Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai (beszélgetés)
Sziasztok!
Kolli! Nagyon köszönöm, aranyos vagy :)
Igen, állítólag tényleg nagyon kismamás vagyok így :D
CSICSUKAA!! Hát gratulálok 1000-rel, 10.000-rel!!! :D
Tessék majd a bébi mellett élménybeszámolót írni, amint lesz időd :)
HegPet! Köszi, jól aludtam, de most dolgozok, úgyhogy korán kellett kelnem :( De aránylag jól telik a nap :)
Picianya! Gratulálok a költözéshez :) Minden rendben van a lakásban? Nem fáradtál el nagyon a költözésben?
Én nagyon javaslom a MINIMONKEY kendőket a brendonban, csak 10.000 forint és csatos, könnyen felvehető és újszülött kortól 2 éves korig használható :)
Kisgabica! Nagyon jól áll ez a rövid haj, teljesen más lett az arcod. :D
Csini kis mama vagy. :D
Hát most a hétvégéig az egyik mamánál a másiknál hétvégén leszünk és utána jövők vissza Szabadszállásra mert megyek temetésre. :(
Hétvégén meg lagziba. Ez most nagyon kijött.
sajnos nekem sincs felesleges 20ezrem, fáj a szívem is érte ...
de még nem veszek kendőt vagy más hordozót, amíg nincs meg a pici, mert nem tudom, hogy tudná elviselni azt, meg még én sem. állítólag vannak olyan kölcsönzős helyek, ahol ki lehet azokat próbálni 1 hétre is
Amúgy minden kedves kimaminak és anyukáknak, no meg csemetéiknek szép jó reggelt! :-)
hogy aludtatok?
én nagyon jót aludtam, de csak most :-)
Hát igen, a tescoban vásároltunk jó pár body-t, meg rugdalódzót, orrszívót, cumisüveget, popsitörlőt, sapit, kesztyűt, kis pólókat... de még mennyi mindent kell venni, uhh. Úgy érzem, lesz pár kör még itt-ott. Persze lesznek használt, kapott rucik, de azért a kórházba is kell jó sok cucc.
Apropó, nekünk kell a panelba hősugárzó is, mert ki tudja, milyen idő lesz októberben és nem biztos, hogy akkor még beindítják a fűtést.
Sziasztok! Bocsi, költöztünk, ezért nem reagáltam eddig.
HegPet! Ez a JPMBB kendő nagyon szuper! Nagyon szépek, és képek, videók láttán kényelmesnek látszanak. Ha lenne fölösleges 20ezrem, tuti már most vennék.... Talán következő Manó születése előtt kérek karácsonyra egyet:-)
Én Mei-Tai-al meg voltam elégedve elöl hordozásnál. Maja 3 hónapos volt kb. mikor vettük, ő nem is az a tipus, akit le lehetne fogni, így tetszett neki, hogy kinn van a keze, lába. Most, hogy 11 kiló, már nem bírom el sem elöl, sem hátul. Iszonyú hátfájós vagyok egyébként is, és ez csak rátesz egy lapáttal. Gondoltam, hogy kipróbálom a kendőt, de félek, ha hamar meghízik Maja, akkor nem tudom kihasználni. Na meg most másra kell a pénz:-(
Na, mindegy, a lényeg, hogy lesz kendóm, és ezzel a JPMBB-vel megfogtál:-))))
Vitaminokról csak annyit, hogy tényleg két tábor van. Aki szedi, és elégedett, és aki nem elégedett, nem szedi. Mindenki maga dönti el, mi a fontosabb neki, illetve szüksége van e rá, vagy nincs. Én szedtem, megnyugtatott.
Meggyőződésem, hogy aki tanácsot kér bármiről, már van elképzelése a dolgokról, és azt a tanácsot fogadja el, ami ehhez az elképzeléshez a legközelebb áll. Mindenkinek kell a megerősítés, akár a szomszéd nénitől, akár a legnevesebb doktoroktól kapja azt.
Szia Hegpet!
Nagyon szépen köszönöm :)
Igen, 2 hete vágattam le, nem nagyon tudok korán kelni, hogy kiegyenesítsem, így levágattam :)
Gratula a kis rucikhoz :)
Én is kaptam egy csomót, már kimostam, kivasaltam és bezacsiztam őket :)
Én is örülnék, ha minden meglenne :D Szombaton megyünk a babakocsiért :)
Neked hogy telt a napod? :)
Köszönöm mindenkinek...
Ép a köztes hellyel van a gond h hova?
Nyugis helyet akarok a babámnak az ágyunk mellet majd és nappaliba leszünk m h télen nem fűtsük az egész házat cs egyet a folyosót és a konyhát...
Minden úgy van lerakva h nem is nagyon lehet ide oda rakosgatni m nehéz...
Most még kapok ágyat a mamától azt se tudom hova lesz...
szia,
a lényeg, hogy ne olyan helyre rakd a kiságyat, ahol huzat lehet, se tv mellé, se ablak alá. Találjatok valami köztes helyet, és ahogy Kolli is írta, mikor meglesz a pici, ne nagyon rakjátok már máshova.
Te kis pocakos, de jól áll! :-D
A hajadat levágattad? Mert nagyon jól áll az is ... :-D
Én meg most nagyon örülök a kis ruciknak, amit Réka barátnőm Olaszországból hozott Joachimnek. A másik barátném meg jövőhéten hoz jó sok cuccost.
Ma még elmegyünk pár dolgot venni Rékával a picinek, jó lenne, ha minden meglenne már.
Hogy telt a napotok lányok?
Kolli :)
És meddig lesztek vidéken?
Annyira aranyosak a kisbabák a pici kis kezükkel :D
Az a legaranyosabb rajtuk+én azt szeretem nagyon, mikor elkezdenek menni, a pelus meg csak úgy feszül a popsijukon :D Olyan édesek tudnak lenni :)
Nos, hamarosan tényleg felteszem a pocakfotókat, most már elég nagy a pocim, nem mondja senki, hogy "Híztál? "- már mindenkinek leesik, hogy az egy Méz-Kuckó :D
Sziasztok Anyukák és Kismamák! :)
Kisgabica: Csenge elkezdet tapsikolni. :D
Igaz sokszor mellé megy még de amikor sikerül akkor nagyot csattan az a két kis pici kéz. :D
Én ma csak a páromnak főzők mert megyünk le vidékre. :)
Edo: Lányomnak nincsen még foga. Bár szerintem amíg szopik addig nem is baj így kevésbé tud harapni. :)
De már alig várom, hogy azért legyen.
Nekünk jó volt az éjszakánk este nyolctól reggelig aludt. :)
Bár kicsit le kellett foglalnom mert este olyan hat körül jelezte nekem, hogy ő már álmos de én kitartóan játszottam vele. A gimnasztika labda csodákra képes.
Ajánlom minden leendő anyukának, hogy szerezzen be egyet. :)
Sziasztok Kismamik, Édesanyák!
Visszaolvasgattam, amit írtatok :)
Tegnap óriásit pihentem, úgyhogy nem jöttem... Olyan jól esett csak pihenni és nem csinálni semmit :D
Nana! Nekünk tetőtéri lakásunk van, a kiságyat egyelőre a mi hálószobánkba tettük, az ablak alá(új nyílászáró van, így nem kell félni, hogy megfázik a kisGömböc :D ) Mivel egy ablak van a hálóban, ideálisnak láttuk az ablak alatt, mert így kellő fényt kap és persze, ha csucsuzik, el tudunk neki sötételni :)
Edo! Gratulálok Nektek, bátrabb volt a fiad, mint én. :D Én most érkeztem meg a fogorvostól, de tegnap este óta relaxáltam, hogy el tudjak menni :D
NÓRA: az az igazság, hogy nekem áprilisban jött meg utoljára, de az orvos szerint már márciusban megfogant. Mivel nem mindenkinek rendszeres a menstruációja, elvileg a 12. genetikai ultrahang alapján ítélik meg a teherbeesés valószínűségét.
Én is azt gondoltam, márciusban fogant a baba, de 3 tesztem negatív lett, az orvos szerint azért, mert még volt egy peteérésem. Szerintem számold ki ultrahang alapján, hogy mikor foganhatott, a mensi általában nem mérvadó.
Kolli! Na, mi újság? Mi finit főztél? Csenge mi újjal lepett meg? :D Ahogy elnézem, igazi kis forgószél :D
Ma még jövök :)
Mit főztök? Én tegnap lecsót rottyantottam, ma szerintem palacsintát sütök, és valószínű, hogy husi levest :)
Sok puszi mindenkinek :))))
Sziasztok!
H aludtatok?Mizu?
Én nagyon sehogyan minden 1-1,5órába keltem wc-re,nagyon kimerit,nappalra meg leragad a szemem.
Amúgy most szilvát pucolok,később lekvárt kéne csinálnom belőle,de olyan lusta vagyok...:(
Sziasztok!
Köszi!:)
Hát sajna nem nagyon tudok mit kezdeni a fogfájásával...:(,de legalább tudom,h nincs komolyabb baj!
Csengének van már foga?
Szia Nana!
Szerintem a legideálisabb, ha saját kis sarka van a babának, de nincs közvetlenül az ablak és a konvektor közelébe.
Hát szerencsés lenne nem tévé közelbe lenne a baba, tapasztalat azt nézi, és este is nehézkes a film nézés, bár néha annyira fáradt vagyok, hogy örülök, hogy alhatok. :)
Egy a lényeg ahová hazaviszed a babád onnantól kezdve ne rendezd át.
Nagyon nehezen viselik a környezet változást
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni h szerintetek hova ajánlatos tenni a kiságyat?
Ablak elé?mellé?szobasarok?észak-dél irány?legyen tv közelbe v inkább távolabb?
Eléggé bezsúfoltuk a szobánkat pedig 4x4,5m a szobánk de minden része foglalt és nem nagyon tudom h hova lesz a kiságy...
Én a 11-ét valószínűsíteném, pont amiatt, amit az orvos mondott. Ha előbb fogant volna akkor 28-án már idősebb terhességet állapított volna meg.
MOndjuk nekem 4 terhességem volt, 3 gyermekem született, de az elején mindig furcsáltam a heteket, amiket az orvosok mondtak. Holott én pontosan tudtam mikor fogant. Egyszer azt mondták 5 hetes, holott én 7 hetesnek tudtam magam, aztán rá két hétre már betöltött 8 hetet mondtak. Szóval az elején sok mindenkinél van ez.
Aztán beáll. Kb. 10-12 hetes kor körül már nem lőnek mellé.
Van egy forgatós szerkentyűm, hasonló mint a dokiknak és az is azt mutatja, hogy ha 4-5-én fogantál volna már 28 hetes lennél.
Minnél nagyobb egy terhesség annál pontosabban látják a korát a kül. méretekből.
Szia Edo!
Nagyon ügyes a fiad. :D
Legalább most már tudod miért rossz az éjszakátok ezzel könnyebb szerintem megbirkózni így. :D
Sziasztok!
Hogy vagytok?
Képzeljétek!Túl vagyunk az első fogorvoslátogatáson.:)Norbi nagyon ügyes fiú volt!Megvan a nemalvásunk oka is: mind a 4db 5-öse készül kibújni.:S Szuper!Csak már lennének kinn!
Szia!
Mi kétszer járunk tanácsadásra egyszer az orvoshoz másodszor a védőnőhöz mivel nem ő dolgozik az orvosunk mellett.
Ilyenkor megmérik a bab hosszát az elején a mellkasát és a fejkörfogatát.
Adnak tanácsot, ha valami nem úgy alakul nálunk táplálásnál, hogy kicsit jobban alakuljon a súlya na ez nálunk nem jönnek be. Hiába a genetikát nem lehet megerőszakolni. :D
Az orvos megnézi a csípőjét megvizsgálja és megkapják a védőoltást.
Ha bármi kérdésed van akkor azt felteheted.
Megnézik, hogyan fejlődik a babád státusz felmérést, hogyan áll a bab. De ez úgy néz ki legalábbis nálunk, hogy a védőnő engem kérdez, hogy miket csinál. :S
Recepteket is ilyenkor lehet íratni vitaminokat, krémekre testápolókra. :)
Na az nem igaz, hogy nem lehet, de nagyon-nagyon kicsi az esély rá, és ha még óvszert is használtál, akkor tökéletesen megnyugodhatsz!
Élvezd a babavárást és légy nyugodt!:)
További ajánlott fórumok:
- Azt szeretném kérdezni, ha mondjuk egy pszichiáter elolvasná a kérdéseimet, válaszaimat, milyen diagnózisra számíthatnék?
- Akik elvesztették babájukat, gyermeküket.
- Szegedi kismamák, akik tavaszra várják a babájukat
- Budapest, VII. kerületi kismamák, anyukák! Gyertek legyetek kedvesek, kérdéseim lennének :)!
- Békásmegyeri kismamák - akik májusra, júniusra várják babájukat
- Nyíregyházi (szabolcsi) kismamák, akik 2018-ra várják babájukat csatlakozzatok!