Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai fórum

Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai (beszélgetés)

❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯
2011. aug. 11. 09:39

Sziasztok!

Kolli! Nagyon köszönöm, aranyos vagy :)

Igen, állítólag tényleg nagyon kismamás vagyok így :D

CSICSUKAA!! Hát gratulálok 1000-rel, 10.000-rel!!! :D

Tessék majd a bébi mellett élménybeszámolót írni, amint lesz időd :)

HegPet! Köszi, jól aludtam, de most dolgozok, úgyhogy korán kellett kelnem :( De aránylag jól telik a nap :)

Picianya! Gratulálok a költözéshez :) Minden rendben van a lakásban? Nem fáradtál el nagyon a költözésben?

Én nagyon javaslom a MINIMONKEY kendőket a brendonban, csak 10.000 forint és csatos, könnyen felvehető és újszülött kortól 2 éves korig használható :)

2011. aug. 11. 09:02

Kisgabica! Nagyon jól áll ez a rövid haj, teljesen más lett az arcod. :D

Csini kis mama vagy. :D

450. Kolli1987 (válaszként erre: 444. - 1d97508455)
2011. aug. 11. 09:01
Szívből gratulálok a pici babádhoz. :D
449. Kolli1987 (válaszként erre: 436. - 92a7eaf480)
2011. aug. 11. 09:00

Hát most a hétvégéig az egyik mamánál a másiknál hétvégén leszünk és utána jövők vissza Szabadszállásra mert megyek temetésre. :(

Hétvégén meg lagziba. Ez most nagyon kijött.

448. HegPet (válaszként erre: 442. - De4b589afa)
2011. aug. 11. 08:22

sajnos nekem sincs felesleges 20ezrem, fáj a szívem is érte ...

de még nem veszek kendőt vagy más hordozót, amíg nincs meg a pici, mert nem tudom, hogy tudná elviselni azt, meg még én sem. állítólag vannak olyan kölcsönzős helyek, ahol ki lehet azokat próbálni 1 hétre is

Amúgy minden kedves kimaminak és anyukáknak, no meg csemetéiknek szép jó reggelt! :-)

hogy aludtatok?

én nagyon jót aludtam, de csak most :-)

447. HegPet (válaszként erre: 444. - 1d97508455)
2011. aug. 10. 23:00
Gratula nektek! :-)))
446. HegPet (válaszként erre: 443. - De4b589afa)
2011. aug. 10. 22:59

Hát igen, a tescoban vásároltunk jó pár body-t, meg rugdalódzót, orrszívót, cumisüveget, popsitörlőt, sapit, kesztyűt, kis pólókat... de még mennyi mindent kell venni, uhh. Úgy érzem, lesz pár kör még itt-ott. Persze lesznek használt, kapott rucik, de azért a kórházba is kell jó sok cucc.

Apropó, nekünk kell a panelba hősugárzó is, mert ki tudja, milyen idő lesz októberben és nem biztos, hogy akkor még beindítják a fűtést.

445. de4b589afa (válaszként erre: 444. - 1d97508455)
2011. aug. 10. 22:46
Gratulálok!!!!! Majd ha lesz időd, írd le, mi volt! Jó egészséget nektek!!
2011. aug. 10. 22:18
sziasztok. Eltűntem egy időre, mert közben megszületett a pici Koppányunk. 30-án 13:14-kor, 3150 g és 54 cm-el. próbálok visszaolvasni, bár nagyon le maradtam. :(
443. de4b589afa (válaszként erre: 414. - HegPet)
2011. aug. 10. 22:11
Tescos ruhák nagyon jók, nekünk minden méretben abból van a legtöbb, , és még a testvérke is hordhatja őket, mert a rengeteg mosástól sem mentek tönkre! :-)))
442. de4b589afa (válaszként erre: 414. - HegPet)
2011. aug. 10. 22:10

Sziasztok! Bocsi, költöztünk, ezért nem reagáltam eddig.

HegPet! Ez a JPMBB kendő nagyon szuper! Nagyon szépek, és képek, videók láttán kényelmesnek látszanak. Ha lenne fölösleges 20ezrem, tuti már most vennék.... Talán következő Manó születése előtt kérek karácsonyra egyet:-)

Én Mei-Tai-al meg voltam elégedve elöl hordozásnál. Maja 3 hónapos volt kb. mikor vettük, ő nem is az a tipus, akit le lehetne fogni, így tetszett neki, hogy kinn van a keze, lába. Most, hogy 11 kiló, már nem bírom el sem elöl, sem hátul. Iszonyú hátfájós vagyok egyébként is, és ez csak rátesz egy lapáttal. Gondoltam, hogy kipróbálom a kendőt, de félek, ha hamar meghízik Maja, akkor nem tudom kihasználni. Na meg most másra kell a pénz:-(

Na, mindegy, a lényeg, hogy lesz kendóm, és ezzel a JPMBB-vel megfogtál:-))))

Vitaminokról csak annyit, hogy tényleg két tábor van. Aki szedi, és elégedett, és aki nem elégedett, nem szedi. Mindenki maga dönti el, mi a fontosabb neki, illetve szüksége van e rá, vagy nincs. Én szedtem, megnyugtatott.

Meggyőződésem, hogy aki tanácsot kér bármiről, már van elképzelése a dolgokról, és azt a tanácsot fogadja el, ami ehhez az elképzeléshez a legközelebb áll. Mindenkinek kell a megerősítés, akár a szomszéd nénitől, akár a legnevesebb doktoroktól kapja azt.

2011. aug. 10. 18:17

Szia Hegpet!

Nagyon szépen köszönöm :)

Igen, 2 hete vágattam le, nem nagyon tudok korán kelni, hogy kiegyenesítsem, így levágattam :)

Gratula a kis rucikhoz :)

Én is kaptam egy csomót, már kimostam, kivasaltam és bezacsiztam őket :)

Én is örülnék, ha minden meglenne :D Szombaton megyünk a babakocsiért :)

Neked hogy telt a napod? :)

440. Nana22 (válaszként erre: 439. - HegPet)
2011. aug. 10. 17:56

Köszönöm mindenkinek...

Ép a köztes hellyel van a gond h hova?

Nyugis helyet akarok a babámnak az ágyunk mellet majd és nappaliba leszünk m h télen nem fűtsük az egész házat cs egyet a folyosót és a konyhát...

Minden úgy van lerakva h nem is nagyon lehet ide oda rakosgatni m nehéz...

Most még kapok ágyat a mamától azt se tudom hova lesz...

439. HegPet (válaszként erre: 430. - Nana22)
2011. aug. 10. 17:27

szia,

a lényeg, hogy ne olyan helyre rakd a kiságyat, ahol huzat lehet, se tv mellé, se ablak alá. Találjatok valami köztes helyet, és ahogy Kolli is írta, mikor meglesz a pici, ne nagyon rakjátok már máshova.

438. HegPet (válaszként erre: 437. - 92a7eaf480)
2011. aug. 10. 17:13

Te kis pocakos, de jól áll! :-D

A hajadat levágattad? Mert nagyon jól áll az is ... :-D

Én meg most nagyon örülök a kis ruciknak, amit Réka barátnőm Olaszországból hozott Joachimnek. A másik barátném meg jövőhéten hoz jó sok cuccost.

Ma még elmegyünk pár dolgot venni Rékával a picinek, jó lenne, ha minden meglenne már.

Hogy telt a napotok lányok?

2011. aug. 10. 15:56
Van fenn pocakos képem :)
2011. aug. 10. 13:34

Kolli :)

És meddig lesztek vidéken?

Annyira aranyosak a kisbabák a pici kis kezükkel :D

Az a legaranyosabb rajtuk+én azt szeretem nagyon, mikor elkezdenek menni, a pelus meg csak úgy feszül a popsijukon :D Olyan édesek tudnak lenni :)

Nos, hamarosan tényleg felteszem a pocakfotókat, most már elég nagy a pocim, nem mondja senki, hogy "Híztál? "- már mindenkinek leesik, hogy az egy Méz-Kuckó :D

2011. aug. 10. 11:25

Sziasztok Anyukák és Kismamák! :)

Kisgabica: Csenge elkezdet tapsikolni. :D

Igaz sokszor mellé megy még de amikor sikerül akkor nagyot csattan az a két kis pici kéz. :D

Én ma csak a páromnak főzők mert megyünk le vidékre. :)

Edo: Lányomnak nincsen még foga. Bár szerintem amíg szopik addig nem is baj így kevésbé tud harapni. :)

De már alig várom, hogy azért legyen.

Nekünk jó volt az éjszakánk este nyolctól reggelig aludt. :)

Bár kicsit le kellett foglalnom mert este olyan hat körül jelezte nekem, hogy ő már álmos de én kitartóan játszottam vele. A gimnasztika labda csodákra képes.

Ajánlom minden leendő anyukának, hogy szerezzen be egyet. :)

2011. aug. 10. 10:09

Sziasztok Kismamik, Édesanyák!

Visszaolvasgattam, amit írtatok :)

Tegnap óriásit pihentem, úgyhogy nem jöttem... Olyan jól esett csak pihenni és nem csinálni semmit :D

Nana! Nekünk tetőtéri lakásunk van, a kiságyat egyelőre a mi hálószobánkba tettük, az ablak alá(új nyílászáró van, így nem kell félni, hogy megfázik a kisGömböc :D ) Mivel egy ablak van a hálóban, ideálisnak láttuk az ablak alatt, mert így kellő fényt kap és persze, ha csucsuzik, el tudunk neki sötételni :)

Edo! Gratulálok Nektek, bátrabb volt a fiad, mint én. :D Én most érkeztem meg a fogorvostól, de tegnap este óta relaxáltam, hogy el tudjak menni :D

NÓRA: az az igazság, hogy nekem áprilisban jött meg utoljára, de az orvos szerint már márciusban megfogant. Mivel nem mindenkinek rendszeres a menstruációja, elvileg a 12. genetikai ultrahang alapján ítélik meg a teherbeesés valószínűségét.

Én is azt gondoltam, márciusban fogant a baba, de 3 tesztem negatív lett, az orvos szerint azért, mert még volt egy peteérésem. Szerintem számold ki ultrahang alapján, hogy mikor foganhatott, a mensi általában nem mérvadó.

Kolli! Na, mi újság? Mi finit főztél? Csenge mi újjal lepett meg? :D Ahogy elnézem, igazi kis forgószél :D

Ma még jövök :)

Mit főztök? Én tegnap lecsót rottyantottam, ma szerintem palacsintát sütök, és valószínű, hogy husi levest :)

Sok puszi mindenkinek :))))

433. Nana22
2011. aug. 10. 10:04

Sziasztok!

H aludtatok?Mizu?

Én nagyon sehogyan minden 1-1,5órába keltem wc-re,nagyon kimerit,nappalra meg leragad a szemem.

Amúgy most szilvát pucolok,később lekvárt kéne csinálnom belőle,de olyan lusta vagyok...:(

432. Edo13 (válaszként erre: 428. - Kolli1987)
2011. aug. 9. 21:44

Sziasztok!

Köszi!:)

Hát sajna nem nagyon tudok mit kezdeni a fogfájásával...:(,de legalább tudom,h nincs komolyabb baj!

Csengének van már foga?

2011. aug. 9. 20:05

Szia Nana!

Szerintem a legideálisabb, ha saját kis sarka van a babának, de nincs közvetlenül az ablak és a konvektor közelébe.

Hát szerencsés lenne nem tévé közelbe lenne a baba, tapasztalat azt nézi, és este is nehézkes a film nézés, bár néha annyira fáradt vagyok, hogy örülök, hogy alhatok. :)

Egy a lényeg ahová hazaviszed a babád onnantól kezdve ne rendezd át.

Nagyon nehezen viselik a környezet változást

430. Nana22
2011. aug. 9. 19:46

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni h szerintetek hova ajánlatos tenni a kiságyat?

Ablak elé?mellé?szobasarok?észak-dél irány?legyen tv közelbe v inkább távolabb?

Eléggé bezsúfoltuk a szobánkat pedig 4x4,5m a szobánk de minden része foglalt és nem nagyon tudom h hova lesz a kiságy...

429. Bonti74 (válaszként erre: 417. - D50605704e)
2011. aug. 9. 15:06

Én a 11-ét valószínűsíteném, pont amiatt, amit az orvos mondott. Ha előbb fogant volna akkor 28-án már idősebb terhességet állapított volna meg.

MOndjuk nekem 4 terhességem volt, 3 gyermekem született, de az elején mindig furcsáltam a heteket, amiket az orvosok mondtak. Holott én pontosan tudtam mikor fogant. Egyszer azt mondták 5 hetes, holott én 7 hetesnek tudtam magam, aztán rá két hétre már betöltött 8 hetet mondtak. Szóval az elején sok mindenkinél van ez.

Aztán beáll. Kb. 10-12 hetes kor körül már nem lőnek mellé.

Van egy forgatós szerkentyűm, hasonló mint a dokiknak és az is azt mutatja, hogy ha 4-5-én fogantál volna már 28 hetes lennél.

Minnél nagyobb egy terhesség annál pontosabban látják a korát a kül. méretekből.

428. Kolli1987 (válaszként erre: 427. - Edo13)
2011. aug. 9. 13:05

Szia Edo!

Nagyon ügyes a fiad. :D

Legalább most már tudod miért rossz az éjszakátok ezzel könnyebb szerintem megbirkózni így. :D

427. Edo13
2011. aug. 9. 12:59

Sziasztok!

Hogy vagytok?

Képzeljétek!Túl vagyunk az első fogorvoslátogatáson.:)Norbi nagyon ügyes fiú volt!Megvan a nemalvásunk oka is: mind a 4db 5-öse készül kibújni.:S Szuper!Csak már lennének kinn!

426. Kolli1987 (válaszként erre: 419. - HegPet)
2011. aug. 9. 12:12

Szia!

Mi kétszer járunk tanácsadásra egyszer az orvoshoz másodszor a védőnőhöz mivel nem ő dolgozik az orvosunk mellett.

Ilyenkor megmérik a bab hosszát az elején a mellkasát és a fejkörfogatát.

Adnak tanácsot, ha valami nem úgy alakul nálunk táplálásnál, hogy kicsit jobban alakuljon a súlya na ez nálunk nem jönnek be. Hiába a genetikát nem lehet megerőszakolni. :D

Az orvos megnézi a csípőjét megvizsgálja és megkapják a védőoltást.

Ha bármi kérdésed van akkor azt felteheted.

Megnézik, hogyan fejlődik a babád státusz felmérést, hogyan áll a bab. De ez úgy néz ki legalábbis nálunk, hogy a védőnő engem kérdez, hogy miket csinál. :S

Recepteket is ilyenkor lehet íratni vitaminokat, krémekre testápolókra. :)

425. d50605704e (válaszként erre: 424. - 6b006fc769)
2011. aug. 9. 10:57
köszi szépen!!!!probálok nyugodt lenni!
424. 6b006fc769 (válaszként erre: 423. - D50605704e)
2011. aug. 9. 10:02

Na az nem igaz, hogy nem lehet, de nagyon-nagyon kicsi az esély rá, és ha még óvszert is használtál, akkor tökéletesen megnyugodhatsz!

Élvezd a babavárást és légy nyugodt!:)

423. d50605704e (válaszként erre: 421. - 6b006fc769)
2011. aug. 9. 09:47
Köszi szépen énis abba bizom meg mensi elött és alatt ugytudom nem lehet teherbe esni meg ott védekeztem kotonnal is ezért nagyon nem hiszem hogy ott fogant!!csak már tudod ilyenkor az ember mindent beképzel magának(kilukadt a koton meg lehet pont akkor volt peteérésem)de ugy tudom hogy amig nem látnak szivhangot a dokik addig nem mondjáh rá hogy terhesség!!Nekem meg azt 21én mondta hogy az vagyok!!!Hát bizom benne nagyon!
❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook