyire becsüli... csak riogatom vele magam...én szeretnék természetesen szülni ha minden jól megy.

3765. siskin7
2015. máj. 4. 10:24
Ja, most néztem. Kaptam ilyen jeleket privát üzenetben, ezek mit jelentenek? :-)
3764. siskin7 (válaszként erre: 3749. - Trixi00)
2015. máj. 4. 10:23

Trixi00!

Mi pontosan 1 hét múlva megyünk 12 hetes uh-ra, és azon gondolkodtam, hogy az sem baj, ha még nem lehet tudni, hogy milyen nemű lesz. Láthatod, nem lehet előre megjósolni, milyen lesz, nem szabad azt sürgetni szerintem, ha akarja, úgyis megmutatja magát. :-)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook